Nova številka
Oktober 2020


Izid: 2. 10. 2020
Veterinarka

Hojla!


Res si želim enega hišnega ljubljenčka in mami sem že prosila zanj. Trenutno se mi zdi najbolj primeren hrček, saj ni tako zahteven. Kaj predlagaš ti? Katero vrsto hrčka naj izberem in ali je bolje kakšno drugo žival glede na to, da ga bom imela v sobi? Kako naj prepričam mami in kakšne argumente naj postavim? Psa doma imamo, vendar je zunaj. Imamo tudi kmetijo (kozo in kozla, krave in nekaj perjadi – kokoši+petelini, 2 raci+racman). Vsakič preberem tvoje odgovore in zdiš se mi »dbest«.


Res bi bila vesela odgovora,

ILoveAnimals

Hojla!

Doma imaš kar nekaj domačih živali, ampak če prav razumem, bi rada imela žival, ki bi bila s tabo v hiši oziroma v tvoji sobi. Imam kar nekaj predlogov. Lahko bi imela hrčka, podgano, kunca, morskega prašička ali pa kakšno papigo, na primer skobčevko, nimfo. Hrček res ni zahteven. Potrebuje kletko, hiško, kolo in tunele, v katerih se rad skriva in pleza. Vedeti pa moraš, da podnevi spi. Šele zvečer pride iz svoje hiške, gre kaj pojest in se vrtet na kolo. Če ne spiš dobro in te že rahlo ropotanje zbudi, potem ni primerno, da ga imaš v svoji sobi. Pomembno je tudi, katero vrsto hrčka si izbereš, saj nimajo vsi enako radi dotikanja. Predlagala bi ti sirskega oziroma zlatega hrčka. Ta sodi med najprijaznejše. Božanja pa se navadi tudi ruski hrček. Veliko ljudem so všeč podgane, ki se rade božajo, se skrivajo po rokavih, ali morski prašički, ki tudi niso zahtevni in se radi crkljajo. Nekoliko več pozornosti potrebujejo kunci, saj je priporočljivo, da niso ves čas v kletki, ampak jih je dobro spustiti, da malo poskačejo po stanovanju. Paziti je treba, da ne pogrizejo električnih kablov. V sobi imaš lahko kakšnega pernatega prijatelja, ki ti bo pel, lahko pa ga naučiš tudi govoriti. Mami predlagaj, da boš nekaj časa povsem sama skrbela, na primer,  za vašega psa: ga hranila, peljala na sprehod. Ali pa ji obljubi, da boš od zdaj naprej ves čas pomagala pri določenem gospodinjskem opravilu. In če boš odgovorna in boš delo vestno opravljala, se dogovorita, da si lahko omisliš svojo žival, za katero boš seveda sama skrbela.

veterinarka Tina
Objavljeno v aprilski številki Pila 2020.

Vprašanje

Koliko vaših prijateljev uporablja Pilovo spletno stran?
Nihče.
(458)
Eden ali dva.
(275)
Več!
(151)

AKTUALNO

Ljubezen temelji na spoštovanju
Predstavljaj si, da spoznaš princa na belem konju. Ali pa princeso (nismo sigurni, če tudi te pridejo na belem konju, ampak saj razumeš). Kakorkoli. Sta neizmerno zaljubljena, vajina sporočila so polna srčkov, vajini glavi nekje visoko v oblakih. Vendar pa je ta princ/princesa ... Več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Aktualna glasbena lestvica

Domača:
S.I.T.: VROČE
BQL: NA FRIŠNO
Nika Zorjan: KORONA CIAO

zalagasper: SEBI
Challe Salle: LAGANO

Tuja:
Billie Eilish: BAD GUY
BTS: DYNAMITE
Katy Perry: DAISIES
Ava Max: SO AM I

Taylor Swift: CARDIGAN

Oglas

ZADNJA ŠTEVILKAOktober 2020


Izid: 2. 10. 2020

Študent

Študent na izpitu:
"Le dve vprašanji vam bom zastavil. Se strinjate?"
" Prav. Kakšno je drugo vprašanje?"

Izabela, 12