Nova številka
September 2020


Izid: 1. 9. 2020

Nik Škrlec

Intervju

Fotografija: osebni arhiv
Besedilo: Jana Zirkelbach

Nika najbolj poznate iz Malih sivih celic, pa v zadnjem času iz Izodroma, ampak Nik ni samo voditelj in igralec, je še marsikaj drugega – cirkuški akrobat, strokovnjak za spomin, trener svojega papagaja, v zadnjem času pa tudi potapljač, ki pod vodo sestavlja Rubikovo kocko. Nik je vedno poln idej, radovednež, ki mu ne zmanjka energije.

Nik, pilovci so tvoji veliki feni. Zelo radi te spremljajo v Malih sivih celicah. Si pa aktiven tudi na Instagramu in drugih družabnih omrežjih. Imaš tudi tam veliko sledilcev?
Skoraj zagotovo, ampak spremljanje številk na družabnih omrežjih te lahko hitro prepriča, da je to njihov namen. V resnici nam vse te aplikacije omogočajo druženje, klepet, učenje, informiranje, sprostitev ali pa zabavo, zato se raje osredotočam na to.

K tvojim hobijem sodijo tudi žongliranje in druge cirkuške spretnosti, treniranje spomina in sestavljanje Rubikove kocke pod vodo. Kako se je vse to začelo in zakaj prav to? Kje si se vsega tega naučil?
Večino veščin sem se najprej naučil na spletu, prav na YouTubu, potem kasneje pa sem v svoji okolici poiskal društva in posameznike, ki se s tem ukvarjajo, in tam sem lahko svoje znanje še poglobil. V Sloveniji imamo ogromno zagretih posameznikov, ki veliko vedo in svoje znanje z veseljem tudi delijo. Za cirkuške spretnosti je bil zame prelomen Cirkokrog, za spominska tekmovanja Memoriada, za Rubikove kocke pa Rubik klub Slovenija. Velikokrat se moja raziskovanja začnejo iz dolgčasa ali pa iz preprostega vprašanja: »O, kako pa to deluje?«

Kako napreduje potapljaška scena?
V Sloveniji imamo zelo dobro razvito potapljaško skupnost in vesel sem, da zadnje čase veliko pozornosti namenjamo tudi ozaveščanju kopalcev in ljubiteljskih potapljačev glede varnosti v vodi. Voda je neverjetna snov, ki pa je lahko tudi zelo nevarna.

Vprašanje

Boste letos naročeni na PIL?
Seveda!
(625)
Verjetno ne.
(348)
Grem zdaj prepričat starše!
(171)

AKTUALNO

Ljubezen temelji na spoštovanju
Predstavljaj si, da spoznaš princa na belem konju. Ali pa princeso (nismo sigurni, če tudi te pridejo na belem konju, ampak saj razumeš). Kakorkoli. Sta neizmerno zaljubljena, vajina sporočila so polna srčkov, vajini glavi nekje visoko v oblakih. Vendar pa je ta princ/princesa ... Več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Aktualna glasbena lestvica

Domača:
Nika Zorjan: KORONA CIAO
S.I.T.: VROČE
Challe Salle: LAGANO

zalagasper: SEBI
BQL: NA FRIŠNO

Tuja:
Billie Eilish: BAD GUY
BTS: EGO
Ava Max: SO AM I
Katy Perry: DAISIES

Taylor Swift: CARDIGAN

Oglas

TVOJ GLASBENI PREDLOG

Ime ali vzdevek:
Starost:

ZADNJA ŠTEVILKASeptember 2020


Izid: 1. 9. 2020

Samoizolacijski nasvet

Sami se ostrižite. To vas bo še dodatno motiviralo, da ne boste upali iz hiše še vsaj kakšen teden.

Lola, 11 let in 3/4