Nova številka
September 2020


Izid: 1. 9. 2020

Najdražji filmi vseh časov

Kino

Fotografija: Wikipedia
Besedilo: Jure Kreft

Filmsko ustvarjanje je drag posel, ki prinaša veliko tveganje za ustvarjalce. Pred snemanjem neke povsem nove ideje je še tako izkušen producent težko prepričan, da bo film uspešnica. Ravno zato na vrhu seznama kraljujejo predvsem nadaljevanja svetovno znanih fimov: Pirati s Karibov, Vojna zvezd, Maščevalci, Spider-Man, Harry Potter, ki so preverjen recept za dober zaslužek.

Tveganje
Prav lahko se zgodi, da se bo film kljub vložku slabo obnesel in naredil gromozansko izgubo. To je sicer redko, a kriza z novim koronavirusom nas je opozorila, da nevarnost preti na vsakem koraku. Nekaj filmov (Mulan, Tenet) je letos krepko nastradalo, saj se je kriza zgodila tik pred načrtovano distribucijo. Zdi se, da veliki filmski studiji postajajo vse bolj previdni, saj se je med epidemijo obisk kinematografov krepko zmanjšal. To verjetno pomeni, da bo seznam najdražjih filmov ostal še nekaj časa  povsem nespremenjen.

Vprašanje

Boste letos naročeni na PIL?
Seveda!
(627)
Verjetno ne.
(348)
Grem zdaj prepričat starše!
(171)

AKTUALNO

Ljubezen temelji na spoštovanju
Predstavljaj si, da spoznaš princa na belem konju. Ali pa princeso (nismo sigurni, če tudi te pridejo na belem konju, ampak saj razumeš). Kakorkoli. Sta neizmerno zaljubljena, vajina sporočila so polna srčkov, vajini glavi nekje visoko v oblakih. Vendar pa je ta princ/princesa ... Več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Aktualna glasbena lestvica

Domača:
Nika Zorjan: KORONA CIAO
S.I.T.: VROČE
Challe Salle: LAGANO

zalagasper: SEBI
BQL: NA FRIŠNO

Tuja:
Billie Eilish: BAD GUY
BTS: EGO
Ava Max: SO AM I
Katy Perry: DAISIES

Taylor Swift: CARDIGAN

Oglas

TVOJ GLASBENI PREDLOG

Ime ali vzdevek:
Starost:

ZADNJA ŠTEVILKASeptember 2020


Izid: 1. 9. 2020

Pirat

Kako se reče piratu z dvema rokama in dvema nogama? ZAČETNIK.

Pirat, 12