snofi
Naslednji Pil izide 3. decembra

Nova številka
November 2021

Revija
Izid: 5. 11. 2021
pepca oblacek

Igralnica - POMEN SANJ

POMEN SANJ

5
Oj!
Kot sem povedala bom naredila to igro vsak teden :grin:
Napišite v komentarje kar ste sanjali v prejšnjem tednu ali danes. Nekaj kar vas res zanima. Če želite lahko napišete 2 sanji:smirk::kissing_smiling_eyes:
Upam da bo čim več odgovorov:upside_down:
Lp, :sparkles:ciglček:sparkles:
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Jaz sem sanjala, da me je preganjal nek moški. Staršev ni bilo doma, z bratom pa sva delala šolo na daljavo. Potem se sredine ne spomnem, na koncu pa je bilo, da si je tisti moškki želel vikend ob atijevi firmi in ati mu ga je prodal.
Nimam pojma, kakšen smisel ima to!:grin:
Princess:gem:
1
 
PREGANJANJE izraža strah in občutek negotovosti pred situacijami v vsakdanjem življenju, v katerih po svojem prepričanju ne morete zmagati. Lahko gre tudi za občutek krivde ali za neko situacijo, kjer niste najbolj preudarno ravnali, pa morate zdaj na nek način to poravnati. Sanje napovedujejo spremembe v zasebnem življenju. Oseba ali "tisto", kar vas preganja, predstavlja neko osebo iz vašega resničnega življenja, vaš problem ali pa del samega sebe, od katerega bi radi pobegnili. Glej še beg in zasledovanje.
STARŠI simbolizirajo varnost, ki si jo želite ali potrebujete, napovedujejo mirno prihodnost, izražajo moške in ženske strani vaše osebnosti ali pa se v resnici ne strinjajo z vašim vedenjem.
PRODAJA je umetnost prepričevanja. Morda skušate svojim sodelavcem »prodati« pomemben projekt ali pa se odločate »kupiti« predlog ali zamisel. Prodaja oz. trgovanje tudi pomeni izmenjavo v poklicni, intelektualni ali seksualni zvezi. Morda razmišljate, kaj lahko vi in vaš morebitni partner, sodelavec ali prijatelj ponudite drug drugemu. V sanjah je povezana z vašo samozavestjo ali pa s potrebo, da bi v resničnem življenju sklenili nek kompromis. Lahko tudi napoveduje skrbi v zvezi s kupčijami. Kaj ste prodajali? Sebe ali kaj drugega? Po kakšni ceni? Nemara prepoceni?

Tako :D Upam da ti je všeč ;)
Lp, Bad girl
 
OK, hvala!
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
hja, srečneži ko se spomnete svojih sanj:joy::joy:
Jz se že več ko pol leta nespomnem nobenih sanj.:expressionless::expressionless::expressionless:
Pa tiste ko so mi ostale v spominu od brej pa so same more.:joy::joy:
2
 
Jaz se jih tudi le redko in nepopolno.
 
HAHAHAHAHAHHAHA včasih se mi zgodi enako xD
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Ok
danes sem sanjala da smo šli s šolo v šolo v naravi. Tam so imeli tudi zeloooooo velik bazen. Zraven njega je bila čokoladna fontana. Imeli smo zabavo potem pa so mene in nekaj drugih sošolcev zaprli v majhen bazen in ves čas zapirali prehode da nebi kdo ušel. Stradali smo in potem so nas čez 3 dni končno izpustili.


Vem da so sanje zeloooooooooooooooooooooooooo čudne pakmto sem sanjala:joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy:upam da boš iz tega znala kaj napovedat:joy::joy:

LP Queenfan:princess_tone1:
1
 
če v njem z lahkoto plavate - rešili se boste skrbi, s tem pa tudi slabe vesti
ČOKOLADA pomeni željo po dobrem življenju in razkošju.
PREROŠKI POMEN ČOKOLADE - odlična napoved zdravja, blaginje, družinske vedrine
ČE VIDITE ČOKOLADO - pomagali boste ljudem v stiski in z njimi doživeli prijetne trenutke in sladkosti
ZABAVA - sanje se nanašajo na vaše mnenje in občutke glede nekih pomembnih zadev
ČE VAS KDO ZAPRE NEKAM TER NE MORETE VEN - simbolizira težavno napredovanje ali seksualne zavore. Zapore v sanjah lahko tudi poosebljajo notranje ovire in negativne energije na poti zorenja in osebne rasti, najbolj moteče pa je, da s tem tudi do izpolnjujočega načina življenja.

Hejj! Upam da ti je moja 'prerokba' všeč hahaa. Tvoje sanje so full kul!
Lp, Bad girl
 
Hvala ti!
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Moje sanje prejšnji teden:
Sanjala sem, da sem spala in nekdo je na koledarju označil datum ko se bom zbudila in potem je ta oseba označila datum dve leti v prihodnost. Ko sem se zbudila sem zaslišala čudno glasbo in pristala sem v Parizu, kjer sem igrala klavir. Potem sem zaslišala spet enako glasbo kot prej in znašla sem se na travniku z več kot kilometri dolgimi gredicami sivk. Ptiči so žvrgoleli in metulji so leteli. Zaslišala sem čudno glasbo enako kot prejšnjikrat in znašla sem se na plaži.


Moje današnje sanje:
Sanjala sem da sem imela tri brate in dve sestri. Imeli smo pet pujskov. Šli smo v gozd kjer smo jih morali pustiti. Čez pol leta smo spet šli v gozd in tam smo srečali naše pujske,ki so že zrasli. Dva sta dobila mladička, ki smo mu dali ime Tulipan. Ampak njegove mame in očeta nismo našli. Zazrli smo se za seboj in zagledali požar. Vsak je prijel enega pujska in stekli smo po gozdni poti. Tekli in tekli smo in prišli smo na nek hrib kjer smo videli jezero. Ogenj se je širil ampak v bližino jezera ni mogel priti saj je bilo to območje zaščiteno. Tam smo spustili pujske in prikazala se je mavrica.


To je bilo to.
Lepo se imej!
Lp, Cool Girl
2
 
KOLEDAR je na splošno znanilec zaskrbljenosti zaradi posebnega datuma, ki se je pojavil v sanjah, še posebej, če so preostali dnevi dnevi zabrisani in nečitljivi. Simbolizira čas, »smrt« ali preporod, ki se nanaša na nerazumljiv red in potek nekih dogodkov. Morda pomeni časovno lestvico ali postavlja okvir za druge dogodke in akcije. Glej še almanah.
PREROŠKI POMEN KOLEDARJA - v sanjah obljublja ljubezen, zvestobo, stalnost
GLASBA v sanjah simbolično nagovarja in vpliva na vaša najgloblja čustva, s tem pa prebudi različne občutke ali predstavlja vabilo, da raziščete svoje zanemarjene potenciale za osebno ustvarjalnost. Sanje morda namigujejo, kako se znate družiti z drugimi ljudmi, koliko znate prispevati k skupnosti. Ste si s seboj v sozvočju ali ne? Ste sami skladatelj ali dirigent te glasbe? Imate življenje v celoti v svojih rokah?
ČE SLIŠITE GLASBO V SANJAH - sanje napovedujejo veselje, tolažbo, prijetne novice
KLAVIR v sanjah je erotični simbol.
TRAVNIK se je včasih povezoval z otožnim občutjem, mogoče zaradi povezave s travniki onostranstva, na katerem rastejo rože pozabljenja.
PLAŽA - sanje napovedujejo, da je nastopil čas za načrtovanje

Današnje sanje:
BRAT simbolično predstavlja moškim drugi "jaz" in opozarja na duševne težave ali težave zaradi vašega značaja, hkrati pa vas spodbuja, da zaupajte sami sebi. Ženskam pomeni nekoga bližnjega, ki bi vam rad pomagal premagovati težave.
SESTRA v sanjah predstavlja pomoč ali nasvet prijatelja, odvisno od tega, kakšnega pomena so vaša resnična čustva do nje.
GOZD je zgovoren simbol nezavednega in njegovih skritih vzgibov in simbolizira središče življenja. V sanjah izraža vaš skrivnostni notranji jaz, ki vas žene iz ene pustolovščine v drugo, s svojo zalogo svežine, vode in toplote pa vaša podzavest kliče varnost in si želi obnovitve.
POŽAR - Požar simbolizira ogenj uničenja in strasti, ki povzročajo trpljenje. V sanjah napoveduje nesreče, nevarnost pred njimi ali spremembe, ki se nanašajo na vašo prihodnost, ko v tem primeru vaša energija postane rušilna.
JEZERO ponuja prispodobo nezavednega zaradi globin, polnih prikritih vzgibov, ki se občasno dvignejo na površje zavednega mišljenja. Aktivnosti v jezeru kažejo na različne stopnje pomirjenosti ali strahov. V sanjah simbolizira stvaritve zanosne domišljije in napoveduje mirnejše čase, ilustrira vaš razum in nove odločitve, ženskam pa daje magično moč.
MAVRICA - Mavrica simbolizira harmonijo, ravnovesje, srečo, boljše življenje in s tem optimistično prihodnost. Je duhovni simbol odrešitve, odpuščanja in obljube, ki označuje željo po samo-spoznavanju. Za razsvetljeni um predstavlja most med nebesi in zemljo. V sanjah se izraža v naklonjenosti, ljubezni, spravah in napoveduje srečne dogodke. Mavrične barve ne predstavljajo le skladnosti in ubranosti vseh barv, temveč stopnjevanje duha, zavesti skozi prizmo, v kateri izraža vsak odtenek drugačno stanje - včasih predstavlja umiritev, olajšanje, ponovno najdeni notranji mir in pokoj po besnenju vetra ali silovite nevihte.

Tako :D
Upam da ti je všeč ;) Meni so tvoje sanje ZELO!
Lp, Bad girl
 
Hvala ti!!
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Moje sanje prejšni teden:
S dvema mojima prijateljema sem se peljala s kolesom po eni ulici. Pripeljali smo se do hiše moje babice, kjer so bili vsi moji sorodniki in imeli pogreb za pradedka. Potem smo se kr naenkrat vsi znašl pred Sparom (trgovina Spar) in sm jst vprašala, zakaj mene niso povabili na pogreb. Pol mi je pa en od sorodniku povedu, de zato, ker sem ničvredna. Jst sm vse vprašala, če res to mislijo in so vsi sam povesl glave. Js sm se pol začela jokat in se z unima dvema sošolcoma odpeljala domov. Naslednji dan sem šla v šolo in vsem sošolcem in sošolkam rekla, de sm se pršla sam poslovit in vse objela. Odkorakala sm iz razreda in se odselila v neko hišo zraven morja.
Ko sm se zbudila sem mela lase cele mokre od solz in čist rdeče oči, ker sem se očitno res jokala.

Moje današnje sanje:
Bila sem v naši hiši in brala knjigo. Potem je prišel nek zlobnež iz enega filma in me hotel ugrabiti. Js sm bežala po celi hiši in se skrila v eno sobo pod mizo. Tm sm se udarla v glavo in pol sm se zbudila.

Nimam pojma, zakaj ko sanjamo, vedno sanjamo neki nenormalnega. Lp, SNOOPY
P.s.: OBOŽUJEM tvoj podpis Ciglček!!!!:heart:
1
 
PRIJATELJ predstavlja senco vašega jaza, večnega spremljevalca na vaši življenjski poti, ki pa včasih poprime v nepravem trenutku in vas postavi v slabo luč. Sanje govorijo o morebitni pomoči, ki jo od prijatelja pričakujete ali kažejo na to, kako vi razmišljate o njem. To je lahko prijetna ali sprostitvena izkušnja. Prijatelj kot član družine lahko predstavlja del vaše osebnosti ali kaže na značilnost, ki vas je že dalj časa privlačila. Tisto, kar v sanjah reče ali stori morda poudarja vaše reakcije na določena stanja v budnem življenju ali pa nakazuje nekaj, kar si v svojem življenju močno želite.
KOLO simbolizira časovni krog življenja oz. cikluse ponovnih začetkov in predstavlja duhovna stanja. Ciklus rojstvo-smrt-vnovično rojstvo, ki mu je podrejena duša zaradi svojega ravnanja (karma) se v sanjah navezuje na obnavljanje, premikanje in osvobajanje (poveži s krogom). Slednje jo vsakokrat prisili, da se vrne na svet, da bi polačala svoje dolgove ali da bi poplačala svojo dobroto z dobrinami in srečo. To je kolo zakona in končno je simbol tudi povezan z neprestanim gibanjem, z nečim , kar svojo pot venomer nadaljuje, ko jo začne; tudi v psihološkem smislu je znamenje dinamičnega načela, ki nas vodi na muhast način, pri katerem smo enkrat zgoraj, drugič spodaj.
BABICA - Babica predstavlja čustveno življenje in izraža življenjske moči; uredite vse, kar vas mori.
SORODNIKI - v sanjah namiguje, da potrebujete pomoč. Tako, kot se med njimi počutite, predstavljajo vaše lastnosti, na katere ste lahko ponosni ali pa ne. Sanje lahko pomenijo tudi spomin na otroško tekmovanje za starševsko ljubezen. Glej še posamezne sorodnike in družina.
Če sanjamo o svojih prednikih, nas sanje svarijo pred zanemarjanjem naših odnosov z osebami, s katerimi živimo: bolj pozorni bodite na njihove želje in upoštevajte njihove nasvete. Ta sanjska podoba je lahko tudi znamenje družinskih procesov.
POGREB v sanjah simbolično pojasnjuje, da bi bilo dobro nekaj pokopati (morda ljubezensko razmerje ali nekaj načrtovanega, kar je postalo nepomembno), odstraniti tisto, kar ne potrebujete, s tem pa boste lahko na nekem področju na novo zaživeli. Lahko gre za pokopane želje, cilje ali konec nekega materialnega projekta, v vsakem primeru pa pomeni uvod v spremembo, saj ste pripravljeni na nove naloge in nove izkušnje.
Pogreb simbolično govori, da morate neko poglavje zaključiti, se otresti nekega pomemnega dejstva, ki vam ne ustreza več. Naj gredo čustva, povezana s tem, počivat in naj se umaknejo nečemu novemu. Intuitivno boste vedeli, o čem sanje govorijo.
JOK izraža del vaše notranjosti, ki bi jo radi izrazili in simbolizira bolečino, žalost ali upanje, obžalovanje grešnih dejanj ali veselje. Vaše solze skušajo dobesedno oprati nečesa slabega, nečesa, kar vas teži že dalj časa, s tem pa se čutite olajšani (depresijo je treba ozdraviti, se odkrito in poglobljeno pogovoriti).

DANAŠNJE SANJE:
KNJIGA je simbol znanja, modrosti in razodetja, ki prihaja iz najrazličnejših virov. V sanjah je v njej zgodba vašega življenja ali pa morda namiguje na tisto, po čemer naj bi se zgledovali. Česa bi se morali naučiti ali proučiti iz svoje preteklosti? Lahko vam posreduje pomembno informacijo ali nasvet, ki ste ga našli ali iskali (po naslovu ali vsebini lahko sklepate o duševnem stanju, upoštevajte tudi barvo vezave ali platnic).
MIZA simbolizira duhovno središče, družinske vezi, potencial za druženje, prijateljstvo. V sanjah izraža razkritje skrivnosti, ki je dostopna samo izbrancem.

Heej! Upam, da ti je všeč :D
Uživaj!
(Hvala <3<3<3<3)
 
Hvala!<3
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Sanjala sem...
Nabirali smo jagode. Tam sem se
tako zabavala in jedla jagode,... Spoznala sem veliko živalskih prijateljev in skupaj smo se lovili,... Tam sem imela nastop za živali zapela sem nekaj pesmi in nekaj pesmi zaigrala na violino. Na koncu pa smo skupaj tudi plesali:joy::joy::joy:
Lp Violinka🧱
1
 
JAGODE so pozitivni seksualni simbol, ki namiguje na materinstvo in zakon. Sanje izražajo izpolnjena pričakovanja na erotičnem področju, v rezultatih dela, izkoriščenih ali zamujenih priložnostih.
PRIJATELJ predstavlja senco vašega jaza, večnega spremljevalca na vaši življenjski poti, ki pa včasih poprime v nepravem trenutku in vas postavi v slabo luč. Sanje govorijo o morebitni pomoči, ki jo od prijatelja pričakujete ali kažejo na to, kako vi razmišljate o njem. To je lahko prijetna ali sprostitvena izkušnja. Prijatelj kot član družine lahko predstavlja del vaše osebnosti ali kaže na značilnost, ki vas je že dalj časa privlačila. Tisto, kar v sanjah reče ali stori morda poudarja vaše reakcije na določena stanja v budnem življenju ali pa nakazuje nekaj, kar si v svojem življenju močno želite.
PLES simbolizira življenjske nagone, po katerih dosežete sprostitev in osvoboditev, ponazarja vrtince življenja, strasti in hrepenenja, čustva in poltenost, je simbolična oblika seksualnega dvorjenja ali akta samega. Če imate tudi v resnici ples radi, sanje komentirajo vaša prizadevanja v življenju. V vsakem primeru pa podzavest pravi, da lahko iz svojega življenja naredite več in da se bolj ukvarjajte s svojimi bližnjimi.
Iniciacija, poroka, setev - v preteklsoti skorajda ni bilo obreda brez plesa. Ritmičen ali nebrzdan ples razbije vedno veljavne sheme, sprosti življenjsko silo skupnosti, postane čarobna, ustvarjalna moč.
VIOLINA - Violina simbolično odkriva žensko erotično izžarevanje in poželenje, ko koprnite po srečni združitvi ali predstavlja brezčutno neodgovornost.

Tako :) Upam da ti je všeč, ker meni je tvoj podpis zelo 😂😂😂😂😂
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Ok, js jih mam mal več.

Enkrat sem sanjala, da sem spala, no, to ni nič posebnega, ampak ja, po so pršl dinozavri vseh vrst(v mojo sobo) in pojedl vse kar je blo not, ubistvu so pojedl čist vse razen mene. In na koncu sem ostala v belem prostoru, ki se je nadaljeval v neskončnost, dinozavri so pa izginl.

OK. Dons sm sanjala, da smo skup s tabrniki v neki obcestni stavbi, sred ničesar. Ubistvu zraven je bla avtocesta, mi smo bli pa v na zunaj mejhni stavbi, ko si pa pršu not, je blo košarkarsko igrišče. Igral smo dve igri. Prvič nas je igral bol mal, pač kokr je košarkarjev, In mi smo zmagal, js sm dala ta zadn koš. Tm je bil en moj sosed, pa fnt na katermu sem mela crush učasih. Pol smo šli drugo igr in smo bli vsi na igrišču, mislm, na tisti strani kamor smo mi mogl žogo spravt je blo poln folka in k sm tekla sm se spotikala. Eni so mi poskušal žogo vzet, sam sem pol pršla do neke visoke blazine k je mela na robu trampolin in sem mogle it na blazino in vržt na koš. Spet smo zmagal. Pol smo šli vn, kjer je bla zasilno postavljena jedilnica. Js sm pribor pa to že spakirala in pol nism jedla, ampak sm sam sedela zraven moje prjatlce. Nazadne kar se spomnm je blo avti, ki so sat na parkirišču, ubistvu na makedamu, pa neki otrok k so jih pršl iskat.

Tretje. Skupi z dvema prjatlcama so nas uluvil, in ble smo v nekem visokem trikotnem stolpu. Ble smo priklenene z verigami, na sredinski trikoten drog. Not se je zdel tkt da so računalniški zasloni, ampak so bili poratli v druge svetove. Skupi smo hotle naenkrat skočt v našga, ker nismo ble v našmu svetu, ampak nam ni uspel in sem sama skočila v enga. Znašla sem se v identičnem stolpu, sam da je blo vse zapuščen, pa niker ni blo ljudi. Svet je bil nekk POP ART. Loh sm skakala po strehaha, pol so me začel lovit sam sem zbežala do neke samotne trgovine. Tm sm srečala enga fanta iz serije k sm jo gledala v 6. razredu in me je odpelu do neke skrivne šole, ki je potekala na ulici. Tm som bli kkšni znani obrazi iz filmov pa to. Po temu smo šli na večerjo k dedku fanta k me je našu. Mi smo bli zuni pod nekakšnim paviljonom. Js najprej nism hotla it, pol sm pa vidla une k me lovijo in sem šla na uno večerjo. Fant je bil not v hiši, js sm bla pa z drugimi zuni. Pojedla sem tazadna, da so vsi odšli, tist fnt me je počaku pa reku da me bo pospremu. Js nism vedla kam naj bi šla, ampak sem vidla strica, pa teto(od fanta) it v bližnji gozd, v katerem je snežil, ampak na tleh je bla jesen. Mela sta tm modr avto, takga starga, in sta vozila po unih koreninah pa hribih. Pol sem vidla pa tri ženske, črnke, ki so ble oblečene v rumeno, pol se je prkazala še ena, in pol nevem kaj se je zgodil, ampak pršla sva v tabor teh žensk, kjer so ble mejhe deklice, pa ena stara gospa, pa še več žensk in maldih deklet. Niso ble vse črne. Bla je taka mici pici jasa, ki ni mela trave. Ob stran je bla prikolca za avtodom, una k jo morš na avto prklučt. Mele so napete špage za perilo. Najstarejša gospa je sedela pred prikolco na zasilni klopci. Midva sva jim pomagala, pol so se pa iz nč pokazal tisti ki so me lovil, pa dedek od fanta. Pol sem s pa zbudla in ne vem kaj je blo.
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Js sm danes sanjala da smo imel šolo v naravi al neki tazga in pol smo odšli na sprehod. Pač nejprej smo šli mal z nekim kombijem pol pa peš in smo prišli do naše hiše. Le da je bila drugačna. Imela je nekaj različic, kot da bi šli nazaj v čas in spremenili zgodovino. Sicer pa smo v njej še vedno živeli mi. Vsaj moj brat je bil notri. To je to kar se spomnim.
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Hej! Mi prosim tokrat odpišeš...?

Z družino (starši in bratcem) sem se pripeljala pred blok v katerem živim. Po eni potki sem videla prihajati Krasotillyo L'Ohol, njeno hčerko in 2-3 jedce smrti. Tej jedci smrti so bili oblečeni kot navadni ljudje s šilt kapo nazaj in prišli so k avtu. Želeli so me ugrabiti, ampak jaz sem jih dobesedno začela brcati in boksati. Z mamo sva šle h Krasotillyi L'Ohol in njeni hčerki, želeli sva se boriti s palicami, a nama nista pustili. Medve sva rekli, da tudi oni ne smeta in res nista. Vem, da sem izstrelila en urok (urok hromljenja), ampak je falil Krasotillyo in palica se mi je v trenutku zlomila. Aja! Palice katere sta imeli Krasotillya in njena hči so bile dolge kot veje od drevesa vendar bolj tanke. Z bratcem sva šla s Krasotillyo in njeno hčerko po neki meni neznani poti. Krasotillya me je želela ustrišti do ramen, ampak sem rekla, da nas bojo našli jedci smrti, če bojo videli lase po tleh. Vseeno me je ustrigla samo malo, ker sem se izmaknila. Potem me je vprašala koliko sem stara in sem rekla 10. Ona pa se je zarežala, da bo ž mano opravila naslednje leto na Bradavičarki!


Lp, Maruška:kissing_heart::heart:
1
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Prepričaj se, da na spletu ne objavljaš svojih osebnih podatkov in ne žališ drugih uporabnikov.
Igralnica

LunaLovegood
 
0
Ginny Weasley 123

skrivni prijatelj! 5. del

Ogledov: 8 Odgovorov: 1
 
0
dragon king

world war 2 quiz

Ogledov: 5 Odgovorov: 0
 
1
dragon king

izziv stopetsto 3. del

Ogledov: 3 Odgovorov: 0
 
0
Like emojis

HOGWARTS 5. del

Ogledov: 12 Odgovorov: 0
 
0
Rainbow_dog

Najlepši ljubljenček na svetu

Ogledov: 18 Odgovorov: 4
 
0
Power Girl

🎨 Art school 2. del

Ogledov: 17 Odgovorov: 0
 
1
vedno nasmejana

Harry Potter rubrika

Ogledov: 22 Odgovorov: 3
 
1
itol potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Infekcijska mononukleoza

Ali ima kdo od vas to bolezen?
Kako jo pozdraviti?
A grem loh v šolo al morm ostati doma.
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ste že kupili plišastega Šnofija?
Seveda!
(43)
Ne, ampak ga bom kmalu.
(81)
Ne, ampak ga bom malo kasneje.
(359)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Billie#13 je odgovoril/a na
Najboljši mi je Zabodena 114x Torej tazadnja:blush:
 

Ginny Weasley 123 je odgovoril/a na
Mi smo imeli tak v 3.r
 

animalllover je odgovoril/a na
lahko tudi jaz sodelujem??? najljubši ...
 

Ginny Weasley 123 je odgovoril/a na
Hojla! Zelo mi je žal, ampak se bom morala ...
 

WikiDuo je odgovoril/a na
Se prijavim:sunglasses:upam, da ti bo moja ...
 

Cookies je odgovoril/a na
Zelo čustvena zgodba🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺 Samo ...
 

kpop fan je odgovoril/a na
lloooooooool zlo smešno sploh prva in šetrta:joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy:
 

Cool dogy Sky je odgovoril/a na
jaz samo nevem kako poslati slike
 

Zoe (comp) je odgovoril/a na
Suoer je, tudi ti si super!:blush: Pozdravček:kissing_heart: Zoe
 

Valko gamer je odgovoril/a na
Awwwww🥺:heart:
 

animalllover je odgovoril/a na
prijavljam se samo da najdem sliko ena je ...
 

Charm je odgovoril/a na
yesss ful lepo si napisala!! verjamem da ...
 

Rainbow_dog je odgovoril/a na
jst v 3 dneh ne narišm tko, pa če mi daš ...
 

je odgovoril/a na
Предлагаю высокооплачиваемую работу в теневой ...