snofi
Naslednji Pil izide 3. aprila
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Igralnica: Slovenski kviz znanja

Slovenski kviz znanja

4
1. Katera reka teče skozi Ljubljano?
A) Sava
B) Drava
C) Soča
D) Ljubljanica

2. Kako se imenuje najvišja gora v Sloveniji?
A) Mangart
B) Triglav
C) Stol
D) Grintovec

3. Kdo je napisal slovensko himno?
A) France Prešeren
B) Ivan Cankar
C) Simon Gregorčič
D) Tone Pavček

4. Leta 1991 je Slovenija postala neodvisna. Kateri mesec?
A) Januar
B) April
C) Junij
D) December

5. Katera barva ni del slovenske zastave?
A) Modra
B) Zelena
C) Bela
D) Rdeča

6. Kako se imenuje tradicionalna slovenska jed iz kislega zelja in mesa?
A) Potica
B) Kranjska klobasa
C) Jota
D) Idrijski žlikrofi

7. Kateri športnik je znan kot eden najboljših slovenskih košarkarjev?
A) Luka Dončić
B) Primož Roglič
C) Tadej Pogačar
D) Peter Prevc

8. Kje stoji Blejski grad?
A) Na otoku
B) Ob jezeru
C) Na pečini nad jezerom
D) V središču mesta

9. Kako se imenuje največja slovenska kraška jama, ki je odprta za turiste?
A) Škocjanske jame
B) Postojnska jama
C) Vilenica
D) Pivka jama

10. Katera avtohtona slovenska vinska sorta izhaja iz Vipavske doline?
A) Refošk
B) Chardonnay
C) Zelen
D) Riesling
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
1 .d
2. b
3. a
4. d
5. b
6. c
7. a
8. a
9. b
10. a
0
 
3 NAPAKE SI MELA. ODLIČNO
 
Toj pa še kr hahah
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
1-d
2-b
3-a
4-c
5-b
6-c
7-a
8-a
9-b
10-a
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
REŠITVE:

Katera reka teče skozi Ljubljano?
D) Ljubljanica

Kako se imenuje najvišja gora v Sloveniji?
B) Triglav

Kdo je napisal slovensko himno?
A) France Prešeren (Zdravljica)

Leta 1991 je Slovenija postala neodvisna. Kateri mesec?
C) Junij (25. junij 1991)

Katera barva ni del slovenske zastave?
B) Zelena

Kako se imenuje tradicionalna slovenska jed iz kislega zelja in mesa?
C) Jota

Kateri športnik je znan kot eden najboljših slovenskih košarkarjev?
A) Luka Dončić

Kje stoji Blejski grad?
C) Na pečini nad jezerom

Kako se imenuje največja slovenska kraška jama, ki je odprta za turiste?
B) Postojnska jama

Katera avtohtona slovenska vinska sorta izhaja iz Vipavske doline?
C) Zelen
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
ko bo vsaj 18 odgovorov napišem rešitve.:kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart:
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.

Igralnica


Objava:

kej smešnega 4. del

Ogledov: 25 Odgovorov: 1
 
2
Objava:

Slovenski youtuberji<333 1. del

Ogledov: 64 Odgovorov: 8
 
3
hiphop_girl
Objava:

Napiši odgovor, 2. del

Ogledov: 38 Odgovorov: 2
 
0
Objava:

UGANKEEEEE KONČNOOOOOOO

Ogledov: 43 Odgovorov: 2
 
2
hiphop_girl
Objava:

Napiši odgovor

Ogledov: 53 Odgovorov: 1
 
1
Objava:

Kdo bo rešil umor?

Ogledov: 138 Odgovorov: 9
 
2
hiphop_girl
Objava:

Katera knjiga?

Ogledov: 72 Odgovorov: 1
 
4
Objava:

Razloži po svoje

Ogledov: 95 Odgovorov: 1
 
3
zanimanje potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

srednja

hejjjjj
na kero solo grete vi js grem na kajuha splosno pa mela bom spanscino
vii?
aja pa tisti k grete a mislte da bo omejitev
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Obvestila

12.3.2026
NAPAČNO ZVEZAN MARČNI PIL

Žal se je v tiskarni, kjer se tiska Pil, tokrat malo zapletlo. Če ste med tistimi, ki so dobili »pokvarjen« Pil, pišite na revije@mladinska-knjiga.si ali pokličite na 080 12 05. Poslali vam bomo novega.

Uredništvo Pila

Vprašanje

Si naročen na Pil samo zaradi tekmovanja v Veseli šoli?
Ne tekmujem v Veseli šoli, jo pa preberem.
(47)
Vesela šola me ne zanima.
(75)
Nikako, zanima me celoten Pil in bi bil naročen tudi, če ne bi tekmoval.
(127)
Ja, naročen sem predvsem zaradi tekmovanja v Veseli šoli.
(48)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Zadnji odgovori

Ok, mogoče je neprimerno ampak ja. V podaljšanem ...
 
Omg meni je to tak jako, pa vse te zgradbe ...
 
Aja pa ko je bla lani ena pr zgodovini uprasana ...
 
Pr zgodovini ko smo mel grke je biu en sosolc ...
 
omgg hvalaa ti za tole, mal motivacije hahah iskreno ...
 
Pilovka2⭐️
fulll fajna zgodba
 
to so delal osmi razredi pred nami🫶
 
ja enih tko sploh ne poznajo in ne vejo da ...
 
hejla
moja prijateljica je lani dobila zlato pa ...
 
Se strinjam:kissing_heart:
 
aaawww hvala vsem vam pilovke moje drage:sob::sob::sob: ...