Kakimisu
2
Hojla tu je recept za kakimisu!
Je sladica podobna tramisuju, ampak na mesto kave okus dobimo iz kakija. Saldica je sicer bolj za jesen in Martinovo. Ampak je hladna in sočna tako primerna tudi za pomlad in poletje.
*b*SESTAVINE*b*
1 kaki vanilija
1 žlička limoninega soka
200 g savoiardi (baby) piškotov
250 g maskarpone sirčka
400 ml sladke smetane za stepanje
150 ml mleka
1 žlička vanilijeve paste (ali semena 1 stroka vanilije)
5 žlic sladkorja v prahu
*b*PRIPRAVA*b*
Piškoti:
Najprej pripravi aromatično vanilijevo mleko, v katerem se bodo namakali piškoti.
Mleko segrej, dodaj vanilijevo pasto in 1 žlico sladkorja v prahu. Premešaj.
Savoiardi piškote na hitro pomoči v vanilijevo mleko – od žmohnosti ne smejo razpasti.
Kakijev pire:
Kaki olupi in spasiraj, nato pa ga zmešaj z limoninim sokom in 1 žlico sladkorja v prahu.
Krema:
Maskarpone zmešaj s 3 žlicami sladkorja v prahu.
V ločeni posodi stepi 200 ml sladke smetane do čvrstega, nato pa jo nežno primešaj k maskarponeju. Če ti je premalo sladko, dosladkaj.
Za streho sladkih kozarcev stepi preostalih 200 ml sladke smetane do čvrstega.
Gradnja:
Pograbi kozarček, nato vanj položi plast namočenih piškotov, ki ji sledita 2 žlici kakijevega pireja, nato pa še krema.
Vse tri plasti ponovi v istem vrstnem redu, na vrh pa čmokni stepeno smetano, ki jo veselo zasuješ s kakavom v prahu.
Postopek ponovi za vse kozarce.
vir: midvakuhava
spodaj je priložena slika kako naj bi to izgledalo
Je sladica podobna tramisuju, ampak na mesto kave okus dobimo iz kakija. Saldica je sicer bolj za jesen in Martinovo. Ampak je hladna in sočna tako primerna tudi za pomlad in poletje.
*b*SESTAVINE*b*
1 kaki vanilija
1 žlička limoninega soka
200 g savoiardi (baby) piškotov
250 g maskarpone sirčka
400 ml sladke smetane za stepanje
150 ml mleka
1 žlička vanilijeve paste (ali semena 1 stroka vanilije)
5 žlic sladkorja v prahu
*b*PRIPRAVA*b*
Piškoti:
Najprej pripravi aromatično vanilijevo mleko, v katerem se bodo namakali piškoti.
Mleko segrej, dodaj vanilijevo pasto in 1 žlico sladkorja v prahu. Premešaj.
Savoiardi piškote na hitro pomoči v vanilijevo mleko – od žmohnosti ne smejo razpasti.
Kakijev pire:
Kaki olupi in spasiraj, nato pa ga zmešaj z limoninim sokom in 1 žlico sladkorja v prahu.
Krema:
Maskarpone zmešaj s 3 žlicami sladkorja v prahu.
V ločeni posodi stepi 200 ml sladke smetane do čvrstega, nato pa jo nežno primešaj k maskarponeju. Če ti je premalo sladko, dosladkaj.
Za streho sladkih kozarcev stepi preostalih 200 ml sladke smetane do čvrstega.
Gradnja:
Pograbi kozarček, nato vanj položi plast namočenih piškotov, ki ji sledita 2 žlici kakijevega pireja, nato pa še krema.
Vse tri plasti ponovi v istem vrstnem redu, na vrh pa čmokni stepeno smetano, ki jo veselo zasuješ s kakavom v prahu.
Postopek ponovi za vse kozarce.
vir: midvakuhava
spodaj je priložena slika kako naj bi to izgledalo
Moj odgovor:
Sports girl
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Srednja
hej
mam problem ker nevem se tocno kam it v srednjo
za gimnazijo nevem ce bo dost tock
zelim it v bic lj za veterinarja sam imam problem da se bojim ptic
jaham konje in pse imam rada
kako bi naredila da se pirnatih zivali ne dotikam in se ne srecujem z njimi
ali to sploh gre
za to srednjo bom imela dovolj tock
pol mogoce bi bla tut odvetnica sam morm it studirat pravo in imam raje zivali
kaj bi vi naredili
raje bi bila veterinarka sam nvm kak naj se izognem
pirnatim zivalim
mam problem ker nevem se tocno kam it v srednjo
za gimnazijo nevem ce bo dost tock
zelim it v bic lj za veterinarja sam imam problem da se bojim ptic
jaham konje in pse imam rada
kako bi naredila da se pirnatih zivali ne dotikam in se ne srecujem z njimi
ali to sploh gre
za to srednjo bom imela dovolj tock
pol mogoce bi bla tut odvetnica sam morm it studirat pravo in imam raje zivali
kaj bi vi naredili
raje bi bila veterinarka sam nvm kak naj se izognem
pirnatim zivalim