snofi
Naslednji Pil izide 4. februarja

Nova številka
Januar 2022

Revija
Izid: 7. 1. 2022
pepca oblacek

Pilov blog - 365 ŠOKANTNIH dni 2. del

365 ŠOKANTNIH dni 2. del

11
Dobrodošli v 365 ŠOKANTNIH DNI! Z vami BOOK STAR in Book star.
Današnje ŠOKANTNE novice:
- Je v vesolje:full_moon_with_face::first_quarter_moon_with_face::last_quarter_moon_with_face::dizzy::star2::star: res prispel nevidni mož?:person_with_blond_hair::person_with_blond_hair::man::man::person_with_blond_hair::man::person_with_blond_hair::man:
- V ŽIVO: Že :four::eight: poteka besedna bitka. Kdo bo zmagal?
- poleg mask:mask::mask::mask: NUJNO v trgovino še z oblačili:womans_clothes::shirt::jeans::necktie::dress::high_heel::sandal::boot::athletic_shoe: in denarjem!:money_mouth::money_mouth::money_mouth:NIJZ dobil tožbo
- slovenska kura:chicken::chicken::chicken: osvojila :one::two:. mesto na EVROVIZIJI!
" Pozdravljeni. Po zadnjih poročilih NASE naj bi z raketo:rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket: poslali nevidnega moža :person_with_blond_hair::person_with_blond_hair::man::man::person_with_blond_hair::man::person_with_blond_hair::man: na Mars. Ali je srečno prispel, se vrnil, je še živ, do sedaj še ni znano, saj ga še iščejo. Držimo pesti:fist::fist::fist::fist::fist::fist:, da je nevidni mož :person_with_blond_hair::person_with_blond_hair::man::man::person_with_blond_hair::man::person_with_blond_hair::man: uspešno opravil misijo. Eden od astronavtov:woman:‍:rocket::woman:‍:rocket::woman:‍:rocket::woman:‍:rocket::woman:‍:rocket::woman:‍:rocket::woman:‍:rocket::woman:‍:rocket::woman:‍:rocket::woman:‍:rocket::man:‍:rocket::man:‍:rocket::man:‍:rocket::man:‍:rocket::man:‍:rocket::man:‍:rocket: nam je dal tudi izjavo: "Možno je tudi, da leti po vesolju ali pa, da se nahaja v puščavi. Do zdaj še ni znano. Zagoto bomo napeli vse sile in ga našli."
Medtem, ko pa na drugi strani besedna bitka med dvema sosedoma poteka že 48 ur. Book star."
"Hvala. Prav ste slišali. Javljam se vam iz sodišča Ljubljane, kjer V ŽIVO poteka prava besedna bitka med dvema sosedoma. Sodnica ju ne more umriti. A kako se je vse to pripetilo?
Po izjavah številnih vaščanov sta soseda skupaj krmila kokoši:chicken::chicken::chicken::chicken::chicken:, ko je sosed Lojze pripomnil kako se veseli novih jajc:egg::egg::egg::egg::egg::egg::egg::egg::egg: in kako bodo piščančki :baby_chick::baby_chick::baby_chick::baby_chick::baby_chick::hatching_chick::hatching_chick::hatching_chick::hatching_chick::hatching_chick::hatching_chick::hatched_chick::hatched_chick::hatched_chick::hatched_chick: noro srčkani. In nato bodo postale kokoši :chicken::chicken::chicken::chicken::chicken::chicken::chicken: in spet vse od začetka. Sosed Štefko pa je navrgel, da se vse začne s kokošjo:chicken::chicken::chicken::chicken:. Lojze je to zanikal, zato sta se pričkala do prihoda policije:cop::cop::cop::cop::cop::cop::cop::cop:. Kaj je bilo prej KURA:chicken::chicken::chicken::chicken::chicken: ALI JAJCE:egg::egg::egg::egg::egg::egg: do zdaj še nista predelala. Na sodišču z svojimi zagovorniki nadaljujete pravo bitko. Čakajo še znanstvenike, da potrdijo pravilno. Sodnica pravi: "Velika možnost je, da se to nikoli ne bo končalo. Bojim pa se, da bo navrglo še na: Kaj je PARADIŽNIK:tomato::tomato::tomato::tomato::tomato:? Sadje ali zelenjava?" Pravi tudi, da ji bodo kmalu popokali živci. Priporočajo hiter nakup čelade in slušalk. ZABARIKADIRAJTE se v hišo!:house::house::house::house::house::house::house::house_with_garden::house_with_garden::house_with_garden::house_with_garden::house_with_garden::house_with_garden::house_with_garden::house_with_garden:
"Hvala, Book star. Predkratkim pa nam je NIJZ sporočil, da so dobili tožbo od prodajalk trgovine. Te pravijo, da dandanes ljudje niso več to kar so bili. A kaj se je sploh zgodilo? Book star."
"Pozdravljeni še enkrat. Prodajalke zatrjujejo, da opažajo še večjo norost pri ljudeh kot včasih. NIJZ je namreč sporočil, da so MASKE:mask::mask::mask::mask::mask::mask::mask::mask: v trgovini OBVEZNE! tega se ljudje (vsaj malo) držijo. A ne smemo verjeti NIJZ! še pravijo. Doživelo se že primere, ko so ljudje hodili v trgovine samo z MASKO:mask::mask::mask::mask::mask::mask: in BREZ OBLAČIL!:womans_clothes::shirt::jeans::necktie::dress::kimono::high_heel::sandal::boot::athletic_shoe: kot zagovor pa so nam rekli, da NIJZ ni dajal natančenjša navodila. Prav tako pa, da morate v trgovini hoditi tudi z DENARJEM!:money_mouth::money_mouth::money_mouth::money_mouth::money_mouth::money_mouth: Živa groza. NIJZ se bo zagovarjal na sodišču, ko opravijo besedno bitko med dvema sosedoma."
"Hvala, Book star. Pojdimo na bolj vesele teme. Naša kokoš:chicken::chicken::chicken::chicken::chicken::chicken::chicken: Marija je na EVROVIZIJI zasedla presenetljivo :one::two:. mesto. :trophy::trophy::trophy::trophy::trophy::trophy::trophy::trophy::medal::medal::medal::medal::medal::military_medal::military_medal::military_medal::military_medal::military_medal: Tekmovalo pa je :one::three: držav.
Z današnjimi novicami zaključujemo. Lep dan!"
----------------------------------------------------------------------------
NOVINARKI: Book star, BOOK STAR.
BESEDILO: improvizacija
OBLAČILA: BOOK STAR (roza majca:womans_clothes:, spodaj: očetove gate🩲 (sedela za pultom, ni se videlo), Book star (obleka :dress: (iz sestrine omare. Tega še ne ve).
365 ŠOKANTNIH DNI
bs:books::star2:
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
:joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy:Hahahahaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Umiravaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy:
1
 
hvala! no, da umirata ni ravno lepo, hehe
 
😂😂😂😂😂😍😍
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
ODLIČEN blog! Res si super, vedno me nasmejiš, tudi, če imam slab dan. LYSM IBFF :heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:
0
 
iiii! Hvala ti! LYSM too!
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
hahahahahahahahahahahahahahahahhahaha :joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy:¨
Enostavno najbolj smešn blog na svetu.
Hitro nov del ker se mi že meša ahahahahahahaha:joy::laughing::laughing::laughing::laughing::laughing::laughing::laughing:
Noro dobr sploh nevm kaj nej še rečem na to. MEGA SMEŠNO ZABAVNO IN NARAVNOST ODPILJENO.
L.P wolfy13:sparkling_heart::wolf: k se ji že noro meša
0
 
hehe, hvala!
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Omg js ne morm
To so the best novice ever!
LOL!
Komi čakam nov del!!
:joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap: :joy::joy::joy::joy::joy::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::clap::clap:
0
 
me veseli! hvala!
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
:joy::joy::joy::joy::joy::joy:
Komaj čakam na nov del!
Super so!
:joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::clap::clap::clap:
Lepo se imej!
Lp, Cool Girl
0
 
hvala!
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
hAHAHAHA ŽE SPET JE ZAKON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NEVEM KAJ NAJ REČEM:joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::laughing::laughing::laughing::laughing::laughing::laughing::laughing::laughing::laughing::laughing::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap:
0
 
iii! hvala!
 
Ni zakj. Komi čakam nov del. Upam da bo tko smešen🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂😂😂😂😅😅
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Ful smešen blog!!!!!!!!!!!!!!!!!!:joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::laughing::laughing::laughing::laughing::laughing::laughing::laughing::laughing::laughing::laughing::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning: Komaj čakam nov del.
Lp, Lexi7
0
 
hvala! me veseli, da komaj čakaš nov del!
 
Book star ali bi hotela pogledati ti dve objavi?:confused:
https://www.pil.si/smetisnica/objava/umetniska-sola
https://www.pil.si/pisalnica/objava/moje-zivljenje
Hvala, če boš.
Lp, Lexi7
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.
Pilov blog

balerina

Flex blog 2. del

Ogledov: 39 Odgovorov: 4
 
5
ColourMusic
 
1
April
 
6
Gdč. HP fan
 
1
volkec

Zanimivosti 84. del

Ogledov: 37 Odgovorov: 3
 
8
ColourMusic
 
3
Kally

Kally's mashup 1. del

Ogledov: 63 Odgovorov: 7
 
4
Banana potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Trendi pa te fore

<3 torej vrjamem da vs je že veliko (najberjetneje punc) videlo trent *i* "that girl" *i* al pa *i* "best version of myself" *i* a bi mi lahko prosim povedal vse kr veste o tem. pač dejansko bom vesela česar koli. Upam da veste za kaj se gre, LP Banana
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kako pogosto obiščeš Pilovo spletno stran?
Vsak dan!
(222)
Večkrat na teden.
(140)
1-krat na teden.
(73)
Samo občasno.
(155)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Super girl je odgovoril/a na
Super girl
 

Super girl je odgovoril/a na
Kresnička
 

Super girl je odgovoril/a na
Konj Kukavica Krokodil Krava Kobilica Kača Koza Kokoš Kunec Krt Kobra ...
 

Super girl je odgovoril/a na
Učitelj: IME NA PILU: Super girl PRIJAVLJAM ...
 

Super girl je odgovoril/a na
Slovenskobudalol
 

Super girl je odgovoril/a na
IME: Girl with art VLOGA: učenec TEHNIKE, ...
 

animalllover je odgovoril/a na
heheheh cute je:heart::heart::heart:
 

Super girl je odgovoril/a na
A se lahko prijavim? Vem, da je pozno. Nekaj ...
 

Zoe (comp) je odgovoril/a na
Woow! Superca!
 

Zoe (comp) je odgovoril/a na
Ojla! Super objavica, sicer se mi ni zdelo ...
 

BookChilli ;-) je odgovoril/a na
Mojega tudi prosim!!!!!
 

Zoe (comp) je odgovoril/a na
Bravo za vse!
 

Zoe (comp) je odgovoril/a na
Mojegaa!
 

Zoe (comp) je odgovoril/a na
https://images.app.goo.gl/SugEakb9QP6CbZve8
 

Doggylover je odgovoril/a na
nimam pojma:disappointed_relieved::joy: