hello,
dansssss delamoo trendyyy dubai chocolate abahahah. ni več popular tko da zdej boste zih dobil pistacijo pa tisto kawahchi al karkol je thing.
-----------------------------------------------------------------------------
*i* *b* TEŽAVNOST:*i* *b*
☆☆
*i* *b*ČAS PRIPRAVE:*i* *b*
• PRIPRAVA: 20 min
• HLADENJE: 2 uri
*i* *b*SESTAVINE:*i* *b*
• 200 g temne čokolade (približno 70% kakava)
• 100 g mlečne čokolade
• 100 g belušne čokolade (po želji)
• 100 g mandljev ali lešnikov (lahko tudi mešanica)
• 50 g karameliziranih arašidov (ali drugih oreščkov)
• 2 žlici medu (po želji, za dodatno sladkost)
• 1 žlica kokosovega olja (za gladkost čokolade)
• 1/2 žličke soli (za poudarek okusa čokolade)
*i* *b*POSTOPEK:*i* *b*
Priprava čokolade:
V vodni kopeli stopi temno, mlečno in belo čokolado, skupaj z kokosovim oljem. Mešaj, dokler se čokolada popolnoma ne stopi in postane gladka.
Priprava oreščkov:
Oreščke (mandlje, lešnike ali mešanico) rahlo praži v ponvi na srednji temperaturi, da postanejo zlato rjavi. Ko so ohlajeni, jih coarsely sesekljaj ali pusti cele, odvisno od tega, kako jih želiš v čokoladi.
Karamelizirani arašidi:
Če želiš karamelizirane arašide, jih lahko pripraviš tako, da jih rahlo popražiš v ponvi s sladkorjem, dokler se ne stopi in oreščki dobijo lepljivo karamelno prevleko. Ko se ohladijo, jih sesekljaj na manjše koščke.
Mešanje:
V pripravljeno stopljeno čokolado dodaj oreščke in karamelizirane arašide ter dobro premešaj.
Vliješ v model:
Zmes nalij v model za čokolado ali na pekač, obložen s papirjem za peko. Z žlico porazdeli oreščke in karamelizirane arašide po čokoladi, da se enakomerno porazdelijo.
Hladenje:
Postavi čokolado v hladilnik, da se strdi, vsaj 2 uri ali dokler ni popolnoma čvrsta.
Postrežba:
Ko se čokolada ohladi in strdi, jo nareži na koščke in uživaj v sladki, hrustljavi poslastici!
*i* *b*NASVETI:*i* *b*
• Za dodaten okus lahko dodaš nekaj ščepcev morske soli na vrh čokolade pred strjevanjem.
• Prav tako lahko prilagodiš sestavine po lastnem okusu – poskusi z različnimi oreščki ali suhim sadjem.
*i* *b* SLIKA:*i* *b*
mwah
------------------------------------------------------------------------------------
dansssss delamoo trendyyy dubai chocolate abahahah. ni več popular tko da zdej boste zih dobil pistacijo pa tisto kawahchi al karkol je thing.
-----------------------------------------------------------------------------
*i* *b* TEŽAVNOST:*i* *b*
☆☆
*i* *b*ČAS PRIPRAVE:*i* *b*
• PRIPRAVA: 20 min
• HLADENJE: 2 uri
*i* *b*SESTAVINE:*i* *b*
• 200 g temne čokolade (približno 70% kakava)
• 100 g mlečne čokolade
• 100 g belušne čokolade (po želji)
• 100 g mandljev ali lešnikov (lahko tudi mešanica)
• 50 g karameliziranih arašidov (ali drugih oreščkov)
• 2 žlici medu (po želji, za dodatno sladkost)
• 1 žlica kokosovega olja (za gladkost čokolade)
• 1/2 žličke soli (za poudarek okusa čokolade)
*i* *b*POSTOPEK:*i* *b*
Priprava čokolade:
V vodni kopeli stopi temno, mlečno in belo čokolado, skupaj z kokosovim oljem. Mešaj, dokler se čokolada popolnoma ne stopi in postane gladka.
Priprava oreščkov:
Oreščke (mandlje, lešnike ali mešanico) rahlo praži v ponvi na srednji temperaturi, da postanejo zlato rjavi. Ko so ohlajeni, jih coarsely sesekljaj ali pusti cele, odvisno od tega, kako jih želiš v čokoladi.
Karamelizirani arašidi:
Če želiš karamelizirane arašide, jih lahko pripraviš tako, da jih rahlo popražiš v ponvi s sladkorjem, dokler se ne stopi in oreščki dobijo lepljivo karamelno prevleko. Ko se ohladijo, jih sesekljaj na manjše koščke.
Mešanje:
V pripravljeno stopljeno čokolado dodaj oreščke in karamelizirane arašide ter dobro premešaj.
Vliješ v model:
Zmes nalij v model za čokolado ali na pekač, obložen s papirjem za peko. Z žlico porazdeli oreščke in karamelizirane arašide po čokoladi, da se enakomerno porazdelijo.
Hladenje:
Postavi čokolado v hladilnik, da se strdi, vsaj 2 uri ali dokler ni popolnoma čvrsta.
Postrežba:
Ko se čokolada ohladi in strdi, jo nareži na koščke in uživaj v sladki, hrustljavi poslastici!
*i* *b*NASVETI:*i* *b*
• Za dodaten okus lahko dodaš nekaj ščepcev morske soli na vrh čokolade pred strjevanjem.
• Prav tako lahko prilagodiš sestavine po lastnem okusu – poskusi z različnimi oreščki ali suhim sadjem.
*i* *b* SLIKA:*i* *b*
mwah
------------------------------------------------------------------------------------
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
To bi enkrat jedla! Morda celo nardim sama po tvojem receptu:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
2
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
To je men neki najboljsega:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::sob: Lovam in mogoce probam:kissing_heart:
0
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Omgg, vedno sm hotla sprobat naret, ampk se nikol nism spravla do tega, mogoč se bom zdj, hah
0
Moj odgovor:
Pilov blog
jarrrr
rant o pisalnci cause why not & its gettin out of hand (sam sm kr friendly hehe😋😚)
Ogledov: 191 Odgovorov: 717
Svetovalnica
Lasje
heyyy guysss🩷 kako steee??? mene zanima, pac jz k si umijm lase, mam tko drug san ze cist mastne.. a mate kksn predlog kj loh nardimmmm:no_mouth:kr res nvmmmmmmm:sob::sob::sob:
tysmmmm rada vs mammmmm🩷🩷🩷
#🩷
tysmmmm rada vs mammmmm🩷🩷🩷
#🩷
Vprašanje
Kako ocenjuješ rubriko Šport?
Všeč mi je takšna, kot je.
(115)
Raje kot novičke bi imel/a članek, ki se posveti enemu športu posebej.
(48)
Šport me na sploh ne zanima.
(72)
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
Priljubljene objave
Zadnji odgovori
Fuul dobr.Malo pravopisnih napak ampak super ...
ooo kok dobr napisan!!! :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
ampak ...
Ne pa ne.Men je zima čist fajn!:unamused::unamused::unamused::unamused::kissing_heart::hea





