snofi
Naslednji Pil izide 5. novembra

Nova številka
Oktober 2021

Revija
Izid: 1. 10. 2021
pepca oblacek

Pilov forum - PILOV ZABAVNIK 😂❤ - 1. Številka

PILOV ZABAVNIK 😂❤ - 1. Številka

28
*roza*P*roza* *zelena*I*zelena* *modra*L*modra* *b*O V*b* ~ ZABAVNIK
*i*1. ŠTEVILKA*i*


*b*DRAGE BRALKE, DRAGI BRALCI!*b*

Prisrčno vas pozdravljam v prvi številki dolgo pričakovanega PILOVEGA ZABAVNIKA! Različni PILovci smo združili moči in vsak je nekaj prispeval k tej mini reviji. Upam, da vam bo naš končni izdelek všeč in da boste z veseljem prebirali članke in rubrike, ki smo jih izdelali.
*i*Vsi za enega, eden za vse :)*i*


:earth_africa: *modra*/ SVET OKOLI NAS*modra*
*i*(Piše: Bralka zgodb)*i*

Hej hoj!
Upam, da ste uspešno preživeli prve tedne šole in, da vas učitelji še niso zasuli z ocenjevanji. Osebno - nas so že. Ampak sem se domislila/poguglala par trikcev, kako preživeti tole šolsko leto :)

*b*Uči se vsak dan, sproti:*b*
Ja, vem, to je zelo zafrknjen sistem. Ampak če boš to ponavljal/a dva tedna, se boš privadil/a novemu sistemu. Pred ocenjevanji ti bo lažje, bolj si boš zaupal/a in ne bo se ti treba toliko učiti. Tudi več prostega časa boš imel/a!

*b*Beležka ali Bullet Journal?*b*
Bullet Journali je zadnje čase postal zelo popularen. Tudi pri šolskem delu ti lahko ZELO pomaga, a najprej premisli, če si res zagret ustvarjalec, ali se ti ne da vsak vikend nekaj ustvarjati.
Če nisi tako ustvarjalnega duha, potem raje nabavi luštno beležko, tako da bo tebi všeč in vanjo piši domače naloge, obveznosti – lahko si kupiš kar rokovnik, mogoče ti bo celo lažje!
Tisti, ki pa ste za ustvarjanje, pa lahko kar poprimete za barvice in beležko, pa začnete risati ;)
*i*Več o Bullet Journaliganju lahko tudi vprašaš strička googla, ali pa povprašaš kakšne PILovce/ke ki jih ustvarjajo.*i*

*b*Tudi prosti čas je pomemben:*b*
Šolsko delo je za nekatere tudi na prvem mestu, za nekatere na drugem, nekateri pa ga obravnavajo kot hec.
Ampak tudi prosti čas je noro pomemben. Zato moraš imeti *b*ravnovesje*b* med delom in prostim časom. Naredi si nekak urnik: koliko časa boš preživel/a za šolskimi knjigami in koliko sproščeno. Nato si to razdeli čez cel dan. Npr. Pol ure učenja, pol ure pavze, učenje, pavza itd. Lahko pa tudi vse obveznosti opraviš naenkrat, a se ne smeš preobremenjevati!!!

*b*Zezanje sošolcev:*b*
Nekatere sošolci zelooo zezajo in se norčujejo. Ampak: Življenje gre naprej :D Najdi si prijatelje, ki te bodo podpirali in tiste bedake odpikaj. Preprosto jih *b*ignoriraj *b* Ko bodo videli, da te njihovo norčevanje ne moti, bodo najbrž odnehali.

*b*Kako se lažje učiti?*b*
Moraš imeti *b*pospravljen delovni prostor*b* – Mizo. Ne smeš imeti en kup pripomočkov: telefon, računalnik, knjiga, družabna igra itd. Ampak le delo za šolo, lahko tudi kakšno stvar, ki te pomirja a ne moti pri osredotočanju.
Imej tudi *b*prezračeno sobo!*b* Ker bo zrak svež bo bolje za dihat in se boš takoj bolje počutil/a!

*b*Sitni učitelji?*b*
Nekateri ste dobili nove učitelje – mogoče tudi sitne. Lahko, da so vas že prvi dan vzeli na piko ali pa so bedni do vseh.
No, preprosto se mu skušaj prikupiti. Skušaj *b*ne klepetati, čimvečkrat imej nalogo in ga/jo ne prekinjaj.*b* Takoj se bo do tebe mogoče malce omehčal, boš videl/a!


:musical_note: *modra*/ GLASBA*modra*
*i*(Piše: WhoLovesBooksAndMusic)*i*

Pozdravljeni v članku o glasbi!
Spotify je tokrat top 50 naredil malce drugače kot prejšnjič. Čisti vrh krasi pesem Girls want girls izvajalcev Drake in Lil Baby. Naslednja je Hurricane slavnega Kanye West-a, ki ji sledi pesem, ki smo zanjo slišali v zadnji objavi: Stay Justina Bieberja in The Kid LAROI. Seveda se tukaj pojavi glede na to, da je bila prejšnji teden še najboljša na lestvici. Za njo je INDUSTRY BABY Lil Nas X- a in Jacka Harlowa, ki je bila v mojem zadnjem članku še prva. Za njo je fenoemnalna Bad habits našega gingerja – Ed Sheeran a. Za njim na šestem mestu stoji Doja Cat z Need to know. Grem stavit, da ste slišali vsaj del te pesmi, če imate tik tok. Sedmo mesto krasi vedno bolj popularna skupina Måneskin z priredbo Beggin’, ki jo vsak od nas 100% pozna. Sledi jim Pepas izvajalca Farruko in zatem Take My Breath znanega izvajalca The Weeknd. Potem pa imamo tu še zadnjo pesem Good 4 u Olivie Rodrigo. (Povezava do Top 50: https://open.spotify.com/playlist/37i9dQZF1DXcBWIGoYBM5M?si=d4b667338a9d47c9 )
Pomaknimo se še k našim tujim in domačim pesmim, ki ste jih izglasovali na Pilovi spletni strani:

*b*Domače pesmi lestvica:*b* Tukaj se je Klara Jazbec s svojo pesmijo Največ uvrstila na prvo mesto! Bravo Klara. BQL sta ji ravno za petami s pesmijo Budala, tej pa sledi Alya z Ti znaš z mano. Ne mene vprašat kakšna je pesem, ker je iskreno ne mislim poslušat, da vam to povem. Bepop z Daj se nasmej je tokrat na četrtem mestu, zadnje pa ima pesem Ti čudovite izvajalke Eve Boto. Glede na to, da smo s to lestvico zaključili se lahko pomaknemo na naslednjo, ne?

*b*Tuje pesmi lestvica:*b* Harry Styles se je očitno z Super hot glue-jem zalepil na prvo mesto z Watermelon Sugar in mene to več kot očitno ne moti, razen da bi Måneskin z Beggin’ mogli biti zraven njega ne pa gniti na drugem mestu. Ampak, če smo iskreni, oni so imeli lestvico zadnjič v roki, moramo še Harry-ju malo dat. Olivia se je na naših lestvicah usedla na tretje mesto z Good 4 u na četrtem mestu pa leži Dua Lipa z DaBaby in njuno pesmijo Levitating. Seveda pa so se BTS odločili prilezti k nam v ušesa s pesmijo Butter.
Za glasovanje na obeh lestvicah je tu povezava: https://www.pil.si/razvedrilo/glasbena-lestvica meni pa vedno lahko v kotiček napišete za kakšen članek o vašem naj pevcu/pevki/glasbeni skupini. Razmišljam o Conanu Grey-u :thinking:.


:books: *modra*/ BRALNI SVET - Priporočila za jesenske dni*modra*
*i*(Piše: WhoLovesBooksAndMusic)*i*

Ahoj moji bralni prijatelji!
Upam da niste preveč razžaloščeni, da se je začela šola in bomo zdaj vsi imeli manj časa za branje. Ker jaz sem in zdaj spet prebolevam svoje branje Heat waves dnf (dreamnotfound) fanfiction(,ki sem ga prebrala junija) z pesmijo po kateri je napisan (Heat waves od Glass animals) v ozadju in mano na fanartu. Kaj češ, tako je življenje ljudi, ki beremo. Na moji anketi pred kratkim ste izglasovali ljubezenske knjige, tako da to je kar boste tokrat tudi dobili.

*b*LJUBEZENSKE KNJIGE*b*

Kot prvo, bi vam rada predstavila knjigo, ki sem jo prebrala predlani in sem jo oboževala. Imenuje se *roza* Angel*roza* slovenske pisateljice Karmen Jelovčan. Knjige nikjer nisem videla dokler je enkrat nisem pobrala s police in začela brat. Govori o dekletu , ki ji je umrl brat in se je začela zapirati sama vase. Začne malomarno delati sama s seboj in z drugimi okoli sebe. Seveda se vse spremeni ko spozna njen love interest. In kdo bi si mislil: on je angel. Meni je bila zgodba fenomenalna in jo resnično priporočam. 13+ in ne bom razlagala zakaj O.O (Pejte prebrat v vsakem primeru)

Druga serija na katero sem pomislila v sekundi ko sem videla ljubezenske zgodbe je bila *roza*Čudoviti mrtvi/Beautiful dead*roza* ameriške pisateljice Eden Maguire. Serija je opredeljena v mojem mnenju kot misteriozna, ljubezenska, napeta in seveda, čudovita. Oboževala sem Phoenixa (ne glejte platnice :fearful:) in bi rekla, da se je Darina na koncu dobro odločila, da je ostala. Krasna serija, popeljana skozi oči Darine, dekleta Phoenixa – fanta, ki je četrti v istem šolskem letu umrl. Sama more razvozlati kako so vse žrtve tisto leto umrle z kratkim časovnim razponom in veliko preprek. Rekla bi da je 15+ samo zato, ker so notri smrti. Če imate želodec za to, potem kar naprej, prijateljčki. Sama sem prebrala pri enajstih tako da...

Končno tretja knjiga, ki jo pozna poleg mene samo LadyBugFAN in to je... moja comfort knjiga *roza*Red, white and royal blue*roza* pisateljev (ne to ni napaka, pisatelji uporabljajo they/them pronounces) Casey McQuiston. Spremlja 21 letnika Alexa, ki je prvi sin v Ameriki. Zaradi nesreče s torto, ki je bila vredna 7 miljonov (jap, zapomnila sem si detajle, ker sem tolikokrat prebrala) se mora na videz spoprijateliti z princem Henryjem, ki je po Alexovem njegov velik sovražnik. In ja, to je fiction in karakterji so spremenjeni od resničnosti. Njuna zgodba se zelo razpne in boy sta ta dva kjut. Knjiga je LGBTQ+, fiction in naravnost adorable. Primerna pa po mojem mnenju za 15+ zaradi preklinjanja (gledam v vas White house trio . _.) in še nečesa. Ampak meni je bil užitek tako da vi se spravite to brat ko preberete TW in berete v angleščini ker ni prevedena.

Upam, da vas je vsaj ena od knjig pritegnila in da si boste čas z veseljem zapolnili s temi knjigami. Verjetno b naslednji žanr fantastika ampak kakšna zvrt fantastike boste pa sami določili v moji anketi, ki pride ven danes (ponedeljek). Veselo branje vam želim!


:star: *modra*/ ZVEZDNIKI*modra*
*i*(Piše: Super Sister)*i*

*b*EMMA WATSON*b*
V današnji številki bom opisala igralko Emmo Watson. Sigurno jo že vsi poznate. Ali pač? Če niste še nikoli slišali za knjigo Harry Potter, verjetno ne. Emma Watson je namreč zaslovela prav zaradi te knjige.
Emma se je rodila 15.4.1990 v Parizu. Tam je živela do svojega petega leta, potem pa se je z mamo ter dve leti mlajšim bratom Alexom (rojstvo:15.12.1992) preselila v Oxfordshire v Angliji. Tam je obiskovala šolo The dragon, dokler se ni leta 2003 prešolala na dekliško šolo Headington. Kasneje kljub igralski karieri ni zanemarila študija, študirala je iz angleške književnosti. Ampak dovolj o tem. Raje se posvetimo njeni karieri.
Emma je bila za vlogo Hermione Granger v filmih o Harry Potterju izbrana pri 9 letih. Vloga Hermione jo je spremljala več kot 10 let. Vmes pa so se seveda pojavile težave. Ali veste, da bi Emma skoraj nehala igrati Hermiono po 5. filmu? Povedala je, da se je enostavno nabralo preveč stvari, ni morala uživati 'normalnega življenja najstnikov'. Urnik snemanj je bil zelo strog, zato ni čudno, da je bila na koncu čisto izmučena. No, ampak Hermione ni opustila (še sreča!), za kar smo vsi zelo veseli.
Emma je tako postala igralka, ter igrala še v številnih drugih filmih, npr. Ballet shoes, The perks of being a wallflower, Noah, Beauty and the beast, Little woman itd. Več si jih lahko pogledate na tej povezavi: https://www.google.com/search?sxsrf=AOaemvLoXiFKwNpYwPQJkou6495lkJ-OeQ:1631781589958&q=emma+watson+filmi&stick=H4sIAAAAAAAAAONgFuLUz9U3MDQ2KTdXQjC1JLKTrfQLUvMLclKBVFFxfp5Vbn5ZZmrxIlbB1NzcRIXyxBKgoEJaZk5u5g5WRgDA8a4lSQAAAA&sa=X&sqi=2&ved=2ahUKEwjkh5OQjIPzAhXsQjABHS9OA50QMSgAegQIOBAB
To bi bilo za marsikoga več kot dovolj. A ne za Emmo. Postala je tudi fotomodel in začela sodelovati z modnima znamkama Lancome in Burberry. Večkat je bila tudi na naslovnici za British Vogue.
Ustvarila je tudi kampanjo HeForShe, kjer zagovarja ženske pravice ter se zavzema za enakopravnost spolov. Tukaj si lahko pogledate njen govor: https://youtu.be/gkjW9PZBRfk
Emma watson je sedaj stara 31 let, in ima fanta po imenu Leo Robinton. Po zadnjih novicah naj bi bila Emma z njim in eno prijateljico na počitnicah v Ibizi, Španija. Domov pa je šla s privatnim helikopterjem.
Emma je po horoskopu oven, njena prva simpatija pa je bil Tom Felton, ki je igral Draca Malfoya.
To je to za danes, v kotiček mi lahko napišete katerega zvezdnika (ni nujno igralec, lahko je pevec, pisatelj itd.) naj opišem naslednjič.
Z vami sem bila Super sister.

*b*DAVID EDWARD WALLIAMS*b*
David se je rodil v Londonu, Veliki Britaniji. Starši so Kathleen Williams in Peter Williams. Ima sestro Julie. Davidov pravi priimek je Williams, a si ga je spremenil na Walliams. Z ženo Laro Stone imata enega otroka, Alfred Walliams, starega 8 let. Alfred je rojen na 6. maj 2013. Z Laro Stone sta se poročila 2010 in bila skupaj do 2015, potem pa sta se ločila.
50-letni David je britanski pisatelj, komik, igralec in televizijski voditelj. Sodnik je v televizijski oddaji Britain's Got Talent. Zmagal je nagrado The Award For The Best TV Judge z svojim delom na Britain's Got Talent leta 2015, 2018 in 2020 National Television Awards.
Je tudi pisatelj otroških knjig. Leta 2008 je z založnikom Harper Collins izdal svojo prvo otroško knjigo, ki je bila prevedena v 53 jezikov. Prva knjiga je bila Boy In The Dress, izdana 1. novembra 2008 in zadnja Slime, izdana 2. aprila 2020. Vseh knjig je 14, prodal pa je več kot 37 milijonov kopij po svetu.
Knjige ki jih je napisal so The Boy In The Dress, Mr Stink, Billionaire Boy, Gangsta Granny, Ratburger, Deomn Dentis, Awful Auntie, Grandpa's Great Escape, The Midnight Gang, Bad Dad, The Ice Monster, Fing, The Beast of Buckingham Palace in Slime.


:feet: *modra*/ ŠAPICE*modra*
*i*(Piše: Pomaranča1)*i*

Pozdrav! Kot vidite, pišem novo rubriko z naslovom *b*ŠAPICE*b* Tukaj boste slišali več o živalih. Najprej bom opisala žival, na koncu bo mogoče kakšen vic in zanimivost o določeni živali. Da ne bomo zavlačevali, se odpravimo k opisu živali *b*SURIKATE.*b*

*roza*Kaj so ta bitja?*roza*
*i*Meerkat*i* ali *i*suricate*i* je majhen mungos, ki ga najdemo v Južni Afriki. Mungos je majhen kopenski sesalec (je mesojed).

*roza*Kje živijo?*roza*
Živijo v Južni Afriki, ki poseljujejo zelo sušna in odprta okolja. Živijo predvsem v savanah, puščavah… namreč je njihova prisotnost močno odvisna od tipa vrsti, ki mora biti primerna za kopanje rovov. V teh rovih se zadržujejo ponoči in tudi čez vročinske dni.

*roza*S čim se prehranjujejo?*roza*
Surikate so žužkojede zverinice. Poleg žuželk se prehranjujejo tudi s pajkovci, stonogami, kačami… občasno se hranijo tudi z jajci in rastlinsko hrano.

*roza*Kaj pa velikost in teža surikat?*roza*
Odrasla surikata zraste do 29 centimetrov, težka pa do 0,9 kilograma.

*roza*Pa njihovi mladiči?*roza*
Samica skoti do 3 mladiče, breje so pa približno 70 dni. Mladiči so ob rojstvu gluhi in slepi, ter ostanejo tri tedne skriti pod zemljo. Skrb za mladiče včasih prevzamejo tudi samci.

*roza*Žival surikata*roza* (izgled): https://www.zoo.si/files/animals/20/gallery/621w/_MG_6127.JPG

Tako! Tukaj je bil krajši opis surikate, sedaj sem pa našla še dve zanimivosti o surikatah:

*i*1. Ali veš? Surikati imajo svoj sistem komuniciranja, njihov govor vsebuje vsaj deset različnih zvočnih kombinacij. Vendar kar je najbolj zanimivo in je znanstveno dokazano dejstvo; surikati imajo sistem izobraževanja. Drugače povedano, oni imajo svoje šole in vrtce.*i*

2. *i*Ali veš? Samice surikatov so odlične matere. V primeru nevarnosti so pripravljene žrtvovati svoje življenje.*i*
Vicov, pa na žalost nisem našla :( Torej, za to številko PILovega Zabavnika sem končala s Šapicami. Upam, da vam je bilo všeč in se slišimo naslednjič!
Pomaranča1, urednica rubrike Šapice


:microphone: *modra*/ MINI INTERVJU - POMARANČA1*modra*
*i*(Sestavila: Power Girl)*i*

1. Živjo Pom1! Kako si?
*i*Ojla! Super sem :).*i*

2. Pred kratkim si nas presenetila z novico, da si boš spremenila vzdevek in profil. Zakaj si se pravzaprav odločila za to?
*i*Torej, prvič, malce oseben problemčič, drugič, malo sem se naveličala tega vzdevka in si ga bom spremenila. Tretjič, dobila bom svoj elektronski naslov.*i*

3. Kaj je tvoj življenski cilj?
*i*Postati pianistka in zelo dobra slikarka.*i*

4. Ali razmišljaš o kakšni novi zgodbi in blogu, ki nas bosta 100% navdušila?
*i*Jaaa!! Za zgodbo imam že ogromno idej, ampak se moram spraviti v Word in jo začeti pisati. Pa še pripravljam se, torej glavne osebe in tako naprej. Za blog, pa imam že načrtovano. Zgodba in blog bosta prišla, ko bom ustvarila nov profil ;)*i*

5. Kdo je na PILu tvoj idol?
*i*Nimam ga ravno, ker ste mi vsi tako zlati!*i*

6. Ali imaš raje Šnofija ali Pepco?
*i*Šnofijaaa:heart_exclamation:*i*

7. Kaj bi bil tvoj sanjski poklic?
*i*Pianistka, torej ukvarjala se bo z glasbo. Pa zraven bi bila tudi umetnica, torej nekaj v povezavi z risanjem, slikanjem... Za hobi pa bi pisala knjige.*i*

8. V PILOVEM ZABAVNIKU pišeš rubriko Šapice. Verjetno obožuješ živali :). Ali obstaja kakšna, ki se ti gabi?
*i*Oo ja, obožujem jih. Najbolj se mi gabijo pajki.*i*

9. Pred kratkim si praznovala rojstni dan. Katero je najboljše darilo, ki si ga dobila?
*i*Uff, težka. Zelo sem bila vesela za lokostrelski lok :)*i*

10. Kaj bi rada sporočila PILovcem in PILovkam?
*i*Ostanite tako super, zdravi, uspešni, veseli in odPILjeni PILovci še naprej!:heartpulse:*i*


:page_with_curl: *modra*/ OGLASI*modra*
(Piše: Power Girl)

*i*Pisalnica*i*
*b*FIRE AND ICE - Dragon girl*b*
Februarja je dragon girl začela pisati zgodbo Fire and ice. Zgodba spremlja Chloe in Olivio, ki se ne obožujeta najbolj. Po čudnem dogodku se naključno znajdeta v istem gozdu, na istem mestu. Še preden se zavedata, je pred njima že pustolovščina, ki sta ji lahko kos samo skupaj. Zgodba je defitivno vredna ogleda in vas bo zagotovo pritegnila. Dragon girl bo vesela kakšnega novega bralca, vam pa ne bo žal.
https://www.pil.si/forumi/pisalnica/fire-and-ice

*i*Blog*i*
*b*DIY FOR LIFE - Annie #1*b*
Annie je zagotovo dekle z bujno domišlijo, ki ji nikoli ne zmanjka idej. Pred kratkim se je odločila za nov blog, DIY For Life. V njem lahko berete o najbolj norih idejah za kuhanje, ustvarjanje... Skratka, ob njenih nasvetih vam ne bo nikoli dolgčas :).
https://www.pil.si/forumi/pilov-blog/diy-for-life

*i*Igralnica / hvalilnica*i*
*b*NAJ FOTKA - Spring*b*
Med Pilovci je zagotovo veliko navdušenih fotografov. Spring se je odločila, da bo pripravila za njih nekakšno igro - NAJ FOTKA. Na vsake toliko časa objavi kakšno temo, in na to temo moraš poslikati fotografijo. Prijave so sicer že potekle, ampak Spring bo zagotovo vesele kakšnega novega sodelovalca! Za prijavo ji piši v kotiček.
https://www.pil.si/forumi/hvalilnica/naj-fotka


Tako! I hope u like it! <3
Prebili smo se do konca. Približno tako bo izgledal PILOV ZABAVNIK to leto. Junija namreč.. Oh, do tja je še dolgo ;).
Želim vam lep teden!

*b*UREDNICA: POWER GIRL*b*
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Končno beremo!!!
1
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Super številka Pilovega zabavnika! Všeč so mi rubrike:heart:
Pa seveda so se vsi udeleženci Pilovega zabavnika zagotovo potrudili:cherry_blossom:
1
 
Hvala ti! Nas vse blazno veseli, da si takšnega mnenja!
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
WOW super res ste me navdušili 10000000000000000000000/10 :blush::kissing_closed_eyes::heart:
Zanima me ali sprejemate še kakšnega novega pisatelja za revijo. Res bi se vam rada pridružila če nimate kaj proti :blush:. Če pa ni možnosti ali pa me enostavno nočete pa nebom užaljena :wink:
Hvala .
Drugače pa itak 100000000000000000 % spremljam:heart_eyes:
wolf:heart:
0
 
Ojla Wolfy! To leto na žalost ni več prostega mesta :(.
Hvalaaa <333
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Obožujem PILovega Zabavnika!
Res super fantastično!!
:heart_exclamation::heartpulse::revolving_hearts::heartbeat::sparkling_heart::gift_heart::heart_decoration:
1
 
Hvala Pom1! <3
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
To je POPOLNO!
1
 
Hvalaaa! <333
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
PRO
1
 
Hehe, hvalči enako🥴☻❤
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Just came to say: vsi ste opravili fantastično delo. Govorim ostalim avtorjem rubrik.
1
 
Hvala <3. Tudi tvoji dve sta super :)
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
OMG!!!:scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream: TO JE TAKO NORO ODLIČNO!!!:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
PA NAJLEPŠA HVALA TUDI ZA TAKO LEP OGLAS POGI!:hugging::upside_down::blush:

Spring:four_leaf_clover:
0
 
Hehe, ni panike. Za tvojo igro MORA vedeti več ljudi <3
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
toooooooooo jessss
prva številka hehehh
super :D Vsem čestitke, fuull mi je bla dobra :smirk::innocent::thumbsup::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
kr tko naprej!
Komej čakam na naslednjo, pa na pisanje novega članka :sweat_smile::joy:
Lepo se mejtreeee :blush:
0
 
Hahahaa jaz tudi :D
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Wow super:heart_eyes: :D
Pa se neki a za oglas sami izberete a se lahko "prijaviš da ti oglasuješ"?
0
 
Lahko mi poveš kaj bi rada da tvojega oglasim (zgodba, blog, igra) in bom naredila oglas o tem. Lahko pa ga narediš tudi sama in mi ga pošlješ v kotiček :D
 
Super bi lahko naredila oglas o mojem blogu o psih? HVALA ČE boš 😊😘😀
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Odlično je!!!!!!!!!!!! In hvala, ker ste me spet omenili!:blush::kissing_closed_eyes::hugging:
Lysm, Annie #1
0
 
Hihi, np <3
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Vavavavavavavaveeeee! Zakon je!!! Iskrene čestitke vsem avtorjem! Drugače pa, če bi mogoče, jaz dobila kako idejo če bi kaj napisala, bi ti jo lahko mby poslala v kotiček, pa bi potem ti videla če bi jo kam dala, ali pa ne? Ker jaz bi resssss fulfuuullllll rada kej pisala, lahk bi kej o Idriji, ka gremo jutr na ekskurzijo, pa bomo mogl neko poročilo napisat, pa mby lah pol se kaj po svoje napišem, če bi lah to kak uporabla? Držim pesti, da lahko mby pride v zabavnik, ampak te popolnoma razumem, če ne bo šlo :)) Rada te mam krompirčič (sej ti odgovarjaš PG, a ne?) drgač pa, ly vsiii! :heartpulse::heartpulse::heartpulse:
0
 
Hej Caro! Hvala za pohvale, smo ti vsi avtorji tudi neizmerno hvaležni :) Na žalost si dobila Raven, da ti odgovarjam :/ bom rekla PG, pa ti še ona mogoče odgovori. Je pa super ideja :) Hvala še enkrat!
 
Hello! Lol sej ne vem, am a ti tudi odlocas o tem kaj gre not pa kaj ne?...ummm ker... pač, kaj ti misliš, a bi bil tak članek o idriji cool? Hvala za mnenje :))) rada te mam!
Caro♡
 
Mislim, da bi bil članek kul, ampak je pa šefica kar PG, ti ne morem jaz nič objlubljati, oprosti, ji bom napisala
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Wow! Sem kar brez besed...ta zabavnik je super Ginnytastičen!:kissing_heart:
Lysm, Ginny
PS: Se lahko prijavim na oglas? Bi lahko naredila oglas za mojo zgodbo Pogum? Hvala, če boš seveda je pa tudi vredu, če ne.
0
 
Me veseli, da uživaš v njem!
To je treba pa pisati JustLilly, ma ona to čez, ker je njena rubrika in ne deluje čisto tako :/ Priporočam da ji pišeš v kotiček, pa ti ona odgovori
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Pilov forum

iPhone

Iphone

Ogledov: 16 Odgovorov: 0
 
0
Doglover

Za pil

Ogledov: 30 Odgovorov: 3
 
2
Billie#13

VPRAŠANJE ZA PIL

Ogledov: 22 Odgovorov: 1
 
0
SuperGirl

Noč čarovnic

Ogledov: 75 Odgovorov: 6
 
0
Žalostna sem

Knjiga

Ogledov: 60 Odgovorov: 2
 
0
Sport Girl

Woop ecsape rooms

Ogledov: 76 Odgovorov: 1
 
0
Spis

SPIS

Ogledov: 70 Odgovorov: 1
 
0
Kapitanka

Za PIL

Ogledov: 50 Odgovorov: 2
 
0
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

menza

na youtubu sem gledala simptome pms in imam 7 znakov od 8.
to naj bi pomenilo da jo bom dobila čez 2 tedne.in od tega je že 1 mesec.
torrejjjj.....??????
še vedno nimam menstre.
lp🩸🩸🩸🩸🩸
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Koliko ste stari?
9
(3)
10
(9)
11
(24)
12
(28)
13
(27)
14
(12)
15
(3)
16
(3)
Nič od naštetega
(1)

POIŠČI PILOVCA/KO

Oglas

Zadnji odgovori

YT gang je odgovoril/a na
vsem se zdi *CUTE* ampak tko močno ugrizne ...
 

YT gang je odgovoril/a na
hvala vsem, ki so prebrali to zgodbico :)
 

YT gang je odgovoril/a na
jst ga vidim vsak dan :)
 

Cat je odgovoril/a na
vidla ja
 

HP fan je odgovoril/a na
zgleda zloooooo dobr. mi posles po posti?:joy::stuck_out_tongue_closed_eyes::heart_eyes::h
 

Doglover je odgovoril/a na
Ni se teba opravičevat. Nisi "prislijena" ...
 

HP fan je odgovoril/a na
Bella napisan je v tvojem profili
 

HP fan je odgovoril/a na
joooooj kok je cuteeeee:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart:
 

Doglover je odgovoril/a na
Aja pozabla sem dodat da daš 2 žlici sladkorja ...
 

Music Girl je odgovoril/a na
doggyyy cutee
 

wonder girl🍒 je odgovoril/a na
lepa princesa na slikanju:blush::blush::blush::blush::blush::blush::hugging::crown::crown:
 

Doggylover je odgovoril/a na
Doggylover število pa 896 Čestitke🥳🥳🥳🥳
 

Doggylover je odgovoril/a na
:rofl::rofl::joy: dobra
 

Doggylover je odgovoril/a na
Mogoče imajo na tržnici
 

COOL je odgovoril/a na
Bella