snofi oblacek

Nova številka
December 2021

Revija
Izid: 3. 12. 2021
pepca oblacek

Pisalnica - Balon, bonbon in Barbara 4. del

Balon, bonbon in Barbara 4. del

10
halej tukaj je že 4.del. upam da vam bo všeč.

BARBARA
“Vau kako je lepo kako si lahko to priskrbel? Res si se potrudil.” Rečem čisto omamljena. “To ni bilo težko. Čisto lahko dva klica in to je to.” Reče in sama si oddahnem saj sem mislila da je mogel zaradi tega mene nevem koliko dela. Vztopia sva v balon in malo neprijeten občutek je, ampak ko letiš je občutek tako lahek.
(Slika slikana z balona: https://images.app.goo.gl/6Ziw1RvJFS6Sgnh36 ).
“Tukaj se bova počasi spustila” reče. Na plažo greva si mislim. Pristanek ni bil najbolj lahek a je bilo uredu. Pred mano stopi ven in mi da roko da iztopim. Pridem ven in greva na sprehod ob plaži kjer se pogovarjava. “ Kaje si dobil idejo za ta kraj?” me zanima. “Tukaj sva ko sem bil majhen hodila z mamo. Mama je zbolela za rakom pred 3 leti. Borila se je a ni zmagala .Od takrat nisem bil tukaj. Lepo se je vrniti.” Reče. “Moje sožalje” rečem. “Kako si?” vpraša in očitno zamenja temo. “Uredu, pa ti?” “Uredu. Pa šola? V katero šolo hodiš?” me vpraša. “V gimnazijo Bureli v 3.b. Ti?” mu odgovorim. “Šolam se od doma ker mi v šoli ni prijetno. Začel sem hoditi v Srednjo Šolo Bineta Bučmana smer petje, pa sem vsako šolsko uro moral podpsati 101 zvezek ali list in tako sem se odločil za šolanje od doma. Če bi bil v šoli bi bil 4.b” mi razloži “lepo. Pa ti gre šola pa to?” me zanima. “jag re samo fizika in kemija sta obupni.” ”katera snov pa ti ne gre?” “Polprevodnik in atomsko jedro.” “kaj kako ti to ne gre?! Jaz res da sem 3.letnik ampak večina profesorjev misli da bi lahko bila za 4. Letnik ampak nisem hotela preskočiti razreda. Jaz večino časa preživim ob knjigah. To je…….”(Pripis pisateljice: nevem kaj je zato si predstavljajte da se pogovarjata o tem ker jaz sem šele 6. Razred osnovne in res ne vem kaj to pomeni! Upam da razumete.) “No ja sedaj ko sem ti vse objasnila moraš nekaj vedeti o meni. To je moj 1. Zmenek. ” rečem čeprav nevem če je to primerno. “KAJ?! Prvi zemenek ti si tako pametna, lepa in prijazna. Kako to da te ni še nihče peljal na zmenek? In pridi tukaj bova zavila na kosilo.” “Kako si prijazen. No kaj moram pa jz vedeti o tebi?” me zanima. “To je moj približno 10. Zmenek. Rad imam pašto, rad pojem. Moja najljubša pesem je Bad Liar od Immagines dragon. Moj najljubši film Harry Potter in Ognjeni kelih. Moja najljubša knjiga pa Harry Potter in Svetinje smrti. To se mi zdi da s moje najpomenbnejše stvari o meni. V navem kakšnih kvizih, interviuvih in spletnih strain se večinoma izmišljujejo. No ja tukaj sva. Najlepšo mizo za dva prosim.” Reče natakarju. ¸
(slika njune mize: https://images.app.goo.gl/RnmFe3zAenTX2ui17)
Umakne mi stol in mi pomaga se usesti. Nato se usede še sam. “Meniji so tukaj ko se odločita sporočita.” Doda še natakar in gre. “Mogoče že veš kaj kaj boš naročila?” Ga zanima.
BRANDON
“Ne vem še. Pa ti že veš?” reče. “Ja pri zajtrku sem bolj malo jedel tako da bom pizzo margerito. In Coca-colo.” “Hvala da si mi dal idejo. Jaz bom jedla pizzo vegetarian in vodo.” se odloči. Do naju stopi natakar in vpraša kaj bova.“1 coca-colo, 2 vodi, 1 pizzo vegetarian in 1 margerito prosim. ” Povem naročilo. “V nekem članku sem prebrala da si edinec in da imaš očeta.” Reče in jaz prikimam. “kako pa se kaj razumeta?” jo zanima. “Oče je zelo strog do mene odkar je mama umrla. Ko ni preveč napet pa mi teži da se moram lepo obnašati ali da se grem učiti ali da grem pospravljati. A vedno ko me pošlje pospravljati nimam kaj za pospraviti ker čistilke vse pospravijo.” Ji razložim. “Pa ti?” "Pri nam pa se najbolje rezumem s sestro Bello. Imam brata Blakea in zeli prijazna starša. Moja sestra je tako prijazna in je ena tvojih večjih fenic. Tako je tudi z mojim bratom." Pomislim da bi jim lahko dal ovtogram. Vzamem posalo in 5 listov. Podpišem se nanje in ji jih dam. "Enega daj sestri enega bratu enega kakšni prijateljici enega obdrži zase. Z zadnjim pa naredi kar koli." Rečem in opazujem kako je vesela kot majhen otrok ki dobi darila na božično jutro. "Hrana prihaja" rečem. "Vaša pica gospa in voda vaša margerita gospod in voda ter coca-cola. Dober tek." Reče in gre. "In kakšne službe opravljata tvoja starša?" Me zanima. " Moja mami je veterinarka oče pa odvetnik. Pa tvoj oče?" " On je moj menedžer preden sem postal pevec pa je bil učitelj 1.razreda. Z nijimi je bil tako strog da vsi njegovi učenci imajo odlične ocene. Res jih je zdresiral če se lahko tako izrazim" oba se zasmejeva. " Ajs! Vroče!" Rečem ker se spečem v jezik. Vzamem vodo in jo spijem. "Si vredu?" "Ja recimo. Navajen sem tega ker vedno ko začnem jesti se pečem." Ji razložim. Aua še vedno zelo peče. "AUA!" Mislim da sem dobil mehurje! Aua! Kako boli! AUA! " si res uredu?" Vidim da jo res skrbi. " NE AUA!!!" Rečem saj se mi zdi da so mojbjezik spekli na žaru. "AUUUUU, KAKO BOLI!" "Natakar! Kje je najbližja bolnica tukaj?" " tukaj greste naprej zavijete na levo in nato na desno in samo naravnost naprej jo boste videli." Barbar vzame nahrbtnik na hutro plača me prime za roko in greva po poti ki jo je povedal malo orej natakar. "Pridi sedaj zavijeva levo! Pridi pridi pridi!" Me preganja. Sedaj imam na jeziku že toliko mehurjev da se vse skupaj začne ustavljati. In kar na enkrat je tema in tišina.
BARBARA
"Gremo zakaj si se ustavil?" Ga vprašam. Pogledam nazaj in vidim da je padel na tla. " NENE NE NE NE! NAPOMOČ NAPOMOČ!"pride neka gospa in naju vidi in mi ga pomaga odnesti do bolnice. Šele ko ga prevzamejo rešilci se ju zahvalim. " Hvala, hvala stokrat hvala" rečem a hvaležnosti ne morem izraziti z besedami. " ni problema. Ali se mi je samo zdelo ali je bil tisto Brandon Tailer?" "Me vpraša. "Ja tisto je bil Brandon Tailer z njim sem bila na zmenku ko se je spekel s pico in začel kričati in dobivati mehurje na jeziku." "A res?" Vudim da ji je Brandon zelo všeč zato vzamem avtogram in rečem" izvoli to je moja zahvala za pomoč". "Kaj res mi ga boš dala? Hvala" na list napišem svojo številko in rečem" hcala ker si pomagala izvoli kadarkoli me pokliči in sporočim kako je z nijm" "Hcala hvala" in me objame. "Vidim kakšna sem in rečem "oprosti jer sem tako umazana". Rešilci pridejo in rečejo " gospa pridete z mano prosim?" "Moram iti pokliči" in grem za gospodom.
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
jej!!! novi del! mi je zelo všeč! pa vedno se tako potrudiš z pisanjem, romantiko, ter viri za slike! vsa pohvale! Z veseljem spremljam!
2
 
Hvala❤💜..Chloe💜❤
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
IIIIIII!!! Končno nov del (vem da se obnašam, kakor da ga ni bilo leta in leta, ampak sem res zelo vesela!!!
ZAHTEVAM NOV DEL!!!
Lp. Ilovecandy
1
 
hvala❤💓! Pride danes ali jitri❤💜. Lp Chloe💜❤
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
:heart::heart::heart::heart::heart:Koooooooooooooooomaj čakam nov del
#zakonzgodba
1
 
Hvala❤💜. Ga že pišem💜❤. Lp Chloe ❤💜
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
nov del! nov del!!!!!!!
1
 
Prihaja ga trebutno pišem mogoče bo objavljen že pred 15.00 iro odvisno od teka koliko bodo učitelji zahtevali da sem na kameri.💜❤ Lp Chloe💜❤
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Prepričaj se, da na spletu ne objavljaš svojih osebnih podatkov in ne žališ drugih uporabnikov.
Pisalnica

Like emojis

Ujeta med besedami 16. del

Ogledov: 4 Odgovorov: 0
 
0
Bego

Inside 1. del

Ogledov: 24 Odgovorov: 5
 
6
I love music

Singing career in Australia 1. del

Ogledov: 24 Odgovorov: 2
 
2
flamingo

Leta bežanja 12. del

Ogledov: 18 Odgovorov: 1
 
1
dance girl

Mračna sirotišnica 1. del

Ogledov: 28 Odgovorov: 3
 
4
GinnyCat

Lost in thoughts 1. del

Ogledov: 33 Odgovorov: 3
 
3
Hermiona 2
 
1
lil_hoe

NEDOTAKNJENO SRCE 1. del

Ogledov: 75 Odgovorov: 6
 
11
bae potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

PROBLEM!

okei, ful sori ce bo dougo sam morm nujno nekomu to povedat.

pac moja sosolka k je tut moja dobra frendica, mi je ta tedn omenila d je bi. js sm bla itak cis u soku in use, kr se poznama tko lajk iz 1. razreda in se mi niti mal ni sanjal o tem. in pol se mi je use poklapal in mam ful feeling d ma crush name. veckrt letos me je uprasala ce sm bi al pa mi rekla d se ji zdim bi in js sm vedno rekla ne wtf. in od tkrt ko sm zvedla se vednu pocutm nwm no sramezljivo okol nje in kr nevem kaj bi rekla nazaj. in zdej full overthinkam use kar sm ji kdajkol rekla al pa nrdila. js jo ful podperam in use sam problem je u tem, da js nevem kaj "cutm" do nje, nasplosno so mi usec fantje, se pa tut najde ksna zenska no. nikol se nism obravnavala kukr lesbian al pa sploh razmislala o tem.

ma kdorkol kasne izkusnje s tem, ker js nepoznam nobenga k bi biu bi, gay, lesbian whatever ..?
kako pa kdaj ste ugotovil d ste bi/gay/itd...?

plus u druzini smo verni in hodmo v cerkev in moji starsi so extra proti lqbtq ampk s tem resss mislm extra (moj dedi je preprican d so geji krivi za korono:rolling_eyes:, mami pa oci sta pa nazadnje ko so po porocilih govoril o pride paradi rekla naj premaknm to pi**, ker se jima taki ljudje gnusijo).
soo, ja to je kinda use kar sm hotla napisat. res hvala za kakrsnkoli odgovor ﹤3
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ste že kupili plišastega Šnofija?
Seveda!
(43)
Ne, ampak ga bom kmalu.
(81)
Ne, ampak ga bom malo kasneje.
(359)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Gdč. Vsevednica je odgovoril/a na
OMG to je emmm... Emmm... Emmm. Tako.... ...
 

WikiDuo je odgovoril/a na
Odlična zgodba!!!:thumbsup::thumbsup::th ...
 

WikiDuo je odgovoril/a na
isto kot GG man, se nisem rabla učit:yum: Sem ...
 

Ginny Weasley 123 je odgovoril/a na
Ni slike:/
 

GG man je odgovoril/a na
godpodar prstanov priporocam. so 3 debele ...
 

GG man je odgovoril/a na
hej jaz se tudi nisem rabil nič učit ta ...
 

dragon girl je odgovoril/a na
Hejjo. Danes sem se zbudila ob petih zaradi ...
 

Like emojis je odgovoril/a na
Kjuttt komi čakam sliko!
 

DanceTogether je odgovoril/a na
men tud ne dela pa klepetalnice sploh ne ...
 

Sonček je odgovoril/a na
:joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy:hahahahhha
 

Annie #1 je odgovoril/a na
Zadnja :)
 

Sonček je odgovoril/a na
ObOžUjEm To ZgOdBo!!!!!!! (in poplnoma ...
 

animalllover je odgovoril/a na
sara sarah sanja sandra sandi samanta samantha sajra saša
 

Annie #1 je odgovoril/a na
Odlično!!!!!!! Spremljam! Tvoja (po novem) ...