snofi
Naslednji Pil izide 1. julija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Bojno leto 2. del

Bojno leto 2. del

14
Haiii, tukaj je nov delll!
-------------------------------------
Mrak je že skoraj dosegel gore, ki so obkroževale vas. Odšel je v svojo zemljanko. Zerutepu ga hoče ubiti. To je naročil Heterusu in nič drugega. Takrat se je zavedal kaj mora storiti. Siril han mora posvariti pred bojom. V toplem poletnem večeru se je odpravil iz zemljanke. Pograbil je bodalo za vsak slučaj in previdno odšel. Na enkrat je začutil ostro bolečino v rami in krik. Padel je po tleh, vendar rekel ni ničesar. Vojak je bil Heterus. Zerutepu mu je naročil da ga ubije, vendar ga je le ostro zarezal v ramo. Očitno je hotel uničiti življensko žilo, pa je zarezal nižje od vratu. Tega pa ni opazil, saj se je takoj ko je to naredil tekoč odpravil stran. Vedel je da ga bo obdržalo pri žiivljenju, če mu nekdo nemudoma očisti ramo in zanj poskrbi. Če ne, se bo rama zagnojila. Vendar je rajši tvegal svoje življenje. Usoda prebivalcem Siril Hana je bila v njegovih rokah in rešil jih bo, pa če bo umiral od bolečin. Počasi se je pobral in v rami ga je zapeklo. Ni toliko krvavel, kar je dobro, saj ne sme izgubiti preveč krvi. Na srečo niso bile poškodovane noge in je lahko tekel, le z bolečino v rami. Na srečo ni bilo zime, da bi mu še mraz rezal v rano…Tekel je kolikor mu je rana dopuščala. Na začetku je bil gozd zelo gost. Taki so na jugu. Čim bolj je zavijaj na vzhod proti Siril Hanu, bolj se je redčil. Tekel je že kakih dvajset minut, ko je med drevesi, končno zagledal oddaljeno vasico z polno zemljank. Ustavil se je in gledal. Pred očmi so se mu prikazali spomini. Ne. Nikakor ne bo pustil da bi Noriiki prevzeli oblast nad siril hanom. Ne. V tistem trenutku je pozabil na rano. Tekel je hitreje kot prej. Prišel je na vhod. Tam sta bila dva stražarja.
»Kdo si?« Je ostro in odločno rekel eden od stražarjev.
»Poslušajta me. Prosim, vsem prebivalcem nenudoma razglasita da vas bodo napadli!« Je hitro in živčno rekel.
»Kaj?« je začudeno pogledal stražaj.
»Noriki vas bodo napadli ker hočejo prevzeti oblast nad vami. Bežite, prosim vas!« Je še glasneje rekel.
»Zakaj bi ti verjela?«
»Bi mi če bi bil vaščan Siril Hana? Ker… sem. In še enkrat. Prosim vaju! Svarim vaju da vsi bežite, če nočete prelivanja krvi!«
»Dovolj! Ne razumem kaj se dogaja.« Je še naprej vrtal, Genterous je prekipelo.
»Umrli boste, če me ne boste poslušali!!« Se je res glasno zadrl, da sta stražarja kar obnemela. Še enkrat sta ga ošvrknila in eden od njiju je že vdihnil sapo, da bi nekaj rekel, ko mu je v vrat nenadoma priletela majhna puščica. Zgrudil se je po tleh. Sem mar prepozen? So Noriki že tukaj? Obrnil sem se in videl ogromno čredo konjev, na njih vojaki, ko so tekli po gozdu. Skriti se mora, saj mislijo da je mrtev. Stražarja sta bila verjetno mrtva, zato je odšel v vas, kjer noben ni nič slutil. Pognal se je v središče, kjer so ravno večerjali ob ognju.
»Vsi! Bežite!«
»Kaj? Zakaj?« so vsi spraševali.
»Noriki se pripravljajo na boj. Prelito bo veliko krvi. Vsi bobegnite! Če ne bodo prevzeli oblast in postali boste sužnji!« Je rekel.
»Ne. Tega ne bom dovolila.« Se je oglasila ženska na levi. Genterous je prepoznal ta glas.
»Ne bomo se borili. Zbežite!« Vendar prepozno. Naenkrat se je zaslišalo vpitje. Tukaj so.
»Tecite!« Je zavpil. V vasi je bilo že ogromno ognja, krikov in vpitja. Tista ženska ni zbežala kot vsi drugi. Zgrabila je deklico zraven nje.
»Pojdi.« ji je rekla.
»Ne bom te pustila tukaj.« Je odločno in pogumno rekla. Njene zelene oči so zrle naravnost v materine. Matera ni nič rekla. Stekla je v zemljanko vzela bodala in spretno skočila na pobeglega konja. Dirjala je v krogih in zraven z bodalom rezala nasprotnike. Spretno je skočila iz konja. Vzela je krvav meč ki je ležal na tleh in odšla do Zerutepuja. Dobro ga je poznala. Njegova vojska je Ilire preganjala že več deset let in vse so osvojoli. Vendar ne siril Hana. Prbiližala se mu je. Meč je bil že skoraj nad vratom, ko jo je močen prijem potegnil stran, da je zamahnila v prazno.
------------------------------------------------------------------
Nooov delll! Upam da vam je všečč:sparkling_heart::sparkles: Hahaha, sem vas ustavila kar sredi boja, ane? Napeto, ne? Muaahaha
:sparkles:WW:earth_africa:
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Perfekt. Narocila sem se. a še enkrat pohvalim slog pisanja? ja bom! TO JE TAKO COOOL!!! TIPICA NOVV DELL JS GOLTAM TOO :joy::joy::joy: narocila sem se...
Byby
P.s. za bolj podrobno pohvalo poglejte 1. del :grin:
1
 
Aja da ne omenim, da sem ZELO jezna ker SI KONČALA KO JE NAJBOLJ NAPETO! MA KAJ SE TI GREŠ?! Meni se bo zmešalooooooooooooooooooooooooooooo aaaaaaaaaaaaaaaaahhhhh draga WW PIŠI NAPREJ ZDAJ TAKOJ!
 
Hahahaha hvalaa tiii!!! In...lahko res že zdaj objavim 3 del, da si neboš preveč pogrizla nohtov XD
 
ja dej!
uff lase si bom scufala xD
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Zelo cool. Všeč so mi imena čeprav so vsa zelo čudna. Aja pa pogumna ženska morem reč. In ja kaj se je zgodilo? Kdo je zmagal? GLAVO MI BO RAZNESLO.
1
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
UAU SUPEEEEEER I NEED NEW PART :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart:
1
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Najjs:clap::clap::clap::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:!!!
1
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::sparkling_heart::heartpulse::sparkling_heart::heartpulse::sparkling_heart::heartpulse::gift_heart::gift_heart:
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Okej ti pa resss znaš opisovati krute boje... Imaš srečo da nimam nič proti krutim zgodbam (irl pa ne prenesem nasilja) ZGODBA MI JE ZLOOO UŠEČ :heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart:
0
 
hahahah hvala... <333
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred pošiljanjem še enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.

Pisalnica


Objava:

Krvavi mrak 9. del

Ogledov: 5 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

JAZ SEM EVA 1. del

Ogledov: 22 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Mračna sirotišnica 3. del

Ogledov: 30 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Vojna Z 2. del

Ogledov: 24 Odgovorov: 2
 
0
Objava:

Krvavi mrak 8. del

Ogledov: 6 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Gozdni ključ 1. del

Ogledov: 9 Odgovorov: 0
 
2
Objava:

Moja pesem

Ogledov: 37 Odgovorov: 2
 
3
-zaljubljena- potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

ljubezenske težave, ali bom našla ta pravo ljubezen??

Imam ene par težav. Jaz ko se npr. zaljubim v enga ali pa sem so moje sošolke tko ne boš ga dobila, nisi ga vredna, keri bi te imel... in res mi ni fajn ker imam občutek kot da me potiskajo v depresijo. Počutim se nesamozavestno, ne lepo in kot da sem najgrša na svetu.
Kot sem omenila sošolke so tko do mene da me noben fant ne bi imel, da ga ne bom nikakor osvojila itd. res se počutim ne močno in kot da je brezveze da še gledam za kakih fantom ker imam občutek, da me noben ne bi imel. Kako se naj znebim tega občutka in jaz bi si zelo rada našla ta pravo ljubezen popolnega tipa in sem čisto obupana ker si milslimda me noben ne bi imel da bom samska... res mi ni fajn ta občutek ker mi ljubezen veliko pomeni. Zakaj so taki do mene?? Ker še mi dodatno ni faj ker imajo skoraj vsi v mojem razredu fante in punce tudi prijateljice in se res počutim osamljeno...:sob:
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kaj je razlog, da nisi naročen na Pil?
Pil je predrag.
(123)
Starši so proti.
(36)
Ne tekmujem v Veseli šoli.
(39)
Vsebine niso dovolj zanimive.
(43)
Nimam časa za branje.
(43)
Vse potrebno dobim na Pilovi spletni strani.
(101)
Sem naročen/a na Pil.
(194)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Like emojis je odgovoril/a na
Zanimiv del. A me obveščaš v kotiček prosim?
 

Nekdoo je odgovoril/a na
Lahko poveš kakšne so tvoje izkušnje? če ...
 

Super girl je odgovoril/a na
Hejj, bi lahko še mene narisala?
 

Super girl je odgovoril/a na
Nemški ovčar:flag_de::dog: Zlati prinašalec:yellow_heart::dog:
 

Super girl je odgovoril/a na
1. :soccer: 2. :white_check_mark::ring: 3.:tulip: 4. ...
 

Hermiona 2 je odgovoril/a na
pač men je pisal da mi paket more priti v ...
 

pac bravo. nevem kaj naj druga recem
 

ems je odgovoril/a na
Dbest!!!!! Bi bila zelo vesela če mo obvestiš ...
 

ems je odgovoril/a na
1. Rumenjak je rumen 2. krsta 3. Pr uri
 

Jagoda 🍓 je odgovoril/a na
Hejj!!! What!!.. moja sestra je bla dans ...
 

Love je odgovoril/a na
Super blog!!! Prosim nadaljuj:blush: LP:heart::peace:
 

Love je odgovoril/a na
Ful dobrr!
 

Jagoda 🍓 je odgovoril/a na
Hejjj!! Ful super blog!!! Se me obvescaj ...
 

Amy Raven je odgovoril/a na
Wow ti res zelo dobro pišeš! Komej čakam ...
 

Aurora je odgovoril/a na
Enakoo:sparkling_heart: