snofi
Naslednji Pil izide 5. januarja
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: HARRY POTTER- Lilly & James's life 4. del

HARRY POTTER- Lilly & James's life 4. del

11
Hejla!
Tukaj sem z novo zgodbo Lily and James's life. Upam, da vam bo všeč:arrow_down:
JAMES
**1 teden po rojstnem dnevu**
Do začetka Bradavičarke je bilo samo še dva tedna. Spraševal sem se kdaj bom dobil pismo. Naša družinska sova Potti je vsak dan prinesla pošto, ampak nič v zvezi z Bradavičarko. Kaj pa, če me ne bodo sprejeli? Kako bom postal čarovnik?
No, nekako bom že. Danes imamo v planu, da gremo k babi in dediju na obisk. No, v bistvu greta oči in mami neki uredit na ministrstvo, jaz pa grem tačas k maminim staršem. Za zajtrk sem jedel kosmiče. V mislih sem imel, da bi šel k babi in dediju kar z metlo. Odločil sem se, da vprašam očija, ki je ravno prebiral Preroške novice, čeprav sem bil skoraj 100%-en, da mi ne bo dovolil. “Oči, kaj lahko grem danes k babi in dediju na metli?“sem vprašal. “Ja“je nekam odsotno rekel. “Ne, mislim…Em, kaj si me vprašal?“ “Če lahko grem k babi in dediju na metli“ sem še enkrat ponovil vprašanje. “Ne, prvo kot prvo imaš še mini metlo. Ne rečem, da je ne obvldaš dobro, krasen igralec Quidditch-a si, ampak za daljšo pot, ki ni na igrišču pa si še premajhen“ je odločno rekel. “Amapk, prosim“ sem vztrajal..“Jack, lahko gre vsakič“. “Jack ni moj sin. Če sem rekel ne je ne.“ je še naprej odločno vzrtrajal pri svoji odločitvi. “Oči ima prav“ se je iz kopalnice oglasila še mami. “No, prav“ sem pritrdil, ker se mi ga ni več dalo prepričevati. Do konca sem pojedel zajtrk in šel v sobo brat knjigo, ki sta mi jo babi in dedi prinesla za rojstni dan. Čez kakšne pol ure je prišla mami v sobo in rekla, da moremo it. Ponavadi smo potovali tako, da sta se mami in oči udejanila na mene pa sta dala urok s katerim sem se lahko skupaj z njima udejanili. Tako je oči uperil palico v mene in rekel:udejanilitis. Iz palice se je izlil moder curek in me nekako ovil (nevidno). Potem sem očija primil za roko in skupaj sva se udejanila. Mami je že bila tam. “Vnuček moj dragi“ je nasmejano rekla babi in me objela ter cmoknila na usta.“Živjo, fant moj“ me je pozdravil še dedi.“No, zdaj pa se bova poslovila. James, bodi priden in ubogaj babico in dedija“ je rekel oči. Prikimal sem. “Adijo“ je rekla še mami in udejanila sta se… Verjetno na Ministrstvo za čaranje. “James, greva igrat Quidditch?“ me je zagnano vprašal dedi. “Jaaaa“ sem veselo odvrnil.“Ne, ne, ne, ne. Najprej mora nekaj pojest.“ je rekla babi. In, ko babi nekaj reče tudi tako mora bit. Za kosilo smo jedli pečenega piščanca in pečen krompir, prej pa še zelenjavno juho in za sladico je babi spekla neko skutino stvar. Nisem imel časa, da bi jo pojedel. Preveč sem bil vznemirjen, da grem z dedkom igrat Quidditch. Sva šla na bližje igrišče in dedi mi je metal zviz jaz sem ga pa iskal in potem sva se zamenjala. Tudi lokl sva si podajala. Moj dedi je, kljub svojim letom zelo dobro igral Quidditch. Še nekaj časa sva si z dedijem podajala žogo, ko je na igrišče prišla sova babi in dedija.. Njuni sovi je bilo ime Hinny. Prifrfotala je z pismom zavezanim na nogah. Z dedijem sva počasi pristala in Hiny pa je priletela na mojo roko. Pogledal sem pismo, notri je pisalo:

Hitro pridita nazaj domov! Nujno je.

Babi

“Hitro, James!“ je zavpil dedi, ko je prebral sporočilo. “Babi se je lahko kaj zgodilo!“ je še enkrat zavpil. Začel sem teči proti domu, a dedek je zavpil za mano. “Kam pa greš? Z metlami greva. Tako bo hitreje.“ “Dobro“ sem rekel. Ni bilo časa za veselje. Dedi mi je resno dovolil, da sem na metli izven igrišča? Super.
Zajahal sem metlo in drvel proti dedku, ki je bil nekoliko pred mano. Ujel sem ga.
Sva šla še hitreje in v obraz mi je pihalo kot bi bil najbolj vetroven dan, čeprav je bilo poletje in sonce. Kmalu sva bila doma pri babi. Hitro sem stekel v hišo. Babi je bila že pripravljena. Nisem vedel sicer kam je bila namenjena. “Kam pa gremo?“ sem jo radovedno vprašal. ”Na preberi“ je rekla. “Tole je prinesla vaša Potti pred parimi minutami.“ je še dodala. Na pismu je pisalo:


LILY
Za dogodek iz prejšnjega tedna na srečo nobeden ni izvedel. Danes gremo na obisk k sestričnam in bratrancu. Kate in Alice sta dvojčici in stari sta 11, tako kot jaz. Imata še mlajšega bratca Jacoba, ki pa je star 3 mesece. Danes ga bom komaj drugič videla. Nijhov oče je brat od mojega očeta. Ima mu je John. Njihova mama pa je Clara in no, ni mi ravno všeč. Na živce mi gre, ker ponavadi govori samo o sebi in ne zna pohvalit drugih. Drugače pa je v redu, ima dobro srce. Za zajtrk smo jedli jajca in slanino.
Ko smo se usedli v avto, da bi odšli se je Petunija spomnila, da je nekaj pozabila.Prišla je nazaj s svojo najljubšo torbico in notri je imela shranjene vse svojse stvari, ki so ji zelo, zelo pomenile. “Dobro, sem” je rekla. Odpeljali smo se...Peljali smo se točno 15 minut, ko smo prišli do zastoja. Oči je zavzdihnil. Mami ga je prijela za roko in pokimala kot bi hotela rei: “Saj bo”.
Skozi zastoj smo se premikali kakšne pol ure, ko se je končno vse skupaj začelo premikati. “Kdaj pridemo?” je neučakano vprašala Petunija. “Še 15 minut, miška“ ji je odgovoril oči. Čez 15 minut smo se tako res pripeljali do nihove hiše. Bila je kar velika in pred hišo je stal bazen . Na travi blizu vhoda in bazen je stala miza (slika hiše: https://www.google.com/search?q=house+with+garden+and+swimming+pool+english+style&sxsrf=ALeKk01FNv93EAZFzOAMP0fY2P3Gk4dwiA:1615993612693&source=lnms&tbm=isch&biw=1440&bih=788#imgrc=aJARTfI68a17SM))
Bila je lepa hiša. Nisem mogla lagati. Ko smo prišli do vhoda je tam stal moj stric, teta in sestrične. Kate in Alice sta pritekli k meni in Petuniji in naju objeli. Teta Clara je v rokah držala Jacoba. Čeprav je bil star samo 3 mesece se je že smehljal. Petunija je takoj stekla k njemu in ga prijela v roke. Zelo pazljivo. Bila je nora na mlajše otroke, predvsem dojenčke. “Živjo, Jacie” je rekla in ga požgečkala po trebuščku. Potem smo šli noter. Njihova dnevna soba je izgledala takole: https://www.google.com/search?q=english+style+of+houses+inside+with+fireplace&tbm=isch&ved=2ahUKEwiJxqOPzrfvAhVRRxUIHXppC50Q2-cCegQIABAA&oq=english+style+of+houses+inside+with+fireplace&gs_lcp=CgNpbWcQA1DuuQFY4tUBYLXXAWgAcAB4AIABoQGIAckOkgEEMC4xNZgBAKABAaoBC2d3cy13aXotaW1nwAEB&sclient=img&ei=4RtSYMnRC9GO1fAP-tKt6Ak&bih=788&biw=1440#imgrc=ql6o7EM9B8FHTM
Na steni pa je bil portret njihove družine. Clara je držala Jacoba . Levo od nje je stal stric John in jo objemal okoli pasu. Spodaj pa sta stali Alice in minuto starejša Kate. Slika je bila posneta na vrtu hiše. Vsi so se smehljali. Zgledali so kot popolna držina, ampak vseeno ni bilo videti tiste prave topline. Resda so imeli veliko hišo, vrt, 4 avte bogatih znamk, ampak vseeno to ni najpomembnejša stvar, ki mi je bila všeč pri ljudeh. Cenila sem, da so dobri po srcu in da cenijo lepe trenutke.
Nato smo se šli jaz, Alice, Kate in na moje veliko presenečenje tudi Petunija, saj je Jacob zaspal, šli igrat na drevo. Vsi smo splezali gor in se nekaj časa igrali in skakali. Jaz sem prišla na vrsto, da skočim in pristala sem na boku, roka pa je bila pod mano. Usedla sem se in pogledala na drevo, Petunija je že plezala dol, sestrični pa sta me samo gledali z izbuljemini očmi. Občutek v roki je bil kakor, da bi se mi po njej prelivala pekoča tekočina in zraven mi je še močno kljuvalo.

_______________________________________________________________________________________________

Evo in to je vse... Upam, da vam je bil del všeč. Če ja prosim stisnite en like:heart: Komintirajte kako se vam zdi zgodba, kaj bi še dodali... Vse je dobrodošlo.
:slight_smile:
In pa naročite se, če nočete zamudit še ostlih delov:blush:

Lep vikend, Ulala:stuck_out_tongue_winking_eye::kissing_closed_eyes:
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Perfekto nimam drugega za rečt:clap::clap:Lp, gg
1
 
Hvala<3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
zelo zelo zelo... dobro. ODLIČNOOOO
Jaz sem se tako vživela not:joy:
1
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Sova Hinny?! To pomeni Harry+Ginny!!!!!!!!:ring::blue_heart::ring::blue_heart:
1
 
LL iz HP❤️❤️
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Najs, najs, najs!:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
0
 
😘😘😘
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Preden na spletu karkoli objaviš, se vprašaj: ali objava vsebuje karkoli, česar ne bi želel deliti s popolnim neznancem na cesti?

Pisalnica


Objava:

Rožni cvet noči 15. del

Ogledov: 7 Odgovorov: 2
 
3
Objava:

Romeo in Rose, 31. del

Ogledov: 4 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

V DRUGEM SVETU 1. del

Ogledov: 10 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Grozljivsko srhljivo, 44. del

Ogledov: 11 Odgovorov: 1
 
1
Objava:

Moja pesniška zbirka 5. del

Ogledov: 40 Odgovorov: 2
 
9
Frogy
Objava:

Črnina

Ogledov: 19 Odgovorov: 1
 
4
Objava:

ojlaaa, nevem

Ogledov: 24 Odgovorov: 1
 
5
Objava:

Čas brez sonca 8. del

Ogledov: 32 Odgovorov: 5
 
6
Insta potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Insta

js si tok zelim met instagram sma so moji starsi ful proti druzabnim omrezjem. tko vse moje prjatlce majo snap tik tok insragram itd. js pa ne smem met. ful me je strah uprasat starse za instagrammmmmmmmm. js si ga ful zelim zato da bi tm lah gledala live itd. sam ne morm met. kako naj jih prepricam? hvala.
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Bi si v Pilu želeli več ilustracij?
Ja, ilustracij je premalo.
(114)
Tako, kot je zdaj, je OK!
(203)
Raje imam fotografije kot ilustracije!
(80)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

Zadnji odgovori

Omg, pa še v petek, ko sem prebrala 4 pa ...
 
hoj bi se lahko prijavila na intervju?/
 
hvala lepo je:hearts::thumbsup:
 
hvala lepo je:hearts::thumbsup:
 
ni zakaj in kod sem že rekla ni problema ...
 
*brez besed* *jok* *še kr brez besed*
 
Js nimam besed za to. Preprosto božansko ...
 
žalostno:sob: ampak zelo dobro pošeš:grinning:
 
Kako ganljivo. Zanimivo, lepo, žalostno, ...
 
Živjo, ful lepo si napisala, ganljivo. Ful ...
 
1.spyxfamily 2. ..... 3. ....... hehehhee
 
Vem da ne igram a roblox
 
awww ku lepo si to napisalaaa
 
Paint the town red:heart: