snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: HARRY POTTER- Lilly & James's life 5. del

HARRY POTTER- Lilly & James's life 5. del

8
Hejla! Tukaj sem z novim delom...
____________________________________________________________
JAMES
Na pismu je pisalo

Draga mami in ati!
Postala sta babica in dedek. Drugič! Hitro pridite v Sv. Munga!

Euphemia:heart:

Kaj? Moja teta Catherine? Vedel sem, da e noseča, ampak, da bo že danes rodila? Babi in dedi ne bosta več samo moja. Zdaj bo še en vnuk tukaj. Bil sem jezen, zelo.
Babi, ki so ji oči žarele kot sonce, sem dal pismo in jo samo nejevoljno pogledal. Super, zdaj se bomo morali vlačit po tistemu Mungu, kjer so sami starci, samo zato, da bom videl svojega braranca? Zavzdihnil sem sam pri sebi. Dedek je takrat že bral pismo. “Pri Merlinovi bradi! Že?” je presenečeno rekel. “A ni da bi morala šele čez dva tedna rodit” je vprašajoče rekel in pogledal babico. “Tudi jaz sem tako mislil” sem odločno rekel. “Tudi take stvari se dogajajo. Važno, da nin nič narobe...Zdaj pa hitro, Gremo, gremo!” naju je začela priganjati. “šli bomo na metlah, nimamo druge izbire. V Sv. Munga se razen s posebnimi dverniki ne smemo udejanit” je rekla. Pogledal sem jo, če misli resno in samo prikimala je. Dedi je takrat že prinesel metle. No, vsaj ena dobra stvar, ampak še vedno sem bil besen. Babi in dedi sta šla skupaj na eno metlo, ker babi ni bila najbolj spretna v Quidditch, jaz pa sem zajahal, dedijovo drugo metlo in švignili smo v zrak. Prvič sem bil na veliki metli, prej sem imel samo otroško. Vseeno mi je šlo odlično od rok. Babi se je trdno oklenila dedka in to je bil prav smešen prizor. Odločil sem se, da izvedem slavni trik Raul-a Krum-a ( to je izmišljen oče Viktorja Kruma ;))
Pogledal sem, če me dedi gleda a pozorno je gledal pred sabo. Tako sem se zapodil naprej , usmeril metlo na levo, sem se dvakrat zavrtel in zapodil proti tlom. Vedno hitreje sem šel, še sem pospešil in kar naenkrat se nisem mogel več obvladati metla je letela, jaz sem želel nazaj gor in skoraj bi mi spodrsnilo in bi padel, takrat sem opazil, da me je dedi videl. Zato sem se zavrtel in hitro prišel nazaj gor . Zdaj sem že videl trgovinico skozi katero bomo prišli v bolnišnico. Vedno bolj se je bližala in bili smo skoraj že pri tleh, in…pristali smo. “Kako je bilo, James?” me je vprašal dedi. “Odlično” sem mu odgovoril. “Pa ti babi” sem še njo vrašal. Bila je zamišljeno in zrla je v nebo. “Em, ja kaj?” je ona mene vprašala.
“Kako je bilo a metli?” sem ponovil. “Em, no v redu, še kar…” je nekam negotovo odgovorila. Obrnil sem se k dediju. “Kam pa bomo pospravili metle?” me je zanimalo. Dedi pa se je samo nasmehnil, uperil palico v metle, izrekel nek urok in metle so izginile. Že sem hotel vprašati kam so izginile, pa me je dedi prekinil. “No, gremo” je rekel in odprl trgovinico na kater je kot ponavadi pisalo ZAPRTO ZARADI PRENOVE. Jaz in babi sva šla prva skozi mrzlo pregrado in že sva prispela na začetek dolgega svetlega hodnika. Na koncu je bila recepcija za katero je sedela gospodična. Kmalu zatem je skozi pregrado prišel še dedi. Verjetno je še enkrat pregledal, če so vrata obdelana z dovolj uroki, ki odganjajo bunkeljne . Pred tremi leti je šel v penzijo, delal je kot auror. Bil je zelo cenjen in spoštovan. Skupaj smo se odpravili do prijazne gosopdične na koncu hodnika. Veselo je vprašala: “Koga ste prišli obiskat?”. “Najino hčerko Catherine Wilson in njenega moža Jack-a Wilson-a” je ponosno povedal. Se je mogel ta tečnež imenovati kot moj najboljši prijatelj? “V sobi 101 na porodniškem oddelku so” nam je odgovorila gospodična. “Pred kratkim smo zamenjali porodniški oddelek in oddelek poškodbe zaradi čarobnih predmetov. Da ne bo zmede ; porodniški oddelek je v 5. nadstropju” je prijazno dodala. “Hvala”se je babi nesmehnila in zahvalila. Odšli smo po hodniku in na stopnišče. “Joj, to je moja prva vnukinja” je rekla babi. Kaj? Sem prav slišal? Vnukinja? Torej bom dobil sestrično, ne bratranca. Ampak, ampak kako? Še kaj? Pgledal sem k babi in dediju. Oba sta se smehljala. Začel sem močno in glasno stopati po stopnicah. Bil sem tako jezen. V meni je kar kipelo. Prišli smo do hodnika. Bili smi pri sobi 97, 98, 99, 100 n 101.
In tukaj smo… “Vstopimo” je rekel dedi in potrkal. Prišla je odpret mami. “O, pa ste tukaj. Končno” je rekla. Vstopili smo noter. Mamina sestra je ležala na postelji in v naročju držala dojenčico, John (ta težak) pa je sedel na stolu poleg postelje in prvč sem se ga videl smehljati;smejal se je (na mojo žalost) svoji hčerki. Oči je sedel na okenski polici nasproti postelje. “Naj vam predstavim Evelyn Wilson” je ponosno povedala . Pogledal sem mami in ta se je nasmihala svoji sestri. Nato je babi primila Evelyn in jo nekaj časa pestovala, nato še dedi. Počutil sem se kot, da bi izginil. “Bi jo še ti prmil, James” me je vprašala teta. “Em, em”pogledal sem mami in očija, oba sta prikimala. “Em, lahko” sem rekel in se na silo nasmejal. Cathrine mi jo je podala in čim sem jo primil se je začela dreti, ko jesihar in spustil sem jo. Jack je hitro potegnil palico in zavpil zaustavitilus. Oddahnil sem si. Vse se je zgodilo v stotinki sekunde. Verjetno bi me Jack poslal na zaslišanje in vrgli bi me v Azkaban, če bi Evelyn res padla na tla. “James!” je zavpila mami ”Kako si jo lahko kar spustil” je zavpila še močneje. “ n eskrbi dragec, vsakemu se lahko zgodi” mi je prijazno rekla mamina sestra. Na hitro sem ošinil Jacka;ta je samo zijal vame in iz njgovega pogleda ni bilo mogoče razbrati ali je jezen, ali misli isto kot žena, ali pa je ponosen na to, da je rešil svojo ljubo potomko. “Mi gremo” je rekel oči in mami je prikimala. “Lepo se imejte” je rekla, objela svojo sestro in pobožala nečakinjo. “Adijo, James” me je pozdravila Cathreine. Pomahal sem in potem nepričakovano je Jack rekel: Adijo, nečak. Me je pozdravil? Se je spremenil? Zdaj , ko je postal oče…Je bolj prijazen? Pomahal sem mu nazaj. Takrat je oči vame uperil palico zaklical udejanilitis. Udejanili smo se domov. Ura je bila že devet zvečer. “Spat grem” sem rekel. “Lahko noč” sta mi oba zaželela.
Šel sem v sobo se preoblekel v pižamo in se ulegel v posteljo. Nisem mogel pozabiti dogodka, ki se je zgodil preden smo se izdejanili iz Sv. Munga. Jack se je vedno jezil name, ko je bila napakica najmanjša, zdaj, ko sem pa skoraj na tla spustil njegovo hčerko pa ni bilo nič in za po vrhu mi je ob odhodu še pomhal. Se je res spremenil zdaj, ko je postal očka? Ali pa to nima nobene veze s tem. Vedno je bil nek nadut gospod, zdaj pa je bil prijazen očka. Mogoče pa sploh ni tako slabo, da sem dobil sestrično. Nekaj časa sem še bulil v strop potem pa sem sladko zaspal in zdrsil globoko vc sanje. Sanjal sem, da sem star že preko 20 let in da sem že poročen. Imel sem tudi otroka. Nekega večera smo bili v hiši in notri je vdrl neki coprnik. Potem pa je bila samo še neka zelena svetloba in…Zbudil sem se. Moje čelo je bilo srhljivo hladno in oblival ga je mrzel pot. Kaj so bile te sanje? Bo kdo vdrl v našo hišo? Je to kaj povezano z mojo sestrično? Verjetno si samo domišljam. To so bil samo sanje, sem si rekel in v nazaj zaspal.


LILY
Pekoča bolečina še nekaj časa ni ponehala. V roki mi je tako močno žgalo, da sem imela kot, da mi bo eksplodirala. Kar naenkrat pa sem mi je po roki prelila mrzla mrzla tekočina. Občutek je bil kot, da bi mi nekdo iz rame zlil vrč vode. Občutek mrzle tekočine je počasi izginjal, ampak tudi, ko je dokončno ponehal, bolečine ni bilo več. Takrat sem se šele zavedala, da pri meni stojita Petunija in oči, sestrični pa sta z izbuljenimi očmi še vedno stali na drevesu in me opazovali.
“Lily, kaj se je zgodilo?” je zaskrblejno vprašal oči. “Padle je z te veje in pristala na boku in imela je spodvito roko” je povedala Petunija. “Ja, res je, ampak me ne boli! “ sem mu ugovarjala. “Lily?” mi je rekel oči in me vprašajoče pogledal. “Pa res, no!” se nisme udala. “Vseeno, miška, bi bilo dobro, če te oči pelje v bolnico.” Se je vpletla še mami. “Ja, ja. Pridi, kar greva:” se je strinjal oči. Že sem odprla usta, ampak sem mi ni dalo prav nič reči in pristala sem.
Ko sva se peljala sem razmišljala…Kako je to sploh mogoče, da se je po meni pretakala neka čudna tekočina. Vseeno tega nisem mislila razlagati zdravnikom. Ko sva prispela do urgence je bilo tam polno starih bolanih ljudi, ki so čakali. Oči je hitro šel do dežurne sestre in povedal kaj se je zgodilo, ta pa je pristala na to, da naju je spustila v ambulanto preko vrste. “Dober dan” Je rekel mlad nasmejan zdravnik. “Kaj pa je bilo, punčka?” me je vprašal, ampak pr item pogledal očija tako, da mu je ta odgovoril. Opisal mu je zgodbo in malo je pretiraval. Usedla sem se na stol zdravnik mi je malo otipal roko. Narediti sem morala par gibov in potem me je vprašal, če me kaj boli. Seveda je bilo moj odgovor vedno ne. Vseeno je rekel, da bi bilo bolje, če me vseeno slikajo. Tako sem šla v rengentsko sobo, kjer so mi roko slikali. Z očijem sva na izvide čakala še pol ure in vmes sva šla na sok v bližnji lokal. Ravno, ko sva se vrnila nazaj je tam bil zdravnik. “No, morem vam povedat, da je z vašo punco vse v najlepšem redu. Edino..Kost je nekam čudnoa. Kot bi jo…nekja obdajalo. Takega primera nismo še nikoli imeli, a vam lahko z gotovostjo trdim, da ni nič nevarnega. Čez 1 mesec pridite na kontrolo, da vidimo, če so vmes nastale morebitne spremembe, a po mojem, kar dobrem znanju bi rekel, da je s tvojo tačko vse v najlepšem redu” je povedal in se mi prijazno nasmejal. Vrnila sem mu nasmeh. “Hvala” se mu je zahvalil oči in mu segel v roko. “Pa, nasvidenje” ga je pozdravil in odšla sva proti avtu. Vidla sem, da mu je močno odleglo.
Ko sva prispela do hiše sorodnikov, so vsi prileteli k meni in me zasuli z vprašanji. Od Petunije jih je bilo največ. Srečna in hvaležna sem bila, da imam tako super sestro. Objeli sva se. Večer se je lepo nadaljeval. Kopali smo se, jedli in se zelo zabavali. Domov smo šli še šele ob polnoči.


_______________________________________________________________________

Upam, da vam je bil ta del všeč :blush: Če ja stisnite en like:heart:, in pa komentirajte:speech_balloon:. Če imate kakšnekoli izboljšave, ideje,
kritike...Vse je dobrodošlo :) Če ne žeite zamudit še ostalih delo se naročite name:grin:

Ostale zgodbe:
1.https://www.pil.si/pisalnica/objava/harry-potter-lilly-james-s-life
2.https://www.pil.si/pisalnica/objava/harry-potter-lilly-james-s-life/2
3.https://www.pil.si/pisalnica/objava/harry-potter-lilly-james-s-life/3
4.https://www.pil.si/pisalnica/objava/harry-potter-lilly-james-s-life/4
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
OMG, kak je James grozen! Lily pa Petunia sta pa super:sparkling_heart::ring::blue_heart::sparkling_heart::ring::blue_heart::sparkling_heart::ring::blue_heart::sparkling_heart::ring::blue_heart::ring::heartbeat::heart::heart_eyes::revolving_hearts::heartpulse::heartpulse::kiss::kiss::gift_heart::kiss::hibiscus:
2
 
LL iz HP❤️❤️
:)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
IIIII! NOV DEL!
SPET JE ODLIČEN! JAZ NIMAM BESED!
PA VIDI SE KAKO SI SE POTRUDILA!
:purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart::heart::hugging::purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart::heart::purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart::heart::hugging::purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart::heart::purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart::heart::hugging::purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart::heart::purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart::heart::hugging::purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart::heart::purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart::heart::hugging::purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart::heart::purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart::heart::hugging::purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart::heart::purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart::heart::hugging::purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart::heart:
PA ČIMPREJ NOV DEL, SE RAZUME!
0
 
<3Hvala<3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Super del! :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
0
 
Hvalaaaaa!<3
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.

Pisalnica


Objava:

Ledeno srce 2. del

Ogledov: 7 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Odvzem morja, 4. del

Ogledov: 2 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 44. del

Ogledov: 2 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 22. del

Ogledov: 3 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Življenje Emilly Anderson 3. del

Ogledov: 1 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Odvzem morja, 3. del

Ogledov: 12 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 43. del

Ogledov: 5 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 21. del

Ogledov: 4 Odgovorov: 0
 
0
Nanaana potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Kako naj grem sama kupit modrček

Imam en problem. Se pravi nujno rabim modrček, ampak ga moram it sama kupit. Ne bi sedaj o tem zakaj, ampak druge izbire trenutno nimam.... in ja poznam eno trgovino v bližini, kamor bi lahko šla. Sedaj pa moj problem: grooooozno sem sramežljiva. Zato me zanima, kaj naj rečem prodajalki, ali naj rajši sama izberem, potem nevem, ali sploh smeš probavati modrce, čeprav pomojem da ja, in kako naj vem, kateri je pravi in bi ga pomerila. imam zelo majhne prsi, obseg in to sem si zmerila. ampak glavni problem je to, da me je strah in si ne upam sama v trgovino in prodajalke vprašat. Aja pa zanimam me, kje ti to poše, kakšne velikosti je modrček. Zato prosim, če mi pomagate, ker že celo poletje iščem rešitev, samo je na najdem in nimam druge ideje, kot pa da enostavno grem v trgovino....
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ali spremljaš Pil na Instagramu?
Ja, z veseljem!
(29)
Ne še, bom pa zdaj začel/a.
(17)
Ne, Pil na Instagramu ni zanimiv.
(35)
Ne uporabljam Instagrama.
(196)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

KatSomerhalder je odgovoril/a na
zanimiv začetek. nadaljuj :)
 

Like emojis je odgovoril/a na
velik sem že vedla ampk ne vsega. Me obveščaš?
 

#sedmošolka je odgovoril/a na
vijolica :thinking:
 

Book star je odgovoril/a na
na klasiko grem:grin:: - running up that ...
 

Book star je odgovoril/a na
uu tole pa bo šlo na tesn sem za psa:dog:
 

Book star je odgovoril/a na
a to so sploh hlače:joy::joy::joy::joy::joy: jst ...
 

Book star je odgovoril/a na
hej! super blog! ful novih zanimivosti sem ...
 

Daenerys je odgovoril/a na
Čudovito, te barve oddajajo kar pozitivno ...
 

ems je odgovoril/a na
1. Ko je Voldemort prišel ubiti Harryja koda ...
 

Amy Raven je odgovoril/a na
Koalaaaa are cutieeee
 

ems je odgovoril/a na
Me lahko obveščaš, ker he super blog.
 

Amy Raven je odgovoril/a na
Bad Habits, Monster, Happier
 

I love book je odgovoril/a na
koala haha
 

Loona88 (Neprijavljena:) je odgovoril/a na
Pes!!!🥰:heart::heart: