snofi oblacek

Nova številka
December 2021

Revija
Izid: 3. 12. 2021
pepca oblacek

Pisalnica - Hči čarovnikov 1. del

Hči čarovnikov 1. del

18
Victoria Lestrange Duarte je odprla oči, še vedno omotična od spanca. Spet dolgočasen dan, je pomislila, sedla v postelji in počakala, da so se ji misli zbistrile. Danes je dvajseti... Ne, enaidvajseti avgust. Pri datumih ni bila nikoli preveč dobra, zdaj, ko so bile poletne počitnice, pa še manj kot po navadi. Tudi zato je oboževala poletje: nikoli ji ni bilo treba vedeti, katerega so. iz Druga dva razloga sta bila v bistvu dokaj neobičajna: prvi je bil ta, da njenih sošolcev ni bilo na spregled cela dva meseca, drugi pa, da je lahko cele dneve igrala Quidditch s svojo sestrično Daenerys - ime je dobila po zmajski princesi Daenerys Targaryen iz bunkeljske serije Igra prestolov - kar je dokaj posrečeno ime, saj je zmaje naravnost oboževala. Enajstletna Daenerys je trdila, da bo rejka zmajev, ko bo odrasla in zaradi tega so se ji njeni in Victorini starši smejali; samo Victoria se ji od vseh njunih sestričen in bratrancev ni, zaradi česar sta kaj hitro postali najboljši prijateljici.
Nobena izmed njiju ni imela drugih prijateljev, saj so ju njuni bunkeljski sošolci imeli za čudakinji. Victorio so zasmehovali zaradi gostih, skodranih črnih las in vijoličnih oči; klicali so jo čarovnica - kar pa je tudi bila. No, ne še; ampak kmalu bo dobila pismo z Bradavičarke, čarovniške akadamenije, na kateri se bo naučila nadzorovati in uporabljati magijo. Najverjetneje bosta odšli obe z Daenerys, čeprav mala svetlolaska še ni pokazala nadarjenosti za magijo. Iz Victorie je kar vrela: sošolcem je iz jeze povzročala bolečino, ne da bi se jih dotaknila; učiteljico je brez besed prisilila, da je ni kaznovala - samo z enim pogledom je naredila, karkoli je Victoria hotela; govorila je s krokarji in kačami, njenimi najljubšimi živalmi. Vedno so naredile, kar je želela.
Njena starša, Willow in Ethan Lestrange Duarte, sta bila sicer navdušena, ko je pri sedmih letih prvič pokazala nadarjenost za čarovništvo - stopila je okno v učilnici - vendar sta bila kljub vsemu zaskrbljena; rekla sta, da Victoriina magija, kolikor se je pokazala, kaže na temno magijo. Skrbelo ju je, kaj bo šele naredila s pravo palico.
Nekoč je bila družina Lestrange tesno povezana s temno magijo, Jedci smrti in Mrlakensteinom - Victoriina prababica Bellatrix Lestrange je bila celo njegova ljubimka. Vcitoria je vedela, da je z njim imela hčerko, Delphini Lestrange, kot je tudi vedela, da nihče nima pojma, da ona obstaja. Vsi so mislili, da je Delphini Bellatrixina edina hči, vendar je pred njo imela tudi Victoriino babico, Kenno. Ona je imela svoje otroke in ti svoje - te generacije je bila tudi Victoria. Ni imela bratov in sester, toda Ethan, njen oče, je imel cel kup sorojencev, kar je pomenilo tudi cel kup otrok. Tako je imela Victoria kar nekaj bratrancev in sestričen, od katerih je bila samo Daenerys njena prava prijateljica. Ostali so bili starejši ali mlajši - na njeno srečo z nikomer izmed njih ne bo skupaj v letniku.
Victoria je končno vstala iz postelje in si oblekla svoj najljubši pulover, na katerem je bil izvezen grb Spolzgada - prej je pripadal njeni materi, ki jo je klobuk Izbiruh razvrstil v ta dom. Oče je bil v Drznvraanu; oba sta imela srečo, da sta pristala v starih domovih - pred tridesetimi leti so na Bradavičarki namreč dodali nekaj novih domov, poleg teh, ki že obstajajo (Gryfondom, Pihpuff, Spolzdag, Drznvraan). Victoria ni vedela, kaj se v njih ceni, saj se je vodstvo šole odločilo, da je bolj pametno, da to prikrijejo - na ta način naj bi prvi letniki resnično pristali v domu, ki jim pristoji, saj bi si drugače želeli nečesa, za kar nimajo pravih lastnosti. Victorio je neskončno zanimalo, v katerem domu bo pristala.
Odprla je vrata na lepo vzdrževan hodnik, po katerem se je zdaj sprehajal edinole hišni vilinec družine Lestrange Duarte, Felish. Bil je mlad in je oboževal svoje delo, služenje čistokrvni čarovniški družini. Obe rodbini, Lestrange (po očetu) in Duarte (po materi) sta bili namreč čistokrvni in vplivni v čarovniškem svetu, čeprav se je večina lahko le spraševala, od kod jim priimek Lestrange.
Victoria ga je pozdravila, saj nekako ni mogla mimo brez vsaj kakšne lepe besede. Celo preprost 'Živjo!' je bil hišnim vilincem kot cela vreča zlata (ali pa celodnevne zadožitve - mogoče so to celo bolj oboževali).
"Pozdravljeni, gospodična Victoria!" je zacvilil Felish in tako zakrilil z rokami, da je po nesreči prevrnil vedro z vodo. Drugače pa ni bil vedno tako neroden - hiša se je kar svetila, ko je on skrbel zanjo. "Felish upa, da ima gospodiča lep dan!"
"Imam, hvala, Felish," je vljudno odvrnila. Vedela, koliko je vilincem pomenilo samo, če si jih opazil, zato je mladega hišnega vilinca vedno pozdravila. Ne glede na to, kaj je govorila njena magija, je poskušala biti prijazna do skoraj vseh - razen do tistih, ki si tega niti približno niso zaslužili.
"Gospodičnini starši so v jedilnici in jo pričakujejo," je nekoliko skrivnostno zacvilil vilinec. Victoria pa se je komaj opazno namrščila. Starši je skoraj nikoli niso pričakovali; vedno so takoj prišli so nje, ne pa čakali, da ona pride do njih. Kaj je bilo tako zelo pomembnega, da so se jo odločili počakati? Če bi bila samo presenetljiva novica, bi jo takoj poiskali, če pa je bilo res pomembno, so počakali, da je sama prišla in skoraj umrla od radovednosti. Čudna logika, ki se je Victoria nikoli ni trudila razumeti.
Na hitro se je poslovila od Felisha in pohitela po stopnicah iz tretjega nadstropja, kjer so bile spalnice, v pritličje, kjer so vladale kuhinja, jedilnica in dnevna soba. Hiša je bila ogromna, skoraj prevelika za tričlansko družino, vendar Lestrange Duartovi nikoli niso bili sami v hiši. Vedno je bil kdo na obisku, na počitnicah, samo na sestanku, tako da je bila velika hiša zelo priročna.
Njena starša sta vzravnano sedela za jedilno mizo v jedilnici, na kateri so ležali polni krožniki jajc, slanine, kruha, kumaric in hrenovk. Čeprav so bili ugledna družina se doma niso vedli tako - jedli so tako kot vsi drugi in razen, ko je bil kdo na sestanku z Willow in Ethanom, so se vedli sproščeno in neuradno.
"Kaj se dogaja?" so bile Victoriine prve besede, ki jih je izrekla, ko je stopila v jedilnico. Mati in oče sta se obrnila proti njej in se skrivnostno nasmehnila. Daenerys ni bilo pri mizi, torej je še spala; ta mesec je bila pri njih na obisku in za Victorio je bil to najboljši mesec tega poletja. Vsak dan sta v dolini igrali Quidditch, zvečer poskušali čarati z materino ali očetovo palico, ponoči pa kradli hrano iz kuhinje. A posledica ponočevanja je bila ta, da sta obe dolgo spali in zato sta lahko šele po kosilu začeli s Quidditchem, vendar to nobene izmed njiju ni motilo.
Oče je iz žela potegnil dva kosa pergamenta in z njima pomahal po zraku. Razločila je lahko samo zeleno črnilo in rdeč grb, vendar ni mogla določiti, kaj je na njem. Očetove naslednje besede so vse razjasnile: "Z Bradavičarke," je povedal z nasmehom. "Zate in za Daenerys."
--
Hej! Za tole zgodbo vas je glasovalo največ, zato je danes tukaj nov. Točka preloma (vseeno jo bom pisala (ja vem, preveč zgodb pišem :joy:)) pride enkrat naslednji teden. Ne vem, če bom Mrtva ljubezenska pisma II sploh še pisala, nimam več navdiha :disappointed_relieved:... No, ampak zdaj je tukaj nova zgodba, upam, da vam bo všeč!
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
SUPERR!!!!!:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
HITRO NOV DEL:heart:
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Super je! Res dobro pišeš:ok_hand:Pa cimprej novi del:kissing_heart:
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.
Pisalnica

Like emojis

Ujeta med besedami 16. del

Ogledov: 4 Odgovorov: 0
 
0
Bego

Inside 1. del

Ogledov: 23 Odgovorov: 4
 
6
I love music

Singing career in Australia 1. del

Ogledov: 24 Odgovorov: 2
 
2
flamingo

Leta bežanja 12. del

Ogledov: 18 Odgovorov: 1
 
1
dance girl

Mračna sirotišnica 1. del

Ogledov: 27 Odgovorov: 3
 
4
GinnyCat

Lost in thoughts 1. del

Ogledov: 33 Odgovorov: 2
 
3
Hermiona 2
 
1
lil_hoe

NEDOTAKNJENO SRCE 1. del

Ogledov: 75 Odgovorov: 6
 
11
bae potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

PROBLEM!

okei, ful sori ce bo dougo sam morm nujno nekomu to povedat.

pac moja sosolka k je tut moja dobra frendica, mi je ta tedn omenila d je bi. js sm bla itak cis u soku in use, kr se poznama tko lajk iz 1. razreda in se mi niti mal ni sanjal o tem. in pol se mi je use poklapal in mam ful feeling d ma crush name. veckrt letos me je uprasala ce sm bi al pa mi rekla d se ji zdim bi in js sm vedno rekla ne wtf. in od tkrt ko sm zvedla se vednu pocutm nwm no sramezljivo okol nje in kr nevem kaj bi rekla nazaj. in zdej full overthinkam use kar sm ji kdajkol rekla al pa nrdila. js jo ful podperam in use sam problem je u tem, da js nevem kaj "cutm" do nje, nasplosno so mi usec fantje, se pa tut najde ksna zenska no. nikol se nism obravnavala kukr lesbian al pa sploh razmislala o tem.

ma kdorkol kasne izkusnje s tem, ker js nepoznam nobenga k bi biu bi, gay, lesbian whatever ..?
kako pa kdaj ste ugotovil d ste bi/gay/itd...?

plus u druzini smo verni in hodmo v cerkev in moji starsi so extra proti lqbtq ampk s tem resss mislm extra (moj dedi je preprican d so geji krivi za korono:rolling_eyes:, mami pa oci sta pa nazadnje ko so po porocilih govoril o pride paradi rekla naj premaknm to pi**, ker se jima taki ljudje gnusijo).
soo, ja to je kinda use kar sm hotla napisat. res hvala za kakrsnkoli odgovor ﹤3
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ste že kupili plišastega Šnofija?
Seveda!
(43)
Ne, ampak ga bom kmalu.
(81)
Ne, ampak ga bom malo kasneje.
(359)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

WikiDuo je odgovoril/a na
Odlična zgodba!!!:thumbsup::thumbsup::th ...
 

WikiDuo je odgovoril/a na
isto kot GG man, se nisem rabla učit:yum: Sem ...
 

Ginny Weasley 123 je odgovoril/a na
Ni slike:/
 

GG man je odgovoril/a na
godpodar prstanov priporocam. so 3 debele ...
 

GG man je odgovoril/a na
hej jaz se tudi nisem rabil nič učit ta ...
 

dragon girl je odgovoril/a na
Hejjo. Danes sem se zbudila ob petih zaradi ...
 

Like emojis je odgovoril/a na
Kjuttt komi čakam sliko!
 

DanceTogether je odgovoril/a na
men tud ne dela pa klepetalnice sploh ne ...
 

Sonček je odgovoril/a na
:joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy:hahahahhha
 

Annie #1 je odgovoril/a na
Zadnja :)
 

Sonček je odgovoril/a na
ObOžUjEm To ZgOdBo!!!!!!! (in poplnoma ...
 

animalllover je odgovoril/a na
sara sarah sanja sandra sandi samanta samantha sajra saša
 

Annie #1 je odgovoril/a na
Odlično!!!!!!! Spremljam! Tvoja (po novem) ...
 

Blank je odgovoril/a na
Wow. Vsebina zgodbe mi je res zelo zanimiva. ...