snofi
Naslednji Pil izide 1. julija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: KO ZAGLEDAŠ... 1. del

KO ZAGLEDAŠ... 1. del

8
Tavala sem po gozdu, ki mu ni bilo videti konca. Okoli mene so bila sama drevesa, z hrapavim rjavim lubjem. Naslonila sem se na drevo, ki mi je bilo najbližje – visoko je bilo okoli 5 metrov, a na njem ni bilo hrapavega lubja, temveč gladka, na otip hladna površina. Močno sem vdihnila, ter izdihnila, ter si obrisala mokre slane kapljice z obraza – solze.
Moje sinje modre oči so bile polne vroče tekočine, ki je počasi polzela po rdečkastem licu. Pri sebi nisem imela robca, s katerim bi se osušila oči, zato sem se obrisala kar v pulover. Bil je pulover, ki sem ga dobila za rojstni dan, mehek kakor svila ter nežno modre barve – skladal se je z mojimi očmi.
Nežen sunek vetra me je prav prijetno pobožal po obrazu, moje ravne lase lešnikove barve pa odpihnil nazaj, da so se lepo polegli na hrbtu. Še enkrat sem vdihnila svež gozdni zrak, ki je dišal po pomladi, ter stopila nekaj korakov naprej. Odločila sem se, da ne bom za vedno ostala tukaj, našla bom rešitev.
Ko sem nekaj minut hodila mimo mnogih dreves, ki so bila videti popolnoma isto, sem zaslišala šumenje – ob tem šumenju sem se spomnila na obisk sestrične, ki imajo hišo ki je blizu majhnega potočka. Stekla sem naprej, in v daljavi videla majhen turkizen potoček, ki je spontano tekel ves čas – kakor ura. Moja usta so se spotegnila v rahel nasmeh.
Stopila sem korak naprej, ko je nekaj komaj slišno zajavkalo. Glasek je bil pridušen in nežen, malo piskajoč. Z glavo sem se počasi obrnila okoli svoje osi, a v gozdu sem bila popolnoma sama, družbo so mi delala le drevesa. Spet sem zaslišala isti glasek, zdaj je bil malo glasnejši, a še vedno nežen in ljubek.
Pogledala sem dol, ter videla majhno glavico, ki je previdno pogledovala v mojo smer – navzgor. Bitje je spet zacvililo ter z majhnimi ročicami držalo puhast repek, ki je bil delno pokopan pod mojim čevljem. Nisem mogla dvigniti noge saj sem zaradi strahu in vznemirjenja okamenela. Pod mano je ležalo modro-vijolično-oranžno bitje.
Imelo je puhast moder repek z oranžnimi lisami, ter roza telo, katerega se je držala mala oranžna glava – ta je bila brez ene same dlake. Končno so noge spet ubogale, zato sem takoj umaknila nogo z bitja. Ampak ni šlo stran kakor hitro je moglo, najprej si je poravnalo repek nazaj nato pa me napeto opazovalo, bilo mi je neprijetno, saj nisem vedela kaj je to.
Zdaj se je njegov gobček odprl ter zaslišal se je glasek, ki je bil dvojnik prejšnjega cviljenja: »Moje ime je Harrlyn, kdo pa si ti?«. Streslo me je po celem telesu, do konic prstov na rokah. Boječe sem opazovala to mavrično veverico, ki naj bi izgovorila vse te besede, tega nisem mogla verjeti.
__________________________________________
Se opravičujem, ampak ta del je zeloooo kratek. Ostali bodo daljši ;)
Vesela bi bila predvsem mnenja teh PILovk: dragon girl, No Name, *Gallaxy Ginny*, Clara ter Daenerys. Vse te PILovke na vseh zgodbah pustijo krasne komentarje, also so v njih kritike (to si najbolj želim, saj bi se res rada izboljšala).
Seveda, da ne bo pomote bom vesela tudi mnenja drugih. Vsak komentar in ogled mi ogromnoo pomenita!


*i*I'll Allways Love You*i*
*i*--Morrigan Vran*i*
(❁´◡`❁)
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
*i*Hojla Morrigan Vran! *i*


Sem kar počaščena, da sem ena pilovk, katerih si želiš mnenje :grin: Pač res sem vesela, da vidim, da sem dosegla cilj: dejansko nekomu lahko pomagam/svetujem <3 Ne znam razložit kako si me razveselila:sweat_smile::joy:


*b*Oki, oki najprej neki manj pomembnih stvarc:*b*
~Naslov mi je všeč, ker ne izda skoraj nič in bi bilo lahko karkoli :D Res nisem vedela kaj pričakovati in si me prijetno presenetila:relieved:
~To, kar je opisa deklice je ful dobro, ampak me zanima, kdaj boš povedala ime xD Res nevem kk naj ji rečem:sweat_smile:
~WOW VEVERGOVORICA :D :innocent:
~Prosim obveščaj me kr js sm a little bit nesposoben člouk:nail_care:

*b*Okej zdej pa malo bolj resne stvarce:*b*
~ Napisala si, da nima robca, da bi se osušila oči --> da bi si obrisala? Osušila je malo nemogoče, ker so oči (mislim da) vedno malo vlažne, če ne bi bile bi te pekle... Pač neka taka fora je... Če že osušila lica al kej takega če si hotela uporabiti drugačen glagol kot obrisala :)
~Stopila sem korak naprej, ko je nekaj komaj slišno zajavkalo. To je res majhna podrobnost, ampak mogoče bi lahko napisala: stopila sem LE korak naprej, da bi poudarila, da se ni skoraj nič premaknila... Ampak pol si napisala, da je pohodla repek (boga živalca :( ) tako, da se nekako sklada... Ne vem več xD sama sebi ne vrjamem več xDD
~Ampak ni šlo stran kakor hitro je moglo, najprej si je poravnalo repek nazaj nato pa me napeto opazovalo, bilo mi je neprijetno, saj nisem vedela kaj je to. To poved si malo razvlekla... Lahko bi bila (bilo mi je neprijetno, saj nisem vedela kaj je

Zgodbica mi je drugače ful všeč:kissing_heart: Fulll dobro si opisala vse trenutke in res imaš razširjen zaklad dobrih pridevnikov :D je bil prav užitek brat <33
Okok se bom nehala delat pametno ker nisem neka profesionalka tu :joy::joy: bom pustila še kej da ti bojo lahko sploh kej druge rekle:smirk: kako sm prijazna:relieved:
Hahahah lepo se mej <3
ly,
GG
1
 
Ojla!
Sploh ni tako, TI si mene razveselila s tem VoNdRfUl komentarjem.
1. Ja sej zato je tak, ker te pol včasih prijetno ali (na žalost) negativno preseneti! Sem vesela da je nekdo to opazil in da mu je všeč.
2. Ammmm..... ubistvu imena še ne bom povedala, verjetno pride v 2. delu - bomo videli, ker je nekaj na njem :D
3. Ahahahhaha, ni veverica, ampak ja, to se fajn sliši: ~vevergovorica~.
4. Verjemi da nisi nesposobna, obveščala pa te seveda bom.
--------
1. To so te "šlampaste" napake, ki jih narediš zaradi nelogičnega razmišljanja in enostavno šlamparije, se opravičujem. Naslednjič bom pozorna (amapk tu se vidi da je človek res prebral zgodbo, saj je to ena malenkost).
2.Še ena miniaturna napaka, hvala za opozorilo. To res bolj paše, ti se res spoznaš na to punca xD
3. Hahhh, ja to je pa... ahahahah nisem vedela a naj dam v 1 ali 2 povedi, pa sem se odločila za eno in je prišlo tako kot je prišlo.
._._._._._._._._._._._._.
Hvala ti, mi veliko pomeni <3
Glede na to da sem zelo mlada, mislim da mi kar uspeva, hehe.
Seveda si profesionalka!
Tudi ti se imej lepo!
Ly,
--Morrigan Vran
 
1.uuuuuuuuuuuuuu zdej me pa zanima imeee :D
2. ne skrbi, js zgodbice vedno preberem, ko mi jo nekdo predlaga :D nism člouk ki sam reče: supr zgodba in gre naslednjo komentirat xD
Komaj čakammmm na nov delll <3333
Lyy
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ojla Morrigan Vran,
zelo dobro opisuješ okolico in bitja. Bralec si v glavi predstavlja sliko zgodbe. Zbrala si si zanimivo temo, pazi pa, da boš pisala v pravi smeri.
Pametno je, da ko kdo govori (dobesedni navedek) greš v drugo vrsto, da je bolj pregledno.
Super zgodba, mi je všeč.
Bi me lahko obveščala?
Greetings, springirl
1
 
Ojla!
Ja, glede opisovanja sem se kar trudila, saj tudi sama ne maram da samo na kratko napišeš kaj je bilo, ampak opišeš občutke, okolico.... pač vse!
Also je mene tudi malo strah da bom zašla, ampak imam grobo idejo o dogajanju čez vse dele, tako da mislim, da bo uspelo :D
Hahhh, ja bi bilo bolj pametno, bom v naslednjih delih pozorna.
Veš koliko mi to pomeni, da si jo prebrala in komentirala, ter da ti je všeč!? <3
Seveda te bom obveščala, spoh ni problema.
--Morrigan Vran
 
hvala ti <33
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hej!

Pa sem prišla prebrat :D
Me veseli tudi, da sem ena izmed osebic od katerih bi rada mnenje :D

V glavnem, zgodba je nasplošno v zelo dobrem kontekstu, tudi besedni zaklad imaš velik in všeč mi je vso opisovanje.
Ne bom zavlačevala, večino ti je povedala že *Galaxy Ginny*. Skratka, nimam večjih kritik, kar tako naprej, že čakam na nov del :D

Lp,
~dragon girl
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Živjo,
oprosti za pozen odgovor. Imela sem veliko dela in nisem uspela takoj prebrati. Res sem vesela in počaščena, da želiš moje mnenje, ne veš koliko mi to pomeni.
Moram te pohvaliti glede vsebine, saj glavna junakinja ostaja skrvinostna, a hkrati smo izvedeli njen izgled. Natančno si jo opisala, vendar nisi pretiravala in nas zasula s podatki. Tudi mavrična ''veverica'' me je presenetila in mislim, da je reakcija glavne junakinje tudi ustrezna in realistična.
Največji problem, ki sem ga opazila je ponavljanje besed. Dvakrat si napisala lubje in oči. Priznam, da imam tudi jaz veliko problemov s tem, zato ti priporočam, da se najprej osredotočiš npr. na oči in jih opišeš ter pri tem uporabiš zaimke, veznike ipd. Bom napisala en primer, da boš videla, kaj mislim ...

*i*Z roko sem se naslonila na deblo najbližje breze in neurejene notne zarila v mehko lubje. Po rdečih licih so mi polzele solze, mi močile razgret obraz ter meglile pogled pred očmi. Slednje so se skladale z mojim sinje modrim puloverjem, ki sem ga dobila za lanski rojstni dan in se mi je zdaj lepil na prepoteno kožo. Globoko sem vdihnila spomljadanski zrak in ob vonju po cvetočem podrastju poskusila umiriti bitje srca. Le-to ni bilo vajeno dolgega teka skozi neprehoden gozd, zato mi mi je glasno udarjalo v ušesih. S pogledom sem bežno ošinila drevesa, ki so proti meni zaščitniško stegovale svoje hrapave veje. Rahel tresljaj svetlo zelenih listov me je opozoril na veter, ki mi je trenutek kasneje odpihnil razmršene rjave lase na hrbet.*i*

(Mimogrede, da sem tole napisala sem porabila 15 min. Tudi jaz potrebujem precej časa za kompleksnejše povedi :-))
Poskusi tvoriti daljše povedi in uporabljati besede *i*ki, ga, jo, slednji, le-ta (učitelji sicer niso najbolj zadovoljni z le-ta) ...*i*. Meni je najlažje, če se spomnim kakšnega primera, ki smo ga delali v šoli pri slovenščini, in ga nato predelam v skladu z vsebino.
Pazi, da pred *i* in, ter*i* ne daš vejice. Sicer obstajajo izreme, ko je pred *i*in*i* vejica (glej zgornjo poved), ampak se s tem ne obremenjuj, če se še nisi učila veznkov, stavkov in urinjenih stavkov.
Spremljam in komaj čakam nadaljevanje!
Clara :spider:
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred pošiljanjem še enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.

Pisalnica


Objava:

Krvavi mrak 9. del

Ogledov: 5 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

JAZ SEM EVA 1. del

Ogledov: 32 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Gozdni ključ 2. del

Ogledov: 2 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Mračna sirotišnica 3. del

Ogledov: 37 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Vojna Z 2. del

Ogledov: 33 Odgovorov: 3
 
1
Objava:

Krvavi mrak 8. del

Ogledov: 12 Odgovorov: 1
 
2
Objava:

Gozdni ključ 1. del

Ogledov: 15 Odgovorov: 2
 
3
Objava:

Moja pesem

Ogledov: 42 Odgovorov: 3
 
4
Gabi potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Ovitek za fon

hejla
a mi lahko nekdo pove k mi nikol ni blo jasn zakaj prozorni ovitki ta fon ratajo rjavi tut če jih od zacetka umivaš pac why
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kaj je razlog, da nisi naročen na Pil?
Pil je predrag.
(124)
Starši so proti.
(37)
Ne tekmujem v Veseli šoli.
(39)
Vsebine niso dovolj zanimive.
(44)
Nimam časa za branje.
(44)
Vse potrebno dobim na Pilovi spletni strani.
(102)
Sem naročen/a na Pil.
(198)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Amy Raven je odgovoril/a na
Enako kot Coraline lol
 

Lichy je odgovoril/a na
Zelo mi je všeč! Lp Lichy:watermelon:
 

Saksofonistka je odgovoril/a na
Pomeranec, zlati prinašalec!
 

springirl je odgovoril/a na
Hejla, zgodba je res zanimiva. Pač začela ...
 

Doglover je odgovoril/a na
Pomeranec :D
 

Amy Raven je odgovoril/a na
Ja mal je začetek podoben tudi začetku od ...
 

Happy Girl je odgovoril/a na
Zelo dobra zgodba, tako rudi nadaljuj;)
 

puppy lover je odgovoril/a na
oo, nisem si misla da boš mene narisala.:heart_eyes::joy::clap:Res ...
 

I love book je odgovoril/a na
Wolf cut je supr usj men pa tut velik dela ...
 

I love book je odgovoril/a na
Hejj poljanje so baje supr tko ljudje gor ...
 

Night girl je odgovoril/a na
1. ATLETSKI ŠPORTI:sweat_smile::runner: 2.- ...
 

Night girl je odgovoril/a na
1,Nič ker je rumenjak rumen 2. Krsta 3. ...
 

Broken bird je odgovoril/a na
Ful lepo pisavo maš:grin:
 

Happy Girl je odgovoril/a na
Fulll dobr clovek obvesci me NuJnO
 

Happy Girl je odgovoril/a na
super, si zelo smo ponosni nate in ti si ...