snofi
Naslednji Pil izide 1. julija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: ME AND MY PERFECT BROTHER 28. DEL

ME AND MY PERFECT BROTHER 28. DEL

52
Iz učilnice se poženem kakor blisk. Skačem na mestu in čakam da Noah pospravi svoje noge iz učilnice. Izgledal je zelo utrujen… Tudi jaz sem bila a sem se veselila nakupa svoje obleke za na ples. »Kako pa da si tako vesela?« Nasmehnem se. {Mislim… Ray in Mary sta šla, Eva ne povzroča težav, domov se lahko vrnem kadar koli hočem… So razlogi!} Pomežiknem mu in se nasmehne. »Greva kar sedaj?« Privzdignem obrv. {Kam?} Noah se udari v čelo. »Po tvojo obleko za na ples!« Planeva v smeh in prikimam. {Greva kar sedaj, ja.} Prikima in najini torbi zabriševa v šolsko omarico. Torbe v trgovino ne bom nosila. Vzamem denar in se odpravim do izhoda, kjer 'morem' počakati Noaha.
Mimo mene stopi Brian. Nasmejan je bil do ušes in prav videlo se je, da je zardel, ko me je zagledal. »Torej prideš jutri na ples?« Nasmehnem se in mu prikimam. »Rabiš prevoz?« Na prevoz sploh nisem pomislila… Noah ima samo kolo. Ob misli, da se bom na ples vozila s kolesom skoraj bruhnem v smeh. Kakšen prevoz do tja mi bo pa prav prišel… Prikimam ter ga objamem v zahvalo. Pri roki nisem imela ravno pisala in zvezka, ker sem vse vrgla v omarico. Brian prikima. »Poberem te ob petih pri tebi doma.« Prikimam in mu pomaham v slovo. Noah je ravno prispel.
Poženem se iz šole. Noah je počasi hodil. Zavzdihnila sem. {Pohiti!} Prikima in pospeši korak. Kakšne pol ure naju še ločijo do trgovine. Hitro hodiva in se ne ustavljava. Če bi bilo po Noahovo bi se morala ustaviti vsakih pet minut, da si odpočije.
Vrata trgovine se odprejo. Vame pihne hlad klime in vonj po parfumu. Zaprem oči in se nasmehnem. Stopim v trgovini, kjer se je ravno predvajala pesem Ricka Foxsa. V tej pesmi Mike Morgan ne igra na bobne in zato je bila Clara žalostna, ker ji je pesem res všeč. Prodajalka naju lepo pozdravi. Noah pove kaj iščeva. Prijazna prodajalka prikima. »Če bosta potrebovala pomoč me pokličita.« Nasmehne se in se odpravi do blagajne.
Kje naj začnem? Vsepovsod so prekrasna oblačila. Ampak res. Prekrasna! Zamislim se. Belih oblek zagotovo ne bom nosila! Zraven obleke bom imela mamino jopico! Vedno jo nosim in noben dan ni izjema! Začnem opazovati črne obleke kjer njihovo krilo sega do kolen. Zazrem se v črno obleko s čipkastim krilom in naramnicami. Čipke na krilu so me motile… Zavzdihnem in obleko položim nazaj na stojalo.
Sprehajam se po hodniku polnih obešalnikov in oblek. Nikoli ne bom našla prave… Noah stopi k meni. »Si že kaj našla?« Odkimam. Ponosno mi pokaže belo srajco, ter črne kavbojke. Nasmehnem se mu. {Kakšna kravata pa ne more škoditi.} Odkima. »Jaz se bom zabaval ne bom bil kakor župan ali politik!« Zahihitam se in se spet zazrem v oblačila. »Težava?« Prikimam. Obupano strmim v kup oblačil. Noah zgrabi prvi obešalnik in mi ga potisne pred nos. »Poskusi!« Planem v smeh in stečem v garderobo. Obleka mi ni bila kaj zelo všeč. Pokazala sem se Noahu in tudi on je odkimal. Podal mi je novo obleko.
Bila je bele barve in na njej so bile narisane srebrne rože. Ni mi bila všeč. Noahu se je čez čas pridružila prodajalka. Stopila sem iz garderobe. Isto časno sta odkimala in poiskala novo.
Koliko časa smo že tukaj?... Minute so se začele vleči v ure in bila sem naveličana vseh teh oblačil. Nameravala sem zapustiti trgovino in odpovedati ples. Nenadoma pa zaslišim Noaha. »Ev! Našel sem… No… Pridi in poskusi!« Prodajalka je stala zraven njega in prikimovala. »Zadnja je… Na tvojo srečo je številka: S. Poskusi jo! Prepričana sem, da ti bo pristajala!« Vzamem črno obleko.
Poskusim si jo. Odprla sem oči in se zazrla v ogledalo. Že takoj sem vedela, da bo to moja obleka! Oblekla sem si svojo črno, belo jopico. Zelo je pristajala zraven obleke. To je to kar sem iskala!
Bila je črne barve, krilo je segalo do kolen in namesto naramnic je potekal črni trak, ki je stal na vratu. Zaljubila sem se v to obleko! Stopim iz garderobe. Noah obstane. Zavrtim se okoli svoje osi. Prodajalka se mi nasmehne. »Bi lahko naredili par slik? Za katalog… Zelo ti pristaja!« Sem prav slišala? Katalog?! Od veselja prikimam in prodajalka mi izroči telefonsko. Z Noahom plačava oblačila. Bila sem zelo vznemirjena, ker bom naslednji dan nosila obleko! Obleko, ki mi končno pristaja!


Ojla!
Ste mislili da ne bo novega dela? Motili ste se jaz vas om vedno presenetla na vse razmere haha!
Lajkajte, komentirajte in se naročite name! HVALA VAMMMM!!!!! Brez vas sploh nebi pokazala učiteljici… Vse ostalo bom napisala v novem delu, ker nekatere mby zanima kaj je rekla ko je prebrala!
HVALA IN POLJUBČKE OBJEME VSEM, KI STE PREBRALI IN SPREMLJATE!!!
Lp, Bad girl

Slike za boljšo predstavo:
EVELYNINA OBLEKA: https://www.pinterest.com/pin/600878775282969331/
ŠE ENA OBLEKA: https://www.pinterest.com/pin/600878775282969275/
EVELYININA JOPICA: https://www.pinterest.com/pin/600878775282997988/
NOAHOVA SRAJCA: https://www.pinterest.com/pin/336714509638909055/
NOAHOVE HLAČE: https://www.pinterest.com/pin/686869380653242733/
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
JEJJJJJ NOV DEL!!!!
SUPER JE TAK KOT VEDNO!!!!
Komaj se že veselim novega dela!
O.D.L.I.Č.N.O. ne, več kot to F.A.N.T.A.S.T.I.Č.N.O.
#supertakkotvedno!
#seveselimnovegadelaingakomajčakam
Lepo se imej!
:hugging::innocent::innocent::yum:
Lp, Cool Girl
6
 
HVALAAAAAAA💕💕💕💕💕💕💕💕💕
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
LMAO, Evelyn je v trgovini z oblačili enaka kot jaz. Ne morem dolgo zdržati noter. XD
6
 
Hhahaha SAME SIS😂😂😂👌👌💕💕💕💕
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Omg! Odlična zgodba! Komaj čakam nadaljevanje:smile:
5
 
ANA
HVALAAAAAAA💕💕💕💕💕💕
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Nov del!!!!! Res super del!!!
I LOVE IT!!<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3
LP LB:beetle::beetle:
5
 
TYSMMM!!!💕💕💕💕💕
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
YAYYY!
Novi del!!!!! Res res res res res res res odlična zgodba!
Namreč G-E-N-I-A-L-N-A!:sparkles::sparkles::sparkles::sparkles::sparkles:
#komicakamnovdel
#najboljsazgodbaever
#lysm
:heart::clap::heart::clap::heart::clap::heart::clap::heart:
5
 
AWWWEEEE!!!!! HVALA TIIII!!!!!!!!!!!🥰💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
N.A.J.B.O.L.J.Š.I. D.E.L. N.A. S.V.E.T.U.
lysm, PK
6
 
HVALA TIIII!!!! LYSM2💕💕💕
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
FANTASTIČNO :two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::dress::two_hearts::two_hearts::two_hearts::dress::dress::dress::dress:
5
 
HVALAAAAA!!!!💕💕💕💕
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
B.R.E.Z.B.E.S.E.D.S.E.M.
Kako lahko pišeš TAKO DOBROOO!!??? :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: Prav razveselila sem se tvoje nove zgodbe!!! KAJ JE REKLA UČITELJICA??!! KOMAJ ČAKAM NA NOV DEL IN KAJ BOŠ POVEDALA, KAJ JE REKLA UČITELJICA!!!!!:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
LYSMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
4
 
AWWW!!! LYSM2💕💕💕💕💕 HVALA TIII!!!!!💕💕💕💕
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Odlično!
Komaj čakam na nov del!!!!!!!
lysmm!:sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart:
4
 
Hvalaaa!!!!!!!💕💕💕💕💕
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Wow pa nemogoče je rečt kej to je T-O-P-T-O-P-T-O-P-T-O-P-T-O-P-T-O-P-T-O-P-T-O-P-T-O-P-T-O-P-T-O-P-T-O-P-T-O-P-T-O-P-T-O-P-:revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts:
lP Sladkorček:blush:
3
 
AWWWWWWW HVALAAAA TIII!!!!!!!!!!!! LYSMMMM💕💕💕💕💕💕💕💕
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
SUPER DEL, nikola me ne pusti več tako čakati LYSM :heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::relieved::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
3
 
ahhahaha, upam da nebom haha, HVALAAAA!!!!!!!!!💕💕💕💕💕💕💕💕💕
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Noro:heart:
Seveda imaš moj like:wink:
Zelo sem vesela, da si je Evelyn našla oblekooooooo:ok_hand::ok_hand::ok_hand:
Res si super pisateljica:heart_exclamation:
Razturaš:two_hearts:
Zelo mi je všeč tvoje pisanje zgodb:smiley:
3
 
HVALAAAAAAAA!!!!!!!! LYSMMMMMM💕💕💕💕💕💕💕💕
Si dobla sporočilce? Milsim a si vidla?😂😂💕💕💕
 
Na žalost ne! Mogoče prišla čistilka😔
 
na list sn neke napisala😂😂😂 Poglej v ponedeljek. še kuj je napisano hahahahaha
tam ko piše neke razkučžujte roke na vratih od wc-ja haha
 
Oooooo... Bom pogledala če ga bom našla, če pa nr pa ti jaz lahko nekaj napišem😂 Mimogrede jaz ne hodim v glasbeno v pondeljek se spomniš???
Upam, da bo tam, upam, da ne pride čistilka in vrže v koš😂
 
hahahaha upm d oš vidla hahahahaha
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
WOW KAKO DOBRO!!! JAZ SEM SE PA ZALJUBILA V TO ZGODBO!!
EVELYN IMA PREKRASNO OBLEKO!
FANTASTIČNO!!
:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts:
lp,
B#13:hamster::hamster::hearts:
3
 
HVALA TIIIIIIIIII!!!!!!!!!!! LYSMMM💕💕💕💕💕💕💕
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
No ja, oprosti... Ne vem kaj naj rečem... Ta del ni ravno dober...
ZAKON, EPSKO, POPOLNO - FANTASTIČEN JE!
:yellow_heart::heart:
3
 
AWWWWEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LYSMMMMMM💕💕💕💕💕💕
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
SUPER! SVETOVNO!
Komaj, komaj čakam naslednji del!!!!!!!!!!!!
:trophy::trophy::trophy::trophy::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
3
 
HVALAAAAAA💕💕💕💕💕💕💕💕💕 LYSMMM💕💕💕💕💕
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
wawwwwwwww superrr
3
 
tyyyyy💕💕💕💕
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Jaz sem brez besed! KAKO LAHKO PIŠEŠ TAKOO... PISATELJSKO!!!???:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
Ali ti kdo pomaga pri pisanju?? ODLIČNO PIŠEŠŠŠ!!!!!!!!:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: Ne morem verjetiiii ODLIČNO!!!:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
3
 
AWWW HVALAAAAA💕💕💕💕💕💕💕💕💕
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Prepričaj se, da na spletu ne objavljaš svojih osebnih podatkov in ne žališ drugih uporabnikov.

Pisalnica


Apricot🍑
Objava:

Zgodbe iz dnevnika Nicole Y. Kelly

Ogledov: 30 Odgovorov: 1
 
0
Objava:

Počitnice pa take 9. Del

Ogledov: 6 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

V dvoje 1. del

Ogledov: 30 Odgovorov: 2
 
3
Objava:

Hana’s life 7. del

Ogledov: 18 Odgovorov: 5
 
2
Objava:

Pogubljeni 1. del

Ogledov: 35 Odgovorov: 2
 
5
Objava:

ADDICTED TO YOU 2. del

Ogledov: 21 Odgovorov: 2
 
2
Objava:

ADDICTED TO YOU 1. del

Ogledov: 22 Odgovorov: 0
 
2
Person123 potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Samozadovoljevanje

hi


stara sm 17 pa želim kupit vibrator v dm. A preverjajo starost (da si 18+) al ga lahko samo kupim??
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kaj je razlog, da nisi naročen na Pil?
Pil je predrag.
(143)
Starši so proti.
(41)
Ne tekmujem v Veseli šoli.
(39)
Vsebine niso dovolj zanimive.
(50)
Nimam časa za branje.
(46)
Vse potrebno dobim na Pilovi spletni strani.
(107)
Sem naročen/a na Pil.
(226)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Ginny Weasley 123 je odgovoril/a na
Posteljnina :o
 

Shrek je odgovoril/a na
drugače za to obstaja Amazon help center/FAQ. 1. ...
 

:raised_hand_tone1::eye::lips::eye: Kako ...
 

zelo lepa si:) Pa tudi lusno ovratnico imas;)
 

Happy life je odgovoril/a na
awww kok cute
 

Like emojis je odgovoril/a na
~Vzdevek ali ime v "času bivanja na Hogwartsu": ...
 

Doglover je odgovoril/a na
Oooo kok je cute:heart_eyes::heart_eyes:
 

Doggylover je odgovoril/a na
Ful zanimivo!!
 

I love book je odgovoril/a na
Zivijo, nisem odgovorila na objavo zato ti ...
 

I love book je odgovoril/a na
cestitam haha :)
 

I love book je odgovoril/a na
Hej, Mogoce bo kaksen gugl pomagal, drugace ...
 

kpop fan je odgovoril/a na
Se strinjam, lepo da čas posvetiš drugim. ...
 

Sončnica🌻 je odgovoril/a na
1. Želod 2. Rdeča mušnica 3. Čoln lp:grin:
 

Lover of books je odgovoril/a na
Olivia Gryfondom Vidra Ave zavetnikum Hermiona Minerva Dvorana ...