snofi oblacek

Nova številka
December 2021

Revija
Izid: 3. 12. 2021
pepca oblacek

Pisalnica - Odsev zla 1. del

Odsev zla 1. del

3
Črnolasec je globoko vdihnil ter se s skrajno previdnostjo zasukal nazaj.
V sekundi se je obrnil nazaj, zgrabil Erin za zapestje ter stekel na levo, na neznano pot, kajti če bi odšla ravno k jezeru bi bila ujeta. Nihče od njiju ni vedel kam gre, ampak sta samo tekla stran, stran od skrivnostnega zasledovalca. Švigala sta med drevesi, prestrašena sta brezciljno tekla. Naenkrat je Indigo nekje med drevesi zagledal čudno migetajočo svetlobo. Svetleča elipsa, iz neke njemu neznane snovi gostejše od zraka, ki je lebdela nad tlemi. Sunkovito je zavil v smer tiste čudne snovi, brez da bi vedel zakaj. Prepričan pa je bil v to, da sta v vsakem primeru v brezizhodnem položaju, kamorkoli pač že gresta. Preskakovala sta korenine, tekla na vso moč in se vztrajno približevala svetlikajoči se, lebdeči elipsi. Pričakovala sta, da bosta prešla skoznjo, a ju je ta posrkala vase. Kar naenkrat sta izgubila tla pod nogami, bilo je kot da bi lebdela, zrak okoli njiju se je vrtinčil. Erin je trdneje stisnila njegovo roko in debelo požrla slino. Bilo jo je strah in potrebovala je neko trdno oporo. Svet okoli njiju se je začel jasniti in padla sta na mehko travo, obsijano s sončno svetlobo. Nobenemu od njiju ni bilo jasno kaj se je ravnokar zgodilo in kje sta pristala.
__________________
»Mia, a se ti ne zdi malce čudno da ju toliko časa ni?« je vprašala ena od njenih prijateljic. Zavila je z očmi: »Dajte no, Erin je samo jezna name zato je vstopila po drugi poti da bi nas skrbelo, v resnici pa me čaka v sobi.« Prijateljica jo je dvomeče pogledala: »Kaj pa Indigo?« »Oh Erin izvrstno prepričuje ljudi, tako da z njim ni imela težav. Poleg tega pa tudi Indigo ni želel ven,« se je branila Mia. Prijateljica ji je pokimala, kar je znak da ji je verjela. Spraševala se je kaj se jima je zgodilo. Ali pa sta res oba prišla nazaj. V vsakem primeru ni mogla tvegati.
________________________
Indigo je previdno opazoval kraj na katerem sta pristala. Zdel se je kar podoben običajni jasi, pa vendar ga je nekaj zmotilo. Imel je namreč občutek, da je vse okoli njega nekako živo. Nič se ni zares premikalo, a se mu je še vseeno zdelo, kot da ga nekdo ves čas opazuje. Vse skupaj mu ni bilo niti najmanj všeč. In kam je šel tisti človek, ki ju je zasledoval? Če sta onadva pristala tukaj, bi moral, teoretično gledano tudi on. Pa več kot očitno ni.
Obrnil se je k Erin, ta ga je gledala s široko odprtimi očmi. Precej mirno ga je vprašala: » Se tebi slučajno sanja kje sva in kaj se je pravkar zgodilo?« Zaznal je, da se je trudila obvladovati strah in paniko in vedel je, da se bo vsak čas zlomila in bi ji moral pomagati, a je samo nemočno odkimal z glavo. Čisto tiho je rekel: »Vem prav toliko kot ti, nič več. Žal.« Ona je vstala in se nemirno ozirala okoli sebe. Že po naravi je bila zelo paničen človek, ki ni maral sprememb in presenečenj. Ni se hotela osramotiti, zato se je trudila po svojih najboljših močeh zadrževati paniko in strah. Njena glava je bila kaos, komaj je dojemala kaj se je pravzaprav zgodilo, bila je čisto zmedena. Ob vse tej poplavi čustev, so ji v oči silile solze. Bila sta v brezizhodnem položaju, kajti tista stvar ki ju je pripeljala sem je izginila. Obupano se je sesedla na travo in zaprla oči.
Indigo jo je opazoval. Od priljubljenega mestnega dekleta je pričakoval burnejšo reakcijo. Sam je, kot ponavadi, ohranjal mirno kri in trezne misli. Trudil se je doumeti, kaj se je sploh zgodilo. Tista svetleča elipsa v gozdu je bila po možnosti portal. Čeprav, portali naj ne bi obstajali. Navsezadnje je bila to realnost. No bila je, dokler nista pristala tukaj. To namreč ni več izgledalo realno. Ampak kako je to mogoče? Drugi svetovi ne bi smeli obstajati. Popolnoma nelogično je. Vse skupaj. Pa tudi ta očitna razlika v času. Ko sta bila v gozdu je bila noč, tu pa je popoldne. Kje sta? Kako za vraga se je to zgodilo? In nenazadnje, zakaj je bil portal sploh tam? Na vso moč je poskušal sestaviti tistih nekaj koščkov sestavljanke, a se mu ni nič ujemalo. Bilo je preveč manjkajočih delcev. Ali pa so bili koščkih dveh različnih sestavljank pomešani med seboj.
Erin je še kar ležala v travi in upala, da sanja. O vsem skupaj ni želela preveč razmišljati, kajti že tako je bila dovolj zmedena in preplašena, premišljevanje o tem, kaj bi se lahko zgodilo pa bi jo spravilo samo še večjo paniko, zato se je poizkušala nekako pomiriti in si ustvarila razlago, da se vse skupaj ne dogaja in se je samo udarila v glavo, tako da je v komi in se vse dogaja samo v njeni glavi. Čeprav si je komajda verjela, kajti vse skupaj je izgledalo zelo resnično. Ampak saj v filmih ljudje, ki so v komi mislijo, da je vse res. Prevalila se je na trebuh, se oprla na komolce ter se ozrla k Indigu. Ta je sedel na travi z pokrčenimi nogami, glavo je imel naslonjeno na kolena. Prameni vranje črnih kodrov so mu padali na obraz, močno se je opazil kontrast med bledo poltjo in temnimi lasmi. Imel je spokojen ter zamišljen izraz na obrazu. To jo je iz neznanega razloga pomirilo. Morda samo zato, ker če je bil on miren, to pomeni, da ni razloga za skrb. Torej je nekaj časa samo ležala tam in ga opazovala. Morda je izgledalo malce čudno, a vsaj svoje misli je zaposlila.
Po nizkem hribu, ki se je vzpenjal nad jaso, sta se spuščala starejša ženska, ter moški srednjih let. Ko sta prišla iz zavetja dreves se je ženska sunkovito ustavila in moški za njo se je skoraj zabil vanjo. »Kaj je narobe,« jo je rahlo nejevoljno vprašal. Ona se je obrnila k njemu ter z prstom pokazala na fanta in dekle na jasi ob vznožju. Začudeno sta se spogledala. Ni jima bilo jasno, kaj neka dva, po njuni oceni, najstnika počneta tukaj. » Hej!« je moški zaklical z močnim glasom.
______________________________________
hvala vsem, ki berete :))
manjša zmeda je sicer z deli, torej tisto prej je bil uvod, to je prvi del itd. Nisem vedela kako točno tale nova stvar z deli deluje hah xD
svobodno komentirajte in kritizirajte :))
Neyla
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Super! Glaj, da jo tokrat res končaš. No, saj pravijo, v tretje gre rado :wink:
2
 
hvalaaaaaa, se bom potrudila 😊
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Zelo dobro:thumbsup:
2
 
hvala tii 😊🥰
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
S-U-P-E-R. Love itttt:sparkling_heart::clap::clap::clap::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::clap::clap::clap::clap::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::clap::clap:
0
 
hvalaa tii 🥰🥰
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred pošiljanjem še enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.
Pisalnica

lil_hoe

NEDOTAKNJENO SRCE 1. del

Ogledov: 2 Odgovorov: 0
 
0
flamingo

Božič brez tebe 1. del

Ogledov: 6 Odgovorov: 1
 
0
volkec

Andov ni na zemljevidu 6. del

Ogledov: 3 Odgovorov: 0
 
0
Lichy

LJUBEZENSKI BOŽIČ ❄ 1. del

Ogledov: 16 Odgovorov: 1
 
2
Rainbow_dog

PRAZNIKI BREZ VSEGA 1. del

Ogledov: 25 Odgovorov: 1
 
1
ash

IF WE HAD 5 MORE MINUTES 1. del

Ogledov: 27 Odgovorov: 2
 
2
Blank

SAMA ZA PRAZNIKE 1. del

Ogledov: 105 Odgovorov: 7
 
17
wonder girl🍒

Na božični večer 1. del

Ogledov: 24 Odgovorov: 2
 
4
... potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

....

a če grem do socialne v šoli pa ji povem za samomorilne misli pa druge probleme, ker realn ne morm več, bo ona poklicala starše?
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ste že kupili plišastega Šnofija?
Seveda!
(43)
Ne, ampak ga bom kmalu.
(81)
Ne, ampak ga bom malo kasneje.
(359)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

animalllover je odgovoril/a na
hahaha jojjj kasne kombinacije meni je ...
 

Blank je odgovoril/a na
Uuuuu waw... Zelo zanimiv začetek, resnično! Pa ...
 

Super sister je odgovoril/a na
Zlati prinašalec
 

Super sister je odgovoril/a na
Perfektnooooo :two_hearts: A imaš rada Harryja ...
 

animalllover je odgovoril/a na
ewwwwwwwwwwwwwwwww fujjjjjj še dobr da ...
 

Sladkorček je odgovoril/a na
Svetlo vijolična:purple_heart:
 

Annie #1 je odgovoril/a na
Ogabno! Nekaj časa ne bom jedla rib.. Lysm, ...
 

Sladkorček je odgovoril/a na
Konj Mačka Delfinj Lisica
 

Anika0712 je odgovoril/a na
heyy zvezdica
 

animalllover je odgovoril/a na
svetlo zelena
 

animalllover je odgovoril/a na
hehehe sqmojed je tamle kok he ...
 

R.A.B je odgovoril/a na
2 videoposnetek
 

kpop fan je odgovoril/a na
wwwwwawwwwww !!!@!!!!! umiram komi čaakam ...
 

kpop fan je odgovoril/a na
haha, sem takoj našla, drugač pa ful cue ...