snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Odsev zla 3. del

Odsev zla 3. del

6
Indigo je še enkrat s pogledom premeril jaso, nato pa sledil Erin in starki pred njo.
Kmalu so prišli do vrha tega majhnega hribčka, na katerem je stala dokaj velika lesena koča. Bila je iz temnega, Indigu nepoznanega lesa z umetelno izrezljanimi vrati. Ta so bila čudovit preplet vijug in raznih vzorcev, prava mojstrovina. Starka je iz žepa vzela velik medeninast ključ ter odklenila vrata. Onadva sta ji nezaupljivo sledila v notranjost.
Notranjost koče je bila iz enakega temnega lesa kot zunanjost, pohištvo pa iz nekega drugega, veliko svetlejšega, že skoraj belega, lesa. To je ustvarilo lep kontrast, pa tudi koča sama je bila zelo lepo urejena. Čutiti je bilo toplino in domačnost, a Indigo se je še vseeno sumničavo oziral okoli. Erin je izgledala veliko bolj sproščena in se je navdušeno razgledovala po prostoru. Indigo se je vzdržal komentarja, a je še vseeno prezirljivo prhnil. Če se mu je kaj zdelo neumno, je bila to naivnost in zaupljivost. S temi besedami pa bi lahko v tistem trenutku opisal Erin. Sicer je res rekel, da bosta v tem ostala skupaj, a to ni zares vključevalo prijateljstva.
Starka ju je odpeljala po hodniku v jedilnico, sama pa izginila skozi vrata v kuhinjo. Indigo je bil popolnoma tiho in opazoval prostor. Nek čut mu je pravil, da se nima česa bati, da je tukaj varen, tudi ozračje je bilo konec koncev precej domače, a je raje poslušal svojo pamet in vztrajal pri nezaupanju. Kadar je prišlo do ljudi je bil vedno hladen in sumničav. Tistih nekaj ljudi, s katerimi je imel opravka, mu je vedno hotelo slabo. Ljudje so mu vedno povzročali bolečino, tako psihično kot fizično, zato se je pač vedno odločil za nezaupanje. Če ni zaupal nobenemu, ga tudi nihče ni mogel prizadeti ali izdati.
Erin je zopet opazovala Indiga. Ničesar ni rekel, še pogledal je ni. Vedel se je čudno. Malo prej je bil pripravljen dati svoje življenje, da bi ona ostala nepoškodovana, sedaj pa se zanjo sploh ne zmeni. Si je morda njegovo dejanje razlagala narobe? Saj razloga, zakaj jo je bil pripravljen zaščititi, ni poznala. Ampak ali obstaja še kakšen drug razlog kot to, da ti je za tisto osebo mar?
Starka je prišla iz kuhinje z dvema skodelicama neke tople pijače močnega vonja. Indigo se je ob močnem in presenetljivo znanem vonju zdrznil ter pogledal gor. »Kaj je to?« je vprašal in stisnil skupaj temne obrvi. » Zeliščni čaj, zakaj?« mu je z toplim nasmehom na obrazu rekla starka. Položila je skodelici na mizo, Indigo je vzel eno ter jo ponesel k obrazu. Pijača je imela svež a sladkast vonj, po neki mešanici zelišč, ki jih ni poznal. Bila prijetnega okusa, prav nič ni bila podobna čaju, ki ga je poznal. Skodelico je položil na mizo in pokimal. Na starkino vprašanje ni imel namena odgovoriti, a ni izgledalo, da bi jo to motilo.
Ženska je sedla nasproti njiju in ju opazovala. Vedela je kaj sta, pa vendar se je mogla o vsem skupaj pogovoriti z Benom. Zdela sta se ji znana, še posebej fant, a ni vedela kam naj ju umesti, glede na to da sta prišla iz Zemlje, sama pa tam še nikoli ni bila in ju, po vsej logiki, ne bi mogla poznati. Ampak kako sta se sploh znašla na Zemlji? Tega najverjetneje še sama nista vedela, kajti če ne bi se popolnoma drugače obnašala, ne bi bila tako nezaupljiva, zmedena ter prestrašena.
» Kdo sta?« je vprašala ženska. Vprašanje je Erin prebudilo iz misli. Odložila je skodelico katere vsebino je že zdavnaj popila, pa vendar jo je še vedno držala v rokah. Pogledal je najprej starko nato pa še Indiga, ki ji je pokimal. Potem je spregovorila: » Jaz sem Erin in to je,« še enkrat se je ozrla k fantu zraven sebe, ki je nadaljeval: »Indigo. In ti si?« Starka se je ob njegovi neposrednosti nasmehnila. » Jaz sem Krystyn, tisti moški ki je bil prej z mano pa Ben. Dokler ne ugotoviva, kaj naj narediva z vama bosta ostala pri meni. Počutita se čim bolj domače. Torej, vajina soba bo čisto na vrhu stopnic, če kaj potrebujeta samo vprašajta. Če imata še kakšno vprašanje z besedo na dan, drugače lahko odideta gor,« je prijazno rekla. Odgovorila je tudi na tista neizgovorjena vprašanja, za katere je vedela da so tam. Indigu ni bilo v interesu ostati z Erin in Krystyn več kot je potrebno, zato je vstal od mize, zamomljal nekaj podobnega 'hvala' in poiskal sobo. To ni bilo posebno težko, kajti na vrhu je bil samo en ogromen prostor poln polic, ki so bile napolnjene z vsemi mogočimi stavrmi, nekaterimi Indigu neznanimi, in ena temna vrata. Za njimi se je skrivala prijetna podstrešna soba. V njej sta bile dve postelji ter ena omara in miza. Skozi majhno okno so vanjo prodirali prameni sonca, ki je tonilo za obzorje. Tako obsijana z toplo rdečkasto svetlobo zahajajočega sonca je izgledala tako udobna. Indigo je pristopil k oknu ter se z komolci oprl na okensko polico. Glavo je naslonil na dlani ter se zazrl v daljavo. Prepustil se je toku svojih misli, nazadnje je samo zaprl oči in nastavil svoj bledi obraz toploti sončnih žarkov. Bilo mu je tako prijetno samemu s svojimi mislimi.
Erin se je ozrla za Indigom, a ni šla za njim. Krystyn, je bila precej radovedne narave, zanimalo jo je kakšna sta bila nepričakovana prišleka. » Ni ravno zgovoren, kaj ne,« je rekla v upanju na kakšen zanimiv odgovor. Erin ji je prikimala. »Čeprav ne vem zares. Ne poznam ga. Mislim da sem, ko sva prišla sem, prvič govorila z njim. Saj je moj sošolec, a se nisva nikoli zares pogovarjala. Ne sanja se mi kakšen je, res ne. Že samo v tem kratkem času mi je pokazal vsaj tri drugačne obraze,« je zamišljeno spregovorila temnolaska. Krystyn jo je radovedno poslušala, pripomnila pa ni nič. Tudi ona je opazila Indigovo spremembo v obnašanju. Starki se sanjalo ni kako naj začne pogovor z dekletom nasproti sebe, torej nekaj časa sta samo sedeli v neprijetni tišini. Nato pa je Erin vstala. » Hvala ti za gostoljubje Krystyn,« je hvaležno rekla. Starka ji je pokimala ter ji namenila iskren nasmeh. Dekle se je odpravilo po stopnicah, da bi poiskala podstrešno sobico, ki jima jo je dodelila Krystyn. Ko je prišla v predprostor se je radovedno ozrla okoli sebe. Soba je bila polna zanimivih reči, ki jih ni poznala, kar jo je hkrati vznemirjalo in zanimalo. Stopila je proti vratom na drugi strani. Odprla je težka temna vrata in vstopila v luštkano podstrešno sobico, ki se je kopala v zlato-rdeči svetlobi zahajajočega sonca. Razgledala se je okoli in ugotovila, da je ta samo iz svetlega lesa z le nekaj temnimi detajli, kar ji je bilo zelo všeč, oddajalo je namreč neko prijetno toplino. Obrnila se je k oknu, kjer je zagledala Indiga. Slonel je na okenski polici, bledi obraz so mu osvetljevali topli sončni žarki. Izgledal je tako spokojno. Stopila je k njemu, a se je ta, ko je začutil njeno prisotnost odmaknil. Odšel je k mizi in sedel na stol. Zavzdihnil je. Videl je zmedenost v njenih očeh ko se je kar tako odmaknil, vedel je, da jo mede njegovo obnašanje, še vsakega je. A ni si mogel pomagati. Moral jo je držati stran od sebe.
Erin se je ozrla za njim. Ni vedela kaj naj si misli o njem. Hotela je prekiniti nerodno tišino med njima, zato je rekla: » Kdo bo spal kje?« To vprašanje je na Indigov obraz prikradlo droben nasmešek dvignil je obe roki, kot v znak predaje in rekel: »Meni je popolnoma vseeno, ti lahko izbiraš.« Erin je pokimala ter sedla na posteljo pri steni ob vratih. Ni zares vedela kako naj si razlaga njegov nasmešek. Morda je bil mišljen posmehljivo, morda je bil to iskren nasmeh ali pa ima samo čuden smisel za humor. Legla je na posteljo, zavzdihnila in zaprla oči. Takrat jo je prešinila misel. Kaj bodo rekli v domu? Najverjetneje so ugotovili, da ju ni. Oziroma bodo ugotovili zjutraj, ko ju ne bo na zajtrk. Je mogoče tam že bil zajtrk? Čas je tu drugače tekel. Ampak ne, zagotovo so ostali videli, da se nista vrnila nazaj. Ali jih bodo vse kaznovali, ker so se spomnili nekaj tako neumnega? Saj v bistvu sploh ne bi smeli ven. Prekršili so milijon pravil. So slučajno klicali starše? Zagotovo so, ali pa še bodo. Kaj bosta storila mami in oči? Kakšno paniko so, oziroma bodo zagnali v domu? Tiho je zastokala. Obrnila se je na trebuh ter glavo zakopala v povšter. Nikol ju ne bodo našli, kajti očitno nista na Zemlji. Tega še vedno ni mogla dojeti, a tako je bilo. Ju bodo razglasili za mrtve? Bosta sploh kdaj prišla nazaj? In če bosta, kaj bosta rekal vsem? Resnice zagotovo ne bosta mogla povedati, kajti mislili bodo da se jima je zmešalo. Ampak še najbolj pa jo je skrbelo za njena starša. Kaj si bosta mislila o vsem skupaj? Ju bo sploh še kdaj videla? Ni jima privoščila vseh teh skrbi, res ne
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Preden na spletu karkoli objaviš, se vprašaj: ali objava vsebuje karkoli, česar ne bi želel deliti s popolnim neznancem na cesti?

Pisalnica


Objava:

Odvzem morja, 1. del

Ogledov: 15 Odgovorov: 1
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 40. del

Ogledov: 6 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 18. del

Ogledov: 3 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 39. del

Ogledov: 28 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 17. del

Ogledov: 29 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 38. del

Ogledov: 25 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 16. del

Ogledov: 22 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 37. del

Ogledov: 20 Odgovorov: 0
 
0
Zaspanček11 potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Sanje

Oj!
Jas mam problem ker se mi usako noc nekaj groznega sanja. in se vedno zbudim in nevem hodim, se usedem na pojsteljo, nekaj nerazumljivega govorim, brcam.... In me starsi zjutraj uprasajo kaj sem sanjala pa jim povem kdaj pa tud ne al pa se sploh ne spomnim. Pac sem stara 11 in tud ko sem na taborih me je vedno strah spat ane da ne bom pac kej hodila al pa kej. Ali ima se kdo take tezave??? Kaj naj naredim?Ali moram kaj pred spanjem naredit???


Hvala za vse vaše odgovore! Ker mi je res grozno!
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ali spremljaš Pil na Instagramu?
Ja, z veseljem!
(20)
Ne še, bom pa zdaj začel/a.
(14)
Ne, Pil na Instagramu ni zanimiv.
(24)
Ne uporabljam Instagrama.
(133)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Angel je odgovoril/a na
speakers, devil doesnt bargain, million ...
 

Angel je odgovoril/a na
flamingo, pingvin, delfin
 

Angel je odgovoril/a na
mby 7. :flag_bv:?????
 

Kate;) je odgovoril/a na
happier, bad habits
 

Amy Raven je odgovoril/a na
Bad Habits, Monster
 

Amy Raven je odgovoril/a na
Vevericaaaaq :chipmunk::chipmunk::chipmunk::chipmunk::chipmunk:
 

Amy Raven je odgovoril/a na
95??? mby nevem mogoče
 

Book star je odgovoril/a na
ne boš verjela kaj bom tokrat odgovorila: zajčeeeeeek:joy::grin::rabbit::rabbit:
 

Book star je odgovoril/a na
running up that hill, as it was (vedno bom ...
 

Prfect girl je odgovoril/a na
hey vem da nisem ena iz med tistih dekled ...
 

irmatonks je odgovoril/a na
hojla! mislim, da so prestavljene v pilov ...
 

kamilica je odgovoril/a na
mislim, da ti vprasanj ne brisejo, vendar ...
 

GinnyCat je odgovoril/a na
hej :) ko ti nekdo napiše: a greva snepat? ...