snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra

Nova številka
Julij 2021

Revija
Izid: 2. 7. 2021
pepca oblacek

Pisalnica - Sanje ali resničnost 10. del

Sanje ali resničnost 10. del

8
Za začetek, mamina obljuba je bila veliko širša, kot sem mislila. Ko je rekla, da mi ne bo več težila glede spisev in tega, kar pišem, nisem vedela, da to zajema tudi obnašanje. Zaradi mojega izpada med angleščino (spet) so me poslali k ravnateljici, ki me je poslala k zdravnici, ki me je poslala k psihologinji, ki me je naročila na pregled od petih popoldne, nato pa me poslala domov. Skratka, moj dan je sestavljalo predvsem veliko pošiljanja naokoli, zato sem jih jaz se skupaj poslala nekam. Na srečo niso klicali staršev, vendar so jim samo poslali (zelo dolg) mail, kjer so jim obrazložili 'moje zapletene, ne preveč olikane in spodobne izpade, ki jih imam med urami, ko bi se morala učiti in ne zapravljati življenja za neke novodobne traparije (to niso bile moje besede)'. Ko sem prišla domov, je mami mail že dobila in pričakovala sem veliko dretja in loputanja z vrati, vendar me je le objela in zavzdihnila: "Kaj bomo s tabo, punčka moja?" Bilo je noro čudno, še bolj pa je postalo, ko je mami samo zmečkala list z mojo 'diagnozo', ki mi jo je postavila psihologinja. Ne vem točno, kaj je bila moja diagnoza, ampak najverjetneje je pisalo: Ayda Lions je nora, nevarna, hiperaktivna in neuravnovešena najstnica s preveč domišljije, ki jo je treba spraviti v red, da ne bo končala kot smetarka. Ampak kot poznam našo psihologinjo, ravnateljico in zdravnico, so stvar zakomlicirale do amena po čisto nepotrebnem. Eni ljudje res nimajo pojma.
Torej sem že dva dni zapored pristala doma veliko prej, kot bi bilo potrebno. Nisem vedela, kaj naj delam do petih, ko se bo začela mučna ura razkrivanja najglobjih skrivnosti in razvozlavanja mojega vedenja. Saj ne, da mislim, da je moje obnašanje čudno. To mislijo drugi. Ne vem, zakaj se toliko ukvarjajo z drugimi. Če bi bilo kaj narobe z mano, bi to že sama ugotovila, ne pa, da bi iskala pomoč pri nesposobnih šarlatanskih zdravnikih.

Čez sedem ur brezdelnega dolgočasja, ki sem ga zapravila pod tušem, sem z mami že sedela v čakalnici pri psihologinji.
"Sovražim to," sem že neštetočič zamrmrala, mami pa se je le nasmehnila.
"Saj vem," je rekla, "ampak ne odločam jaz. Vem, da s tabo ni nič narobe."
Lepo je bilo to slišati. Vsaj nekdo tako misli.
"A ni tako, da me ti brezumni šarlatani ne smejo zasliševati brez tvojega dovoljenja?"
Mami je stisnila zobe in takoj sem vedela, da tega ne bi smela vprašati. Ko je govorila o njem, ni bila nikoli preveč navdušena.
"Tvoj oči je podpisal dovoljenje."
S tem je bil pogovor končan. Očija sem nazadnje videla pred nekaj leti (in s tem mislim veliko časa. VELIKO časa), ampak menda vestno spremlja, kaj se mi dogaja v življenju. Vsaj tiste stvari, zaradi katerih bi me lahko brcnil naravnost v popravni dom za mladostnike. Z mami se je razšel, ko sem bila jaz stara eno leto, Alen pa še ni bil rojen. Menda sta se razšla ravno zato, ker je mami zanosila, on pa tega ni želel. Tega mi sicer ni nihče povedal, meni so vedno govorili, da sta se razšla zato, 'ker se nista dobro razumela' ampak nisem neumna. Alen jim to verjame, ampak predvsem zato, ker se noče ukvarjati s tem. To želi verjeti, ker se boji drugačnega razloga. Jaz pa nisem nora, da bi mu povedala, da očija ni z mani zaradi njega. Halo? Malo občutka.
Ravno takrat so se vrata odprla in ven je prišla objokana osmarka. Poznala sem jo. Ime ji je bilo Himena Rivera in menda je začela hoditi sem zaradi selitve iz Španije. Čisto jo je strlo, saj je za sabo pustila očeta, brata in sorodnike, z mamo pa se ni dobro razumela. Nisem vedela, ali ji obiski psihologa pomagajo, ampak zdela se je povsem na tleh. V njenem primeru sem razumela, zakaj je jokala, ampak zakaj bi jaz? Zakaj za boga je tako splošno znano, da vsi pri psihologu jokajo? Zaradi moje težave se že ne bom utopila v solzah. predvsem zato, ker težava ne obstaja.
Psihologinja, Gwen Archer, je Himeno potrepljala po hrbtu, ta pa je hitro izginila za vrati čakalnice. Videti je bilo, da je ni presenetilo, da sem tukaj. Saj tudi mene ne bi.
"Si ti Ayda Lions?" me je prijazno vprašala. Tipično. Zunaj prava princeska, znotraj zmaj. Videla sem jo v akciji. O, ja.
"Ja," sem nejevoljno prikimala, čeprav sem se jezo trudila prikriti. Očitno Gwen to ni ušlo, vendar me je vseeno povabila naprej.
Njena pisarna je bila najbolj kičast prostor, ki sem ga kdaj videla. Imela je oranžen kavč, kamor sem sedla, zelen vrteč stol, kamor je sedla ona, ogromno rastlin, rumene tapete in svetlo modre zavese na oknih. Njen je bilo to očitno všeč, meni pa se je ob vseh teh barvah kar vrtelo. Resno, zakaj soba ne more biti enostavno bela?
"No," je začela Gwen s tistim svojim pomirjujočim tonom, ki me je spravljal ob pamet, "mi boš povedala, kaj se je zgodilo pri pouku?"
Ne. V bistvu ne.
"Padla sem s stola." Slaba laž. Zelo slaba. Daj Ayda, znaš bolje.
"Zdi se mi, da ne. Učiteljica je napisala, da si se zraven drla nekaj o tem, da je atmosfera pregosta."
"Aja, to. No, takrat se mi je strgalo." Preprosta razlaga. Lahko zdaj grem?
"Kako to misliš?"
Očitno ne.
"Pač, zahotelo se mi je malo padati s pohištva in se dreti."
Gwen je zavzdihnila in si popravila medeninasta očala. "Ayda, tukaj sem, da ti pomagam rešiti tvoje probleme."
"Nimam jih. Problemov, mislim. Čisto v redu sem."
"Ne zdi se ta..."
Preostanka nisem slišala, saj sem že odšla iz sobe.
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Hahaha jaz se tako smejim med branjem tvoje zgodbe! Res me spravi v dobro voljo, saj ima Ayda podoben karakter kot jaz (razen tega, da zaradi moje domišljije niso klicali domov:joy:).
Meni je ta zgodba božanska! Ti imaš reeees ogromen talent in mi ni jasno od kje?! Ker je noro!
Tako sem obsedena s to zgodbo da sem jo šla brat ob 10ih zvečer, čeprav bi morala že zdavnaj spati (ah, kaj čmo:blush::joy:).
Noro obsedena sem s to zgodbo (in vsemi tvojimi).
Neverjetno res mi je ena naj. zgodb, ki sem jih kdaj prebrala:joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy: res smešna tematika:joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy:
Waw :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
Največja Manonlandijka,
Dg
1
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Zakon!
Tvoje zgodbe so top!
Bravo
1
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Kok me je tole nasmejal!
SPET:ok_hand::ok_hand:
TI TOOK NAJJAČAŠ V PISANJU ZGODB!!
KAPO DOLL:scream::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart:TI SI REES ZAKONN!!:kissing_closed_eyes::kissing_closed_eyes::kissing_closed_eyes::kissing_heart::kissing_heart::innocent::innocent::joy::joy:PIŠI TKO ŠE NAPREJ; KER Z VESELJEM BEREM TVOJE ZGODBE!!:joy::blush::kissing_closed_eyes::kissing_closed_eyes::kissing_closed_eyes::kissing_closed_eyes::kissing_closed_eyes::kissing_closed_eyes::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart:TA DEL MI JE ŠŠE POSEBNO VŠEČ; KER JE REEEEEEEEEEEEEES SMEŠEENN:joy::joy::stuck_out_tongue_closed_eyes::stuck_out_tongue_closed_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:LYSSMMMMMM:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::blush::blush::heart::heart::heart:
1
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Draga ManonWhitethorn!
Danes sva se s sošolko pogovarjali o tem kdo nama sledi na Pilu in je rekla, da ji ti slediš in potem sem se prijela za srce in dahnila: »Manon! Ona je legenda!« in potem sva se pogovarjali o tem kako VELIKA legenda si! Kako imaš strašen talent in kako pišeš kot prava pisateljica. In tako sem se spomnila, da moram komentirati nov del tvoje zgodbe Sanje in resničnost in ti povedati kako sem ponovno navdušena. :blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart:
Ayda Lions! Prisežem, da je punca legenda! Spet me je tako zelo nasmejala. Njene fore so vedno najboljše in nikoli, prav nikoli ne zgrešijo. (si videla, da sem jo dodala na svojem profilu?) Obožujem te!!!!!!!!!!!!!!! :gift_heart::gift_heart::gift_heart::gift_heart::gift_heart::gift_heart::gift_heart::gift_heart::gift_heart::gift_heart::gift_heart:
Kot vedno bom zdaj rekla: »Komedijo je težko napisati, ampak ti jo znaš! DAMN; svetovno!!«:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
Razmišljam kaj naj ti napišem, kako ubesediti moje navdušenje. Pa mi ne gre najbolje, ugotavljam.
Pustila si me brez besed!
Manon! Zdaj in potem najverjetneje še kdaj ti bom nekaj povedala: »Ti si moja vzornica, okej? Ti si moje malo sonce in brez tvojih zgodb bi bil Pil zame ne izpopolnjen!«:kissing::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging:
RADA TE IMAM!:peace::heart_exclamation::purple_heart::blue_heart:
Tvoja,:kissing_smiling_eyes:
Manonlandijka JustLilly:kissing_closed_eyes:
1
 
HVALA HVALA HVALA! V bistvu ti je zelo dobro ratalo ubesediti navdušenje, ki je očitno nalezljivo. Zdaj sem jaz navdušena, da si ti navdušena nad mojo zgodbo! Videla sem, da imaš Aydo na profilu in to mi res veliko pomeni, tako kot to, da me spremljaš. Hvala ti, da bereš moje zgodbe! 💕🥰😍🌹
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Pisalnica

Sladkorček

Polkrvna Hči - Aria 2. del

Ogledov: 10 Odgovorov: 0
 
2
Little girl

Kamp skrivnosti in ljubezni 2. del

Ogledov: 10 Odgovorov: 0
 
3
*Galaxy Ginny*
 
7
Blank

ELEMENTI ŽIVLJENJA 3. del

Ogledov: 31 Odgovorov: 4
 
6
Fell for you

Love at it's end

Ogledov: 33 Odgovorov: 1
 
4
smille😀

Mancine počitnice 10. del

Ogledov: 28 Odgovorov: 1
 
2
Lord

Dogodivščine malega "Lorda" 2.

Ogledov: 30 Odgovorov: 1
 
6
Lord

Dogodivščine malega "Lorda" 1.

Ogledov: 27 Odgovorov: 1
 
6
shark girl potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Dva problema😔

1.*b*frendica*b*: mam eno frendico k mi skos očita če kej nardim narobe. Pravimo ji "the mom of the group" (k mamo eno skupino in pol jo kličemo mama od skupine) anpak men se ne zdi, da se vede kokr mama. Skos me popravlja kaj delam narobe pa tut če so čist majhne stvari. Misli, da je neki ful odgovorna v bistvu pa je sam zlo *b*tečna*b* ko to nardi.in pol k se jst kdaj kej pohecam me ona ful resno pogleda, pa ne zato, ker se bi hecala anpak češ: *i*zakaj si tok glupa*i*. Pač in to me res ful živcira. Mamo eno skupino v k smo notr jst ta *b*frendica*b*, pa še ena prijatlca. No in ta frendica pravi, da smo me tri BFF anpak jst se res nočem več družit z to frendico. Anpak se bojim, da če ji to povem me ne bo več hotla za frendico. Všeč mi je takrat ko se heca in ko je bolj funny.

No prosim, da mi pomagate s tem.

2.*b*darilo*b*: no ja. Moja prijatlca kmal pride prespat k meni(prespi 1.avgusta in bo prespala za tri nočitve.) no in ma pa 29. Julija rojstni dan. In ne vem kaj naj ji dam za darilo. Rada ma kače, kuščarje in zlo obožuje mačke.a naj ji kej takega narišem/kupim? A mate kej idej? Dost okej rišem, ker sem si lih najdla stil risanja k, ga je ful lahko narisat anpak pol ful dobr izpade(bom kej objavla na hvalilnici)

Prosim pomagite mi z tema dvema primeroma... Vsaka pomoč bo štela.
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Koliko knjig iz Pilove knjižnice ste prebrali?
Nobene :(
(167)
Več kot eno, manj kot pet.
(223)
Več kot pet!
(160)
Več kot deset!
(155)
Kakšna knjižnica?
(104)

POIŠČI PILOVCA/KO

Oglas

Zadnji odgovori

Wise Girl je odgovoril/a na
OMG ČUDOVITA RISBA:clap::clap::clap::cla ...
 

ginnyweasley11 je odgovoril/a na
jeeeeeeeeeeej blank je nazajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj ...
 

Night girl je odgovoril/a na
Jej vrnila si se. Resne vem kaj jebilo ampak ...
 

Blank je odgovoril/a na
Kako lahko vprašaš, če kdo sploh še spremlja? ...
 

Hermiona 17 je odgovoril/a na
ja! nazaj si! prosim spet piši wdd!:sparkles::heart::hugging::blush: lyms!:sparkles::hugg
 

Sport Girl je odgovoril/a na
Nočem bit nesramna ampak a ni dost da en ...
 

Eva je odgovoril/a na
lepo kje je to
 

Jamie je odgovoril/a na
Izjemno dobra pesem.
 

Mantra je odgovoril/a na
Morm rečt, da jest nism nič od tega zgubila ...
 

Loud girl je odgovoril/a na
Lepo! pa zelo dobro rišeš čevlje. meni nikole ...
 

Loud girl je odgovoril/a na
vauu! ful lep slap:))):sparkling_heart::heart_eyes::blush:
 

LoveGinnyWeasley je odgovoril/a na
o hvala da si predlagala nice del...
 

LoveGinnyWeasley je odgovoril/a na
:heart_eyes:
 

Loud girl je odgovoril/a na
hej! vem samo za 2:) 1. Pomaranča1 2. ...
 

Iskra je odgovoril/a na
Sem se naročila nate Če želiš se lahko kdaj ...