snofi
Naslednji Pil izide 5. novembra

Nova številka
Oktober 2021

Revija
Izid: 1. 10. 2021
pepca oblacek

Pisalnica - SOLVED KINGDOM / Pogovor #2

SOLVED KINGDOM / Pogovor #2

21
»Pa saj ne bomo šli v vojno, kajne?« je Legolas vprašal očeta, »Mir poskušamo vzdrževati že nekaj let. Ves trud bi bil zaman.«

»Truditi se morata obe strani, ne samo mi. Oni pa hlepijo po več ozemlja in se prav nič ne brigajo za nas. Če so takrat zmagali vojno, še ne pomeni, da bodo tudi naslednjo,« mu je odgovoril oče in na tihem se je Legolas strinjal z njim.

POGOVOR #2

S hitrimi koraki se je Legolas napotil po širokih hodnikih in sledil navodilom, ki mu jih je dal upravnik, ko je povprašal za Auriel. Predel gradu za goste je bil še posebno lepo urejen; tla so bila povsod prekrita s pisano preprogo in stene so bile zapolnjene s slikami pokrajin.

V eni izmed sob je bil nastanjen nek pomemben svetovalec iz Vzhodnega Gričevja, ki bo pri njih ostal še nekaj časa, po večini pa so bile sobe prazne. Pri čisto zadnjih vratih sta stala stražarja in takoj je vedel, kje Auriel je.

Pokimal jima je, potrkal in vstopil. Sedela je na usnjenem dolgem naslonjaču in zrla v ogenj, ki je gorel v kaminu nasproti nje v kotu sobe. Še vedno je bila oblečena v rdečo obleko in predvideval je, da sploh ni spala, saj je razkošna postelja ostala nedotaknjena.

Žametne zavese, ki so po navadi zastirale pogled na mesto, so bile snete in zdaj je sonce sijalo čez velika okna in razsvetljevalo sobo, da so Legolasa kar bolele oči. A nje to ni motilo. V Krajini Višav se je sonca in toplote lahko naužila, in mislil si je, da se ga v Parizu tudi ni ravno otepala. Tu pa so sončni žarki le redkokdaj posvetili skozi goste oblake, a danes so imeli srečo.

Na mizi je stala košara s sadjem in stopil je do nje. Izbral je lepo jabolko in ga pomolil Auriel. »Vzemi, vem da še nisi nič jedla.«

Sadeža v njegovi roki še pogledala ni, prav tako njega ne.

»Kaj je narobe?« jo je vprašal. Še sam je vedel, da je to neumno vprašanje. Ugrabili so jo, ji grozili s sestrino smrtjo in jo nato še zaprli v to sobo.

Ni mu odgovorila, le zleknila se je na usnje in gledala v strop. Bilo je še huje kot si je Legolas sprva mislil. Za porcelanastim obrazom je čutil obupanje in strah, vedel je, da je v sebi razdrta. Svet se ji je sesuval in sama si ni mogla pomagati.

Jabolko je odložil nazaj in počepnil k njej.
»Kaj je narobe?« jo je še enkrat vprašal in pogledala ga je.

Poblisknilo se ji je v očeh in tako sunkovito je vstala, da je Legolas mislil, da ga bo napadla.

»Kaj je narobe?« je jezno ponovila za njim in stopila do kupe s sadjem. »Skoraj bi mi ubil sestro.« V roko je prijela jabolko in ga zalučala vanj.

Spretno ga je ujel, a se je še vedno čudil sunkoviti moči s katero je letel proti njemu. »Poslušaj, nis- «

»Loren si hotel zažgati!« Pogledala ga je z grozo v očeh in v roko prijela še en sadež, a ga k sreči ni vrgla vanj. »Kmalu bi ji scvrl krila, jaz pa nisem mogla storiti ničesar!«

Stopil je do nje, a se je umaknila nazaj.
»Pusti me pri miru. Pojdi stran.«

Bilo mu je že malo dovolj. »Veš kaj,« ji je rekel nazaj, »opozoril sem te, da se nekaj pripravlja, ti pa me nisi poslušala. In nisem mogel storiti ničesar.«

Čeprav je gledala skozi okno in se delala, da ga ne posluša, je vedel da ga.
»Težko mi je bilo,« je priznal, »ampak veš kaj mi je oče danes zjutraj rekel? Da me zaradi svojega upiranja lahko tudi obglavi, ker mu ne pomenim nič.«

Vedel je, da to ni čisto res, a včasih se je oče do njega obnašal kot do nekoga, ki ga ne pozna. Namenila mu je prezirljiv pogled.

»Tukaj nisem nič kriv,« je zavpil. »Storil sem svojo dolžnost in upošteval navodila za dobro kraljestva. Sploh ne vem zakaj ti pomagam. Ti pa tega ne ceniš. Lahko se ne bi brigal zate in se držal zase, a ti pomagam. Nehvaležna si in si ne zaslužiš tega.«

Pogledal je v tla in se zamislil. »Morda pa si si sama kriva, da Loren čaka taka usoda. Morda si enako storila z Erosom.«

Takoj ko je izrekel te besede, mu je bilo neznansko žal. Mislil je, da bo v njenih očeh videl jezo, a se je zmotil. Oči je imela solzne in polne žalosti, ko se je obrnila proti njemu.

»Auriel, opros-« se je začel opravičevati in preklinjati samega sebe, ona pa je le z roko pokazala na vrata.

»Prosim, odidi,« je tiho rekla.

»Auriel,« je še enkrat poskusil, a je le odkimala z glavo.

»Prosim pojdi.«

Jezen sam nase je odšel do vrat in preden jih je čisto zaprl, ugledal njene žalostne jantarne oči.

:speaking_head: Jejjj! Smo že čez 50 strani v Wordu. Zgodba kar lepo napreduje, kaj pravite? :wink: Tale del malo daljši, ker ne vem, če bom jutri utegnila še en del ampak...gotovo pride naslednji teden.
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
KUL!!!! Komaj čakam nov del!!!!!!!!!! :heart::green_heart::yellow_heart::gift_heart::cupid::sparkling_heart::peace::sparkles::heart::green_heart::yellow_heart::gift_heart::cupid::sparkling_heart::peace::sparkles::heart::green_heart::yellow_heart::gift_heart::cupid:
0
 
Hvala, sem vesela da bereš <3
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Brez zamere, ampak tvoja zgodba me zelo spominja na knjigo Stekleni prestol. Dobro bi bilo, če bi to odpravila.
0
 
https://www.pil.si/pisalnica/objava/solved-kingdom-lesk-lesk-in-se-vec-leska-2

Nekaj časa nazaj sem res brala serijo; poglej zgornjo objavo :)
Seveda ni mišljeno da bi pisala kot kakšen fanciction, k večjemu se bolj navezuje na Gospodarja prstanov ali Hobbita (iz tam je namreč vzet Legolas).

Poskušam pisati čim bolj originalno, je pa stavek »Prosim pojdi.« res vzet iz enega poglavja serije in je bil mišljen kot Easter egg (če veš kaj to pomeni). Prav tako je v sobi, kjer je bila zaklenjena Celeana gorel kamin (če me spomin ne vara)...

Sicer pa sem vesela, da spremljaš in zagotavljam, da bo zgodbo zaneslo v drugo smer. :)

P.S. Presenečena sem koliko ljudi je že prebralo/bere serijo Stekleni prestol :)
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Jeeeeeej!! Skoraj sem zgrešila ta del, ker sem mislila da sem ga že prebrala ampak k sreči sem dojela da ga še nisem, ker je bil SUPEEEER!! Med Auriel in Legolasom pa se nekaj plete... ali se zdi samo meni?
Že komaj čakam naslednji del, ampak ne bom ti rekla da pohiti, ker vem da pisanje zahteva svoj čas:) <3
Lp, No Name
0
 
Ja, na začetku vsake objave zapišem še 2 stavka iz konca prejšnjega dela, tako da je bilo po moje nekaj takega... Ne sklepaš napačno, moram reči. Nekaj se dogaja ;)
In res je, vse zahteva svoj čas. če želiš da je nadaljevanje dobro, moraš dobro premisliti. Zato redkokdaj objavljam dva dni zapored... Raje objavim kasneje, ampak dobro.
Saj poznaš rek: KVALITETA, ne KVANTITETA.
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Kam pa ti to objavljaš!? SOLVED KINGDOM / POGOVOR #1 tega sploh opazila nisem! Še tega ne bi, če komentar od No Name ne bi bil na seznamu "zadnji odgovori"! Ampak nisem rekla, da ni super. Ta zgodba je fenomenalna! :heart_eyes:
L.P.
Tista
0
 
Hvala <3
Čudno, objavila sem pod registriranim profilom, tako da ne vem kaj se je zgodilo...
Uf, še dobro, da si videla :)
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Oprosti za pozen odgovor ampak sem imela ogromno dela. Tole je reeeeeeees carsko in komaj čakam na nov del. Res malo spominja na stekleni prestol, ampak meni je to všeč ker je stekleni prestol moja najljubša serija knjig. Seveda ni enako in mi je tvoje pisanje ful všeč :heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart:
0
 
Nisi edina; tudi jaz sem zakopana v delu...
Ampak gre :) Naslednji del pride že v ponedeljek!
Meni je serija Stekleni prestol tudi zeloooo všeč.
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Tole je epsko. Naravnost popolno, odlicno...:heart: Obozujem tvojo zgodbo in tebe. Punca obvladas!
Stekleni prestol, hm, ne poznam in se nisem brala, je pa zdaj zagotovo na seznamu knjig, ki jih moram prebrati.:wink:
Res znas opisovati tako custvene kot napete in postulovske prizore v zgodbi. Kapo dol!
Lahko recem, da je to ena najbljsih, ce ne celo najboljsa zgodba na Pisalnici.
Ze ves cas navijam za knjigo in se enkrat ti recem tole mora postati knjoga!
Komaj cakam nov del!
Lep dan in teden ti zelim,
Volley girl
Ps: 50 strani v Wordu? Uf, kapo dol se enkrat.
0
 
Ja! Priporočam za branje. Našla boš pod mladinsko zbirko (mislim da 14-16+, ampak nisem prepričana) in upam da boš navdušena!
Hvala, tisočkrat hvala za tvoje pohvale <3

P.S.: Ja, 50 strani... navdušena sem :)
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Človek sploh ne ve kaj bi napisal, če je že vse povedal:joy:. Ampak bom vseeno.
Noro, cool, carsko, fenomenalno, izvrstno, obsedena sem s to zgodbo!!!!!
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Pisalnica

Bonny fan

Skrivnostna koala 2. del

Ogledov: 10 Odgovorov: 1
 
2
Golmanka

Forest Of Secret

Ogledov: 24 Odgovorov: 1
 
4
Bonny fan

Skrivnostna koala 1. del

Ogledov: 23 Odgovorov: 1
 
1
Gaja (Tara) Kruh

OČI TEME 1. del

Ogledov: 44 Odgovorov: 3
 
5
Doglover

Čudežen božič🎁 1. del

Ogledov: 45 Odgovorov: 3
 
6
Sovražim svoje življenje

Zamegljena 2. del

Ogledov: 19 Odgovorov: 3
 
4
ManonWhitethorn

Hči čarovnikov 3. del

Ogledov: 31 Odgovorov: 2
 
3
HP fan potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Hej

sr, ja ja, vem de so te objave najhujse ampak se vedno. a bi prosiiiiiiiiiiiiiiim komentirali na mojo objavo https://www.pil.si/forumi/svetovalnica/bff-problemi-1 ker je vse huje:sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob:.
torej primer:
danes smo mel tekmovanje iz sladkorne bolezni (tisti ku ste to tut mel, o vprasanjih rajs sploh noumo govoril ne?:joy::joy::joy::joy:)
no ja in ze prej je Ela rekla (iz nasga razreda smo sam me tri ble) de bo pc ona Niko pocakala tm in pol se j popravla kao pa se tebe bom. in pol po tekmovanju, gremo ven iz sole in oni dve me niti pogledata ne, niti spomneta se ne da pa ponavadi vse tri skupaj hodmo iz sole, tokrat sta kr naprej sli kot da jst ne obstajam. to je en primer, jih je pa se kr neki:sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob:.
vem, de naj bi jima povedala ampak enostavno NE gre. ne morem. vem tut, da nej ne zadržujem vsega v sebi, zato tut to pisem. sta pa oni edini moji bff, s katerima sem se tut druzla najbolj, zdej pa pc nimam nikogar, zmanjkuje pa mi izgovorov staršem, zakaj se ne dobim z njima. in ne, ne bom jim povedala. hvala, ce boste odgovorili:heart:
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

POIŠČI PILOVCA/KO

Oglas

Zadnji odgovori

Ulala je odgovoril/a na
:ok_hand::v:🥳
 

Ulala je odgovoril/a na
:thumbsup::kissing_heart:
 

Sleepy girl je odgovoril/a na
Lena
 

Ginny fan je odgovoril/a na
Lisa
 

Ginny fan je odgovoril/a na
Lisa
 

Ginny fan je odgovoril/a na
Super zgodba. :wink:
 

Doggylover je odgovoril/a na
Lena
 

kpop fan je odgovoril/a na
Full dobr. res sem pogrešala tale blog.:heart::heart::heart:
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
:sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob:
 

Sophie :) je odgovoril/a na
Just purfect!!
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
:joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy:
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
lahko pišem to pod moj blog ker bom pisala ...
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
sorry nisem mogla priti na zabavo na klepetu ...
 

Butel iz 7.a je odgovoril/a na
eno mačko in še eno žival