snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra

Nova številka
Julij 2021

Revija
Izid: 2. 7. 2021
pepca oblacek

Pisalnica - V zavetju gozda 2. del

V zavetju gozda 2. del

10
Živijo!
Tule je drugi del. Book star, še enkrat hvala, ker bereš!

Luknja

Ko se je naslednje jutro zbudila, je sonce že plezalo na nebo. Vse okrog je bilo mokro, a deževalo ni več. Zlezla je iz spalne vreče in se razgledala. Blizu njenega prenočišča je rekel potoček in voda v njem je bila pitna. Julija si je napolnila čutaro in se odpravila nazaj. Pred vhod je zvlekla deblo in previdno presadila majhen grmiček.

Rekla si je, da tako domovanje potrebuje svoje ime. Luknja. To ji je najprej prišlo na pamet in zelo ji je bilo všeč. Tako je njeno domovanje postalo Luknja.

Blizu je našla jagodičevje in tudi tega je prestavila pred Luknjo. Vse je postavljala naključno, da nihče ne bi nikoli posumil, da tu živi človek. Pelerino, ki jo je prej le vtaknila v plastično vrečko, je razgrnila in jo obesila na nekakšno korenino, ki je štrlela iz stene, vendar je bila skrita in ni preveč silila v oči.

Nato se je lotila načrta. Vedela je, da so že izvedeli, da je ni. Iz mesta je izginila, brez da bi to kdo vedel. Povedala mi niti najboljši prijateljici, saj se je bala, da jo bo izdala.

Začela bo živeti novo življenje, zato bo potrebovala novo identiteto. Vpisala se bo v drugo šolo, kjer se bo predstavila kot Laura Tinski. Šele pred kratkim so se preselili v Obgozdje in zato je dobro poznala potek prepisa v drugo šolo.

Uredila je vse podatke in sestavila načrt. Vse si je zapisala v beležnico, ki jo je vzela s seboj. Potem je iz nahrbtnika izbrskala lasuljo in si jo posadila na glavo. Vzela je telefon, ki ga je izklopila še preden je šla in z njega snela ovitek. Če se je pogledala v hrbtno stran, je lahko videla svoj odsev.

Popravila si je lasuljo, da se izpod nje ni videlo šopov izdajalsko rjave barve. Tako. Zdaj je blondinka. Okoli oči so se ji risali temni kolobarji, saj je prejšnji večer bedela dolgo v noč. To bo težko zakrila, saj ni imela nobenih kolektorjev, da bi jih zakrila. Stopila je do potoka in si z ledeno mrzlo vodo splaknila obraz. To ji je pomagalo, da se je zbudila.

Njena oblačila so bila videti pomečkana, a čista. Popolnoma so nasprotovala njenemu stilu, a to je počela zato, da je ostala skrita. Zdaj se bo njeno življenje popolnoma spremenilo, a navkljub majhnim napakam bo postalo boljše.

Zavzdihnila je, poravnala oblačila, še enkrat preverila svoj videz, nato pa že želela oditi, ko se je spomnila, da je nekaj pozabila. Zajtrk seveda! Prej se lakote sploh ni zavedala, a zdaj, ko je pomislila na hrano, ji je kar zakrulilo v želodcu. Včerajšnja večerja je ni preveč nasitila. Pograbila je kos kruha in ga z užitkom pojedla. Nekaj sekund in že so tu le še drobtine. Te je med potjo nasuvala pticam, kot plačilo za prenočišče.

Ni ravnala kot Janko in Metka in puščala kamenja ob poti. Tako ali tako ga je bilo povsod dovolj in bi narobe presadila, katerega je ob pot postavila ona. Tako ali tako bi se do Luknje lahko prebila tudi miže.

Prispela je do roba gozda in se previdno razgledala, če se kdo približuje. Sem ni zahajalo veliko ljudi in tudi cesta se večinoma ni uporabljala. Ljudje so se gozda bali in se v ali ob njem niso počutili varno.

Skočila je z zidu in se s hitrimi koraki odpravila proti mestu. Ustavila se je ob prvi telefonski govorilnici, ki je še delovala. Vanjo je zmetala nekaj kovancev in odtipkala telefonsko številko bližnje šole. Oglasila se ji je šolska tajnica in začela s prepisom. Zaupala ji je hišno številko ene izmed hiš, ki je stala blizu gozda. Ni bila prepričana, če sploh kdo živi v njej, a če je komu dom, je gotovo kakemu neprisebnemu starcu.

Julija si je zagotovila, da je s šole ne bodo več klicali. Kmalu po koncu klica se je spet smukala okoli starih hiš na obrobju mesta. Zid je preplezala, šele ko je bila popolnoma prepričana, da nikogar ni. Vrnila se je v Luknjo in zaradi utrujenosti in pomanjkanja spanca legla še za nekaj ur.

Enako kot včeraj:
1. Stisni :heart:
2. Komentiraj
3. Naroči se name.

L.P.
Tista
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Super zgodba!!!!!!:heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:Sem naročena!
1
 
Hvala!!!!!!!! Ogromno mi pomeni, da si prebrala!
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Super del! Odlično:sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::clap::clap::clap::clap::clap::clap::ok_hand::ok_hand::clap::ok_hand::clap::ok_hand::clap::thumbsup::clap::thumbsup::clap::ok_hand::clap::clap::ok_hand::thumbsup::sparkling_heart::ok_hand::clap::ok_hand::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
1
 
Hvala!!!!
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Najjs,kul,zakon!:purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart::heart::wolf::peace:
1
 
Hvala, o velečastita pljuča!
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Pisalnica

April

humanity (pesem)

Ogledov: 10 Odgovorov: 2
 
2
Sladkorček

Misija: Še traja (PROLOG)

Ogledov: 7 Odgovorov: 0
 
1
Little girl
 
2
LoveGinnyWeasley

Volkovi 3. del

Ogledov: 5 Odgovorov: 1
 
1
Night girl

VSE VSE 2 2. del

Ogledov: 27 Odgovorov: 1
 
4
Nice girl

Krvavi mrak 1. del

Ogledov: 29 Odgovorov: 2
 
7
Little girl

Kamp skrivnosti in ljubezni 3. del

Ogledov: 17 Odgovorov: 3
 
4
Kr ena potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Moje življenje

Hej hej....
Umam par vprašanj in me zanima če lahko odgovorite??
1.Kaj naj nardim mislm da sm mal obsedena z telefonom in tv-jem (telefon-tiktok,youtzbe netflix)?
2.Veste šola in to a ne? No septembra grem v 9 razred in nisem ravno druzabne vrste človek. Nevem no teden dni pred koncem šolkega razreda(8r)je učiteljica vsem povedla da se morda ne morem oz. neznam vkljucit v druzbo in da nisem samotarka kot so do zdej mislili in me zanima kako pridt v ddužbo?
3.TEŽA in VIŠINA: Sstara sem torej 14 let in visoka 149 cm vem zelo malo ampak nemorm bit kej dost vec kr so v moji druzini bolj manjse rasti. Tezka pa sem malj preveč: 50 kg in nevem kako jih zgubit(nekej sem jih že 4 kg) drgač je moja teža normalna?
4.Pač mam ločene starše in zdej se bojim da bo spet korona in nebom spet dolg vidla moje mami kr živim pr atiju a ne. In mami vlkrat pogreßšam.
5.Počutim se ogabno in zmedeno in grdo. Nimam pojma kako se pogledati v ogledalo in v sebi videti nekaj lepega. Res nisem samozavestna oseba ampak ne žalim drugih kar je ponavadi posledica nizke samozavesti/samopodobe, za razliko od sebe v drugi ljudeh vidim point njihovo bistvo in v vsakem nekaj lepega tud tistimi tanesramnimi
6 A veste po devetem razredu...mors it v sredno in zdej se odlocam oacbla bi vzgojitljca pa bi sla pol vmaribor v solo k zivim na ptuju pac na oddelek za vzgojo za predsolske odroke al pa bi bla frizerka. Nism gihr kj nej zberem
7. ves kupovanje pa to pc ns kopujem cote zmojo maceho pa atijem a ne in zdej bo bolj mrzl pa to ane in pac jst numam stila komr moja maceh js mam pac rajs kake bol yproscene cote ce ves k mislm a ne? in pac nevem kako nej recem da nocenm oprinetih cot pa tega bol pa to a ne pa se v trebuh mam mal vllk pac tak malo prevec. Pa se jopce rada nosim pac nocem jih uzalit.
Sori za tako grdo izrekovanje besed. To sem tko napislaa konc vbistvu 11 minut cez polnoc tko nemorm spat sam o tezavah razmislam pa zalostna sm kj naj nardiiimmmm. Hvalaaa vnaprejjjj:pray::purple_heart::purple_heart::sob::sob::sob:
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

POIŠČI PILOVCA/KO

Zadnji odgovori

Doglover je odgovoril/a na
In rekel: zakaj imas knjigo v riti:joy:
 

Angel je odgovoril/a na
Življenje na vratih hladilnika je super
 

Angel je odgovoril/a na
Fant, ki je postal most Skrivno društvo ...
 

Doglover je odgovoril/a na
Enak Lysm.🥰
 

Wonder Woman je odgovoril/a na
Uauu obožujem! Zelo mi je vsecc res je dobraa
 

SuperGirl je odgovoril/a na
wow ful je lepo:heart::heart:
 

SuperGirl je odgovoril/a na
wow ful je lepo:heart::heart::heart:
 

SuperGirl je odgovoril/a na
Ful dobra oseba si zaslužiš si jih še več.:heart:
 

Annie #1 je odgovoril/a na
:sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thum
 

Marela je odgovoril/a na
moj fant, ki me je čudno pogledal:sweat_smile:
 

Annie #1 je odgovoril/a na
Ni zakaj! Po moje bi MORALA imet vsaj 1000 ...
 

Annie #1 je odgovoril/a na
potem je stopil v sobo
 

Loud girl je odgovoril/a na
Kap čikat je top!! Majo še vodni park v ...
 

Hermione🖤 je odgovoril/a na
začela sem se smejati in...