snofi
Naslednji Pil izide 4. februarja

Nova številka
Januar 2022

Revija
Izid: 7. 1. 2022
pepca oblacek

Pisalnica - Volkodlakinja 7. del

Volkodlakinja 7. del

21
Spet sem bila sredi gozda. Ponavljala se je ista mora. Ozirala sem se okrog sebe, vendar sem videla samo temo. Nenadoma je name skočil velik črn volk. Verjetno je bil volkodlak, ampak definitivno ni bil videti tako, kot ga predstavljajo na internetu. Bil je popolnoma identičen volku, le večji. Pokazal je čekane in se sklonil k mojemu vratu, ko sem naenkrat dobila moč v rokah, ter ga odrinila. Neverjetno hitro sem stekla prek gozda in se ustavila pred reko, ki je nisem mogla prečkati. Nato pa sem zagledala svoj odsev. Bila sem volk! No, volkodlakinja! Želela sem se pobližje ogledati, ko sem za sabo zaslišala hitre korake. S svetlobno hitrostjo sem se obrnila, a očitno ni bilo dovolj hitro. Črni volkodlak je bil na meni. Presenečenje je naredilo svoje. Začutila sem pekočo bolečino na vratu, ter zakričala. Moj krik je presekal sanje.
Prebudila sem se hitro, v enem trenutku. Hlastala sem za zrakom, ter si obrisala potno čelo. Slišala sem še rahel odmev mojega krika v sobi. Očitno nisem kričala samo v spanju. Pogledala sem na uro. Pet čez pol šest, petek je. Vstala sem in se hitro uredila. Na mizi v kuhinji sem zagledala sporočilo.
Danes ostaneš doma. V bolnišnico greva ob 11:00.
Mami
Bila sem hvaležna, da mi ni treba iti v šolo. Imela sem le še dva dni do polne lune. Odločila sem se iti na sprehod. Lepo je bilo hoditi po ulicah, ko so vsi v službi ali pa v šoli. Tako mirno je. Spokojno. Seveda ni dolgo tako ostalo. Nenadoma je izza ovinka cvileče pripeljal športni avto. Bila sem ravno na tem, da prečkam cesto, ko je zapeljal proti meni. Videla sem avtomobilske luči, ki so postajale večje in večje, v grozi sem zatisnila oči in čakala na smrt, ki pa ni prišla. Začutila sem, da me je nekdo podrl, tik preden bi se vame zaletel avto. Nato sem zaslišala tresk, čemur je sledilo vpitje.
Ugotovila sem, da zadnje sekunde nisem dihala. Globoko sem vdihnila in zavohala dim. Počasi sem odprla oči in zagledala športni avto, ki je popolnoma sesul majhno trgovinico z oblačili. Nato sem se ozrla navzgor in zagledala Alexa. Alex me je rešil pred smrtjo. Nisem bila več tako prepričana, da ga sovražim. Pobrala sem se s tal in pogledala če je vse v redu. Dobila sme nekaj modric in prask, vendar ni bilo nič zlomljeno, a sem bila kljub temu zmedena. Ravnokar sem za las ušla gotovi smrti. Alex je to videl. Prijel me je za roko in me vodil skozi kričečo množico, ki se je zbrala na kraju nesreče. Nihče ni gledal njiju. Nihče ni videl kaj se je zgodilo. Vse oči so bile uprte v avto, ki je zapeljal precej globoko v trgovino z oblačili. Počasi sem sledila Alexu, ki me je vodil do parka, nato pa posedel na klopco kot majhnega otroka, ter me ogrnil z njegovo jakno.
»Hvala.« Sem mu zamrmrala v znak hvaležnosti. Sedel je zraven mene. Videla sem, da ga zebe, saj mi je odstopil njegovo jakno, zato sem si jo slekla in mu jo vrnila. Nasmehnil se mi je in se oblekel. Nekaj časa sva sedela v tišini. Alex je ogledoval moje praske po rokah in nogah, ki sem jih dobila, ko me je podrl na asfalt, vendar niso bile nič resnejšega, zato jih je kmalu opustil. Obsedela sva v tišini.
»Torej sem volkodlakinja?« Sem ga vprašala po nekaj minutah tišine. Ni mi odgovoril takoj. Zamišljeno je zrl nekam v daljavo.
»Ne.« Je odvrnil naposled. »Ne še.«
»Čez dva dni, kajne?« Sem nadaljevala. »Takrat bo polna luna.« Pokimal je in me pogledal globoko v oči.
»Si še vedno jezna name?« Je naposled vprašal. Seveda sem bila jezna nanj. Sovražila sem ga iz dna duše, besna sem bila zaradi tega, kar mi je naredil.
»Ne, nisem. Sovražim te zaradi tega. Ampak ravnokar si mi rešil življenje in mislim, da tudi to nekaj šteje.« Nasmehnil se je. Vzel je mojo roko in njegove prste prepletel z mojimi. Pogledala sem na mestno uro. Kazala je 10:54. Pognala sem se v zrak. »Iti moram. Danes imam pregled v bolnišnici, čez pet minut morava z mami od doma. O neee!!« Stekla sem po parku proti domu. Nisem se ozrla nazaj.
»Oprosti, mami!« Sem zavpila, ko sem prišla domov. »Bila sem v parku z Alexom in nisem gledala na uro!« Mama me je objela. Verjetno jo je strašansko skrbelo, ko je prišla domov, mene pa ni bilo nikjer. Poznala sem ta strah. V najini mali družini je bil prisoten vse odkar je oči izginil pred dvema letoma. Mama ni bila jezna.
»Samo da si živa in zdrava.« Je rekla, nato pa sva se hitro odpravili v bolnišnico. Vso pot tja sem poskušala prekrivati praske in modrice. Ni bilo težko, saj sem jih imela po rokah in nogah, oblečena pa sem bila v dolge hlače in majico z dolgimi rokavi.

Zvečer sem ležala v postelji in gledala novice na računalniku. Nenadoma sem zastrigla z ušesi. Poročevalec je povedal:
»V mestu Dawley se je danes okoli pol enajste zgodila nenavadna nesreča. Športni avto je zapeljal v trgovino z oblačili. Voznik avtomobila je takoj po nesreči skrivnostno izginil. Izjave mimoidočih govorijo, da je avto skoraj povozil šestnajstletnico, ki jo je tik pred zdajci rešil neznani fant. Dekle in fant sta kmalu izginila iz prizorišča.
Reševalci evakuirajo celotno stavbo, saj se nad trgovino nahajajo stanovanja. Čeprav je možnost za to zelo majhna, se bojijo, da se bo stavba zaradi nestabilnosti porušila na ulico, zato so zaprli celotno ulico in evakuirali tudi bližnje stavbe. Evakuiralo se je okoli 600 ljudi, trenutno se nahajajo v bližnjih hotelih in apartmajih.
To nedeljo bo v bližnjem mes …« Zaprla sem računalnik in zavzdihnila. Torej so naju le videli. In po vsej verjetnosti bo za to kmalu izvedela tudi mama – novice se po tem mestu širijo kot kuga. Še posebej, ker se po navadi ne dogaja nič razburljivega. In še dve noči sta do polne lune. S to mislijo sem zaspala v sanje, polne nočnih mor.
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Zeloo dobra zgodba.
Se kar vživiš v tole

Lahko, če si nadarjena za risanje narišeš Kate prosiiimm
Ali pa pogledaš na google, če je podobna slika.
2
 
Mislim da sem že našla sliko od Kate (za prejšnjo, identično zgodbo, le da je imela drug naslov). Jo bom prilepila, ko jo najdem :)
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Obožujem tvoj stil pisanja! <3
Morda se bo med Kate in Alexom ponovno razvila ljubezen:heartpulse:
Nimam pripomb glede tega dela, všeč mi je, da je malce daljši, me pa ne moti tudi, če je krajši, vsebino narediš vedno zelo napeto, zanimivo in odlično:sparkling_heart:
Odlična pisateljica si!:revolving_hearts:
Me že zanima, kaj se bo dogajalo na polno luno s Kate in kako se bo vse odvijalo...:two_hearts:
Še enkrat povem, ta del je super, obožujem to zgodbo!!
Se že veselim prihodnjega dela Volkodlakinje!:heart:
Lepo bodi še naprej <3
2
 
Hvala!!! Prvič ko sem pisala tole zgodbo, je bilo ogromno Xate (Kate + Alex) fenov, hehe.
(I love book, calling you out :D)
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
To je čudovito, perfektno, sploh si ne moreš predtsvaljati, kako obožujem to zgodboo (in tebe seveda)!!!
:sparkling_heart::innocent::sparkles::heart_eyes:
2
 
Awww, hvala! Ly2 <3<3
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
nice zgodba ti pa znas pisati:thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::clap::clap::clap::clap::clap:
2
 
Haha, hvala ;) <3
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
nvem ce smm ze kdaj vidla tok mlado ampk dobroooo,odlučnooo pisatelcoo
SUPERRRRRRRRR JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
2
 
Hvala! Sem pa prepričana, da je še mnogo boljših moje starosti :)
 
pomojm nii,to je tokkk dobrrr,mkm
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Komi čakam novvvv dellllll!! To je Z-A-K-O-N! Sm ena od največjih fanovvvv!! :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰:kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart:🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩
1
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
kaj daaaaaaaaaaaaa f**kkkkk pa to sam gledaš loh, BRAVOOO!!!
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Zanimivo. :)
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
to je nevtjetno!!! jaz kr nemorm nehat brat!!!! bravoooo resss!!! neverjetna si:kissing_smiling_eyes::kissing_smiling_eyes::blush::kissing_closed_eyes::heart_eyes::heart_eyes::hugging::hugging::smirk::hugging::hugging::heart_eyes::blush::wink::wink::kissing_smiling_eyes::kissing_closed_eyes:
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Prepričaj se, da na spletu ne objavljaš svojih osebnih podatkov in ne žališ drugih uporabnikov.
Pisalnica

dragon girl

Ogenj in led 3. del

Ogledov: 6 Odgovorov: 2
 
2
Eleven jane hoper

sisters or what?... 3. del

Ogledov: 8 Odgovorov: 1
 
2
Katie

ČAROBNI ELEMENTI 6. del

Ogledov: 7 Odgovorov: 0
 
1
永遠に<3

(NE)RESNIČNA 3. del

Ogledov: 44 Odgovorov: 4
 
17
ColourMusic

Lenina družina 7. del

Ogledov: 24 Odgovorov: 2
 
2
dragon girl

Ogenj in led 2. del

Ogledov: 54 Odgovorov: 9
 
13
Booky

PREKLETSTVO 3. del

Ogledov: 14 Odgovorov: 1
 
1
Kaki2010

LABIRINT SMRTI☠! 4. del

Ogledov: 31 Odgovorov: 5
 
11
Narcisa potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Smučanje

Hello,
mi se gremo jutri smučat. Do nedelje.:skier: Ampak nevem kaj naj spakiram s seboj (z dedijom in babico grem). In mislim da se bomo odšli še kopat v terme.:swimmer:
Lp
Narcisa
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kako pogosto obiščeš Pilovo spletno stran?
Vsak dan!
(267)
Večkrat na teden.
(166)
1-krat na teden.
(85)
Samo občasno.
(198)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

vratarka je odgovoril/a na
Hejla!!! Ti si neverjetna!!! Komaj čakam, ...
 

animalllover je odgovoril/a na
upam da nee zakaj so vojne sploh potrbneee
 

animalllover je odgovoril/a na
čokoladni biskvit z marmelado komi cakam ...
 

Gdč. Vsevednica je odgovoril/a na
Jaessssssss:heartpulse::heartpulse::heartpulse:
 

GinnyCat je odgovoril/a na
Super je, hvala! :)) Zelo dobro rišeš.
 

Gdč. Vsevednica je odgovoril/a na
The Best:heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse: Vem ...
 

GinnyCat je odgovoril/a na
Super je! Res si nadarjena pisateljica, najbolj ...
 

Kally je odgovoril/a na
https://static.wikia.nocookie.net/harrypotter/images/1/10/James_Potter_I_Deathly_Hallows.j
 

LoveHermioneGranger je odgovoril/a na
gdč. hp fan je končala svojo bradavičarko
 

Sk8er girl je odgovoril/a na
Idk, lahk da v iranu... pakistanu... tam ...
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
https://www.recruit2network.info/images/40_inspiring_love_pictures_33.jpg
 

Vesoljec 👽 je odgovoril/a na
OMAJGAD SELE ZDJ SM VIDLA K SM GLEDALA PRILJUBLJENE ...
 

idkk je odgovoril/a na
lah rises svojga idola (pevko, igralko itd ...
 

Super girl je odgovoril/a na
Krompir Korenček Koleraba Koruza Kumara Kislo ...