snofi
Naslednji Pil izide 4. februarja

Nova številka
Januar 2022

Revija
Izid: 7. 1. 2022
pepca oblacek

Pisalnica - Volkodlakinja 8. del

Volkodlakinja 8. del

22
Danes je nedelja. In polna luna. Šele sedaj sem dojela, da sploh ne vem, kaj naj pričakujem.
Razmišljala sem, da bi poklicala Alexa. Samo zato, da bi mi povedal kako je, ko postaneš volkodlak. Vendar sem si premislila. Če ga bo dovolj skrbelo zame, bo že poklical. In res se je nekaj čez drugo popoldne oglasil telefon.
»Hojla! Kako se držiš?« Me je vedro vprašal Alex.
»Nič posebnega se ne dogaja. Niti ne vem, kaj bi se moralo dogajati.« Sem mu odgovorila in poslušala. Na drugi strani linije je bila tišina. »Kaj, je s tem kaj narobe?« Sem vprašala.
»Ne, ne …« Je hitro odgovoril Alex. »Le razmišljal sem … Če bi želela, da sem danes, ko se preobraziš s tabo?« Sedaj je bila na vrsti moja tišina. Alex je bil še vedno tisti Alex, ki me ugriznil, ter spremenil v volkodlakinjo, samo zato da bi lahko bila skupaj. Nekateri bi rekli, da je to prisrčno, vendar je bilo meni le grozljivo. Ampak z njim je bilo vse preprosto. In tudi če bo z mano, ko se bom 'preobrazila', kakor je rekel, še ne pomeni, da bova spet skupaj.
»Ja, lahko.« Sem rekla Alexu, ki je na drugi strani linije v tišini čakal med mojim razmišljanjem.
»Super. Hm … V parku ob petih? Takrat se pojavi polna luna.« Je veselo rekel.
»Ja, meni je prav.« Sem mu odvrnila. »Adijo.« Sem še rekla, počakala da je odzdravil ter nato prekinila.
Torej bo Alex z mano. Tega nisem pričakovala. Ura je bila pol štiri popoldne, zato nisem hitela. Odšla sem v kopalnico, da bi si spela lase, ko sem odprtih ust obstala pred ogledalom.
Moji lasje so bili … Drugačni. Zgoraj so bili rjavi, potem pa so se prelili v temno-vijolično barvo. Bili so mi všeč, vendar nisem bila prepričana, kaj bo nanje rekla mama. Je bil to del preobrazbe? Moral je biti, saj se danes svojih las – razen s krtačo – nisem dotikala. Odločila sem se, da Alexu ne bom o tem po telefonu. Naj me vidi v živo, bo pač večje presenečenje. Pogledala sem na uro. Imela sem še eno uro. Če odštejem deset minut hoje do parka, ter petnajst minut urejanja, mi ostane še dobre pol ure dolgčasa.
Te pol ure je minilo kot bi mignil, česar nisem pričakovala. Dala sem si opravka z ogledovanjem svojih las, ter preizkušanjem različnih pričesk. Na koncu sem prišla do zaključka, da mi vijolično-črni lasje še bolj pristajajo kot rjavi. Hitro sem oblekla pulover, pod katerim sem spretno skrila svoje vijolične lase, ter odhitela v zgodnji jesenski mrak.
Alex me je že čakal. Sedaj se je odzval na moj prvi klic in ni žvečil zajca, kar je zelo omililo nerodnost situacije. Mislim, bi jo omililo, če ne bi čakala, da se spremeni v volkodlaka.
Alex je imel … Zelene lase?
»Alex, kaj se je zgodilo s tvojimi lasmi?!« Sem ga presenečeno vprašala.
»Ko sva že pri tem, kakšni so tvoji lasje?« Mi je odgovoril z vprašanjem in me pogledal z navihanim nasmeškom na obrazu. Bila sem zelo zmedena, vendar sem počasi snela kapuco iz glave in mu razkrila črno-vijolične lase. Ostrmel je.
»No, to pa je …« Je rekel.
»Nenavadno?« Sem ga dopolnila z nasmeškom.
»Ja, mislim, ne, ne, samo … Nisem vedel, da si lahko še lepša, kot si bila prej.« Je nato rekel. Hitro sem zamenjala temo, saj sva zašla točno tja, kamor sem se bala, da bova.
»No, kdaj se bom spremenila?« Sem ga vprašala.
»Ne, zdaj se boš preobrazila.« Me je popravil in nato začel razlagati. »Verjetno – no, definitivno – bo boleče. O ostalem bova po preobrazbi. Prav?« Prikimala sem. Bila sem pripravljena. No, vsaj mislila sem, da sem bila.
Deset minut čez peto me je stresel prvi val bolečine. Bilo je, kot da bi me hotelo raztrgati od znotraj. Zakričala sem na vse grlo, pred očmi se mi je temnilo. Megleno sem videla Alexa, ki je le stal tam in gledal kaj se dogaja. Je bilo to normalno? Nov val bolečine. Tokrat je bolelo tako, kot bi me res raztrgalo od znotraj. Vrtelo se mi je, glava mi je utripala od bolečine. Nato sem omedlela.
Prebudila sem se na tleh in zastokala. Vendar se je iz mojega stoka razvil le tih tulež. Pogledala sem okrog sebe. V bližini je sedel siv volkodlak s progo zelene dlake ob ušesu.
»Si dobro?« Je vprašal Alex. Sicer je govoril z laježem, vendar sem ga razumela.
»Si to ti?« Sem ga vprašala. Videla sem volkodlaka, Alexa ni bilo nikjer.
»Ja, jaz sem,« je rekel Alex. »Kako se počutiš?« Je nato vprašal. Počutila sem se obupno, v glavi mi je še vedno razbijalo. In …
»Lačna sem.« Sem mu povedala.
Pokimal je. »To je dobro. Pridi z mano.« Vstala sem in začutila, da imam štiri noge. Stekel je, in jaz sem stekla za njim. Bila sva neverjetno hitra. Po gozdu sva se premikala hitro in neslišno. Nenadoma je Alex obstal. Zavohala sem kri. Volkodlak v meni se je začel prebujati. Plazila sem se po gozdnih tleh, vohala sem živalsko kri. Kmalu sem zagledala mlado srno. Ni me slišala. V enem skoku sem bila pri njej, čekane sem zasadila v meso.
»No, to je bilo hitro. Nekateri se napada učijo nekaj mesecev. Očitno si napadalne narave.« Je rekel Alex, ki je prišel za mano. Lotila sva se srne, potem pa stekla skozi gozd. Ustavila sva se ob reki.
»Poglej se.« Je rekel Alex. Nisem ga razumela. »Poglej se v odsev.« Je ponovil. Pogledala sem. Bila sem siva volkodlakinja. Na vratu, točno tam, kjer me je ugriznil Alex, sem imela vijolično črto dlake. Imela sem svoje, električno modre oči.
»Kate?« Pogledala sem Alexa. »Iti bi morala. Dani se.« Pogledala sem okrog. Res se je zdelo svetleje kot pred petimi minutami.
»Bo boleče?« Sem ga vprašala.
»Ne tako zelo kot je bilo prvič. Vsakič je manj in na koncu si že popolnoma navajen. Greva?« Pokimala sem in stekla sva skozi gozd. Na meji med parkom in gozdom sem čakala da se ponovno spremenim v človeka.
Začutila sem bolečino v prsih, pred očmi se mi je stemnilo. Vrtelo se mi je in glava me je bolela. Ampak konec je prišel hitreje kot prej. Spet sem bila človek, prav tako Alex.
»Kaj pomeni barva las?« Sem vprašala Alexa.
»No, vsak volkodlak ima svojo barvo las. Čeprav jo raje prikrivamo med ljudmi.
»Kako pa?« Sem vprašala.
»Barva za lase, mogoče?« Zasmejala sva se.
»Moram iti. Mama me čaka.« Alex je pokimal in odpravila sva se vsak v svojo smer.

Hejla! Če ti je del všeč ga lajkaj ter se naroči name če želiš biti obveščen o prihodnjih delih. V komentarje pa danes napiši, kakšne spremembe misliš da bo prineslo Kate, sedaj ko je zares volkodlakinja?
In da ne pozabim, animallover me je prosila za sliko Kate: http://www.hispotion.com/wp-content/uploads/2013/08/Inspiration-for-Men-24-38.jpg
Ekola, tule pa tudi Alexov izgled: https://data.whicdn.com/images/37773750/original.jpg
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Wow, odlično! <3
Kate je postala volkodlakinja:sparkling_heart:
Res si super opisala dogodek, pa super vse opisuješ:revolving_hearts:
Res nimam kaj dodati temu delu:heartpulse:zdaj sem ti verjetno že neštetokrat povedala, ampak je vredno omembe: Si pisateljica, ki piše neverjetne zgodbe, ki so vredne ogleda. Izvrstno pišeš, večini ta zgodba vzame besede:sparkling_heart:
Vsak del je vedni boljši, v bistvu so vsi deli do zdaj super, odlični, fantastični in prfektni:revolving_hearts:
Se že veselim prihodnjih delov, res me zanima, kaj se bo dogajalo med Kate in Alexom :two_hearts:in kakšno bo Kate - ino življenje kot volkodlakinja:ok_hand:
Lepo se imej, No Name! <3
2
 
Hvala, tvoji komentarji mi veliko pomenijo, ker so res redki ljudje, ki se potrudijo za takle komentar :)
Tudi ti se imej lepo ;) ;)
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Odlično! Neverjeto! Zelo si nadarjenaaaa!! :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
2
 
Hvala, hehe, se trudim ;)
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
2
 
<3
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Semm brez besedd
1
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
:scream::open_mouth::open_mouth::open_mouth::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
1
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Zanimivo. ;)
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
ful kul zgodba :grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning:
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred pošiljanjem še enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.
Pisalnica

dragon girl

Ogenj in led 3. del

Ogledov: 6 Odgovorov: 2
 
2
Eleven jane hoper

sisters or what?... 3. del

Ogledov: 8 Odgovorov: 1
 
2
Katie

ČAROBNI ELEMENTI 6. del

Ogledov: 7 Odgovorov: 0
 
1
永遠に<3

(NE)RESNIČNA 3. del

Ogledov: 44 Odgovorov: 4
 
17
ColourMusic

Lenina družina 7. del

Ogledov: 24 Odgovorov: 2
 
2
dragon girl

Ogenj in led 2. del

Ogledov: 54 Odgovorov: 9
 
13
Booky

PREKLETSTVO 3. del

Ogledov: 14 Odgovorov: 1
 
1
Kaki2010

LABIRINT SMRTI☠! 4. del

Ogledov: 31 Odgovorov: 5
 
11
titanicforever potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

HELLO

Ok oprostite ker toliko sitnarim od Titanica ampak zanima me če kdo ve kje se bi dala dobiti majica od Titanica, ker mi starši ne pustijo kupovati preko spleta ali bi kdo mogoče vedel? Ker si jo res želim:frowning2:
Hvala za pomoč
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kako pogosto obiščeš Pilovo spletno stran?
Vsak dan!
(267)
Večkrat na teden.
(166)
1-krat na teden.
(85)
Samo občasno.
(198)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

vratarka je odgovoril/a na
Hejla!!! Ti si neverjetna!!! Komaj čakam, ...
 

animalllover je odgovoril/a na
upam da nee zakaj so vojne sploh potrbneee
 

animalllover je odgovoril/a na
čokoladni biskvit z marmelado komi cakam ...
 

Gdč. Vsevednica je odgovoril/a na
Jaessssssss:heartpulse::heartpulse::heartpulse:
 

GinnyCat je odgovoril/a na
Super je, hvala! :)) Zelo dobro rišeš.
 

Gdč. Vsevednica je odgovoril/a na
The Best:heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse: Vem ...
 

GinnyCat je odgovoril/a na
Super je! Res si nadarjena pisateljica, najbolj ...
 

Kally je odgovoril/a na
https://static.wikia.nocookie.net/harrypotter/images/1/10/James_Potter_I_Deathly_Hallows.j
 

LoveHermioneGranger je odgovoril/a na
gdč. hp fan je končala svojo bradavičarko
 

Sk8er girl je odgovoril/a na
Idk, lahk da v iranu... pakistanu... tam ...
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
https://www.recruit2network.info/images/40_inspiring_love_pictures_33.jpg
 

Vesoljec 👽 je odgovoril/a na
OMAJGAD SELE ZDJ SM VIDLA K SM GLEDALA PRILJUBLJENE ...
 

idkk je odgovoril/a na
lah rises svojga idola (pevko, igralko itd ...
 

Super girl je odgovoril/a na
Krompir Korenček Koleraba Koruza Kumara Kislo ...