snofi
Naslednji Pil izide 1. julija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Zoe Gryffon, Kriss Slith, Eashley Raven in Alex Huffle 1. del

Zoe Gryffon, Kriss Slith, Eashley Raven in Alex Huffle 1. del

6
*b* PiSMA *b*
Zoe, Kriss, Eashley in Alex so popolnoma normalni. S čarovniškega vidika seveda. Vsi so že dopolnili 11 let. Vsa zgodba se začne nekega mračnega ponedeljka.
»Zoe, odpri okno prosim!« je tistega dne mama prosila Zoe; svetlolaso dekle z temno rjavimi očmi. Zoe je stekla v kuhinjo in odprla okno. V naslednjem trenutku je mimo njene glave pri brzel skovik. »Mami! Preroške novice so tu!« »Super. Oh spet ta presneta novinarka, ki ves čas spravlja nad Potterja! Poslušaj ta naslov: Potter našel Ljubezen pri Weasleyevih: Lahko pričakujemo poroko, morda celo naraščaj?« Zoejina mama se je še naprej hudovala nad člankom Zoe pa se je namuznila. Šla je k oknu, da bi ga zaprla, ko je na njeno presenečenje skozenj prijadrala lesna sova. »Misliš, da oči ali Georgia (Zoejina starejša sestra) spet pišeta?« se je začudila Zoe. »Oh ne vem,« je rekla njena mama in pogledala na koga je pismo naslovljeno. »Poglej! Nate je naslovljeno!« Zoe je prevzela pismo in ga začela brati. Ko je pogledala iznad, pisma je izgledala kot, da bi požrla vso srečo na svetu. Nato je nekako izustila »Sprejeli so me na Bradavičarko!«
Istega dne je v predmestju Londona neka mama poklicala svojega sina. »Kriss, ljubček, si že buden?« »Skoraj,« je zamomljal Kriss. »Da se mi takoj prikažeš v kuhinji!« je prek hiše zadonel očetov glas. »In ne misli, da zate veljajo kakšna druga pravila Dick!« Dick je bil Krissov 2 leti starejši brat. Ko je bila vsa družina v kuhinji je mama Krissa potegnila v stran. »Dragec, prišlo je pismo zate.« je rekla njegova mama. Kriss ga je razprl, in čeprav je še vedno na pol spal je ugotovil daje pismo z Bradavičarke. Mama ga je objela in mu prišepnila: »Tako ponosna sem nate.« Kriss pa je samo zamomljal: »Ja, ja mami super.« Nekaj časa so vsi tiho jedli, potem pa je oče le začel govoriti. »Dick, Kriss, Marietta, danes gremo na Prečno ulico. Kriss, ki je pred par minutami zakinkal se je zdrznil. Danes dobi svojo prvo pravo palico!
»Alex! Alex!« je v mali podeželski hišici vpila gospa Huffle. ,Pa kje je to dekle?' si je mislila. »Živijo mami!« se je izza njenega hrbta oglasilo dekle Alex. »Oh marička, Ali! No, kje si pa bila? je mama vprašala Alex. »Oh, samo…« je začela Alex, a jo je njena mama prehitela. »No, pa saj ni važno, ali bi lahko…« »Nahranila kokoši?« jo je dopolnila Alex. »in…« je nadaljevala mama, »pomolzem krave?« ji je Alex skočila v besedo, »pa, še…« »poberem solato? Vse to sem že zdavnaj naredila, o pa še posodo sem pomila in ravnokar sem šla nabrati maline za sladico.« je vse v enem dahu izblebetala Alex. Njena mama se ji je nasmehnila. »S čim sem si to zaslužila?« se ji je zahvalila. »Pazi, sova!« je iznenada zaklicala Alex, in se sklonila. Ko je ugotovila, da je pismo sova odvrgla na njeno glavo, se je od začudenja prekucnila na hrbet. Počasi je odprla pismo in, ko je dvignila pogled je bila čisto šokirana. Izustila je lahko samo: »Jaz…Bradavičarka…sprejeli…Oh moj Merlin!«
»Bella! Pokliči Eashley prosim! Palačinke se že hladijo!« je Eashleyina mama zaklicala svoji najmlajši hčerki. »Pav mamica.« je rekla Bella in odhitela v zgornje nadstropje. »Esji, Esji mami te kice doj, kej se bodo pajacinke ze ohjadije.« je rekla mala Bella in vstopila v sobo svoje starejše sestre. »Ne Bella! Hitro ven!« je vsa preplašena zavpila sestrici ter jo potisnila ven. V naslednjem trenutku se je iz njene sobe zaslišal strašen pok. »Kaj se je zgodilo? Eashley, Bella, Lilo, Lukas ste vredu?« je Eashleyina mama prihitela gor. »Ja, ja mami, kot vedno Eashley nekaj razbija.« je naveličano rekla Lilo in se odpravila nazaj v sobo. »Pa ti Lukas, je vse vredu?« je mama vprašala še Eashleyinega brata dvojčka. »Ja, ja. Bolje zate, da spet nisi zažgala moje postelje Eashley! O in mami, jaz grem zdaj k svojemu bunkeljskemu prijatelju. Adijo« je rekel in se odpravil po stopnicah dol. »Čakaj Lukas! Preden greš; na mizi je pismo zate.« je rekla mama, in Lukas, ki je bil že pri vratih se je v sekundi obrnil in kot, da bi se izdejanjil je bil že v kuhinji. »No zdaj pa še ti Eashley. Rekla sem, da ne delaj več poskusov z napoji v svoji sobi. Zdaj pa pojdi v kuhinjo pojesti palačinke. Poleg tega pa tudi tebe čaka pismo. No zdaj pa Corectium!« je rekla mami, in vse je bilo v hipu popravljeno. Lukas je svoje pismo očitno že prebral, saj se je zdaj basal s palačinkami. Eashley je prijela pismo in ga odprla. Prek obraza se ji je razlezel nasmešek. Ko je prenehala brati, je začela vriskati in je tako prestrašila Lukasa, da je polil pol skodelice mleka, ki si ga je nalil. Ozrl se je prek ramena in opazil, da Eashley tako vriska, ker so jo tako kot njega……Sprejeli na Bradavičarko!
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Kako super zgodba, zelo mi je všeč!:heart: Pišem blog o HP ali bi lahko mojim bralcem predstavila in priporočala tvoje zgodbe ZOE GRYFFON, KRISS SLITH, EASHLEY RAVEN IN ALEX HUFFLE 1. DEL, 2. DEL in 3. DEL? Prosim? Hvala če boš dovolila:hugging::smile:
#HP fan forever:eyeglasses::zap::star::dizzy:🪄
GinnyWeasley26
3
 
Jaaa! Zelo vesela bi bila če bi!
 
Preberi si blog tukaj: https://www.pil.si/forumi/pilov-blog/harry-potter-fan/7
upam da ti je vredu to kar sem napisala.
#HP fan forever👓⚡⭐💫🪄
GinnyWeasley26
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Res krasna zgodba! Zelo mi je všeč.:heart_exclamation::heart::heart:
3
 
Tenks💜💛💜💛💛💜💜
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
!!!! Ta zgodba je tako zanimiva in zelo dobra!!!! resno zlo mi je všeč!

Lp Li
2
 
Čilli (neprijavljena)
Hvalaaaa ti!
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hej,
zgodba je zelo zanimiva!
PRED ZAČETKOM BRANJA: To je dobronamerna kritika, saj imaš ogromno potenciala! Pišeš res super, dovoli pa, da ti pomagam, da se boš v pisanju izboljšala. (Sama pišem z ogromno napakami, ampak mi GG in Clara res ogroomno pomagata, da se izboljšujem.)

1. Včasih malo zamenjaš preteklik in sedanjik (preteklik: Sedi, sedanjik: Je sedel) Zmeraj se vprašaj: "Se je to že dogajalo, ali se dogaja?"
2. Včasih malo pozabiš na vejico. Pred:Oh, Ne, Joj, Pazi,Super... daš vejico, ker greš z glasom navzdol. Kot sem opazila, pa si zmeraj dala vejico pred ki, ko, ker, da, če, bravo!
3. Zmeraj, ko uporabiš dobesedni navedek ("), pojdi v drugo vrsto, da je bolj pregledno.

Zgodba je res super, nadaljuj!
Pa obveščaj me prosim <333
springirl
2
 
Tu di tebi hvalaaa! Veš, hecno je, da v šoli dam preveč vejic, drugače pa res hvala! Izšli so tudi trije novi deli če te zanima. Upam, da ti bodo všeč.
Tajdicas💜💛💜💛💜💛💜💛💜
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ojla!
Seveda bo tale zgodba všeč večini PILovcem - Potterheadom.
a) Imaš nekaj slovničnih napak kot npr.:
*i*Kriss ga je razprl, in čeprav je še vedno na pol spal je ugotovil *b*daje*b* pismo z Bradavičarke.*i*
Napiše se "Da je" in ne "Daje" z presledkom torej. Slovnične napake se da hitro rešiti s tem, da zgodbo pišeš v wordu, in jo nato prekopiraš sem, tam ti označi narobe napisane besede.
b) Pri tvoji zgodbi pogrešam več opisovanja. Malo prehitevaš z dogajanjem. Rada bi vedela kakšne oči imajo liki, kakšne lase, kakšna je njihova koža, oblačila... pa kakšno je stanovanje, hiša, vrt... fajn bi bilo da se v naslednjih delih malo osredotočiš na opisovanje - dobre primere lahko dobiš na zgodbah PILovke dragon girl, res priporočam, da preberš kako njeno zgodbo.
c) Zgodba mi je všeč, prebrala bom tudi naslednje dele!
(ostalo je itak že napisala PILovka springirl - kae njen komentar poglej)
--Morrigan Vran
2
 
Hvala! Vesela sem vseh informacij! In prebrala bom zgodbo Dragon girl.
💜💛💜💛💜💛💜💛💜💜💛💛
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.

Pisalnica


Apricot🍑
Objava:

Zgodbe iz dnevnika Nicole Y. Kelly

Ogledov: 15 Odgovorov: 1
 
0
Objava:

V dvoje 1. del

Ogledov: 3 Odgovorov: 0
 
0
Writingfan
Objava:

Cissy

Ogledov: 6 Odgovorov: 0
 
2
Objava:

Krvavi mrak 9. del

Ogledov: 10 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Sanje 2. del

Ogledov: 5 Odgovorov: 0
 
3
Objava:

Življenje brez fotofiltra 2. del

Ogledov: 18 Odgovorov: 2
 
3
Objava:

JAZ SEM EVA 2. del

Ogledov: 13 Odgovorov: 1
 
0
Objava:

Sanje 1. del

Ogledov: 26 Odgovorov: 3
 
4
gdč. PILovka potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Soba

Živijo
Jaz si zelo želim svojo sobo. Kako naj vprašam starše? V tej sobi, ki je zelo majhna nekje 2m in pol je dolga in široka¨. V njej ima moja mami oblačila in sestrica oblačila ter sestica pisalno mizo in jaz pisalno mizo. Ali mi bodo starši dovolili? Jaz si zdaj sobo delim s dvema sestricama. Kaj mora vse biti v najstniški sobi? Kje kupiti najcenejše pohištvo? Kako v sobi narediti dekoracijo? Hvala vam že vnaprej za odgovore.
Lp,
gdč.PILovka
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kaj je razlog, da nisi naročen na Pil?
Pil je predrag.
(140)
Starši so proti.
(40)
Ne tekmujem v Veseli šoli.
(39)
Vsebine niso dovolj zanimive.
(48)
Nimam časa za branje.
(45)
Vse potrebno dobim na Pilovi spletni strani.
(105)
Sem naročen/a na Pil.
(217)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Sk8er girl nepr. je odgovoril/a na
Hej! Spet jaz in ponovno, TO ALI ONO. Preden ...
 

Kr ena je odgovoril/a na
nasa? luna + ananas = ananasa in das na pol ...
 

Kr ena je odgovoril/a na
nasa? luna + ananas = ananasa in das na pol ...
 

Kr ena je odgovoril/a na
nasa? luna + ananas = ananasa in das na pol ...
 

Lena je odgovoril/a na
Pride Month je mesec junij, posvečen je LGBTQ+ ...
 

Lena je odgovoril/a na
Pozdravljena, objavila sem testno objavo ...
 

Hermiona 2 je odgovoril/a na
Pač nism točno 13 ampak ok pač jaz ponavadi ...
 

DONNA je odgovoril/a na
men iskren je za 5 ker res lepo rišeš men ...
 

I love book je odgovoril/a na
Hej, se cisto strinjam zgodbe so bile veliko ...
 

Jiyu je odgovoril/a na
waww zlo lepo:heart_eyes::heart::heart::clap::clap:
 

Daenerys je odgovoril/a na
Prelepo, zagotovo ti vzame ogromno časa. ...
 

Cool Girl je odgovoril/a na
ful lepo, lušno :))
 

Sk8er girl nepr. je odgovoril/a na
Dann, a mas myb snep?
 

LUCIJA22 je odgovoril/a na
bereš, igranje, pečenje, kuhanje, spanje, ...
 

LUCIJA22 je odgovoril/a na
vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaavvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv ...