snofi
Naslednji Pil izide 6. oktobra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pilov blog: MAGIJA IN ČAROVNIŠTVO

MAGIJA IN ČAROVNIŠTVO

3
Pozdravljeni v 3. delu bloga,:eye::full_moon::maple_leaf::comet::crystal_ball::yin_yang::aquarius::eight_spoked_asterisk:
ta del govori o...*zelena*UPORABI ZELIŠČ*zelena*:seedling::shamrock::herb::leaves::blossom::rose::four_leaf_clover:
No pa začnimo...

:herb:*zelena*KAJ SO ZELIŠČA*zelena*:herb:

Zelišča se v čarovništvu in zdravilstvu uporabljajo že tisočletja. Zelišče lahko opredelimo kot vsakršno rastlino z listi, semeni ali cvetovi. Zaradi njihovega okusa jih uporabljamo pri kuhanju, zaradi vonja pa kot parfumi ali kadila.

:exclamation:*roza*Obstaja nekaj pravil , ki jih morate vedeti preden uporabite zelišča*roza*:exclamation:
-Nikoli ne zaužijte ali se dotikajte rastli za katere ne veste, jih ne poznate ali niste si gurni (kot npr. pri gobah:mushroom:)
-Če imate reakcijo ali kakršne koli izpuščaje se posvetujte z zdravnikom ali dermatologom
-ko nabiraš zelišča vedno nosi rokavice

*zelena*UPORABA*zelena*
Zelišča lahko v svoje čarovništvo vklučite na veliko načinov, ki vam pomagajo uporabiti njihovo magičn in zdravilno moč :)
spoda jih je nekaj opisanih:
*b*ČAJ*b*:tea:
-pomaga pri bleznih ali pa ga spijte vsako jutro za prečiščenje telesa

*b*1.KADILO*b*:candle:
-veliko posušenih zelišč lahko zažgemo na ognju, da sprostijo dim

*b*2.OBREDNA KOPEL*b*:bathtub:
-stresite zelišča v vročo vodo , naj zelišča prepojijo vodo v kateri se okopate

*b*3.TINKTURA*b*:alembic:
-Ponavadi se dodajo kisu, etilnemu alkoholu z namenom da se ohranijo, kasneje pa izločijo olja...

*b*4.OLJE*b*:sake:
-osnovnemu olju dodaj izbrana zelišča izločila bodo zdravilne snovi, olje se bo navezalo njihovega olja. Uporabi ga za mazanje svojega telesa in pripomočkov.

*zelena*VSAKDANJA ZELIŠČA*zelena*
-BAZILIKA-zaščita, ljubezen, bogastvo:herb:

-LOVOR-uspeh, zaščita, očiščenje, želja:leaves:

-CIMET-moč, krepkost, denar, duhovitost

-KAMILICA-sreča, zdravljenje, sanje, pomiritev, ljubezen, :blossom:

-DETELJA- 3 peresna: visoka zaščita še posebej če jo nosite kot amulet:shamrock:
4 peresna.: krepi nadčutne sposobnosti:four_leaf_clover:
5 peresna: denar, položi jo v denarnico

-SIVKA-zažgi jo kot kadilo ali jo daj v mošnjiček pot blazino (lahko tudi v omaro tako pritegne ljubezen) pomaga pri umiritvi in
spanju

-META-povezana z elementom zraka, pomaga pri sporazumevanju, dodaja moč tvojim besedam, še posebej če jo zaužijete v čaju, pomaga pa tudi ohraniti in zaščititi odnose.:seedling:

-VRTNICA-romantika, uporablja pri ljubezenjskih urokih:rose:

-TIMIJAN-če pred obredom zažgete timijan skupaj s kadilo bosvelije očistite prostor. Pripomore k lepim sanjam.:herb:

*zelena*NABIRANJE*zelena*
-V naravi lahko naberemo številne rastline gobe in plodove, ki jih uporabimo pri kuhanju
-redno nabiranje je dober način za povezovanje s spreminjajočimi se letnimi časi
-ne spreglej rastlin ki jih poznamo kot ''plevel''. Imajo široko paleto magičnih lastnosti in so enako koristne pri delu kot zelišča
-verjetno boste presenečeni nad tem, kaj vse raste v vaši okolici, tudi v mestnem okolju.
:seedling::shamrock::fallen_leaf::four_leaf_clover::evergreen_tree::blossom:
*b*priporočam pa da si naredite herbarij z rastlinami in si zraven napišete kako in zakaj jih uporabljate predvsem pa njihove lastnosti*b*

:eight_pointed_black_star:*zelena*VRSTE ČAROVNIC*zelena*:eight_pointed_black_star:

*b*LJUDSKA ČAROVNICA*b*:peace:
Ljudska čarovnica izvaja ljudsko magijo, ki se prenaša preko njihove družine ali lokalne skupnosti. Pogosto se osredotočajo na zgodovino in izvor prakse in lahko delajo z rastlinami in predmeti, ki so domači na njihovi lokaciji.

*b*OGNJIŠKA ČAROVNICA*b*:fire:
Čarovnica iz ognjišča se osredotoča na dom in je lahko tudi kuhinjska čarovnica in zelena čarovnica. Čarovništvo pri ognjišču pogosto vključuje osredotočanje na predmete in obrede, ki se uporabljajo okoli doma, kot so zeliščarstvo, magija sveč in obredno čiščenje.

*b*SIVA ČAROVNICA*b*:fog:
Sive čarovnice prečkajo ločnico med »belo« in »črno« magijo, pri čemer uporabljajo tisto, kar ustreza situaciji. Uporabili bodo kletvice in uganke, ko bodo razmere to zahtevale, ko številne čarovnice ne bodo šle tja – čarovništvo običajno sledi etiki dela za najvišje dobro. Sive čarovnice običajno iščejo pravico in popravek nepoštenih okoliščin, tako da ~slabo~ energijo preusmerijo tja, kamor bi morala iti. Pogosto bodo poklicali nevidne duhovne prisotnosti, da jim pomagajo.

*b*DEDNA ČAROVNICA*b*:older_woman:
Tako kot zveni ime, je dedna čarovnica nekdo, ki je podedoval svoje moči ali prakso po družinski liniji. Pomislite na praktično magijo.

*b*SAMOTNA ČAROVNICA*b*:womens:
Čarovnica, ki dela sama in pod svojo paro, ne pa s skupino drugih čarovnic. Osamljena čarovnica lahko sledi eni določeni veji čarovništva ali kombinaciji.

To je vse za danes!
upam da ste se naučili nekaj novega in da vam je bil moj blog všeč
vsela pa bom vsakega:heart: in :speech_balloon:
lp kaktus369:mushroom::herb::full_moon::sparkles::comet::fire::crystal_ball::prayer_beads::key2:
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Zelo dober del kot oba pred njim:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::heart::heart::heart::heart::heart::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat: obožujem spremljati ta blog, ker se lahko veliko naučim o čarovništvu in je ful zanimivo brati o tem
Komaj čakam naslednji del!
:heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::rainbow_flag:
1
 
Hvala
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
ojla
tale blog je kr dolg tako, da se pripravi na dolg komentar:joy:! no pa dajmo (to tak vedno rečem:joy:)...
se bom držala pravil:nerd::joy:! edino, če ti greš pr vas na balkon pa odtrgaš npr. meto pol si ne daš rokavic gor:joy:.

uuuu ja, vidim, da lahko zelišča vporabiš na res velikoo različnih načinov:relieved:! v čaju so želišča res dobra, vsaj men se tak zdi:tea:. tudi za kadila so vredu dokler nimajo preveč močnega vonja (ali pa ti jih nekdo poriva v glavo... mislim teta b loles:joy:)! ooo kul, za kopel jih nisem še nikoli vporabila:bathtub:! tudi ta tinktura je kul, čeprav jaz ne vporabljam tega. to olje tud zveni vredu, ampak ni zame ker se ne maram z nekimi mastnimi stvarmi mazat:joy:!

ooo nisem vedla, da ma vsako zelišče svojo "nalogo", prfectno:ok_hand:! zdej pa, da ti povem katera zelišča bomo vporabile ko bomo poklicale breskvo:joy:! vporabile bomo: baziliko (za zaščito in ljubezen), lovor (za zaščito in želje), cimet (za moč), kamilico (za srečo, pomiritev in ljubezen), mato (da bo dala moč mojim besadam in za odnose) in pa seveda najpomembnejšo vrtnico:rose: (za romantiko)! ampak dejansko mislim, da bi lahko prej kej iz tega nardile, upam, da zelišča res pomagajo, ker jst bom na tem klicu res rabla pomoč loles :joy: (rabmo nek urok in vrtnice:rose: nardit, ker si rekla, da je za ljubezenske uroke)!

glede nabiranja sem prepričana, da če dejansko dobr pogledamo lahko ful vporabnih zelišč najdemo:grin:, tudi to kar se nam zdi kot plevel! vem, da boš ti naredila herbarij in če želiš lahko gremo kdaj mau okol bloka al pa še v gozd z eno košarico skupej nabrat kakšna zelišča za tvoj herbarij:blush:!

ooo spet si opisala nove vrste čarovnic:joy:! aaa ljudska čarovnica zveni kr kul:stuck_out_tongue_closed_eyes:! ognjiška čarovnica me tko mal na tebe spominja (pač tko k se osredotoča na dom, pa se osredotoča na predmete,..):thinking:. sive čarovnice se mi zdijo super:joy:, pač tko dobro delo opravljajo al kako bi rekla:sweat_smile:! oooo dedne čarovnice podedujejo praktično magijo, to more bit noro dobr:stuck_out_tongue_closed_eyes::joy:! samotna čarovnica mi ni neki ful všeč, ker se mi zdijo skupine boljše:grin:.

super blog:joy:! pa sorry če je odgovor predolg (lej kaj čš):joy:!
lepo se imej, rtm:kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart:
2
 
pa še neki, sm vidla, da zdej ko si nov blog o lgbtq naredila in o magiji ne piše več zdraven ker del je... sem s eodločila, da ti povem kako naredit, da greš na naslednji del oz. da če je bil prej 1. del potem ko naslednjič objaviš zraven piše drugi del!
če greš na en svoj blog ti takoj pod blogom (tko res 1cm spodi) piše "to je moja objava: napiši nadaljevanje bloga" in če klikneš na nadaljevanje bo potem prišel drug del (če pišeš dva bloga na enkrat tako kot ti potem greš to spodi kliknit pri magiji če hočeš o magiji pisat, če pa hočeš o lgbtq pa greš to klintit pod svoj blog o lgbtq)! <3<3<3<3
 
ok hvala za to pojasnilo,,, ja hvala sej bomo breskvo poklicale, ja tetea b to vemo vsi.
am moja meta ne rab rokavic ker ti vedno vse poslineš. ja več na vibru loles
se vidmo rtm
oblak zgin v 3 pisane marjetice jeje
ok
dijo
kaktus
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Prepričaj se, da na spletu ne objavljaš svojih osebnih podatkov in ne žališ drugih uporabnikov.

Pilov blog


Objava:

+ IN - SCINCARE ZNAMK

Ogledov: 8 Odgovorov: 1
 
2
Objava:

Little ideas 12. del

Ogledov: 17 Odgovorov: 2
 
1
Objava:

Intervjuji 7.del 1. del

Ogledov: 16 Odgovorov: 2
 
1
Objava:

DOBRA MISEL ZA DANES 3. del

Ogledov: 46 Odgovorov: 4
 
5
Objava:

Christmas blog🎅🎁❄️⛄ 1. del

Ogledov: 55 Odgovorov: 6
 
11
Objava:

Intervjuji 6.del

Ogledov: 24 Odgovorov: 2
 
2
Objava:

čiščenje 1. del

Ogledov: 27 Odgovorov: 2
 
1
Objava:

BLOG#5 JESENSKI BLOG

Ogledov: 18 Odgovorov: 0
 
2
Avatar JellyFish potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Teža

hej! js bi hotla dat ene 3 kile dol. Kolk dolg bi trajal, da bi se poznalo? lp
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kakšen se ti zdi septembrski Pil?
Super kot vedno.
(486)
Boljši kot lani.
(114)
Lani mi je bil bolj všeč.
(234)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

Zadnji odgovori

ful lepo:heart_eyes: ful si nadarjena eno ...
 
definitivno mala morska deklica:grinning: Lp:horse:
 
Super ideja. Bi lahko bila fotografinja? Lahko ...
 
Suhica(neprijavljena)
obveščaj me prosim!
 
Ja nerabiš biti skromna.... Zelo lepo napisano... :hearts:
 
Mala morska deklica🧜‍♀️
 
omggg, fuuuul dobra zgodba, res the best... ...
 
Pozabila sem omeniti tudi 2 svetovalca.:sweat_smile: ...
 
zveni ful dobroooo :P
 
Definitivno bom spremljala.:wink::heart:
 
Wow, to je pa res... vse najlepše kar obstaja! ...
 
Počutim se kar slabo, ker mi nihče več ne ...
 
Jaz MišMaš12, z kar nekaj objavami želim ...