KUHARIJA
5
Ojla!
Naredila sem prostor za vse ljubitelje in ljubiteljice kulinarike.:blush:
Tukaj lahko delite zanimive recepte ter prigode, ki so se vam dogodile med kuhanjem.:wink:
Upam, da boste v pisanju uživali!
Pozdravčki:wave:
Athena
Naredila sem prostor za vse ljubitelje in ljubiteljice kulinarike.:blush:
Tukaj lahko delite zanimive recepte ter prigode, ki so se vam dogodile med kuhanjem.:wink:
Upam, da boste v pisanju uživali!
Pozdravčki:wave:
Athena
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Kak se vam zdi moja ideja za forum?
2
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
ČOKOLADNI SRČKI
TESTO
18 dag gladke moke
18 dag sladkorja
7 dag sladkorja v prahu
9 dag naribanih orehov
1 rumenjak
žlička cimeta
zavitek vaniljevega sladkorja
NADEV
15 dag lešnikovega namaza
čokoladna in beljakova glazura
1.
Iz vseh navedenih sestavin zamesimo krhko testo in ga pustimo počivati približno pol ure.
2.
Pečico segrejemo na 170 °C, pekač namastimo. Testo tanko razvaljamo, z modelčkom za piškote izrežemo srčke in jih polagamo na pekač.
3.
Srčke pečemo približno 12 minut, nato jih ohladimo. Polovico piškotov tanko premažemo z lešnikovim namazom in jih sestavimo s preostalimi piškoti.
4.
Pripravimo še čokoladno in beljakovo glazuro. Piškote namočimo v čokoladno glazuro, in ko se posušijo, jih okrasimo z beljakovo glazuro.
BELJAKOVA GLAZURA
Beljakovo glazuro pripravimo iz enega beljaka, 25 dag sladkorja v prahu in pol žličke limonovega soka (dobimo približno 2,5 dl glazure). Beljak rahlo stepemo, nato pa mu po žlicah vmešamo presejani sladkor v prahu. Dodamo še limonov sok in narahlo premešamo, da dobimo gladko, ne preveč tekočo maso. Maso napolnimo v papirnat tulec in piškote okrasimo.
Upam, da vam je recept všeč :)
Lp. Ilovecandy
TESTO
18 dag gladke moke
18 dag sladkorja
7 dag sladkorja v prahu
9 dag naribanih orehov
1 rumenjak
žlička cimeta
zavitek vaniljevega sladkorja
NADEV
15 dag lešnikovega namaza
čokoladna in beljakova glazura
1.
Iz vseh navedenih sestavin zamesimo krhko testo in ga pustimo počivati približno pol ure.
2.
Pečico segrejemo na 170 °C, pekač namastimo. Testo tanko razvaljamo, z modelčkom za piškote izrežemo srčke in jih polagamo na pekač.
3.
Srčke pečemo približno 12 minut, nato jih ohladimo. Polovico piškotov tanko premažemo z lešnikovim namazom in jih sestavimo s preostalimi piškoti.
4.
Pripravimo še čokoladno in beljakovo glazuro. Piškote namočimo v čokoladno glazuro, in ko se posušijo, jih okrasimo z beljakovo glazuro.
BELJAKOVA GLAZURA
Beljakovo glazuro pripravimo iz enega beljaka, 25 dag sladkorja v prahu in pol žličke limonovega soka (dobimo približno 2,5 dl glazure). Beljak rahlo stepemo, nato pa mu po žlicah vmešamo presejani sladkor v prahu. Dodamo še limonov sok in narahlo premešamo, da dobimo gladko, ne preveč tekočo maso. Maso napolnimo v papirnat tulec in piškote okrasimo.
Upam, da vam je recept všeč :)
Lp. Ilovecandy
1
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
the best
1
Ku
Moj odgovor:
jokam se
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Sama doma
Sama sem doma moje mami in atija ni, sestra je en krožek končala že pred pol ure, pa starši vejo, da je tam in da jo morjo pobrat, me fuuuuuuul skrbi da se jim ni kej zgudil, nobenih kontaktov nimam razen babi k žvi zraven nas, pa je ni pa zravn ns žvijo tut moji bratranc pa sestrična pa njeni, sam tut njenih ni doma. nobenih kontaktov nimam, razen maminega outlooka k pa mal slabo dela, ni jih pa doma kakih 2 uri odkar sem jaz prišla dam, in zdej jokam. kva nej nardim
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
Priljubljene objave
Zadnji odgovori
hvala za lepe misli! :heart_eyes::hugging::sparkling_heart:






Pilov forum