najboljše palačinke
2
hej danes bom objavila recept za najbolše palačinke
Sestavine za najboljše palačinke:
2 jajci
1 jušna žlica olja
1 zvrhana čajna žlička soli
14 jušnih žlic gladke moke
okoli 450 ml mleka
Postopek za pripravo najboljših palačink:
V posodo damo obe jajci. Jajci zmešamo z električnim mešalnikom ali metlico za stepanje. Dodamo sol in olje ter še malo premešamo. Nato dodamo 7 jušnih žlic moke in okrog 200 do 250 ml mleka. Premešamo.Potem dodamo še 7 jušnih žlic moke in še 200 do 250 ml mleka. Premešamo, da dobimo gladko zmes brez grudic.V ponvi močno segrejemo olje, in sicer na visokem ognju, da se bo zmes lepo prijela ponve. Ko je olje vroče, nanj dodamo eno zajemalko zmesi in počakamo, da palačinka dobi lepo rjavo-zlato barvo. Nato jo obrnemo.Pazimo, da se palačinka ne prepeče. Mora dobiti barvo, a obenem ostati prožna in mehka.Na enak način spečemo še preostale palačinke, dokler ne porabimo mase. Polnimo jih s poljubnim nadevom. Če jih polnimo s sladkim nadevom, so odlična sladica. Polnjene s slanim nadevom pa so lahko nasiten zajtrk ali večerja, če jih zapečemo v pečici ali iz njih naredimo kanelone, so tudi odlično kosilo. Palačinke res lahko spečemo po občutku, a zakaj bi vsakič znova ocenjevali, kakšno maso imamo, če lahko vnaprej dodamo sestavine in vsakič dobimo enak, odličen rezultat. Dober tek!:sparkles::yum::yum:
Sestavine za najboljše palačinke:
2 jajci
1 jušna žlica olja
1 zvrhana čajna žlička soli
14 jušnih žlic gladke moke
okoli 450 ml mleka
Postopek za pripravo najboljših palačink:
V posodo damo obe jajci. Jajci zmešamo z električnim mešalnikom ali metlico za stepanje. Dodamo sol in olje ter še malo premešamo. Nato dodamo 7 jušnih žlic moke in okrog 200 do 250 ml mleka. Premešamo.Potem dodamo še 7 jušnih žlic moke in še 200 do 250 ml mleka. Premešamo, da dobimo gladko zmes brez grudic.V ponvi močno segrejemo olje, in sicer na visokem ognju, da se bo zmes lepo prijela ponve. Ko je olje vroče, nanj dodamo eno zajemalko zmesi in počakamo, da palačinka dobi lepo rjavo-zlato barvo. Nato jo obrnemo.Pazimo, da se palačinka ne prepeče. Mora dobiti barvo, a obenem ostati prožna in mehka.Na enak način spečemo še preostale palačinke, dokler ne porabimo mase. Polnimo jih s poljubnim nadevom. Če jih polnimo s sladkim nadevom, so odlična sladica. Polnjene s slanim nadevom pa so lahko nasiten zajtrk ali večerja, če jih zapečemo v pečici ali iz njih naredimo kanelone, so tudi odlično kosilo. Palačinke res lahko spečemo po občutku, a zakaj bi vsakič znova ocenjevali, kakšno maso imamo, če lahko vnaprej dodamo sestavine in vsakič dobimo enak, odličen rezultat. Dober tek!:sparkles::yum::yum:
Moj odgovor:
Smetišnica
Napovednik za nadaljevanje zgodbe Dokler ne postanemo spomini: Ko izginejo iz sveta
Ogledov: 34 Odgovorov: 25
Sončicaa
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Gimnazija
Zanima me kakšne so vaše izkušnje, če hodite da splošno GCC (gimnazijo celje center) al pa splošno gim. Lava? Aja sem tudi glasbenica in me zanima kaksne so vaše izkušnje z vzporednim izobraževanjem (gimnazija+srednja glasbena). vesela bom vsakega odgovora. Pa lep december :)
Vprašanje
Kako ocenjuješ rubriko Šport?
Všeč mi je takšna, kot je.
(41)
Raje kot novičke bi imel/a članek, ki se posveti enemu športu posebej.
(16)
Šport me na sploh ne zanima.
(24)
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
Priljubljene objave
Zadnji odgovori
ooo ful dobr bom spremlala pa the fact da ...
res:kissing_heart::relieved::relaxed::upside_down::kissing_closed_eyes::blush::grinning::g
uuu, bom brala z veseljem
Fuuuul dooobrrr!!!!!!!!!!!!!!!Spremljam!!!!!!:grinning::hugging::hugging::grinning::grinni
O koook dobr pa lepooo!!!!!!!!!!!!!!!:clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::cla





