Nova številka
November 2020


Izid: 6. 11. 2020

Don't worry 🐝 happy 9. del

2
lep pozdrav vam pošiljam iz (na žalost) sedanjosti! ker ni nobena izmed tem dobila glasu bom naredila vsake po malem. tokratno glasovanje pa je: recept (ne vem še za kaj) ali........................................................ jeziki.
no, ja začnimo danes z youtuberji (p.s. ta del sem morala desetkrat izbrisati, da ne bi nakladala). moja najljubša youtuberja sta Karina in Ronald s kanala SIS VS BRO (pa tudi njuna mlajša sestrica Aria:baby::hearts::arrow_forward:). brat in sestra na kanalu objavljata veliko različnih challengov in občasno tudi česa drugega. nove videe večinoma objavljata ob ponedeljkih. Takoj za nima (kmalu ju bo verjetno prehitela) je youtuberka Lia, ki ima dva kanala. little Lia in- meni osebno ljubši- SSSniperwolf. na prvem kanalu objavlja različne vrste videov na drugem pa večinoma kaže posnetke videov in potem svojo reakcijo. ima zelo rada kužke. ne vem koliko jih ima trenutno saj gledam bolj stare videe ampak njeni najljubši so pomeranci. za temi tremi si deli mesto veliko kanalov, ki so bolj otročji ampak so mi še zmeraj všeč. to so: cookie swirl C, toy caboodle, tic tac toy in tic tac toy family. poleg tega rada gledam še: troom troom, 123 go in 5 minute crafts. gledam še enega, ki ga žal ne bi povedala saj bi s tem razkrila kje plešem ampak i love book ti verjetno veš zanj. če ne pa- imenuje se po tvoji stari učiteljici.
nekaj hackov za lase. najprej: MOJI LASJE SO GROZLJIVI. so takšni kot lasje Hermione Granger. pa to ne taki kot jih ima v filmu takšni kot so opisani v knjigi. kot, da bi imela na glavi rjav zavozljan grm. so tudi precej dolgi in ZELO gosti. za nameček pa še čisto tanki. moja najpogostejša frizura je moj čop, ki je kar nekako moj zaščitni znak. kakšen je, vas zanima? (predvidevam) preprosto. če so vaši lasje naravno ravni, ko jih počešete jih NE češite in boste dobili RECIMO tisto kar imam na glavi, ko jih počešem. malo jih še razmrši, da ti stojijo v vse smeri. potem naredi navaden čop čim nižje. sta DVE pravili, da ga narediš prav. LASJE NE SMEJO PREKRIVATI UŠES in NE SMEŠ GA DELATI PRED OGLEDALOM. potem dobiš recimo tisto kar imam ponavadi jaz. ravno sem se spomnila, da moram svoje lase oprati tako, da se vrnem, ko jih. tako! moji lasje so oprani in mokri. nikoli jih ne sušim. zakaj? no, to je že prvi hack. pravzaprav bom napisala kar, kako jih oprati. menim, da je vedno najbolje lase pred pranjem razčesati. in med počesati in razčesati je razlika. POčesati je, ko samo zravnaš zunanjo plast. RAZčesati pa je, ko greš čisto vse razvozlati, do najmanjšega vozlja. potem jih seveda zmočiš. nato vzameš če imaš daljše lase ZA OREH šampona, če imaš krajše še manj. morda si se že kdaj vprašal/a od kje prihaja beseda "šamponirati" no, ja prihaja iz enega jezika, pozabila sem katerega ampak zagotovo obstaja, če je izumil tk besedo, in pomeni "masirati" pravzaprav moraš s šamponom zmasirati lasišče. ko dobro našamponiraš lase jih izpereš. potrudi se, da dobiš ven ves šampon.
ČE IMATE REGENERATOR
ga, ko izpereš šampon naneseš NA KONICE las. lahko ga vzameš malo več kot šampona. ko ga naneseš na lase ga pusti tam čim dlje. jaz ga ponavadi pustim deset minut. potem, ko ga nekaj časa pustiš ga izperi.
NADALJEVANJE ZA VSE
ko so tvoji lasje oprani jih lahko ožameš AMPAK jih ne zvijaj. nato je najbolje, da jih če imaš to možnost pustiš, da se posušijo na zraku. to delam jaz. če jih moraš sušiti s fenom jih suši na srednji hitrosti in srednji toploti. če imaš pretirano suhe lase kje je dobro, da jih, ko so suhi namažeš s posebnim oljem. nega čez teden: zjutraj jih skrtači. v starih časih so govorili, da boš imel lepše lase, če jih pokrtačiš na enem mestu 100x na dan. jaz to počnem. skrtačim jih na enem mestu 50x zjutraj in 50x zvečer. če ima kdorkoli dodatna vprašanja na to temo naj napiše v komentarje.
KNJIGE
knjige, knjige, knjige. nikoli jih nimam dovolj. verjetno bi pričakoval/a, da bom blebetala o svojih naj. knjigah. ampak ne bom. povedala bom malo o temu, kako je knjiga narejena. izdaja v založbi
začne se z.... pisateljem. in ta pisatelj mora najprej napisati dobro knjigo. lektorji o katerih bom kasneje še kakšno rekla so pisatelju zelo hvaležni, če ta pazi kako piše. ko je knjiga napisana, mora pisatelj poiskati založnika. to zdaj delam jaz. ponavadi pogleda, katere založbe so mu všeč in se najprej odloči za eno. jaz sem se najprej odločila za mladinsko knjigo poiskala sem mail uredništva in jim pisala. napisala sem, da želim, da bi mojo knjigo izdali in priložila zgodbo. potem sem čakala. in čakala in čakala. ampak založba ni odgovorila. še zdaj ne. včeraj mi je bilo csega dovolj in odločila sem se, da poizkusim z drugo založbo. moja druga izbira je bila založba DZS. ponovno sem napisala mail in zdaj čakam. morda, da me izberejo ali pa tudi ne. in tako bom morala iskati, dokler ne najdem založbe. ko jo, bo knjigo pregledal lektor, ki popravi slovnične napake in še urednik, ki pregleda ali je treba kaj spremeniti ter jo oblikuje.. ko se oba strinjata, da je v redu se pisatelj odloči, kako na veliko želi knjigo natisniti. na začetku se ponavadi odločijo za manjše število. če je knjiga dobra in se prodaja lahko, če jih zmanjka naredijo ponatisk. ko je knjiga natisnjena se lahko zgodijo različne stvari. lahko jih pošljejo v knjigarne, v knjižnice... in to je to. zdaj pa še
SAMOZALOŽBA
v primeru, da moje knjige ne želijo natisniti se lahko odločim za samozaložbo. to pomeni, da jaz tovarni plačam, da knjigo natisne. ne vem točno kako potem poteka tako, da....
To je vse za danes! upam, da vam je bil blog všeč!
lep pozdrav, Hermiona!
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Ooo, ja, tudi jaz ne bi povedala imena... Drugače pa, kaj boste vi letos bili na nastopu? Mi Jedci smrti in sem fulll vesela! Učiteljica je rekla, da bo nekdo tudi Hermiona...upam, da jaz čeprav najbrž ne... Komaj čakam, da izvem kdo bo!
Ps: super blog!
0
 
I love book
Kaaaaaj?????? Jaz v sredo (takrat imamo plesne) nisem bila in nisem nič izvedela. Sem zdajle napisala sošolkama. Če bo Hermiona bom MORDA jaz. (Podobna sem ji kar je že bonus😁). Bomo danes videli (spet imam plesne).
 
Hehe, super, drugače, ker razred pa si, ker mislim, da Mora biti ena izmed višjih razredov (4.,5.,6., plesne mislim)
 
I love book
vem. je učiteljica danes že povedala tako, da jaz verjetno ne bom. mi smo mnogobitni napoj.
 
Kul... Torej si tretji razred, ne?
 
I love book

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Priljubljene objave

Collgirl1#
64
 

Bananica♡☆♧
22
 

Collgirl1#
39
 

SlanaČokolada
30
 

Oglas

Zadnji odgovori

Zulaikha je odgovoril/a na
Samo nakej glede kahoota: Za kahoot je najbolje ...
 

Zulaikha je odgovoril/a na
Odličen napovednik! Bom brala!
 

Igralka 10 je odgovoril/a na
Tuki v odgovore:slight_smile:
 

Igralka 10 je odgovoril/a na
Meni zelo lepo igra, pa še njena moda mi ...
 

Sadež je odgovoril/a na
kdaj bo nasledni krog?
 

Igralka 10 je odgovoril/a na
Lepa si:kissing_heart: V čem pa si slavna?
 

Igralka 10 je odgovoril/a na
Pripravljena!!!:sunglasses::stuck_out_tongue_winking_eye::wink:
 

Igralka 10 je odgovoril/a na
:lion_face::horse:
 

Igralka 10 je odgovoril/a na
291
 

Diamant 123 je odgovoril/a na
110
 

Igralka 10 je odgovoril/a na
Kul anketa!:sunglasses:
 

Sadež je odgovoril/a na
https://sl.puntomarinero.com/goose-shepherd-or-white-owl/ ...
 

Sadež je odgovoril/a na
kaj pa so nagrade?
 

Bad girl je odgovoril/a na
Ojla! Prijavila se bom na tvojo igro! Tukaj ...
 

Bad girl je odgovoril/a na
Sem rešla! NUJNO ŠE ENO ANKETOOO!!!:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: