snofi
Naslednji Pil izide 1. julija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Igralnica: Write it! 1. del

Write it! 1. del

3
Hoooj!
Nekateri se še spomnite moje Story cubes, ki sem jo poskusila dvakrat izvesti a mi je izpadla....Noooo, zdaj bom naredila podobno...Le da še TEŽE (muahahahaha) Nsn, ampak težje pa booo....
NAVODILA:
-Prijava: Ko napišete prvo "zgodbo" ste praktično že notri v tekmovanju (pod zgodbo napišite še: SODELUJEM)
-Jaz bom napisala nekaj nepovezanih besed na listke in jih žrebala.
-Iz tistih besed, boste morali sestaviti zgodbo, ki je dokaj smiselna, oz. ima povezane dogodke. Naj bo čimbolj izvirna!
-Uporabiti boste morali VSE besede
-Imeli boste časa en teden
-Najbolj nesmiselna zgodba izpade, tako se bo nadaljevalo
-Nagrada: Naročim se na zmagovalca, naredim objavo o njem in objavo na njegovo željo
P.S "zgodbo oz. pravljico" lahko pišete z nadaljevanjem ali brez (vaša odločitev) Če boste z nadaljevanjem, potem to napišite

DANAŠNJE BESEDE SO:
Zvezde
Krava
Roža
Čebela
Puščica
vesolje
Otrok
Pes
Učenje
Luna
Postelja
Zelje

Zgodbo napišite v komentarje!
P1
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Sodelujem!
Zgodba (brez nadaljevana, kratka):
SAMOTNA KMETIJA
Nekoč je na nekem hribu stala majhna kmetija. Čeprav je bila majhna je na njej živelo veliko živih bitij. Nekega večera, ko so na nebu sijale ZVEZDE so se živali pogovarjale o ljudeh na tej kmetiji. "Ljudje so tukaj zelo prijazni. Najbolj mi je všeč deček Leonard" je rekla KRAVA. "Ja prav imaš" ji je odgovorila goska, ki se je kopala v ribniku zraven pašnika. "In tukaj so posajene najboljše ROŽE" je povedala ČEBELA, ki je letala okoli čebelnjaka in brenčala. Naslednje jutro je Leonard zgodaj vstal vzel lok in PUŠČICO in se napotil k drevesu na katerem je visela tarča. Napel je lok in izstrelil puščico. Zadel je direktno na stredino. OTROK je od VESELJA sakal po pašniku. Slišal ga je PES Riko, ki je prepoznal veselje dečka in pritekel k njemu. Kmalu je Leonarda poklical oče. Odtekel je v hišo lok in puščico pa pustil na pašniku. Šel se je učit. UČENJE ni trajalo dolgo in kmalu se je spet podil po pašniku. Njegova mama je medtem pobirala ZELJE, ki je že zraslo. Odnesla ga je v kuhinjo, kjer je začela kuhati kosilo. Dan je hitro minil in kmalu je prišla noč. Leonard je odšel v posteljo. Kmalu je trdno zaspal. LUNA je zunaj osvetljevala pašnik, kjer so se živali pogovarjale o dnevu, ki je minil. Leonardov očka je oboževal VESOLJE, zato je odšel na pašnik in od tam gledal zvezde.

Upam, da je vredu. Z velikimi črkami so napisane besede, ki smo jih mogli uporabiti.
Lp, Lexi7, ki komaj čaka nov del
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Sodelujem!
Moja zgodba, kratka in brez nadaljevanja:
DELAVNA ČEBELICA
Nekoč je na nekem drevesu visel panj. Iz tistega panja je priletela ČEBELA. Letela je od rože do rože, in iskala najlepšo rožo. Najlepša ROŽA je bila rumene barve. Čebela je odletela do ograje kjer se je pasla KRAVA. ''Kaj počne tisti OTROK?'' vpraša čebela kravo. ''Otrok strelja puščice z lokom. Ampak PUŠČICO je odneslo v drevo'' pove krava. ''Miha!!'' se zadere otrokova mama. ''Ja?'' vpraša Miha. ''Pridi!!! Učiti se moraš!!'' zavpije. Miha je stekel noter in šel v sobo. Skozi okno je slišal lajanje PSA. Bilo je zelo nadležno in zato UČENJE ni trajalo več kot nekaj sekund. Na vrata hiše je potrkal Bine. Njegov najtežji sošolec. Vsedel se je na Mihovo posteljo, in POSTELJA se je zaradi njegove teže zlomila. V sobo je prišla Mihova mama in jima prinesla surovo ZELJE, katerega sta morala pojesti. Čez nekaj minut je LUNA posijala na nebu. Zato sta Miha in Bine odšla na travnik, kjer sta opazovala ZVEZDE. Miha je navdušen nad vesoljem. VESOLJE je Mihetu zelo všeč. Tako se je Miha odločil postati astronavt.

Upam, da je v redu. Z velikimi črkami pa so besede, katere smo morali uporabiti, z velikimi so, da se lažje razbere.
Lp, Cool Girl
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Sodelujem
Moja zgodba bo bila vsak del posebej.

Vem da sem še OTROK ampak zelo dobro strelja z lokom in PUŠČICO. Vedno sem si želela iti na tekmovanja a to dekletom pri nas ni dovoljeno. Na srečo imam zelo dobrega brata, ki mi vedno toji ob strani in me spodbuja. Zvečer ko grem v POSTELJO mi govori o ZVEZDAH in LUNI na nebu in o tem da bom enkrat lahko tekmovala. Ko zjutraj vstanem grem najprej do KRAV, ki jih imamo potem pa grem največkrat pojesti zajtrk. Potem se igram z mojim PSOM Tačkom nato pa grem v trgovino ZELJE, kjer prodajajo knjige. Tam si kupim knjige o lokostrelstvu in se UČIM. Ko pridem domov je že pozno tako da k meni spet pride moj brat in skupaj se spet pogovarjava o VESOLJU. Najraje pa imam ROŽE in najlepše na svetu je ko vidim rože obkrožen z ČEBELAMI. Takrat si predstavljam mene na tekmovanju obkroženo z občudovalci. Upam da se to kdaj uresniči.
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Sodelujem

Krive so ZVEZDE (nadeljevalna zgodba)

Bil je eden izmed tistih običajnih dneh na dedkovi kmetiji. Ležal sem pod soncem in gledal v nebo. Rad sem lenaril. To lahko izveste tudi po mojih ocenah. UČENJE mi ne diši. Bil sem OTROK, ki ni nič naredil sam od sebe. Moj plan za danes je bilo neskončno lenarjenje. Na žalost mi je moje ideje pokvaril dedek. Moral sem iti pomolsti krave. To je bilo tako nagnusno dejanje. Fuj. Pomolzel sem vse krave razen zadnje. Ta KRAVA me je živcirala. Ko sem jo želel pomolsti me je brcnila. Še enkrat sem poizkusil ampak zdaj mi je skoraj pokakala čevlje. Odidem iz skednja odločno prepričan, da bo dovolj za en dan. Dedek me pokliče na kosilo. Res sem zelo vesel, ampak ne za dolgo. Danes je za kosilo ZELJE. Bljak in fuj. Kosila se niti ne dotaknem in zato ostanem lačen. Odločim se, da za potešenje lakote grem nabrati nekaj malin. Ker jih na dedkovi kmetiji ni jih grem nabrati k sosedom. Začnem ih nabirati ko začutim nekaj silovitega. Stopil sem na čebelo. Skačem po eni nogi in pik me je le malo zabolel. Ampak ker je ČEBELA ko je pičila izgubila želo in umrla se ji začnem smejati in skakati po njej. Kar naenkrat stoji ob meni deklica. Imela je lepe rumene lase. Gledala me je milo kot ne vem kaj. Naenkrat je vame priletela Amorjeva PUŠČICA. Začel sem se sliniti pa sploh ne vem zakaj. Kar hitro sem se spolnil, da sem na sosedovem območju in da sem tehnično gledano tat. Kar naenkrat sva se začela pogovarjati in pogovor je tekel in tekel vse hitreje in hitreje. Bil je že pozen večer. Legla sva na travo in gledala v nebo. Bila je polna LUNA. Ogledovala sva si VESOLJE čeprav sva videla le Eno zvezdo in Luno. Vprašal sem jo kako ji je ime ona pa mi je povedala, da je Luni. Utrgal sem rožo in ji jo podaril. Ona si jo je dala v lase. Ob mesečini lune, ki se je odbijala od bližnjega jezera je bilo res lepo. Ampak to je zmotil dedek ki me je poklical in mi rekel >>POSTELJA te že čaka mladenič<<. Vstal sem se in se želel posloviti, ko je Luni dejala >>Jutri pride moj PES k tebi. Nekaj ti bo prinesek<<.

Se nadaljuje…
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.

Igralnica


Objava:

UGANKE 5. del

Ogledov: 3 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

SLIKE 3. del

Ogledov: 2 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

IGRA UGIBANJA - Slončkova verzija 6. del

Ogledov: 33 Odgovorov: 5
 
0
Objava:

UGANKE 4. del

Ogledov: 35 Odgovorov: 4
 
3
Objava:

UGANKE 3. del

Ogledov: 56 Odgovorov: 6
 
1
Objava:

- TO - ALI - ONO - 4. del

Ogledov: 53 Odgovorov: 9
 
3
Objava:

Pasme psov glasovanje 6. del

Ogledov: 48 Odgovorov: 14
 
1
gdč. PILovka potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Soba

Živijo
Jaz si zelo želim svojo sobo. Kako naj vprašam starše? V tej sobi, ki je zelo majhna nekje 2m in pol je dolga in široka¨. V njej ima moja mami oblačila in sestrica oblačila ter sestica pisalno mizo in jaz pisalno mizo. Ali mi bodo starši dovolili? Jaz si zdaj sobo delim s dvema sestricama. Kaj mora vse biti v najstniški sobi? Kje kupiti najcenejše pohištvo? Kako v sobi narediti dekoracijo? Hvala vam že vnaprej za odgovore.
Lp,
gdč.PILovka
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kaj je razlog, da nisi naročen na Pil?
Pil je predrag.
(138)
Starši so proti.
(40)
Ne tekmujem v Veseli šoli.
(39)
Vsebine niso dovolj zanimive.
(48)
Nimam časa za branje.
(45)
Vse potrebno dobim na Pilovi spletni strani.
(105)
Sem naročen/a na Pil.
(217)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Hermiona 2 je odgovoril/a na
Pač nism točno 13 ampak ok pač jaz ponavadi ...
 

DONNA je odgovoril/a na
men iskren je za 5 ker res lepo rišeš men ...
 

I love book je odgovoril/a na
Hej, se cisto strinjam zgodbe so bile veliko ...
 

Jiyu je odgovoril/a na
waww zlo lepo:heart_eyes::heart::heart::clap::clap:
 

Daenerys je odgovoril/a na
Prelepo, zagotovo ti vzame ogromno časa. ...
 

Cool Girl je odgovoril/a na
ful lepo, lušno :))
 

Sk8er girl nepr. je odgovoril/a na
Dann, a mas myb snep?
 

LUCIJA22 je odgovoril/a na
vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaavvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv ...
 

LUCIJA22 je odgovoril/a na
ooopaaaa vavvvvvv
 

LUCIJA22 je odgovoril/a na
VVVVavv zelo kjutti
 

Sk8er girl nepr. je odgovoril/a na
posteljaa!!
 

I love book je odgovoril/a na
ful je lusno, obozujm
 

I love book je odgovoril/a na
moj stil je cudn ampak lah uppiss u pinterest ...
 

Mini je odgovoril/a na
waw ti mas res zelo dobro domisljijo! zelo ...
 

Doglover je odgovoril/a na
Zdej poleti nosim majco z ali brez rokavov ...