snofi
Naslednji Pil izide 6. oktobra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pilov blog: 1.BLOG NAJ RECEPTI (brownies)

1.BLOG NAJ RECEPTI (brownies)

4
Help GIRL
.PripravaZdravo!
Spet nov blog mogoče si mislite :grimacing::unamused:ampak ko poskusite brawnie si mislite :open_mouth::smiley::innocent: res nyamy.Sledi:
-teorija o brawniih,recept,posnetek,slika,komentarji...
Čokoladni piškot ali preprosto pecivo je kvadratna ali pravokotna čokoladna slaščica. Pecivo je na voljo v različnih oblikah in je lahko mehko ali pecivo, odvisno od njihove gostote. Vključujejo lahko oreščke, glazuro, kremni sir, čokoladne žetone ali druge sestavine. Različica z rjavim sladkorjem in vanilijo namesto s čokolado v testu se imenuje blond brownie ali blondie. Brownie je bil razvit v ZDA konec 19. stoletja, populariziran pa v ZDA in Kanadi v prvi polovici 20. stoletja.

Drobni piškoti so piškoti in se ne štejejo za torto. Običajno jih jemo ročno, pogosto jih spremlja mleko, postrežemo jih tople s sladoledom (a la mode), prelijemo s stepeno smetano ali potresemo s sladkorjem v prahu in mešanico. V Severni Ameriki so običajne domače poslastice, priljubljene pa so tudi v restavracijah in kavarnah.
Legenda o ustvarjanju piškotov je legenda Berthe Palmer, ugledne čikaške družabnice, katere mož je imel hotel Palmer House. [2] Leta 1893 je Palmer prosil slaščičarja za sladico, primerno za dame, ki so se udeležile kolumbijske razstave v Chicagu. Zahtevala je slaščico, podobno torti, manjšo od kosa torte, ki bi jo lahko vključili v kosila v zaboju. [3] Rezultat je bil Palmer House Brownie z orehi in marelično glazuro. Sodoben hotel Palmer House streže sladico pokroviteljem iz istega recepta. [4] Ime je posladek dobil nekje po letu 1893, vendar ga takrat niso uporabljale kuharske knjige ali revije. [3]


Z mešanjem stopljenega masla s čokolado dobimo čokoladni piškot
Prva znana tiskana uporaba besede "brownie" za opis sladice se je pojavila v različici Cook Cook School of Cooking School v Bostonu iz leta 1896 avtorice Fannie Farmer, ki se nanaša na melasne pogače, pečene posamično v pločevinastih kalupih. [5] Vendar Farmer piškoti niso vsebovali čokolade. [6]

Leta 1899 je bil prvi znan recept objavljen v knjigi Machias Cookbook. Imenovali so jih "Brownie's Food". Recept je na strani 23 v oddelku za torte v knjigi. Marie Kelley iz Whitewatera v Wisconsinu je ustvarila recept.

Najzgodnejši objavljeni recepti za čokoladni piškot v sodobnem slogu so se pojavili v Home Cookery (1904, Laconia, NH), Service Club Cook Book (1904, Chicago, IL), The Boston Globe (2. april 1905, str. 34), [3] in izdaja Farmer Cookbook iz leta 1906. Ti recepti so pripravili sorazmerno blag in podoben piškotu.

Do leta 1907 je bil piškot dobro uveljavljen v prepoznavni obliki, v Lowneyjevi knjigi o kuharici Marije Willet Howard (izdala ga je Walter M. Lowney Company, Boston) pa je prirejen recept bostonske kuharske šole za "Bangor Brownie". Dodalo je dodatno jajce in dodaten kvadrat čokolade ter ustvaril bogatejšo, bolj mehko sladico. Zdi se, da je ime "Bangor Brownie" izviralo iz mesta Bangor v zvezni državi Maine, za katero v apokrifni zgodbi piše, da je bilo to rojstno mesto gospodinje, ki je ustvarila originalni recept za piškote. [5] Vzgojiteljica hrane iz Maine in kolumnistka Mildred Brown Schrumpf je bila glavni zagovornik teorije, da so bili piškoti izumljeni v Bangorju. [A] Medtem ko je The Oxford Companion to American Food and Drink (2007) ovrgel Schrumpfovo domnevo, da so "gospodinje iz Bangorja" ustvarile piškote, navaja objavo recepta za piškote v kuharski knjigi Fannie Farmer iz leta 1905 [11], v drugi izdaji Oxfordske enciklopedije hrane in pijače v Ameriki (2013) pa je dejal, da je odkril dokaze, ki podpirajo Schrumpfovo trditev, v obliki več 1904 kuharske knjige, ki so vključevale recept za "piškote iz Bangorja".
Recept:
Končno no tale recept je za priložnostih zabavah,RD,porokah itd.
Za 12 oseb.Preprosto.Priprava 10min in kuhanje 20min.20+10 je 30min.
250
g
masla
250
g
navadne temne čokolade
2
cl
ruma
250
g
rjavega sladkorja
10
g
vanilijevega sladkorja
180
g
moke
50
g
kakava v prahu
5
jajc
20
g
masla za pekač

V kozici skupaj stopimo maslo in jedilno čokolado, da nastane gladka zmes. Odstavimo, vmešamo rum in nekoliko ohladimo. V večji skledi zmešamo rjavi sladkor, vanilijev sladkor, moko in kakav v prahu. Prilijemo čokoladno zmes in dodamo jajca. Vse skupaj dobro premešamo z mešalnikom, da dobimo enotno in gladko zmes.

Pečico ogrejemo na 180 °C. Pekač dobro namažemo z maslom in vanj vlijemo čokoladno zmes. Potisnemo ga v ogreto pečico in pečemo 15 minut. Pečene brownieje dobro ohladimo. Ohlajene narežemo na kvadratke in postrežemo.Ob večjih priložostih lahko okrasite npr z prelivom predlagam čokoladnega...
BRAWNIES-RJAVČKI
Slika:
https://www.google.com/search?q=brownies&sxsrf=ALeKk005zgYzi-HqUnmn3WvZ7WGG7fmZwQ:1619526840364&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjklJjQt57wAhVOl4sKHWZCB44Q_AUoAXoECAEQAw&biw=1152&bih=611#imgrc=JdmJX7AXrGux-M
Posnetek:
https://www.youtube.com/watch?v=KETPZPm6148
Za podrobnosti recimo preliv,okraske ali več napišite v komentar
Hvala in lep pozdrav!
Help GIRL
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
In napišite kakšen je okus ali je uspelo...:wink:
0
 
Help GIRL
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ali lahko namesto rjavega cukra uporabm navadnega?
Drgač pa super blog!:yellow_heart::yellow_heart:
1
 
Help GIRL
Ja,seveda oprosti za pozen odgovor.
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Preden na spletu karkoli objaviš, se vprašaj: ali objava vsebuje karkoli, česar ne bi želel deliti s popolnim neznancem na cesti?

Pilov blog


Objava:

Intervjuji 3.del

Ogledov: 17 Odgovorov: 2
 
0
Lalallaa, prava
Objava:

Intervjuji 2.del

Ogledov: 14 Odgovorov: 1
 
0
Objava:

Hogwarts life school 3. del

Ogledov: 36 Odgovorov: 3
 
2
Objava:

intervjuji pilovcev🙃 12. del

Ogledov: 20 Odgovorov: 2
 
2
Objava:

Intervjuji 1.del 1. del

Ogledov: 43 Odgovorov: 2
 
1
Objava:

What? Why? Really? 1. del

Ogledov: 54 Odgovorov: 1
 
4
Objava:

Jesenki blog

Ogledov: 36 Odgovorov: 1
 
4
najstnica potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

eksplicitni prizori

Živjo!
Jaz sem stara 15 let, ampak me starši očitno še vedno vidijo kot otroka, saj ne smem brat knjig, ki vsebujejo spolnost ali gledati filmov s spolnostjo (niti, če jo samo OMENJA) in goloto.
Problem je, ker imajo skoraj vse knjige za mladostnike oz. mlade odrasle, vključeno spolnost. In jaz si tut želim kdaj prebrat kakšen ljubezenski roman ali gledat film za starejše. Je pa še tole: nikoli ne morem nobenega filma gledat sama oz. ga sama izbrat, vedno zraven gledata še moji mlajši sestrici, zato nikoli ne gledamo kakšnih filmov, ki bi bili za od 12, 15 let, samo družinske filme. Sicer nimam želje gledat prav spolnosti in golote, ampak vsak film, ki bi ga želela pogledat iz drugih razlogov (dobre zgodbe, igralcev ...), vsebuje kakšno eksplicitno sceno.
Zdaj razmišljam, da bi si v knjižnici pač sposodila tudi kakšno knjigo, ki ima noter spolnost in kdaj sama doma, na računalniku, pogledala film, ki si ga dejansko želim JAZ, ne moji sestrici, pa tudi, če vključuje nekaj eksplicitnih scen. Staršem ne bi povedala, ker bi samo začela probleme.
Kaj mislite vi?
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kakšen se ti zdi septembrski Pil?
Super kot vedno.
(443)
Boljši kot lani.
(104)
Lani mi je bil bolj všeč.
(215)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

Zadnji odgovori

Tisto na ovratniku zgoraj naj bi bila pajkova ...
 
Hej #Stefi, mene pa samo zanima, če bi se ...
 
Omgggg ta jaknaaaa je tokk hudaaa js bi tud ...
 
Hvala za intervju, dober je bil 🥰!
 
ojla super jee! dobesedno je vse lepo! jopca ...
 
Škoda ker je to zadnji del:sneezing_face:
 
kje si jih kupila?
 
hvala,.super je
 
Waaaaaaaw🤩🤩🤩🤩. Fuuuul je lep. Res ni tako ...
 
owww neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ...
 
wow ful lepa slika, maš velik talent za to ...
 
Sem glih oddala pa sori za zamudo