1.BLOG NAJ RECEPTI (brownies)

Spet nov blog mogoče si mislite :grimacing::unamused:ampak ko poskusite brawnie si mislite :open_mouth::smiley::innocent: res nyamy.Sledi:
-teorija o brawniih,recept,posnetek,slika,komentarji...
Čokoladni piškot ali preprosto pecivo je kvadratna ali pravokotna čokoladna slaščica. Pecivo je na voljo v različnih oblikah in je lahko mehko ali pecivo, odvisno od njihove gostote. Vključujejo lahko oreščke, glazuro, kremni sir, čokoladne žetone ali druge sestavine. Različica z rjavim sladkorjem in vanilijo namesto s čokolado v testu se imenuje blond brownie ali blondie. Brownie je bil razvit v ZDA konec 19. stoletja, populariziran pa v ZDA in Kanadi v prvi polovici 20. stoletja.
Drobni piškoti so piškoti in se ne štejejo za torto. Običajno jih jemo ročno, pogosto jih spremlja mleko, postrežemo jih tople s sladoledom (a la mode), prelijemo s stepeno smetano ali potresemo s sladkorjem v prahu in mešanico. V Severni Ameriki so običajne domače poslastice, priljubljene pa so tudi v restavracijah in kavarnah.
Legenda o ustvarjanju piškotov je legenda Berthe Palmer, ugledne čikaške družabnice, katere mož je imel hotel Palmer House. [2] Leta 1893 je Palmer prosil slaščičarja za sladico, primerno za dame, ki so se udeležile kolumbijske razstave v Chicagu. Zahtevala je slaščico, podobno torti, manjšo od kosa torte, ki bi jo lahko vključili v kosila v zaboju. [3] Rezultat je bil Palmer House Brownie z orehi in marelično glazuro. Sodoben hotel Palmer House streže sladico pokroviteljem iz istega recepta. [4] Ime je posladek dobil nekje po letu 1893, vendar ga takrat niso uporabljale kuharske knjige ali revije. [3]
Z mešanjem stopljenega masla s čokolado dobimo čokoladni piškot
Prva znana tiskana uporaba besede "brownie" za opis sladice se je pojavila v različici Cook Cook School of Cooking School v Bostonu iz leta 1896 avtorice Fannie Farmer, ki se nanaša na melasne pogače, pečene posamično v pločevinastih kalupih. [5] Vendar Farmer piškoti niso vsebovali čokolade. [6]
Leta 1899 je bil prvi znan recept objavljen v knjigi Machias Cookbook. Imenovali so jih "Brownie's Food". Recept je na strani 23 v oddelku za torte v knjigi. Marie Kelley iz Whitewatera v Wisconsinu je ustvarila recept.
Najzgodnejši objavljeni recepti za čokoladni piškot v sodobnem slogu so se pojavili v Home Cookery (1904, Laconia, NH), Service Club Cook Book (1904, Chicago, IL), The Boston Globe (2. april 1905, str. 34), [3] in izdaja Farmer Cookbook iz leta 1906. Ti recepti so pripravili sorazmerno blag in podoben piškotu.
Do leta 1907 je bil piškot dobro uveljavljen v prepoznavni obliki, v Lowneyjevi knjigi o kuharici Marije Willet Howard (izdala ga je Walter M. Lowney Company, Boston) pa je prirejen recept bostonske kuharske šole za "Bangor Brownie". Dodalo je dodatno jajce in dodaten kvadrat čokolade ter ustvaril bogatejšo, bolj mehko sladico. Zdi se, da je ime "Bangor Brownie" izviralo iz mesta Bangor v zvezni državi Maine, za katero v apokrifni zgodbi piše, da je bilo to rojstno mesto gospodinje, ki je ustvarila originalni recept za piškote. [5] Vzgojiteljica hrane iz Maine in kolumnistka Mildred Brown Schrumpf je bila glavni zagovornik teorije, da so bili piškoti izumljeni v Bangorju. [A] Medtem ko je The Oxford Companion to American Food and Drink (2007) ovrgel Schrumpfovo domnevo, da so "gospodinje iz Bangorja" ustvarile piškote, navaja objavo recepta za piškote v kuharski knjigi Fannie Farmer iz leta 1905 [11], v drugi izdaji Oxfordske enciklopedije hrane in pijače v Ameriki (2013) pa je dejal, da je odkril dokaze, ki podpirajo Schrumpfovo trditev, v obliki več 1904 kuharske knjige, ki so vključevale recept za "piškote iz Bangorja".
Recept:
Končno no tale recept je za priložnostih zabavah,RD,porokah itd.
Za 12 oseb.Preprosto.Priprava 10min in kuhanje 20min.20+10 je 30min.
250
g
masla
250
g
navadne temne čokolade
2
cl
ruma
250
g
rjavega sladkorja
10
g
vanilijevega sladkorja
180
g
moke
50
g
kakava v prahu
5
jajc
20
g
masla za pekač
V kozici skupaj stopimo maslo in jedilno čokolado, da nastane gladka zmes. Odstavimo, vmešamo rum in nekoliko ohladimo. V večji skledi zmešamo rjavi sladkor, vanilijev sladkor, moko in kakav v prahu. Prilijemo čokoladno zmes in dodamo jajca. Vse skupaj dobro premešamo z mešalnikom, da dobimo enotno in gladko zmes.
Pečico ogrejemo na 180 °C. Pekač dobro namažemo z maslom in vanj vlijemo čokoladno zmes. Potisnemo ga v ogreto pečico in pečemo 15 minut. Pečene brownieje dobro ohladimo. Ohlajene narežemo na kvadratke in postrežemo.Ob večjih priložostih lahko okrasite npr z prelivom predlagam čokoladnega...
BRAWNIES-RJAVČKI
Slika:
https://www.google.com/search?q=brownies&sxsrf=ALeKk005zgYzi-HqUnmn3WvZ7WGG7fmZwQ:1619526840364&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjklJjQt57wAhVOl4sKHWZCB44Q_AUoAXoECAEQAw&biw=1152&bih=611#imgrc=JdmJX7AXrGux-M
Posnetek:
https://www.youtube.com/watch?v=KETPZPm6148
Za podrobnosti recimo preliv,okraske ali več napišite v komentar
Hvala in lep pozdrav!
Help GIRL
Odgovori:

Drgač pa super blog!:yellow_heart::yellow_heart:

Moj odgovor:

Svetovalnica
zenski problemi
ja nvm kko nej to recm ampak zanima me kaksn je pr zenskah obcutk k dobis orgazm pac jst nvm a sm ga dobil al ne in nvm kaksn je tkrt obcutk tkoda ja prosm povjte kaj vi cutite tkrt
Obvestila
DODATNE UGODNOSTI ZA NAROČNIKE
Naročniki revije Pil, pozor!
Na Pilovi spletni strani imate naročniki revije posebne ugodnosti. V klepetalnici lahko z drugimi naročniki klepetate v ločeni sobi klepetalnice, ustvarjate teste v Galaksiji testov ter na vseh forumih objavljate fotografije in risbe.
Vse, kar potrebujete za aktivacijo ugodnosti, je naročniška številka.
Naročniško številko dobiš na e-poštni naslov, ki si ga vpisal/a na naročilnico. Dostop do dodatnih vsebin za naročnike lahko aktiviraš tudi tako, da vpišeš ime in priimek plačnika naročnine (to je najverjetneje eden od staršev oz. skrbnikov). Če številke nikakor ne najdeš, piši na revije@mladinska-knjiga.si in ti bomo pomagali.
Kam vneseš naročniško številko? Klikni desno zgoraj na svoj vzdevek in izberi “Dostop za naročnike” ali pojdi direktno na povezavo https://www.pil.si/mojprofil/aktivacija.