snofi
Naslednji Pil izide 1. julija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: December presenečenj 9. del

December presenečenj 9. del

2
Vem, da je že maj in vse to, ampak, rada bi končala to zgidbo, zato jo pišem zdaj. Sredi maja. Zdaj pa na zgodbo :nerd:!
P.S. Spet bom devala emojije v zgodbo:wink:

~~~~ZJUTRAJ~~~~
Zbudila sem se, ko je Brina prižgala luč v kopalnici, ko je šla na stranišče. :toilet: Glavo sem porinila v blazino in se pokrila čez obraz. Ko je končno zapustila stranišče je pozabila ugasnit luč. »Brina...« sem rekla skozi stisnjene zobe. »Upsi, izvoli.« je rekla in ugasnila luč. Tudi če je rekla upsi, nisem mogla nazaj zaspati. Odkopala sem se iz odeje in vzela telefon iz nočne omarice. Ura je bila pol sedmih. Prižgala sem si majhno lučko in odšla do omarice za knjige. Izbrala sem romantično komedijo in jo začela brati. Kmalu je prišla v mojo sobo Belka. Počohala sem jo za ušesom. To ima najraje. Ko sem bila naveličana branja sem odšla v kuhinjo. Vzela sem krožnik in toast ter si namazala arašidov namaz. :peanuts:Vsedla sem se za mizo in začela jesti. Na pol kruha mi je napisala Jasmina, da ima idejo, da bi se danes dobile v parku. Rekla sem ja, a nekje proti večeru, ker ko sem mami in babi zbudita gremo nekam. Kmalu je tudi Ema napisala, da se strinja. Pojedla sem dokonca in odšla v svojo sobo. Tokrat sem si za oblačila izbrala kavbojke, črno majico z marejticami in jeans jakno. V kopalnici sem se počesala in naredila frizuro. Naredila sem si grozno figo v eni sekundi. Pograbila sem nahrbtnik in vanj dala knjigo, ki sem jo pričela brati. Že zdaj sem se pripravila za čez nekaj ur. Kmalu je bila ura pol osem. Takrat so se zbudili še ostali. Ob pol devetih smo bili pripravljeni. No, skoraj. Jaz se nisem mogla odločiti, ali vzamem labelo z okusom vanilije ali maline.:lipstick:Odločila sem se za malino. Brina se ni mogla posloviti od Belke, mami ni našla telefona, babi pa nas je samo gledala. Kmalu smo bile resnično pripravljene. Mami je vžgala avto in smo odšli.
~~~~DOPOLDAN~~~~
Peljali smo se v smeri proti Jesenicam. Kmalu smo lahko zagkedali gore.:mountain_snow:Bile so veličastne. Brina je kmalu potožila, da je lačna. »Ravnokar smo jedli.« je rekla mami. »Sploh pa nimamo...« je nadaljevala »česa nimamo dragica?« je vprašala babi. Iz torbe je privlekla sendvič in ga dala Brini. Jaz sem samo vzela slušalke in telefon ter poslušala glasbo. Kmalu smo prispeli. Pripeljali smo se do majhne hiše, pred katero je stal kombi. V njem je bilo veliko škatel. »Halo, lahko vstopimo?« je vprašala mami, ko smo stopili do vrat, ki so bila odprta. »O, Amelia.« je rekel gospod z očali. Bil je vesel. Popravil si je očala in me pogledal. »Adela in Brina.« je še dodal. »Kar za mano.« je rekel in nam pokazal, da lahko pridemo v hišo. »Selimo se v Ljubljano, v vaši ulici bomo.« je dejal, ko smo hodili po majhnem hodniku. »Mami, kam lahko dam računalnik?« je vprašal glas. »V tisto škatlo.« je dejal bolj umirjen starejši glas. Zvoki so prihajali iz sobe na koncu hodnika. Tja smo bili namenjeni. »Amelija, to je... no pač to je moja žena. In to je Emina.« je še dodal. Pokazal je dve punci. Ženo in hčerko. »Živjo, jaz sem Delfi. To pa je Emina. Ti si vrjetno Brina, ti pa Adela.« je rekla gospa. Bila je suha ampak zelo prijazna. Emina se je skrivala za njo. Delfi ji je rekla, da naj gre z mano, do konca preselit njeno sobo. Emina me je odpeljala do njene sobe. »Je res, da vas na šoli kregajo, če zamudite eno sekundo? A je res, da vas na šoli tepejo, če dobite oceno višjo od dve? A je res, da imate obupno hrano?« me je vprašaka ko sva stopili v njeno sobo. »Ne, ne, in ne. Kdo ti je to povedal? Zelo so prijazni in ne devajo nam ogabne hrane. No razen ene juhe pa še ta je en dan na leto.« sem ji rekla. Nasmehnila se je. »Vesela sem, da bo v novi šoli vsaj kdo, ki ga poznam.« je rekla. Odprla je novo škatlo in vanjo dala ogromno zvezkov. »Bi mi v torek po šoli prišla pomagati prepleskati novo sobo?« me je vprašala. »Z veseljem.« sem ji dejala nazaj. Nato sva do konca pospravili vse stvari iz polic in omar. Oblačila sva dali v kovčke, zraven plišastega dinozavra.🦕Ko sva končali, okrog pol enih sva odšli po orodje.
~~~~POPOLDNE~~~~
Z orodjem sva raztavili posteljo in omaro.:wrench: Ko sva znosili posteljo in omaro v delcih ven iz sobe,v smeti naju je čakala še pisalna miza. Tudi njo sva raztavili in dali v škatlo. Ko sva, dokončno pospravili sobo, sva zaprli škatle in jih odnesli v kombi. Nato sva odšli do mize, kjer so bili sendviči. Vsi so se zabavali in klepetali, jaz in Emina pa sva si izmenjali številki. Ko sva se najedli naju je Delfi peljala v trgovino z barvo za steno. Dala nama je 100€ sama pa odšla z mojo mami nekam na sprehod. :dollar:Kmalu po tem, ko sva vstopili v trgovino sva našli barve za steno. Emina se je odločala med svetlo rumeno in svetlo modro. Najrajši ima beš barve, zato se je odločala med njimi. Izbrala je rumeno. Na blagajni sva plačali. Nato sva odšli pred trgovino na klopco. Kmalu po tem, ko je Delfi poklicala, da prideta je začelo snežiti. Bilo je zelo mrzlo in Emina se je začela tresti. Nekaj metrov stran od trgovine je bila stojnica s kakavom. »Počakaj me tukaj.« sem rekla Emini in odšla do stojnice. »Dva kakava prosim.«:coffee: sem rekla. Plačala sem s svojim denarjem in odšla nazaj proti Emini. Ko sem ji ponidila kakav, so se ji lica pobarvala na rdeče. »Hvala. Nihče mi ni še nikoli ponudil kakava.« je rekla. »Veš, v šoli nisem bila ravno priljubljena. Nisem imela prijateljev. Zelo se veselim, da se bom preselila v Ljubljano.« mi je rekla. Besede so me malo presenetile. Izgledala je, kot najpriljubljena, pa ni imela nobenega prijatelja. Medtem, ko sva čakali na Delfi in mami sva do konca popili kakav. »Ali sta že utrujeni?« naju je vprašala Delfi. Odkimali sva. »Super, ker gremo gledati pohištvo za tvojo sobo Emina.« je dodala moja mami. Na zadnjih sedežih sva skakali od veselja. Obedve imava namreč radi shooping.:shopping_bags: Odšle smo v Ljubljano v ikeo. Tam smo kupile posteljo, omare, police in še mnogo drugih stvari. Celo še enega pliškota za Emino (ona sicer to ne ve). Ko nam je vse uspelo spraviti v avto smo se odpeljale do novega doma. Pohištvo (seveda razstavljeno) smo znosile v hodnik. Z Emino sva si nato ogledali njeno sobo. Bila je čisto bela. Tako kot bolnišnica.
~~~~ZVEČER~~~~
Z Jamesom, Delfi, Emino in Benijem (psom) smo še imeli večerjo. :spaghetti:Po večerji so se nam zahvalili za pomoč. Z Emino sem se zmenila, da v ponedeljek pridem v njihov novi dom. Pomagala ji bom pleskati.Pa še prespala bom pri njih. To bo šele zabavno. Nato smo se poslovili in smo odšli. Na poti nazaj me je babi vprašala, kako je bilo z Emino. Odgovprila sem ji, da je bilo super. Povedala sem ji za najne načrte. Bila je vesela. Ko sem prišla domov, sem se spomnila na Jasmino in Emo. Ko sem ju poklicala sta rekli, da ni hudega un da sta tudi onidve pozabili. Na srečo.:relieved: Nato sem se sla umit, oblečit in poslovit za lahko noč. Danes je bilo super. Veselim se, ker bom imela družino v ulici. Nato sem zaspala.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~To je bilo to. Se opravičujem za dve stvari:

-ker pišem o božiču sredi pomladi,
-ker zlo dolg nisem objavila novega dela.
Se oproščam. Če kdo želi ga lahko obveščam bo pa vsaj enkrat na 14 dni. Adijo
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hey,

jaz nisem neka profesionalka v pisanju zgodb, bi te pa rada opozorila na nekaj napak, če ne zameriš. Ideja in kontekst sta dobra in se vidi, da imaš talent za pisanje. Moraš ga le razviti. Včasih malo nerodno oblikuješ stavke, npr. Zbudila sem se, ko je Brina prižgala luč v kopalnici, ko je šla na stranišče. Dvakrat si napisala ko.
Mogoče bi bilo boljše, če bi napisala:
Zbudila me je luč, ki jo je Brina prižgala v kopalnici, ko je šla na stranišče.
Lahko pa napišeš samo tako:
Zbudila me je luč, ki jo je Brina prižgala v kopalnici.
Motilo me je tudi, da premi govor ni v novi vrstici. Mogoče lahko še to popraviš.:wink:
Še v tem delu bi nekaj popravila:
»O, Amelia.« je rekel gospod z očali. Bil je vesel. Popravil si je očala in me pogledal.
Tisto z očali, da si jih je popravil, je super, da si povedala tako podrobnost. "Bil je vesel" pa lahko napišeš, da so mu lica žarela od sreče in se je smehljal, tako, da si lažje predstavljam dejstvo, da je bil vesel.

Zdaj pa, da ne bo samo slabo, ti povem še kaj mi je všeč. Res mi je všeč ideja in dogajanje. Rabiš samo še nekaj vaje in boš z lahkoto popravila te napake.

Zdaj pa še nekaj. Upam, da mi ne zameriš za to moje sporočilo, ker moj namen ni, da bi se počutila slabo zaradi mojega komentarja, ampak ti želim pomagati, da se izboljšaš. :hugging::kissing_heart::wink:

P.S: Lahko me obvestiš o novem delu v kotiček in če boš rabila še kakšen nasvet sem ti na voljo. Pa oprosti za direktnost.:pensive:

Lp, iMusic:musical_score:
0
 
Drgač pa lepa zgodba, saj tud moja ni perfektna😉
 
Hvala, da si me opozorila. In ja, lahko te obveščam. Glede napak, jih bom pa poskusila izboljšati. Še enkrat hvala.
 
Fju, sem si kar oddahnila, ker nekateri ljudje ne sprejmejo ravno dobro kritike. Ti pa si jo. Sm pa šla preletet ostale dele in so res super (jih bom podrobno prebrala zdaj). Nadaljuj z zgodbo in hvala za obveščanje.❤️

Lepo se imej,

iMusic🎼
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Prepričaj se, da na spletu ne objavljaš svojih osebnih podatkov in ne žališ drugih uporabnikov.

Pisalnica


Apricot🍑
Objava:

Zgodbe iz dnevnika Nicole Y. Kelly

Ogledov: 29 Odgovorov: 1
 
0
Objava:

Počitnice pa take 9. Del

Ogledov: 6 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

V dvoje 1. del

Ogledov: 30 Odgovorov: 2
 
3
Objava:

Hana’s life 7. del

Ogledov: 18 Odgovorov: 5
 
2
Objava:

Pogubljeni 1. del

Ogledov: 33 Odgovorov: 2
 
5
Objava:

ADDICTED TO YOU 2. del

Ogledov: 21 Odgovorov: 2
 
2
Objava:

ADDICTED TO YOU 1. del

Ogledov: 22 Odgovorov: 0
 
2
gdč. PILovka potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Soba

Živijo
Jaz si zelo želim svojo sobo. Kako naj vprašam starše? V tej sobi, ki je zelo majhna nekje 2m in pol je dolga in široka¨. V njej ima moja mami oblačila in sestrica oblačila ter sestica pisalno mizo in jaz pisalno mizo. Ali mi bodo starši dovolili? Jaz si zdaj sobo delim s dvema sestricama. Kaj mora vse biti v najstniški sobi? Kje kupiti najcenejše pohištvo? Kako v sobi narediti dekoracijo? Hvala vam že vnaprej za odgovore.
Lp,
gdč.PILovka
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kaj je razlog, da nisi naročen na Pil?
Pil je predrag.
(143)
Starši so proti.
(41)
Ne tekmujem v Veseli šoli.
(39)
Vsebine niso dovolj zanimive.
(50)
Nimam časa za branje.
(46)
Vse potrebno dobim na Pilovi spletni strani.
(107)
Sem naročen/a na Pil.
(226)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

:raised_hand_tone1::eye::lips::eye: Kako ...
 

zelo lepa si:) Pa tudi lusno ovratnico imas;)
 

Happy life je odgovoril/a na
awww kok cute
 

Like emojis je odgovoril/a na
~Vzdevek ali ime v "času bivanja na Hogwartsu": ...
 

Doglover je odgovoril/a na
Oooo kok je cute:heart_eyes::heart_eyes:
 

Doggylover je odgovoril/a na
Ful zanimivo!!
 

I love book je odgovoril/a na
Zivijo, nisem odgovorila na objavo zato ti ...
 

I love book je odgovoril/a na
cestitam haha :)
 

I love book je odgovoril/a na
Hej, Mogoce bo kaksen gugl pomagal, drugace ...
 

kpop fan je odgovoril/a na
Se strinjam, lepo da čas posvetiš drugim. ...
 

Sončnica🌻 je odgovoril/a na
1. Želod 2. Rdeča mušnica 3. Čoln lp:grin:
 

Lover of books je odgovoril/a na
Olivia Gryfondom Vidra Ave zavetnikum Hermiona Minerva Dvorana ...
 

Daenerys je odgovoril/a na
O marija sveta O MADONA. ._. Sploh ne vem, ...
 

Lover of books je odgovoril/a na
https://images.app.goo.gl/6GS6DccTyE8vKzFG8