Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Minuta ljubezni 1. del

Minuta ljubezni 1. del

11
Sneg je tiho naletaval po mestnih ulicah. Bila je navadna, mrzla januarska noč. V majhnem mestecu je vladala tišina, ki so jo naenkrat zmotili tihi, previdni koraki. Postava zakrinkana v črno, se je po ulici gibala kar se da tiho. Naenkrat se je ustavila pred hišo in potrkala. V hiši je vladala popolna tišina in zgodilo se ni nič. Postava je še enkrat potrkala in s čisto tihim, nežnim glasom spregovorila.
»Prosim, odprite. Vašo pomoč potrebujem,«
V ključavnici je zaškrtalo in vrata so se rahlo priprla. Izza vrat je pokukal obraz temnolasega moškega, kateremu so na nosu postrani stala očala z majhnimi okvirji. Moškemu so se kot dokaz svojim letom na vrhu glave začeli kazati sivi prameni las. Gosto posejane gube pa so mu na obrazu počivale kot dokaz napornega vsakdana. A kljub vsemu temu je bilo na obrazu moškega razvidno še nekaj. Bilo ga je strah. Zelo strah. »Kaj želiš?«
Je vprašal čisto tiho, kot bi ga skrbelo, da ga kdo opazuje. Postava zakrinkana v črno si je snela kapuco tako, da so ji dolgi, svilnato, kostanjevo-rjavi lasje objeli ljubki obraz.


Ženska bi na pogled lahko bila stara okoli 20 let. Imela je prekrasen obraz, nenavadno smaragdno zelene oči in polne rdeče ustnice, ki so moškemu pred sabo, čeprav s prisilo namenile lep in pomirjujoč nasmeh. »Se lahko prosim pogovoriva?« Je dejala in moški se je s svojimi temnimi očmi zazrl nekam globoko v njene smaragdno zelene. Dale so mu za misliti. Zadnje čase ni zaupal nikomur. Večino časa je, če se je le dalo, preživel v svoji hiši, in upal, da ga ne bo doletela grozna usoda. Nikomur ni odpiral vrat, saj nikoli ni vedel kdo ga bo pričakal pred njimi. Edino izjemo je naredil pri tej mladenki. Pri tej čudoviti mladenki, v katerih očeh se je izgubil. Njene oči so še zmerom vsebovale tisto svetlo iskro življenja za katero je mislil, da so jo vsi že zdavnaj izgubili. Ta mladenka je bila nekaj posebnega. V to je bil prepričan. Njegovo življenje je bilo pravzaprav kar lepo. Po poklicu je bil zdravnik, kjer je dobival dobro plačo s katero si je lahko ustvaril lepo življenje. Odkar se je upokojil je minilo že kar nekaj časa in od takrat je živel kar se da mirno. Potem pa se je nekega dne vse obrnilo na glavo. Nikoli več ni bilo tako kot prej. Zdaj je le še trepetal pred smrtjo, ki je doletela že marsikoga pred njim. A ta mladenka mu je dajala upanja, da bi mogoče lahko spet bilo tako kot nekoč. In tako se je odločil.


»Prav, stopi naprej,« Vrata je odprl malo bolj na široko tako, da je ženska lahko stopila naprej. Znašla se je v prostoru, ki je bil nametan s knjigami, popisanimi in zmečkanimi listi ter raznimi ostanki hrane. V kotu je stala majhna pisalna miza in pisalni stol. Na sredini sobe je stal fotelj, ki je dajal videz, da ga moški pravzaprav ne uporablja za sedenje temveč, za shranjevanje raznih knjig in vse ostale šare. Poleg dveh kosov pohištva v sobici ni bilo več ničesar uporabnega za bivanje. Iz sobe so vodila le še ena vrata ter stopnice, ki so najverjetneje vodile v zgornje nadstropje, prav tako nabasano razne šare. »Oprostite za razmetanost. Kar izvolite, sedite,« Moškemu, ki mu je bilo očitno zelo nerodno, je iz fotelja razmaknil nekaj stvari tako, da je ženska lahko sedla. »Ne opravičujte se, prosim. Nisem bila najavljena in tako sem kar sredi noči potrkala na vaš dom. Že tako sem imela srečo, da ste mi sploh odprli. Moram reči, da ste zelo pogumni, da ste si to upali,« Mladenka se je zopet prijazno nasmehnila in moški je le še bolj zardel ob prijaznih besedah. »Torej… bi mogoče spili skodelico čaja? Zunaj je zelo mrzlo jaz pa na žalost nimam ničesar drugega. Sicer lahko malo pobrskam, kaj bi se zagotovo našlo…« »Čaj bo čisto v redu, hvala,« Je mladenka prekinila moškega ta pa je le prikimal nato pa odhitel v prostor za vrati.


V hiši je bilo pravzaprav res mrzlo. Ženska, sicer v toplem zimskem plašču, je kar drgetala. Zakašljala je in v tistem trenutku, je pomislila, da se ji bo res prilegel topel čaj. Moški se je kmalu prikazal, s seboj pa nesel dve porcelanasti skodelici iz katerih se je kadilo. Eno je podal njej, drugo pa je vzel sam, ter sedel na drug konec fotelja. Ženska se je zahvalila ter vzela ponujen napitek. Svoje premražene roke je ovila okoli tople skodelice, da jo je ta grela. Zavladala je tišina katero je vsake toliko zmotilo srkanje močno razredčenega čaja, ki ni imel dosti okusa, a ženska je bila iz vljudnosti raje tiho, ter le ubogljivo srkala čaj. Prazno skodelico je odložila kar na tla ob fotelju nato pa začela govoriti. »Jaz… res sem hvaležna, da ste mi odprli vrata. Verjemite, da ne bi kar tako sredi noči, sploh pa ob taki nevarnosti, ki je prisotna zadnje čase, potrkala na vrata, če ne bi bilo nekaj pomembnega. Vem pa… vem pa, da imate nekaj kar… kar potrebujem,« To je vzbudilo moževo pozornost. Presenečeno se je zazrl v mladenko. »Oprostite, ampak ne vem o čem govorite,« Moški si je živčno mencal prste in se trudil, da mladenke ne bi gledal v oči. Ta pa se je le nasmehnila. »O, ja pa veste. Dobro veste o čem govorim,« »Žal mi je, ampak res ne vem. Mogoče bi pomagalo, če bi naravnost povedali kaj mislite,« Se je izmikal moški. »Prav. Govorim o… tistemu,« Ženska je prst usmerila v pisalno mizo, ki je bila čisto pokrita pod razno šaro. Moški je otrdel. Brezizrazno je strmel v smer kamor je kazal mladenkin prst. »Gospodična, kažete v mojo pisalno mizo. Kaj naj bi bilo tam?« Možev glas se je tresel. Nekaj ga je močno vznemirilo. Ženska pa ni odgovorila. Le vstala je in se sprehodila do pisalne mize. »Gospodična, to je moja pisalna miza. Prosim ne dotikajte se stvari, ki so na njej saj je to zasebna stvar!« Moški je vstal in mladenki z močnim stiskom roke preprečil, da bi se česarkoli dotaknila. Ženska se je zazrla v njegove oči in njen pogled je dokazoval, da jo je to dejanje malo razjezilo. Roko je jezno iztrgala iz prijema in jo potegnila k sebi. »Pustite me! Ničesar ne želim od vas, le… le tisto. Veste o čemu govorim. Prosim! Moj-moj sin je bolan. Hudo bolan. Le dve leti ima in-in ne bo preživel, če mi ne pomagate,« Ženska je zdaj močno hlipala. Solze so ji tekle po licih in se topile na njenem plašču. Njene smaragdno zelene oči so se zdaj lesketale od solz.


»Prosim. Prosim pomagajte mi! Rešite mojega si-sina. Rotim vas!« Ženskin plašč je bil zdaj že čisto premočen, njen obraz pa ves rdeč in zliman od solz. Moškemu se je nenadoma zasmilila. Hitro se je stegnil do robčkov in ji jih podal kar cel šop. »Izvolite,« Skozi vso hlipanje se mu je zazdelo, da je ženska izustila komaj slišen 'hvala'. Obrisala si je oči in obraz ter se še enkrat zastrmela v moževe oči. »Prosim vas, pomagajte. Vse bom storila. Vse kar boste hoteli. Samo pomagajte mi. Prosim,« Moški ni vedel kaj naj reče. Strmel je v mladenko, ki se mu je res smilila. A ni ji mogel pomagati. Če bi ji, bi spravil v nevarnost sebe in njo. A kako naj ji to pove?


»Poglejte. Tega vam ne morem dati. Žal mi je. Res. A, če bi vam pomagal bi v nevarnost spravil sebe in vas. Res mi je žal za vašega sina, a sem prepričan, da ni tako hudo. Prepričan sem, da obstaja rešitev kako bi ga rešili…« »NE! Nobene rešitve ni! Prosim! Prosim vas!« Se je histerično zadrla ženska in spet začela krčevito jokati. »Prosim, umirite se…« Moški ni dokončal stavka saj se je v tistem trenutku zaslišalo sunkovito razbijanje. Nenadoma so v hiši ugasnile vse luči. Postalo je temno kot v rogu. Ženska je nehala jokati in zdaj je le še prestrašeno hlipala. Glasen hrup je spominjal na to kot, da bi nekdo s nekakšnim orožjem razbijal po vratih, saj je od tam prihajalo razbijanje. Moškemu je zaledenela kri v žilah. Spogledal se je z mladenko in oba sta v istem trenutku izustila misel, katere se je bal vsakogar. »Prišli so,«


_______________________

Khm, khm ja verjetno ste enako presenečeni kot jaz da tule zdej lahko vidite prvi del moje nove zgodbe...:smirk: Hehe nikol si nisem mislna da bom kr na enkrat dobila motivacijo in napisala novo zgodbo... Sama sebe sem presenetla ampak okej...:innocent: Torej če ste prišli do sem in zdajle berete še to, svaka vam čast, res :)) Seveda pa bom vesela tudi kakšnega komentarčka ali pa:heart:. Pa seveda hvala vsem ki berete tudi mojo prejšno zgodbico Pasje življenje. Definitivno jo bom dokončala, upam da jutri pride nov del... Aha še ena zabavna anekdota če se jo vam da brat. Torej rabla sem več ko deset minut da sem izbrala ime za to zgodbo.:sweat_smile: Mislm ne vem za vas ampak meni je vedno najtežje izbrat ime za zgodbo... No ja tole bo pa res vse, še enkrat res vam hvala če ste si vzeli čas za komentarček ali pa za like:heart:.

Lepo se mejte, za tiste ki pa ste že zdavnaj obupali nad šolo pa, samo še 23 dni je do konca (hehe upam da sem prov povedala):sweat_smile:
Uživajte!
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Wow, ne morem verjeti.
Tale zgodba je pa top. Trudim se stopiti v ritem s Pisalnico in sem se lotila prve zgodbe, ki sem jo zagledala ter ob tem naletela na tvojo ;)
Opisuješ dramatično, zanimivo in tako, da z gotovostjo pritegneš bralčevo pozornost.
Vse skupaj izgleda precej skrivnostno in tale pridih njenih smaragdnih oči vse skupaj še popestri <3
Nekaj vejic je sicer malce narobe postavljenih in kakšno besedo si postavila v napačen sklon (...v katerih očeh se je izgubil - *i*...v katere očeh se je izgubil*i*,..), vseeno pa je zgodba večinoma slovnično pravilna. Edina beseda, ki me je resnično postavila na trdna tla je 'zliman' v predzadnjem odstavku, ker slednje ni ravno... prava beseda. Lahko bi poiskala sopomenko, na primer, namesto 'zliman od solz' bi lahko vstavila 'prepojen s solzami' ali kaj takšnega ;)
Predmet, ki ga je mladenka iskala si mogoče malce prevečkrat omenila s 'tistim' in 'tem' - temu bi se lahko v prihodnje poizkušala malce izogniti.
Priznam, da sem pozitivno presenečena nad celotno zgodbo ker resnično vdihne nekakšen vibe deževnega, tihega, skrivnostnega večera/noči.
Odstavke si členila točno tam, kjer tudi bralec naredi nekakšen miselni premor in sem resnično navdušena.
Zdi se mi, da gospod nekaj skriva in resnično radovedna sem, kdo so tisti ljudje ter kaj išče mladenka. Upam, da bom v prihodnjih delih ugotovila za kaj se gre, ampak takšni skrivnostni podvigi so mi definitivno všeč :)
Lepo se imej,
Sophie Donna
2
 
Joj Sophie ne veš kako sem ti hvaležna za tak odgovor! Takoj ko sem navdušena ugotovila, da imam že en komentar si res nisem predstavljala da bo takšen kot je tvoj. Res dala si mi še dodatno motivacijo, da tole zgodbico dokončam...😏 Hehe se bom potrudila. Hvala ti tudi za vse popravke, se bom potrudila biti tako popolna pri vejicah kot si ti... ;) Sicer bo to kar težek izziv ampak se bom potrudila.
Še enkrat ti hvala za ta komentar, res mi je polepšal večer!
Tudi ti se lepo imej!<33
 
Z veseljem, super da sem te uspela še dodatno malce motivirati ;)
Hehe, brez skrbi, tudi jaz nisem popolna pri vejicah. Vedno je prostor za izboljšave, ne?
<33
Sophie Donna
 
Vedno je prostor za izboljšave... Tale stavek si bom pa za vedno zapomnila!😏
Še enkrat hvala in lep preostanek srede ti želim!<33
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Waaawww!!:heart_eyes: Stoprocentno bom spremlala. Zanima me, kaj tista ženska hoče in kdo so oni, kdorkoli pač že so in kaj hočejo. Lepo, da si dobila motivacijo in ne je zgubit. Piš do konca:hugging::blush:.
Lp
1
 
Joj hvala ti loly! Če pa dobim komentar od tako nadarjene pisateljice kot si ti, je pa to res dosežek!🥰 Hvala ti in ja se bom potrudila pisati do konca! Ti boš vsekakor spremljala, kajne?😉
Hvala ti še enkrat in lepo se imej!<33
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
wawwww bravo rapo
1
 
Hehe hvala ti Pika! Če pa ti to rečeš je pa res dobro!❤
 
Heh hvala<3
 
Z veseljem<3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Bravo!
Ta zgodba je res dobra (ali pa je vsaj začetek dober), res piši do konca, sploh če bo še naprej tako dobra.

lp, c:cookie:
1
 
Joj hvala ti c🍪🍪kie! Hehe se bom potrudila da bo še naprej tako dobra! Še enkrat hvala!❤
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ti si pa tak talent za zgodbe! Mislim, pa ta zgodba je TOP! :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: Jaz si ne bi mogla izmisliti takšne super zgodbe. Pa zeloooo mi je všeč, da je taka skrivnostna, pa super, da je z odstavki pregledna. :grinning: Mislim, TOTALNO TOP ZGODBA! Boljše si ne morem predstavljat. :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:

Lp,
MM12 <3
0
 
Joj hvalaa ti! Topim se ob takih besedah ki si jih ravnokar izrekla (hmmm.... pravzaprav napisala)😅 Res res ti hvala!❤❤ Tudi tvoje zgodbe so top.... joj kakšne pohvale! Kar ne morem verjet! Še enkrat ti res res hvala! Take pohvale mi ogromno pomenijo!
Lepo se imej!😚
 
Super pohvale se najdejo pri super zgodbah ;) In tudi ti se lepo imej! 😊
 
Joj hvala enako<33
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
uuuuuuuu ful dobrrr!!! tk zanimivo in skrivnostnoo pa lepo opisuješ :) ful me zanima kej se bo zgodilo
je pa umes par manjših slovničnih napak ampak nič za to ;) recimo karseda se piše skupej
nevem sicer kk je teb lažje/bol pregledno, ampak jst nardim ponavad odstavek ko nekdo govori in pol ko se zamenja govorec če veš kej mislm
pač tako imenovano TIP TOP rule; ko se zamenja karkoli od tega:
TIme
Place
TOpic
Person
bajjj<33
1
 
(= čas, kraj, tema, oseba)
 
Joj hvala ti Hermi! Hvala ti za pohvalo, ne morem ti povedat kako veliko mi pomeni.❤ Glede popravkov na moje napakice pa.... heh lahko ti rečem samo hvala in da se bom potrudila da jih bo čim manj.😏 Nate pa na Sophie računam da mi bosta vztrajno popravljali vejice, napakice itd...😉 Ne ne sej se hecam meni največ pomeni da nekdo samo prebere mojo zgodbo. ;) Ti si to storila nato pa še napisala prekrasen komentar.
Še enkrat hvala!😚😚
Baaj<33
 
aaawww ni problemaaa<33
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred pošiljanjem še enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.

Pisalnica


Objava:

Apocalypse 69. del

Ogledov: 13 Odgovorov: 2
 
2
Objava:

Senčno dekle (uvod)

Ogledov: 14 Odgovorov: 0
 
0
The next Shakespeare
Objava:

Pujsa Pepa: Prepovedana ljubezen (2. poglavje)

Ogledov: 46 Odgovorov: 5
 
7
Objava:

Umor na stranišču 12. del

Ogledov: 22 Odgovorov: 1
 
1
Objava:

Pogovor v mačjem jeziku 14. del

Ogledov: 28 Odgovorov: 0
 
1
The next Shakespeare
Objava:

Pujsa Pepa: Prepovedana ljubezen (1.poglavje)

Ogledov: 63 Odgovorov: 7
 
3
Kr ena pisalka zgodb
Objava:

iskanje ravnovesja 6 del

Ogledov: 27 Odgovorov: 0
 
3
Avatar lolouete potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

govorni nastop

Živjo!
da kar začnem, pri slo naj bi imela jaz govorni nastop jutri ampak je potem prišlo do neke spremebme in naj bi bila jaz v pon, zato sem se začela jaz pripravljat bolj počasi, naredila sem text, ppt-ja še ne, pa naučila sem se le en odstavek v besedilu. danes pa se je spet nekaj spremenilo in jaz naj bi bila že jutri, če koga slučajno ne bo! jaz pa sem ful neready, sem se že učila text ampak mi ne gre v glavo zdej sem se pa še spomnila da je učiteljica nekaj popravila na textu in sem ugotovila da mam še to ful za dodelat. in še powerpoint. kaj naj naredim? prosim pomagite
lp<3
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kako pogosto bereš prilogo Vesela šola v reviji?
Vedno.
(91)
Pogosto.
(90)
Včasih.
(127)
Nikoli.
(134)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

Zadnji odgovori

AAAAAAAAA JS HOČM TUD NA KONCERT:sob::sob::sob::sob::sob::sob::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart:!! ...
 
Whyy so oni tok kjuttttt:cry::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart:
 
ooo kul zame še sam 2x ker gremo v pon v ...
 
:sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob:🥺:sob:🥺NE ...
 
:sob::sob::sob::sob::sob::sob:sej ni zares ...
 
Zdravo! Res super zgodba! Mi je pa zelo ...
 
TYYYY PRFECTTTTTT LOL VIDS MENE K SE PIFLAM ...
 
pogoltnil ga je in nato izpljunil. Ful dobra ...
 
omb! ful dobr del!! lovam tvojo zgodbo! :heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::