snofi
Naslednji Pil izide 1. julija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Mrtva ljubezenska pisma II 1. del

Mrtva ljubezenska pisma II 1. del

9
Minaela je med prsti vrtela pramen snežno las in poslušala očetovo pripoved o tem, kako je bilo prej. Preden so varuhi razpustili Svet in zrušili Laboratorij. To zgodbo je slišala že neštetokrat, ampak jih kot Glacierka ni poznala veliko. Do njihovih ledenih gora ni prišlo veliko novic, zato so to, da se je Svet razpuščen, izvedeli nekaj dni po tem, ko se je zgodilo. Od takrat je zdaj minilo že kakšnih šestnajst let, ampak zgodbe so še vedno krožile med ljudmi. Varuhi so bili še živi, dva izmed njih poročena in zaljubljena, toda Svet ni več obstajal. Zdaj je vsak sam odločal o svoji usodi in to je bilo Minaeli všeč. Ko se je vladavina Laboratorija konačala, je bila le dojenček, zato se ni spomnila, kakšen je bil svet takrat, ampak imela je zgodbe, ki so ji pripovedovale. Včasih je zaspala z rokami na ušesih, saj ji je v njih tako brnelo zaradi vseh različic ene in iste zgodbe, ki jo je ves čas poslušala. Nekateri so govorili, da jih je rešila Juella, njihova varuhinja, ampak Minaela je vedela, da to ni res. Juella je bila raztresena in rada je govorila, v akciji se ni dobro znašla. To je vedela, da je bila njena sestra. Zato jo je včasih sovražila. Ona je bila deležna vse pozornosti, bila je glavna točka na družinskih obedih. 'Juella, kako je šlo na misji?' ali pa: 'Juella, povej še enkrat, kako ste varuhi osvobodili Magio.' Sita je bila že tega, Juella pa prav tako. Včasih je ponoči prišla v Minaelino sobo in skupaj sta se dolgo v noč pogovarjali o normalnih stvareh. O fantih. Šoli. Močeh. Smrtnikih. Ne pa o reševanju sveta, pri katerem sploh ni sodelovala.
Take večere je Minaela oboževala. Ne pa takih, kot je bil današnji, ko je Juella prvič po dveh letih prišla domov. Zares domov. Rekla je, da bo tukaj kakšno leto, mogoče več, ampak Minaeli bi, iskreno, zelo ustrezalo tudi, če bi odšla, še preden je sploh prišla. Če se ne bi vračala in odhajala, kadar se ji zahoče. Saj je bila prijazna, ampak bila je take vrste oseba, ki ima nasmejan obraz za ves svet, zanjo ji ga pa ne ostane kaj veliko. Tisto malo smeha, kot ji ga pa nameni, je med njunimi večeri, ki jih je pa vendo manj.
Minaela, ki je že celo večerjo le prevračala mrzel krompir po krožniku, se je navedla, da je oče končal pripoved, iz misli pa jo je zdramila šele popolna tišina, ki je po tem nastala. Ni se ji ljubilo načeti pogovora, niti sodelovati v njem, in iz Juellinega utrujenega obraza je razbrala enako. Pogovori v njihovi družini so bili težki in bilo jih je malo, predvsem zato, ker so vedno govorili o resnih temah, in ker ni bilo ničesar drugega, o čemer bi se lahko pogovarjali. Do Glacierov je prišlo malo novic in še manj česa zabavnega, zato Minaela ni vedela, kdaj se je nazadnje sproščeno smejala. Že po naravi se Glacieri niso veliko smejali, ampak Juella, ki je večino svojega časa preživela med vročekrvnimi Inferni in umirjenimi Cycloni, se je smejala več, kot bi se po prepričanju njenih staršev Glacier moral.
"Minaela?" Zdramila se je iz misli in pogledala iznad krožnika. Vsi - mami, oči in Juella - so jo gledali, torej jo je nekdo očitno nekaj vprašal.
"Ja?"
"Vprašala sem, ali si se že naučila priklicati led."
Priklic ledu je spretnost, ki ji dolgo časa ni šla dobro od rok. Vse ostalo je obvladala, ampak priklicati led... Večinoma ji ni šlo zato, ker ni videla smisla v tem. Zakaj bi kdo želel priklicati še več ledu, če so pa že tako sredi ledene pustinje? Ker ji to ni šlo v glavo, ni mogla narediti niti snežinke. Ampak potem je dojela, da logika ni važna, samo pač narediti mora to. In ravno danes je v šoli uspela priklicati dve kocki ledu v pijačo pred sabo. Sicer še vedno ni razumela, zakaj, ampak to je preprosto odmislila.
V odgovor na mamino vprašanje je v svojo že tako ledeno mrzlo vodo pričarala dve ledeni kocki. Videla je navdušenje v maminem glasu, ko jo je pohvalila, ampak pohvala nekako ni imela smisla, če je oče samo strmel v krožnik, Juella pa se mrščila v ledeni kocki, ki sta plavali na gladini vode. Seveda, popolna Juella zna to že dolgo, pa je mama ni nikoli pohvalila.
To seveda ni držalo, cela Zasnežena dolina je hvalila Juello za rešitev Magie že vse odkar je pred šestnajstimi leti prišla sem in povedala, da so osvobojeni. Mama je vsakič, ko je prišla sem, skuhala njeno najljubšo jed in cel pogovor se je ves večer vrtel okoli nje. Ko pa enkrat pohvalijo njo, je to napaka ali kaj?
"Spat grem. Utrujena sem," je rekla Minaela in odložila pribor, čeprav se je komaj dotaknila hrane. Še vedno je bila lačna, ampak ne bi mogla zdržati niti minute več za mizo, kjer se Juella mršči, če nekdo enkrat za spremembo hvali njo. Juella je bila čudna. Včasih je bila zelo prijazna do nje, končno se je obnašala kot sestra. Včasih pa je bila taka kot danes. Vsa polna sama sebe. Minaela tega ni razumela, ampak vseeno je vstala od mize in se odpravila v svojo sobo, kjer je še nekaj ur gledala v strop, dokler naposled ni zaspala.
--
Hej! Tukaj sem z novo zgodbo, nadaljevnjem Mrtvih ljubezenskih pisem. V tej knjigi pripoveduje Glacierka Minaela, izhajala pa bo enkrat na teden ali na dva tedna. Odvisno, koliko časa bom potrebovala, glede an to, da pišem še dve zgodbi :kissing_heart:.
V komentar napišite, kaj mislite, da se bo dogajalo v tej zgodbi.
Link od prve knjige: https://www.pil.si/ljubezenska-zgodba/objava/mrtva-ljubezenska-pisma-celotna-zgodba
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Draga ManonWhitethorn!:nerd:
Ta zgodba…ostajam brez besed. :no_mouth:
Jaz ne vem od kod ti dobiš navdih za take vsebine, ampak res. Ne vem od kod ti take. :thinking::thinking::nerd:
Ta zgodba je…že prvi del je bil FENOMENALEN in kolikor je to mogoče je ta ŠE BOLJŠI!:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
Obožujem tvoj stil pisanja! :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
Ne vem kaj naj ti rečem!:no_mouth::no_mouth:
Veš, ko ti eni pisatelji sedejo, eni pa ne. Ti mi tako sedeš, da je smešno!:ok_hand::clap::clap::clap:
Blage veze nimam...(kaj se bo dogajalo v zgodbi)Naj bo presenečenje!:stuck_out_tongue:
Komaj, komaj čakam novi del te :ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand: zgodbe!
Največja oboževalka ever,:heart_exclamation::heart_exclamation::heart_exclamation::heart_exclamation::heart_exclamation:
JustLilly:yum:
P.S. Bravo!:clap::clap::clap::clap::clap:
1
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
O waw! Zdaj si pa res kot prava pisateljica! Da je več delov ene knjige! Bravooooooooo!!:sparkles::sparkles::dizzy::dizzy::gift_heart::gift_heart::ring::ring::gift_heart::green_heart::heart::revolving_hearts::hibiscus::heart_exclamation::heart_exclamation::kiss::kissing_heart::sparkling_heart::two_hearts::sparkles::two_hearts::gift_heart::green_heart::purple_heart::revolving_hearts::kiss::heart_exclamation::blue_heart::sparkling_heart::two_hearts::green_heart::heart:
1
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Bravo! Fantastična zgodba! Res si nanananananananananajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjboljša pisateljica na celem širnem svetu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart:
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Prepričaj se, da na spletu ne objavljaš svojih osebnih podatkov in ne žališ drugih uporabnikov.

Pisalnica


Objava:

Krvavi mrak 9. del

Ogledov: 5 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

JAZ SEM EVA 1. del

Ogledov: 22 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Mračna sirotišnica 3. del

Ogledov: 30 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Vojna Z 2. del

Ogledov: 25 Odgovorov: 2
 
0
Objava:

Krvavi mrak 8. del

Ogledov: 6 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Gozdni ključ 1. del

Ogledov: 9 Odgovorov: 0
 
2
Objava:

Moja pesem

Ogledov: 37 Odgovorov: 2
 
3
Gabi potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Ovitek za fon

hejla
a mi lahko nekdo pove k mi nikol ni blo jasn zakaj prozorni ovitki ta fon ratajo rjavi tut če jih od zacetka umivaš pac why
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kaj je razlog, da nisi naročen na Pil?
Pil je predrag.
(123)
Starši so proti.
(36)
Ne tekmujem v Veseli šoli.
(39)
Vsebine niso dovolj zanimive.
(43)
Nimam časa za branje.
(43)
Vse potrebno dobim na Pilovi spletni strani.
(101)
Sem naročen/a na Pil.
(194)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Gospa je odgovoril/a na
To je res naj blog!!! Super pišeš! Nadaljuj ...
 

Like emojis je odgovoril/a na
Zanimiv del. A me obveščaš v kotiček prosim?
 

Nekdoo je odgovoril/a na
Lahko poveš kakšne so tvoje izkušnje? če ...
 

Super girl je odgovoril/a na
Hejj, bi lahko še mene narisala?
 

Super girl je odgovoril/a na
Nemški ovčar:flag_de::dog: Zlati prinašalec:yellow_heart::dog:
 

Super girl je odgovoril/a na
1. :soccer: 2. :white_check_mark::ring: 3.:tulip: 4. ...
 

Hermiona 2 je odgovoril/a na
pač men je pisal da mi paket more priti v ...
 

pac bravo. nevem kaj naj druga recem
 

ems je odgovoril/a na
Dbest!!!!! Bi bila zelo vesela če mo obvestiš ...
 

ems je odgovoril/a na
1. Rumenjak je rumen 2. krsta 3. Pr uri
 

Jagoda 🍓 je odgovoril/a na
Hejj!!! What!!.. moja sestra je bla dans ...
 

Love je odgovoril/a na
Super blog!!! Prosim nadaljuj:blush: LP:heart::peace:
 

Love je odgovoril/a na
Ful dobrr!
 

Jagoda 🍓 je odgovoril/a na
Hejjj!! Ful super blog!!! Se me obvescaj ...
 

Amy Raven je odgovoril/a na
Wow ti res zelo dobro pišeš! Komej čakam ...