snofi
Naslednji Pil izide 3. junija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Ogenj in led 1. del

Ogenj in led 1. del

13
1. POGLAVJE

~OLIVIA~
Kje sem? Kaj se dogaja? Razgledala sem se po prostoru, ki je bil prekrit le s travo in nekaj posameznimi cvetlicami. Spominjalo me je na naš stari travnik, preden smo se preselili. Počepnila sem in nežno utrgala eno od marjetic, ki so v kupčku rastle na zelenici. Takih že dolgo nisem videla. Nekaj časa sem jo počasi vrtela v rokah, ko se je nad mano razprostrla senca. Mislila sem, da so oblaki zakrili sonce, ki ga sploh ni bilo tam, vsaj ne spomnim se da bi bilo. To teorijo sem zavrgla, ko je na moji desni rami pristal košček sena. Od kdaj oblaki spuščajo posušeno travo? Glavo sem zasukala za 180 stopinj in zagledala kopita. Močna in kosmata, oblečena v črn plašč dlake. Nad mano se je sklanjal vranje črn žrebec, prevelik, da bi iz počepa videla njegovo glavo. Slika se mi je pred očmi zameglila in v naslednjem trenutku se nisem več dotikala tal. Jezdila sem bitje, dlake mehke kot činčila in velikosti medveda, ko se postavi na zadnje šape. Veter mi je švigal med kostanjevorjavimi lasmi in mršil grivo tudi žrebcu. Prvič v svojih trinajstih letih življenja, sem se počutila svobodno. Kot, da me nič ne ustavi …

''Olivia, zbudi se! Zajtrk je na mizi!'' Konja kar naenkrat ni bilo več in z vidnim razočaranjem na obrazu sem se skobacala iz postelje, ter se med tem spotaknila ob bratov in sestrin pograd (sobo imamo namreč skupaj). Po presenetljivo kratkem hodniku sem šla mimo kopalnice in zavila po stopnicah dol. Na zadnji sem se ustavila in si ogledala naše malo kraljestvo. Na moji desni se je videla le umazano bela stena z vgrajenimi vrati, ki so vodila v sobo za goste in skladišče (oboje v enem), levo pa se je razprostirala dnevna soba, ki po mojem mnenju ni štela niti pet kvadratnih metrov. Par korakov stran od dnevne sobe je bila kuhinja-jedilnica, kjer je temnolasa ženska, z vidno zaobljenim trebuščkom rezala jabolko.

''Daj no, mami, pa tako lepe sanje sem imela'', sem ji potarnala in se usedla na malo razmajan stol.

''To ni moj problem. Izvoli, pojej zajtrk potem pa sprehodi Larisso'' je rekla z odločnim tonom ter predme postavila prepečenec in jabolko, najbrž že dneve gnilo.

''Zakaj spet jaz?! Danes je na vrsti Charlie!'' Tako hitro se ne bom dala.

''Charlie nima časa, ker se uči zgodovino. Danes je vprašan.''

''Uči se zadnji hip? Kako sploh pričakuje pozitivno oceno?'' Mama ni odgovorila. ''Potem pa Lily. Ona ima zagotovo čas''

''Ne. Saj veš kaj se je zadnjič zgodilo, ko smo Lily samo pustili, da sprehaja Larisso'' Žal res, ampak sem se morala strinjati z njo.

''Ja, ja. Skoraj jo je povozil avto''

''No, zato jo boš ti sprehodila'' Malo sem bila jezna, ker, komu se pa da ob sedmih zjutraj sprehajati psičko, ki za povrh vsega naredi tri korake, potem pa omaga. Ampak v rokavu sem imela še en plan, ki bi deloval, če mamino ostro oko ne bi opazilo da zavlačujem z zajtrkom.

''Obleci se in ven!'' mi je zavpila. Odkar se nam bo pridružil nov član družine, je mami bolj živčna, še posebej ker smo v hudi finančni stiski. Hitro sem stekla v sobo (pot v bistvu znaša le deset korakov) in na silo odprla vrata. Za pisalno mizico je sedel fant, ki je ravno končeval deveti razred. Vzela sem obleke, se hitro poslovila od brata in šla v kopalnico. Ko sem odprla vrata, je bila notri moja mala (tečna) sorodnica, Lily. Ali se sploh lahko kje oblečem!? V sobo od staršev nisem šla, saj je oči še spal, zato sem uporabila še zadnjo prosto sobo v hiši, spalnico-shrambo. Ni se mi dalo preveč urejati. Saj je le jutranji sprehod in je mala verjetnost, da srečam Jakea, najlepše bitje na svetu … Kakorkoli, nase sem navlekla trenirko in črno energetics jopico, lase spela v neposrečen čop in začela iskati Flexi. Čeprav imamo majhno hišo, ne pomeni, da se nič ne more izgubiti. Prav nasprotno, zaradi majhnega stanovanja imamo premalo prostora za shranjevanje stvari in včasih se preprosto kaj izgubi v kupu krame. Tako kot zdaj, po desetih minutah sem našla povodec v košari od Larisse (čeprav je grdo, da ji rečem krama). Našo malo rumeno-zlato lenobo, sem zapela za povodec in najina pot se je začela. Odločila sem se, da grem do Velikega bora, če Larissa ne bo prej obupala in zaspala. Tako pravimo drevesu nekaj ulic stran. Velik je vsaj trideset metrov in širok približno štiri metre. Ne vem, nikoli se mi ni dalo meriti. Po nekaj minutah hoje, oziroma vlečenja psa, sem zaslišala moški glas.

''Olivia, si to ti!?''

Počasi sem se obrnila in si po tihem govorila: Prosim naj ne bo Jake, prosim naj ne bo Jake … Z velikim kamnom v srcu sem odprla oči in ta se je odvalil, ko sem zagledala Daniela, mojega najboljšega prijatelja. Pomahala sem mu naj pride in z valom čvekanja sva se odpravila do bora.

~CHLOE~
''Daj no Chloe, pridi že ven iz kopalnice. Tudi drugi čakamo'' sem zaslišala glas za vrati.

''Harry, saj veš, da se mora dama urediti'' sem slišala še en glas, tokrat bolj cvileč in otročji. Odprla sem vrata in potisnila Alison naravnost po stopnicah. Smešno jo je bilo gledati kako pada, ampak razpoloženje me je minilo, ko se je zaletela v mami in mojega malega bratca.

''Hej, hej. Kaj se pa greste, skoraj sem spustila Bena.'' Benu se je pravzaprav vse skupaj zdelo smešno, vsaj po izrazu na njegovem obrazu sem sklepala tako. Ampak mama ni bila razpoložena za smeh. ''V službo se mi mudi, ne bi rada šla še na urgenco.'' Je še dodala, kar se mi je zdelo čudno, saj je na porodniški.

''Oprosti mami'' sem odvrnila, čeprav mi ni bilo žal. Alison je dobila kar si je zaslužila.

''Vsi, ki ste že bili v kopalnici v svoje sobe, ostali pa počakajte na vrsto.'' Svetlolasec, plavalskega telesa, katerega ime sem zanalašč pozabila, se je prikazal iz sobe na moji levi – domače pisarne – in vsi smo se razbežali, vsak v svojo smer – jaz v sobo, Harry v kopalnico, mami je šla do svetlolasca, za Alison pa me je bolj malo brigalo. Moja soba je bila na koncu zgornjega hodnika in prehoditi je bilo treba kar nekaj korakov, da sem končno prišla do vrat z napisom: Chloe, Alison vstop prepovedan! Zleknila sem se na posteljo, ki je bila prevelika, da bi sama spala na njej in odprla mail, ter kliknila na ime Sophie.
JAZ: Ojla, kako si?
SOPHIE: Fajn. Samo Isabella mi gre na živce. Cel čas nekaj kokodaka tukaj.
JAZ: Te razumem. Tudi Alison je danes nekaj tečna.
SOPHIE: Sta tvoja mama in tisti svetlolasec še skupaj?
JAZ: Na žalost … Zdaj govorita že nekaj o poroki … Pogrešam očka …
SOPHIE: Oprosti, iti moram.
JAZ: Bye.
Ugasnila sem telefon in pogovora je bilo konec. Nekaj časa sem se še premetavala po postelji, saj je bila ura prezgodaj za šolo, no saj ne da bi hotela v to mučilnico. Stopila sem do okna in si ogledala razgled. Sonce še ni bilo čisto na nebu, ampak ni bilo niti enega oblačka, ravno prav za sprehod.

''Mami, na sprehod grem!'' sem ji povedala, čeprav ji je bilo najbrž prav malo mar kam grem. Zagotovo se je imela čisto lepo z … njim.

''V redu, samo najprej nahrani Bibi.''

Spet?! To bi sicer rekla na glas, če ne bi bilo tistega plavalčka tam. Zakaj še vedno razmišljam o njem? Ni vreden mojih misli. Stala sem na vrhu stopnišča in gledala puhasto snežno belo kepico tam doli, ki je pred vhodnimi vrati čakala na hrano. Počasi sem se odpravila proti njej, ampak vsak korak delala grimase. Bibi je še vedno čakala pri vratih in premikala svoj kosmati rep, vsakič v drugo smer, počasi in sofisticirano, kot to delajo mačke.

''Izvoli, ti mrcina.'' Sem se zgnusila ko sem končno našla njeno hrano. Smrdela je po gnilih jajcih in stavim, da je bila iz tega tudi narejena. Mačka je veselo zapredla, jaz sem zavila z očmi in vzvišeno odkorakala do zdaj že prazne kopalnice. Notri sem se zadrževala nekaj minut, se oblačila, urejala, in ko sem končno prišla ven sem izgledala nekako takole: Moja bež tunika-majica (niti ne vem kako bi jo poimenovala), mi je padala na sprane kavbojke, ki so bile ob gležnjih zavihane. Obraz sem si naličila, ne preveč, le malo pudra in svetlo roza šminke, neke poceni znamke (bolje to kot šminka, ki mi jo je dal mamin fant). Dolgi svetli kodri so se mi vili do bokov, obula pa sem si nove All Starke, ki sem jih dobila na nekem sejmu kamor me je zvlekla mami.

~OLIVIA~
Z Danielom sva si, presenetljivo, imela veliko za povedati. Vse od šole do osebnega življenja in, ne moreš verjeti. Daniel je končno osvojil Rubyjino srce, kar je mimogrede najboljša novica vseh časov. Le malo jima zavidam, da nimam z Jackom te sreče … Čez čas sva se obrnila in šla nazaj, ko sem zagledala dekle, ki me je čisto malo spominjalo na …

~CHLOE~
''Olivia!?''

~OLIVIA~
''Chloe!?'':point_right:Aloha! Mogoče se sprašujete, kaj za vraga sem naredila... Torej, naj pojasnim. Prejšnji 'izvod' Fire and ice je rabil nekaj popravkov... In ker sem s tem kar zadovoljna sem se odločila objavljati od začetka, sicer s slovenskim naslovom :blush:
Upam da bo kdo bral, ker sem se za popravke reees potrudila in tudi zdaj bodo daljši deli, ker je več opisovanja:kissing_closed_eyes: Torej, upam da vam je bil ta del všeč, neskončnooo bom hvaležna lajkov in komentarjev pa četudi ste samo prebrali do sem in vam je bilo všeč :upside_down::point_left:


Dragon girl:two_hearts:

 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Wow! <3
Osupljiva, neverjetna zgodba!
Res imaš super stil pisanja. Obožujem tvoje zgodbe:sparkling_heart::books:
Vse se je šele začelo, pa si že želim naslednji del in ga pričakujem (:joy::sparkling_heart:)
Zgodba je vsekakor vredna vseh pohval, res si zelo dobro vse opisala:ok_hand::clap:
Sicer nekaterih tvojih zgodb nisem spremljala, ker me ni bilo na Pilu, ampak vedi, da bom to spremljala do njenega konca:sparkling_heart:
Pa tudi, če se boš odločila za nov začetek svojih prejšnjih zgodb verjemi, da bom brala (in pričakuj moj komentar:wink:)
Še enkrat: Ta zgodba je res prfektna, odlična, neverjetna, zakon! Se že veselim prihodnjih delov (oziroma naslednjega:upside_down:)
Zanima me, kaj se bo odvijalo z Chloe in Olivio:books:
Lepo bodi še naprej! <3

Pa da ne pozabim: Imaš moj like na zgodbi:wink:ta zgodba si res zasluži veliko všečkov :)
1
 
Hvalaa!

Zlata si!
Pa kaj zlata, diamantna <3

Da se ti je dalo prebrat in še tako lep komentar napisat?!
Res si velik sonček in zelo prijazna😘
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
OMG:heart_eyes: Prebrala sem fantastično zgodbo vredno vseh pohval!!! Hodiš na Cankarjevo Tekmovanje? Sem prepričana, d abi na njem osvojila 1. mesto:medal:. Komaj čakam na nov del. (SUPER SI:heart_eyes:)
Pozdravček:kissing_heart:
Zoe
0
 
Zoe
Hualaaaa. Cukrček si😘😘😍😍
Ful si mi polepšala ta dan s tem komentarjem <33
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Hej Pica, jaz res ne vem, če bom v lajfu brala še kaj drugega kot tele tvoje zgodbe! Ker so res odlične! (krat neskončno :))
Pričakujem nov del, in res upam da pride kmalu!
0
 
Hvalaaaa!

Pride še pred novim letom, garantiram :)
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Dregi to je super zgodba, dobro opisuješ, moram priznati da sem kar malo počaščena da je tako dobri pisateljici ušeč moja zgodba<3

lp, lyn
0
 
Ti si počaščena?
Jaz sem počaščena za tako lep komentar😚
Hualaaa.
Zdej grem pa popravit 2. Del da ga lahko objavim (že 2 dni se trudim pa izgubim navdih😂).
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Ful dobro! KOMAJ ČAKAM NA NASLEDNJI DEL!!!!!!!!!!!!!
0
 
Tenkju :)
Hvala za prvi komentarček, res mi je pogrel srce 🤗
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
ful lepo
0
 
Hvala, me veseli da ti je bilo všeč :)))
Naslednji del pride čomhitreje mi bo čas dopuščal :)
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
FUULLL DOBRA ZGODBAA!!!!! Ful mi je všeč, ker je tak dolg del. Samo en kratek nasvetek, da bo malo manj oklepajev. Poizkusi napisati, to kar bi bilo drugače v oklepaju, tako, da boš lahko oklepaj izpustila, ker so oklepaji včasih MALO moteči. Ni me treba poslušat ker itak bolš dajem nasvete, kot pišem same zgodbe (to lahko vidiš na moji zgodbi, ki si jo mislim da že prebrala (samo prvi del)).
Anyways!! FUL DOBRA ZGODBA, KOMAJ ČAKAM NA NASLEDNJI (XXL) DEL. Komaj čakam naslednji (xxl) del.
Ful fajn!
Lp, Ilc
0
 
Tenkjuu.
Bom upoštevala nasvet :)
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Dragon, to je mega!:heart:
Zelo napeto in všeč mi je, da je iz večih vidikov. In kako izviren naslov! Res lepo.:v:
Komaj čakam, da preberem naslednje dele. :)
Dany
0
 
Hualaa😻😻
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
supr zgodbaaaa
0
 
Hvalaaa🥰
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
O moj bog, tole je noroooooooo!!!!!!!! D-best pisatlca si! :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::wink::upside_down::wink::slight_smile::wink::slight_smile::upside_down::wink::slight_smile::wink::slight_smile::wink::slight_smile::slight_smile::heart_eyes::slight_smile::heart_eyes::upside_down:🤩🤩:slight_smile:🤩:slight_smile::heart_eyes::upside_down:🤩:upside_down:🤩🤩:slight_smile::heart_eyes::wink::smirk:
Bi napisala daljši komentar sam se mi ne da pa še en del mam za prebrat hehe
Bye
Lp, Blank
0
 
Hvala💕
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred pošiljanjem še enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.

Pisalnica


Objava:

Harry Potter: Zoe's story 3. del

Ogledov: 19 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Magične oči 2. del

Ogledov: 23 Odgovorov: 2
 
1
Objava:

December presenečenj 9. del

Ogledov: 21 Odgovorov: 1
 
2
Objava:

Hana’s life 3. del

Ogledov: 40 Odgovorov: 3
 
7
Elisabeth
Objava:

Last morning 1st part

Ogledov: 25 Odgovorov: 1
 
3
ajiM
Objava:

Želvica Lupinca in njene dogodivščine 1. del

Ogledov: 21 Odgovorov: 0
 
0
najči potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

simpatija

Pozdravljeni pilovci nekaj me zanima moja simpatija je vame a si tega ne upa priznati. No vglavnem reku je da sm prva na seznamu punc ki so mu všeč. No vglavnem enkrat sm se zaletela vanj in sma se skor poljubla drugic sm se zaletela in je reku sm te ujel da ne bi padla .Enkrat me je v gledališu drzal za roko enkrat pa sm sla mimo in me je po riti uzgau in cel cajt gleda sam mene kaj mislite da to pomen zeli si da bi ga povabla na svojo zabavo samo mi starši ne pustijo drgac bi ga aja problem je da simpam na 2 človeka in nwm za kerga nj se odlocim. pls pomagajte mi
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kaj ti je na Pilovi spletni strani najbolj všeč?
Forumi.
(143)
Klepetalnica.
(82)
Svetovalnica.
(116)
Pilov hodnik in Moj kotiček.
(108)
Branje člankov.
(21)
Razvedrilo.
(47)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Like emojis je odgovoril/a na
Ja, itak. Iskreno priporočam webador, ki ...
 

GG man je odgovoril/a na
Pa lahko tudi da ko vpišeš številke pritisneš ...
 

LunaLovegood je odgovoril/a na
modra!:blue_heart::blue_heart:
 

LunaLovegood je odgovoril/a na
Hej! Smo tako za informacijo ti povem, da ...
 

springirl je odgovoril/a na
zelenaaaaaaa
 

kpop fan je odgovoril/a na
Tud jaz nisem vedla, ampak baje so dobil ...
 

kpop fan je odgovoril/a na
Zelo lepo!:heart_eyes:
 

kpop fan je odgovoril/a na
nisem ziher a to svoj bujo narediš in ga ...
 

Mantra je odgovoril/a na
To sem pa tudi jaz opazla zdele zadnje dni, ...
 

je odgovoril/a na
винби
 

Saksofonistka je odgovoril/a na
Yumeko_Jabami?
 

Rueanne je odgovoril/a na
Meni ne dela registracija. Mi lahko kdo pove?:pray:
 

zaspanka je odgovoril/a na
videoigra huh ratal mi jeeee
 

Gospa je odgovoril/a na
zeeeeleeeeenaaaaa
 

LoveGinnyPotter je odgovoril/a na
rumenaaa :)