snofi
Naslednji Pil izide 3. junija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Ogenj in led 2. del

Ogenj in led 2. del

15
V prejšnjem poglavju:
… Čez čas sva se obrnila in šla nazaj, ko sem zagledala dekle, ki me je čisto malo spominjalo na …

~CHLOE~
''Olivia!?''

~OLIVIA~
''Chloe!?''


2. POGLAVJE

~CHLOE~
Ozrla sem se k postavama dobrih deset metrov oddaljenima od mene. Nisem rabila dvakrat pogledati da sem razločila, da je dekle Olivia. Ampak fant zraven nje … Kdo za vraga je bil to? Njegove oči, preveč oddaljene da bi vedela kakšne, so gledale Olivio. Stisnilo me je pri srcu. Čakaj malo, zakaj? Dobila sem tak občutek kot da se hočem ugrezniti v zemljo in nikoli več pokukati iz nje. Vsak korak ki sta ga napravila bliže meni se mi je zdel vedno boljši razlog za pobeg. Kar iznenada sem začutila čuden občutek v trebuhu. Lakota? Iz neprijetnega položaja me je spravil Oliviin glas.
»Kaj pa ti delaš tukaj«? Poskusila sem ji odgovoriti, a vse kar je prišlo iz mojih ust je bilo le nerazločno mrmranje.

~OLIVIA~
Po nekaj nerodnih sekundah, je Chloe končno le spregovorila.
»Samo na sprehod sem šla. Poleg tega pa to niti ni tvoja stvar«. Zavrtela se je na petah in medtem nadležno zamahnila z lasmi, da sem jih par dobila v obraz, ter odšla. Z Danielom sva še nekaj sekund gledala v njeno smer, v primeru da se bo opravičila, a ker je to seveda Chloe, na to nisva ravno računala.
»To pa je bilo neolikano,« je pripomnil Daniel.
»Ja, česa ne poveš,« sem mu odvrnila. »Že dovolj je da jo moram prenašat v šoli, nisem si pa mislila da se bo vrinila tudi v moje zasebno življenje.«
»Saj ko tako pomisliš niti ni slaba oseba,« je nedolžno rekel, pri čemur sem jaz le padla v smeh.
»Oh, Daniel,« sem se zasmejala in še zadnjič povlekla Larisso na poti domov.

*Kasneje pred šolo*
Zagledala sem se v okno umazano rumene stavbe. Okno je bilo v naši učilnici in nisem mogla spregledati dejstva da se bo najbrž kmalu polomilo, ali karkoli se že zgodi z okni. Morda je čudno, a zasmililo se mi je. Vse te stvari ki so priletele vanj, od zunaj in znotraj. Še se spomnim La Malica tragedije. Mark, seveda največji ,,Genij'' v našem razredu je pomislil, da bi bilo zanimivo metati mandarine v nedolžno okno. Lahko si predstavljate kako se je vse končalo. To pa seveda še ni bilo dovolj, nekoč so fantje (in tudi punce, da ne bomo seksistični) v naš razred metali snežene kepe. Brez razloga, ampak poglej, kaj bi pa pričakoval od gruče trinajstletnikov na lepo zimsko popoldne. Tudi to se ni dobro končalo, naj omenim tudi da ,,napadalci'' niso ravno vešči športniki, zato so nekajkrat tarčo tudi zgrešili. Še vedno se opravičujejo kuharici Jožici, da so jo okepali.
»Olivia!« Obrnila sem se okoli svoje osi in na pločniku zagledala rdečelasko.
»Hej, Ruby! Sem slišala zate in Daniela!«
»Ššš, malo bolj tiho no, saj te je slišal še Had v Podzemlje.« Ruby ima grške korenine, kar se pozna tudi po njeni koži, čeprav bi po laseh lahko sklepal da je Irka.
»Torej, si mi mislila povedati za to?«, sem jo podražila in nagajivo dregnila v ramena.
»Ah, saj ni nič takega,« se je branila, a prisegla bi lahko da so njena lica dobila barvo svežega paradižnika. Takoj ko se je spomnila dobrega argumenta je izstrelila. »Gre nama ravno tako dobro kot tebi in Jakeu.«
»Tako slabo?!«, sem bila zgrožena in obe sva planili v smeh.
»Se res nič ne izboljšuje?«, me je resno vprašala po nekaj sekundah. Odkimala sem in pogledala v tla. Šele takrat pa sem resnično začela verjeti v moč usode. V moč prerokb, izrekov, čarovnije, neverjetnosti! Šele takrat ko se je za mano prikazal on.

~CHLOE~
Še enkrat sem si splaknila obraz z mlačno vodo in ga obrisala s papirnato brisačko. Še vedno si nisem znala razložiti kaj se je zgodilo malo prej, a kar je dobro je, da je konec. Najbrž sem samo dobila panični napad, nič takšnega. Pa čeprav sem si to prepričevala v glavi znova in znova nisem mogla zakriti dejstva da to ni bil razlog. Zagotovo ne. Ne bi mogel biti. Moje misli je prekinila Sophie s tistim osladnim ,,Hej''.
»Kaj se je pa zgodilo?«, me je zaskrbljeno vprašala. Najbrž je že po izrazu na mojem obrazu ocenila, da ni vse v redu.
»Ah, nič,« sem se ji zlagala, da je ne bi skrbelo.
»Vem da nekaj je. Vidi se ti.«
»Pa če sem rekla da ni nič!« Odvihrala sem iz učilnice proti stopnicam in do omaric. Jezno sem prišla do svoje, številka 125, in udarila s pestjo po njej. Zven kovine se je razlegel po šolskih hodnikih, nakar je skozi vrata stopil devetar in me čudno pogledal.
»Kaj pa ti zijaš?« sem mu zabrusila in poskusila prikriti solze, ki so mi kot potočki lili iz vek. Še enkrat sem udarila, tokrat močneje, da se je na tanki kovini zelene barve razločila udrtina. Pogledala sem okoli sebe, zaradi solznih oči nisem razločila vse okolice, a zaslišala sem neenakomerne korake, ki so stopali v mojo smer. Z rokavom pletene jopice, ki mi jo je kupil očka, ko je bil še živ, sem si obrisala solze ter se postavila pred omarico, da kdo ne bi opazil škode. Nekaj trenutkov za tem so v hodnik pridrveli otroški kriki za njimi pa še njihova telesa. Petarčki. Razkropili so se vsak v svojo smer, jaz pa po stopnicah nazaj v razred.

~OLIVIA~
»Hej punci!«, naju je pozdravil. Njegovi temni kodri so mu padali na še temnejše oči, njegov glas pa je bil preglobok, da človek ne bi omedlel pri poslušanju te simfonije. Lagala bi se, če bi rekla da nisem pozabila dihati, dokler se nisem začela dušiti.
»Hej Jake,« je lahkotno rekla Ruby, kot da bi se pogovarjala s svojim bratom. No, pa saj ni daleč od resnice. Jake je Rubyin bratranec. Kako ji zavidam. S tem mislim, če bi bil Jake moj bratranec ne bi nikoli doživela te nočne more ki ji pravimo ljubezen.
»Olivia, si še z nami?«, me je vprašal ter se nasmejal. V mojih mislih je bilo sedaj le, o moj bog, pozna moje ime.
»Ja, živjo,« sem rekla, in iskreno je bil to najhujši stavek v mojem življenju. Toliko napora še nisem dala od sebe, niti pri športni ko smo se morali dvigovati po drogu.
»Hotel sem te vprašati,« je začel in že takoj mi je bilo všeč kam to vodi »bi mogoče bila moj par« O moj bog, dogaja se »pri naravoslovnem projektu?« Čakaj kaj? No ja, vsaj nekaj, še vedno najboljši trenutek mojega življenja. Mogoče z malo preveč navdušenja, sem pokimala in moj obraz je zažarel kot še nikoli. To je videla tudi Ruby in kot dobra prijateljica ni hotela, da Jake misli, da sem čudna in zato rekla:
»Zdaj greva, dijo,« in me odvlekla stran preden bi postalo še bolj nerodno.
»Hvala,« sem se ji zahvalila in odšle sva v umazano rumeno stavbo.

~CHLOE~
V razredu me je takoj napadla Sophie, preveč jo je skrbelo, za povrh vsega pa mi solzne oči niso nič pomagale iz situacije.
»Chloe, resno mislim, kaj se ti dogaja? Še včeraj si bila v redu, danes pa kot da bi videla prikazen. Čakaj, saj je nisi, kajne?« Nasmehnila sem se ji. Tisti nasmeh ki pravi, da ni vse okej, ampak si toliko pri moči da se še smejiš.
»Je nekaj, a …«
»A, kaj?« V naslednjem trenutku so se odprla vrata učilnice in vsi smo se usedli na svoja mesta. Običajno se ne bi, a tokrat pišemo test in noben ne bi rad zapravil niti sekunde. Takrat je bilo najinega pogovora konec. Učiteljica je šla najprej po razredu in, kot po pričakovanjih, našla veliko plonk listkov. V osmem razredu se itak noben več ne uči, zato učitelji ta sprehod opravljajo že kot rutino. Teste nam je razdelila, jaz sem kot običajno vso snov pozabila, počil je lonec in bum, ure je bilo konec.

*Po pouku*
S Sophie se danes nikoli nisva imeli prilike pogovoriti. Razlog je bil da sva imeli naslednje ure ločeno in na hodniku se nisva srečali. Pravzaprav, še dobro, kar sem čutila nisem imela namena deliti z nikomur drugemu. Veter je zapihal in noge so me kar same nosile naprej po gozdni potki. Vse kar se je slišalo je bilo spokojno ptičje žvrgolenje. Bilo je prav čarobno. Za trenutek sem zaprla oči in odmislila nepotrebne misli. Počutila sem se neomejeno, zmožno česarkoli mi svet poda na pladenj. Vsak nov korak, ki sem ga naredila po šumečem listju in blatni zemlji mi je predstavljal nov korak v svobodo. V svet kamor se lahko zatečem ko ne gre vse po maslu. Tisti trenutek sem se počutila bolje kot kadarkoli prej. Obdajala me je tišina, celo ptički so zaprli svoje kljunčke. Vse je bilo umirjeno in tiho. Mogoče celo malo pretiho. Razgledala sem se okoli sebe, nakar me je nekaj zagrabilo za levi komolec in potegnilo v temno črnino gozda.

~OLIVIA~
Danes je bil pouk legendaren. Učitelj me je presedel zraven Jakea. Čeprav je strog, se mi je ta učitelj izredno prikupil. Ni potrebno posebej poudarjati, zakaj. Odločila sem se da grem domov po daljši poti. Vreme je tako lepo, da bi ga bilo kriminalno zatreti z vožnjo v avtobusu. Poleg tega se mi je bus zagabil, starejši učenci zadnje čase spuščajo dime gor, če veste kaj mislim. Sonce je sijalo in toplo pripekalo na mojo bledo kožo. Zaradi dežja prejšnje dni je v zraku ostalo še nekaj vlage, počutila sem se kot v tropih. Trenutek bi bil popoln, če bi bil zraven mene tudi Jake. Prepustila sem se trenutkom sreče, ko me je prekinilo šelestenje listja. Kar me je najbolj preplašilo je bilo dejstvo, da v zraku ni niti sapice. Zdrznila sem se in se ozrla k gozdu. Poraščala so ga takšna in drugačna drevesa, le nekaj metrov stran je rastlo prvo, hrast. Zaradi radovednosti, ki mi ni dala miru sem se s počasnimi koraki odpravila do njega. Nato še do drugega, do tretjega. Brez zavedanja sem se kmalu znašla v notranjosti gozda, v katero ni prodiral niti žarek sončne svetlobe. Na štoru blizu mene je sedelo dekle. Chloe.
»Kaj delaš tu?«, sem jo vprašala in dvignila je pogled.
»Enako sem nameravala vprašati tebe,« je odvrnila in vstala. Kot strela z jasnega je začelo močno pihati. Če bi imela na sebi klobuk bi si ga morala močno držati da ne bi odplaval po toku vetra. Ravno ko je Chloe odprla usta da bi nekaj rekla, je mimo nje švignila postava. Nisem znala opredeliti kdo, oziroma kaj je to bilo, a ni izgledalo naravno. Veter je ponehal in vse, kar sem še lahko videla in se zavedala, da je tam, je bila Chloe.
»Sranje!«, je še zakričala in se prijela za prasko na njeni desni podlahti iz katere je kapljala temnordeča kri.


:point_right:Pozdravček! Ker novega dela nisem objavila ... Sto let, je ta še posebno dolg. Za vas, dragi moji bralci, tukaj je na novo postrežen del Ogenj in led. Upam da ste v branju uživali, to mi pokažite s tem da obarvate tisti osamljeni srček na vrhu in v komentarčke poveste kako se vam je zdelo. Vedno sem zelo vesela kritik in pohval, saj me le-te ženejo naprej. Tako da hvala, ker berete in me spodbujate, upam da naslednji del napišem čimprej, do takrat pa se smejte in bodite veseli:blush::point_left:

Vaša dg:two_hearts:

 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Juhu, končno! :tada::grinning::smile: Komaj sem čakala nov del! Le glej, da kmalu pride nadaljevanje. :wink: Zgodba res lepo teče, vsi dogodki izgledajo ''naravno'' (ne zdi se, da so izmišljeni, če razumeš, kaj mislim ...), podrobnosti lepo upletaš ... Na splošno sploh nimam prave kritike, le da nočem čakati tako dolgo. :sweat_smile: Pa pri delu z nedolžnim oknom sem se res nasmejala. :joy:
Ostani še naprej tako super pisateljica in nikoli ne nehaj pisati.:wink:
0
 
O moj bog!
Ti si jo prebrala?!
Vedno sem se zgledovala po tvojem pisanju in zdej si mi napisala da je moja zgodba super 😲😆?!

Hvala, ne veš koliko mi to pomeni (zdaj mam stupid izraz na obrazu😅).
Nov del je že skoraj napisan, če upamo da dobim navidh nazaj (😊), izide že danes, ali pa jutri :)
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Super je! Res si nadarjena pisateljica, najbolj pa me razveselita tvoj stil pisanja in domišljija. Nadarjena si, res imaš velik talent! Ta zgodba je enostavno ena izmed najboljših na Pilu, vse zgodbe pa so fenomenalne. :) Se strinjam z vsemi komentarji, sem tudi kliknila na osamljen srček in se je obarval. :) Nimam kritik in nasvetov, ker je zgodba popolna. <3

Zdaj bom pa prebrala še tretji del, pričakuj moj komentar tudi tam. <3
Obožujem to zgodbo, zelo je zanimiva in se že veselim naslednjih delov, ko bo vse postajalo zelo napeto. <3

Lp, Gc
0
 
Hvala!
To mi veliko pomeni 💕
Tudi sama komaj čakam da objavim prihodnje dele😅😀
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
suprrrr
kdaj bo niv delllll upam da kmaluuuuuuuuuu komaj ga čakammmmmmmmmmmmmmmmmm🥰🥰🥰

res mi je zlo vsec ta zgodba
0
 
Hvala!

Ga bom probala čim prej napisat☺
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
TOP:heart::heart_eyes:
0
 
Hvalaaaa
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
FULL DOBRRRRR<3<3<3<3<3<3<3<3 RADA BERM TVOJO ZGODBOOO!!!
0
 
Hvala!

Jaz pa rada berm tvoje komente😻
 
omggg usi praute da pism ful dobre komentarje tnxx dragonnnn😘😏❤❤❤❤🤗
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
OMG The Best!!!:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
I love it:kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart:
Lp,
Navdušena Gdč. Vsevednica :blush::heart_eyes:
0
 
Hvala ti!

Ful sem vesela vsakega komentarja😻
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
IIii js tok obozjem tvojo zgodbo

cimprej nov del ane?<3

lp, Lyn<3
0
 
Iiiiii js pa tok obožujem tvoje komentarje💕💕
Ja, bo prišel čimprej, hvala, se bom že danes spravila pisat ;)
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Pa zakaj je to tak dobro?!?!?!? SPLOH NE MOREŠ VERJET KAK SEM NAUDUŠENA:heart_eyes:
0
 
Hvala!

To mi ful pomeni :)
Ravno zdaj pišem nov del :)
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
bravooo zelo dobra zgodba :cowboy::cowboy::grin::grin: kapo dol dregi!! zaslužiš si vsak lajk!! bravooo!!! :cowboy::cowboy::cowboy::grin::grin:
vratarka
0
 
Hvala! To mi ful pomeni😗
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred pošiljanjem še enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.

Pisalnica


Objava:

ČE BI BILA V WARRIOR CATSU.. - 3. del

Ogledov: 10 Odgovorov: 0
 
3
Objava:

Harry Potter: Zoe's story 3. del

Ogledov: 26 Odgovorov: 0
 
2
Objava:

Magične oči 2. del

Ogledov: 26 Odgovorov: 2
 
1
Objava:

December presenečenj 9. del

Ogledov: 22 Odgovorov: 1
 
2
Girllll, 14 let potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Kk na lep način zavrnit fanta?

Ojla!
Grem kr kuj na situacijo. Jst mam zdj že prbližn pol leta fanta, kar itak da nisem izobesila povsod da bi vsi to vedeli. Ampak pred dvema tednoma se mi je zgodilo, da mi je nek drug fant oz. sošolec pisal da je vame (moj fant s katerim hodim je iz druge šole). In pač s tem sošolcem sva dobra frenda in nočem zgubit prijateljstva in me zanima kako temu sošolcu na lep način povedat da že imam fanta in da nisem v njega? Ker res nočem ga potreti in nočem zgubitu prijateljstva z njim.
Hvala za vso pomoč!
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kaj ti je na Pilovi spletni strani najbolj všeč?
Forumi.
(149)
Klepetalnica.
(83)
Svetovalnica.
(121)
Pilov hodnik in Moj kotiček.
(112)
Branje člankov.
(22)
Razvedrilo.
(48)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

neustrašna jahačica je odgovoril/a na
Zdravo, zelo zanimiv blog. Bi me lahko lepo ...
 

the girl 😎 je odgovoril/a na
hvala ti za vse informacije vendar če sm ...
 

@mica635 je odgovoril/a na
Kako je to zanimivo. Zdaj končno vem.:kissing_heart::kissing_heart::sweat_smile::sweat_sm
 

Banana je odgovoril/a na
Hejj rada bi se prijavila v tvojo šolo bujo-ta
 

Kje to najdemmm
 

Modra :blue_heart::butterfly::fish::blue_circle::dolphin::large_blue_diamond:
 

@mica635 je odgovoril/a na
Billie Eilish:kissing_heart:
 

@mica635 je odgovoril/a na
Nekakšen žužek, ki ima tri krila, kaka modri ...
 

Happy life je odgovoril/a na
Ali je steblo?
 

Mini je odgovoril/a na
meni dela isto. prej mi je lepo stimalo zdej ...
 

Night girl je odgovoril/a na
Prosim daljši deli🥺🥺🥺
 

dragon girl je odgovoril/a na
Hej! Super je, vidi se da si se potrudila ...
 

Realizem je odgovoril/a na
Harry Styles .....:kissing_closed_eyes: Zendaya....:dancer::hugging: Britney ...
 

Coraline je odgovoril/a na
Ed Sheeran :hearts:
 

#friendlygirl je odgovoril/a na
ojooj ne js je neb mela