snofi
Naslednji Pil izide 3. junija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Ogenj in led 3. del

Ogenj in led 3. del

15
V prejšnjem delu:
... Ravno ko je Chloe odprla usta da bi nekaj rekla, je mimo nje švignila postava. Nisem znala opredeliti kdo, oziroma kaj je to bilo, a ni izgledalo naravno. Veter je ponehal in vse, kar sem še lahko videla in se zavedala, da je tam, je bila Chloe.
»Sranje!«, je še zakričala in se prijela za prasko na njeni desni podlahti iz katere je kapljala temnordeča kri.

3. POGLAVJE

~CHLOE~
Dotaknila sem se rane in poskusila ne zaječati od pekoče bolečine, ki mi je prevzela večji del roke. Globoka praska je potekala od mojega zapestja, skoraj do rame. Če sem se le za sekundo premaknila, že mi je pekoč občutek prevzel telo. Bolečina je bila neznosna in le zaradi dostojanstva pred Olivio si nisem drznila zakričati. Prav ona pa je zdaj stala tam in me prestrašeno gledala. Ni se premaknila. Kot da čaka znak da se lahko premakne in je vse varno.
»Boš pomagala ali kaj?«, sem naposled le vprašala. Najprej je pogledala v vse smeri, v upanju da je tisti Bogsigavedikaj odšel, potem pa stekla k meni, kot da ji je dejansko mar zame.
»Kaj je bilo to?«, je vprašala, čeprav tudi sama nisem poznala odgovora in občutek sem imela, kot da ga nočem poznati. Za trenutek sem celo pozabila na bolečino, a ta trenutek ni trajal dolgo, saj sem že naslednji hip začutila pekočino. Spet eno in isto pekočino, ki ni in ni hotela oditi. Mučila me je in me bo do konca, pa še po njem. Vdala sem se in zakričala. Visok in cvileč pisk mojih glasilk je še sekunde odmeval po neskončnem gozdu, in se zavedno zapisal v debla, liste in korenine dreves.
»Fak! Kaj bova?!«, je zaklela Olivia in se prijela za glavo. Nisem vedela. Iskreno, nisem vedela kaj bova in če bova kdaj sploh prišli iz tega gozda, a kar sem vedela je, da če še kdaj srečam tistega stvora, se mu ne preti dobro.

~OLIVIA~
Vedela sem, da moram pomagati Chloe, a kako. Edino kar sem zdaj imela v mislih je bil strah. Strah pred tem da Chloe ne bo v redu, da se tista prikazen vrne in da nikoli ne bova prišli iz tega preklemanega gozda. Počutila sem se podobno kot na ustnem ocenjevanju. Nisem imela odgovorov, le vprašanja.
»Olivia, vode,« je s popolnoma suhim glasom zatarnala Chloe. Vode nisem imela. In kje bi jo sploh dobila? S solzami v očeh sem jo pogledala in zmajala z glavo. Sploh ne vem od kje so vse te solze prišle, a prihajalo jih je še več. Čez mokre oči sem le videla njen pobledel obraz, ki je zapiral oči. Začela je padati. V zadnjem trenutku sem se je oklenila in jo položila na vlažna tla. Tudi sama sem se usedla in pustila solzam da opravijo svojo pot. Slej ko prej jih bo zmanjkalo. Tako je zmanjkalo tudi mene. Ulegla sem se zraven Chloe, zaprla oči in se prepustila spokojnemu zvoku tišine.

*i* »Olivia, pomagaj!« Obupan glas je prihajal z moje desne. Ali pa z leve? Vrtela sem se okoli svoje osi, nisem se znala orientirati. Zaslišala sem grom in v bližnje drevo je udarila strela. Drevo je začelo padati. Vse se je dogajalo tako hitro. Ogenj je prevzel kontrolo nad suhim lesom starih dreves. Drug za drugim so popadala kot premagani vojaki. Pred očmi se mi je odvijal prizor za katerega sem upala da ga ne bom nikoli videla. Preplašene živali so uhajale dimu in oranžnim plamenom, ki jih je bilo sedaj dvakrat več. Zaslišala sem glas. Isti glas kot malo prej. Ni mi bil znan. Razgledala sem se okoli, a zaradi saj v zraku nisem videla ničesar. Začelo se mi je kašljati. Dušila sem se. Dim mi je stopil v pljuča in ta niso zaznala niti trohice kisika. Skoraj sem že omedlela, ko se je vse prenehalo. Dim se je razpršil drugod, a plameni so ostajali. Goltali so vse pred seboj. Imeli so moč, nadvlado. Sredi plamenov sem zagledala dekle. Ocenila bi, da je bilo staro okoli deset let. Obupano je klicalo na pomoč. Hotela sem se premakniti, a nekaj me je prikovalo na tla. *i*
*i* »Ne!«, sem zaslišala obupan ženski krik, preden je predme padla goreča veja in viden prizor je bil zdaj zame le še preteklost. *i*

Zbudila sem se vsa prepotena. Vdih, izdih, vdih, izdih. Pogledala sem Chloe. Še vedno je spala. Nisem je nameravala buditi, zato sem raje šla na kratek sprehod, v upanju da najdem izhod iz tega gozda. Čeprav sem bolj malo računala na to, da bo delovalo, sem šla po isti poti, kakor sem prišla noter. Vsaj upam.

~CHLOE~
Ko sem se zbudila me je roka še vedno neznosno bolela, a bolečina je malo pojenjala, kar je kazalo tako na dobro kot tudi na slabo. Tudi žejna nisem bila več. A Olivie, ki je bila še malo prej z mano, ni bilo nikjer.
»Olivia!«, sem z močmi ki so mi še ostale zakričala njeno ime. Ni se oglasila.
»Olivia!« Nič. Obupano sem se naslonila na štor in čakala. Nisem imela moči da bi jo šla iskat, poleg tega pa, če me je zapustila ni vredna da jo sploh iščem. Zaprla sem oči in se prepustila sončnim žarkom, da pripekajo. Čakaj malo? Vzravnala sem se in poskusila pogledati proti nebu. Velika svetleča krogla, ki ji pravimo Sonce je zdaj sijala in to s polno močjo. Nasmehnila sem se. Pa je bilo vsaj še malo upanja v meni. Malo upanja, da bo vse okej in da še ni konec. Sonce mi je to pokazalo. Pa če še tako dežuje, po vsakem dežju se prikaže sonce.
»Chloe!«, je zavpila že na daleč. Olivia. Pa me le ni zapustila. Nisem si mislila, da bom to kdaj rekla, a vesela sem bila da jo vidim. Po vsem tem se res ne bi rada še sama soočala z gozdom.
»Kje si pa bila? Sem mislila da si me kar zapustila.« Nasmehnila se mi je in, ne boste verjeli, jaz sem se ji nazaj. Morda pa le ni takšna kot sem mislila. Morda pa bi midve lahko bili prijateljici. To misel sem si že v naslednjem trenutku izbila iz glave. V spomin mi je prišlo, kako jo je tisti fant prej gledal. Spet me je stisnilo v srcu, a zdaj sem si znala razložiti, zakaj. Mislim … Mislim, da sem se zaljubila.

~OLIVIA~
Ne, poti ven nisem našla in ne, ne mislim je več iskati, ker je prav mučno. Bova pač ostali tu zavedno, kaj moremo.
»Chloe, ne vem kako bova prišli ven iz gozda,« sem ji priznala, čeprav je najbrž pričakovala takšen odgovor. A na moje veliko presenečenje, ni niti trznila. Premično je gledala v zemljo v katero so rili deževniki, da bi se izognili njihovi nočni mori. Soncu. Šele takrat sem opazila svetlobo, ki je pronicala skozi krošnje dreves. Chloe se še vedno ni zdramila. Stresla sem jo za roko, a pri tem popolnoma pozabila na rano, ki ji jo je malo prej zadala pojava, na katero sem izgleda kar malo pozabila.
»Au, se ti je zmešalo!«, me je nadrla, a sama sem bila nase prav ponosna, da sem jo spravila do besed.
»Oprosti, o čem si razmišljala?«
»Em … O tistem stvoru«. Čeprav sem upala na to, da pogovora ne bo napeljala v to smer, nisem bila presenečena da ga je omenila. Slej ko prej bi ga, to je bilo neizogibno.
»Se ti kaj svita, kaj bi to lahko bilo?«
»Olivia, prvič v življenju sem v gozdu, misliš da bi poznala ime pojave, ki me je napadla?« Seveda nisem pričakovala da bo natanko vedela kaj je to bilo, a poskusit ni greh.
»Ja, ampak ta prikazen ni bila kar tako. Mislim, si v življenju sploh videla kaj takšnega? Ne, se mi je kar zdelo.« S prstom je nežno šla po dolžini rane, spominjajoč se pretresljivega trenutka. »Čeprav mislim, da lahko zdaj nehava malo govoriti o tem. Meni že zmanjkuje idej kako bi to stvar poimenovala, zaenkrat bo kar To. Tako ali tako To zdaj ni najin glaven problem. Še vedno sva tu in jaz sem pregledala vse poti pa nobena ne pelje ven.«
Zavladala je smrtna tišina. Mogoče malo neprijetna, a bi jo bilo neprimerno prekiniti z neumnim komentarjem. Zato sva ostali tiho in v mislih premlevali. Vsaj jaz, zanjo ne vem, morda si samo jaz prizadevam da prideva ven iz gozda, kdo bi vedel. Še vedno pa me zanima, kako se je ona znašla tu. A takrat se mi ni zdel primeren trenutek za vprašanja. Raje sem še malo držala zaprta usta in čakala da ona prva spregovori. Sonce ni več sijalo, zdaj so ga prekrili oblaki. Vse je izgledalo še preveč depresivno. Deževniki so se ravno poskrili, ko je začelo liti kot iz škafa.
»Super, res!« S tem sem prekinila tišino. »Bi bil ta dan lahko še slabši?!«
»Najti morava malo večje drevo, da se skrijeva podenj. Tale štor ne bo zadostoval,« je pripomnila in jaz sem se takoj strinjala. Ko sva našli dovolj veliko drevo, pa je počilo. Zagrmelo je in v misli so mi prišli spomini za katere sem upala, da ne pridejo nikoli več. Pred oči so se mi prikazale sanje.
»O, ne.«
»Kaj je?«, me je zaskrbljeno pogledala.
»Nič,« sem se zlagala, medtem ko mi je po že tako mokrih licih stekla nova kaplja dežja. Lasje so se mi sprijemali v grudice in tudi Chloe ni izgledala ravno suha. Mokra majica se mi je lepila na telo, a to še ni bil najhujši problem.
»Chloe, greva lahko lepo prosim stran od drevesa?«
»Pa kaj še, da bom še bolj mokra? Misli si.«
»Ampak Chloe…« Udarilo je. Zdrznila sem se ob prizoru. Drevo blizu naju se je začelo žgati. Vse se mi je preslikalo pred oči. Ogenj, dekle, kriki, ogenj …
»Olivia, iti morava!«, sem zaslišala pridušen krik. Ampak vse kar sem še lahko videla je bil ogenj, kako odseva v mojih očeh, z njegovo polno močjo. Ogenj.

:point_right:Pozdravljeni! Ko sem videla ta neverjetni odziv na moj prejšnji del, sem si pa ja rekla: Daj no, dg, pa ja boš takoj objavila nov del. In ja, zjutraj sem se spravila pisat in končala zdaj. Ne morate verjeti kako so me vsi komentarji pogreli, bil je odličen občutek:blush: Zato se prisrčno zahvaljujem tem osebam: Clara, animallover, Ruby_UwU, Zaspanka, Gdč. Vsevednica, Lyn, Daenerys in vratarka, da so komentirale prejšnji del, ter: GinnyCat, Zoe, Ginny Weasley 123, Lyn, Gdč. Vsevednica, balerina, ILovecandy, Daenerys, animallover in Blank, za komentar na prvem delu. Ter seveda, hvala vsem ki zgodbo samo preberete in ste v njej uživali :blush: Vaši odzivi mi res pomenijo ogromno, in, bogsigavedi, morda nov del pride prej kot bi pričakovali:wink:. Do takrat pa uživajte in povejte svoje mnenje o zgodbi v komentarjih:smiley::point_left:

Vaša dg:two_hearts:

 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
The Best:heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse:
Vem da si zdaj komaj napisala tretji del ampak jaz rabim še 4.:joy: (nedolžen pogled)
Dogajanje je NaPeTo!
Ly,
Gdč. Vsevednica
0
 
Hvala!
To mi veliko pomeni💕
Nov del še ne bo tako kmalu, ker sem danes cel dan pisala in moram nadoknadit s šolo😔
Upam da ga napišem v roku enega tedna, če ne pa ti obljubim da ne bo vzelo predolgo časa (še posebaj ker me tako spodbujate in me to le žene naprej k pisanju)
Hvala, še enkrat💕
 
Np zaslužiš si res si nadarjena in ti napiši nov del ko ti ustreza💗
Lp,
Gdč. Vsevednica
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
<3 Zelo zanimiv del! Mislim, da že sama veš, da bo zgodba velika uspešnica in, da si super, nadarjena pisateljica. <3 Se že veselim naslednjih delov. Zelo lepo od tebe, da se potrudiš in za nas napišeš zelo dobra, dolga poglavja. Sem všečkala, ker si taka zgodba res zasluži vse pohvale in všečke. :)

Kakor pri prejšnjem delu, nimam kritik in nasvetov, ker je zgodba fenomenalna. <3
Odlično je! :)

Lp, Gc
0
 
Hvala!
Tvoji komemtarji me vedno razveselijo!💕
To mi ful pomeni, mwa💕⚘
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
OMGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG
TO JE RES D-BESTTTTTTTTT
A SI MORALA TAKO NAPETO KONČATI, JAZ NE BOM MOGLA SPATTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. :blush::blush::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::blush::grinning::laughing::joy::blush::grinning::wink::laughing::joy::blush::grinning::wink::laughing::joy::blush::grinning::wink::laughing::joy::blush::grinning::wink::laughing::joy::blush::grinning::wink::laughing::joy::blush::grinning::wink::laughing::joy::blush::grinning::wink::laughing::joy::blush::grinning::wink::laughing::joy::grin::blush::grinning::wink::laughing::joy::tired_face::grin::blush::grinning::wink::laughing::joy::hugging::tired_face::grin::blush::grinning::wink::laughing::joy::hugging:
PO NOVEM RAZGLAŠAM DA JE TO MOJA NAJLJUBŠA ZGODBA NA PILU :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
IN SEVEDA NAJBOLJŠA PISATELJICA IN VZORNICA NA NJEM :blush::blush::blush::blush: DGGGGGGG! :clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap:

Dg jaz resnično mislim, da si super in če boš tako nadaljevala boš zagotovo napisala kakšno knjigo (ki jo bom jaz prva kupila!)

STE SLIŠALI VSI A?!?!?! JAZ SEM FENICA ŠTEVILKA 1, NIHČE DRUG, STE SLIŠALI NIHČE DRUGGGGG! :rage::rage::rage::rage::rage::rage::rage::rage::rage::rage:
HHAHAHHAHA
LP, BLANK
0
 
P.S draga vzornica, moja zgodba je zunaj vesela bi bila vašega mnenja :)
 
Hvala, zelo veliko mi pomeni da ti je všeč😄.
Bom prebrala, a mislim da mi danes ne bo uspelo, saj je že kar pozna ura :)
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Ti si res nadarjena za pisateljico!!! Resno!!! Js tega ne bi zmogla napisat. Ta zgodba je res dobra:joy:Komej čakam da pride nov del.

Lysm, Rueanne
0
 
Hvala!
To mi veliko pomeni💕
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Hvala za obvestilo o novem delu. :smile: Znova fenomenalno. Res cenim, da si si vzela veliko časa in vse opisala zelo podrobno in natančno. Tako ne gre dogajanje le mimo bralca, ampak tudi izve občutke, misli, dvome ... junakov.:slight_smile::ok_hand:
Me pa skrbi za Chloe in Olivio - ena ima velike možnosti izkrvavenja (ali okužbe rane), druga pa je imela sanje / videnje, kjer jo stečka goreča veja.:no_mouth::cold_sweat: Hitro nov del, ker me zeloooo zanima, kaj bosta naredili.:grin::heart:
0
 
Hvala ti za tole!
Res me je pogrelo <3
Me zelo veseli, da ti je všeč :)

Glede Olivie in Chloe pa mora biti tako, da je se bolj napeto :)))
 
Me veseli <333
Ja, saj razumem. Ravno zaradi napetosti (in opisovanja, sloga, ...) mi je tako všeč :-))
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Hejla!!!
Ti si neverjetna!!! Komaj čakam, da preberem do konca. :cowboy: Zdaj pa lahko noč
vratarka
0
 
Hvala in lahko noč💕💕
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
js obozujem tvoj stil pisanja in kot vedno supr zgodba<3

lp, Lyn<3
1
 
Hvala!💕
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Prepričaj se, da na spletu ne objavljaš svojih osebnih podatkov in ne žališ drugih uporabnikov.

Pisalnica


Objava:

ČE BI BILA V WARRIOR CATSU.. - 3. del

Ogledov: 10 Odgovorov: 0
 
3
Objava:

Harry Potter: Zoe's story 3. del

Ogledov: 26 Odgovorov: 0
 
2
Objava:

Magične oči 2. del

Ogledov: 26 Odgovorov: 2
 
1
Objava:

December presenečenj 9. del

Ogledov: 22 Odgovorov: 1
 
2
najči potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

simpatija

Pozdravljeni pilovci nekaj me zanima moja simpatija je vame a si tega ne upa priznati. No vglavnem reku je da sm prva na seznamu punc ki so mu všeč. No vglavnem enkrat sm se zaletela vanj in sma se skor poljubla drugic sm se zaletela in je reku sm te ujel da ne bi padla .Enkrat me je v gledališu drzal za roko enkrat pa sm sla mimo in me je po riti uzgau in cel cajt gleda sam mene kaj mislite da to pomen zeli si da bi ga povabla na svojo zabavo samo mi starši ne pustijo drgac bi ga aja problem je da simpam na 2 človeka in nwm za kerga nj se odlocim. pls pomagajte mi
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kaj ti je na Pilovi spletni strani najbolj všeč?
Forumi.
(149)
Klepetalnica.
(83)
Svetovalnica.
(121)
Pilov hodnik in Moj kotiček.
(112)
Branje člankov.
(22)
Razvedrilo.
(48)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

neustrašna jahačica je odgovoril/a na
Zdravo, zelo zanimiv blog. Bi me lahko lepo ...
 

the girl 😎 je odgovoril/a na
hvala ti za vse informacije vendar če sm ...
 

@mica635 je odgovoril/a na
Kako je to zanimivo. Zdaj končno vem.:kissing_heart::kissing_heart::sweat_smile::sweat_sm
 

Banana je odgovoril/a na
Hejj rada bi se prijavila v tvojo šolo bujo-ta
 

Kje to najdemmm
 

Modra :blue_heart::butterfly::fish::blue_circle::dolphin::large_blue_diamond:
 

@mica635 je odgovoril/a na
Billie Eilish:kissing_heart:
 

@mica635 je odgovoril/a na
Nekakšen žužek, ki ima tri krila, kaka modri ...
 

Happy life je odgovoril/a na
Ali je steblo?
 

Mini je odgovoril/a na
meni dela isto. prej mi je lepo stimalo zdej ...
 

Night girl je odgovoril/a na
Prosim daljši deli🥺🥺🥺
 

dragon girl je odgovoril/a na
Hej! Super je, vidi se da si se potrudila ...
 

Realizem je odgovoril/a na
Harry Styles .....:kissing_closed_eyes: Zendaya....:dancer::hugging: Britney ...
 

Coraline je odgovoril/a na
Ed Sheeran :hearts:
 

#friendlygirl je odgovoril/a na
ojooj ne js je neb mela