snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Rojena v Azkabanu 1. del

Rojena v Azkabanu 1. del

14
Nekako mi je uspelo vse skupaj izbrisati :(

Vrsto let, preden je Harry James Potter, izbranec, prvič stopil na peron devet in tri četrtine, da bi začel svojo prvo magično pot na Bradavičarsko akademijo, se je uporniški materi rodila deklica. Prelepi svetli kodri so ji obkrožali obraz, ko jo je mati s svojimi koščenimi in dolgimi prsti prvič prijela v roke. Roditi ji je pomagala Druella Rosier, prva dama rodbine Black, ki je bila tedaj začasno zaprta zaradi suma uporabe kletve križanih in jo je naključje pripeljalo do Amortenie, matere dekleta, ki je bilo rojeno v Azkabanu. Coprnici še sami nista vedeli, kako je Amortenii uspelo tako dolgo skrivati trebuh, vendar jima je bilo dobro znano, da so morakvarji, kot so pravijo pustim prikaznim, ki stražijo čarovniški zapor, morda res zastrašujoči, toda preveč pametni kljub vsemu nikoli niso bili. Le hoditi je morala bolj sklonjenk kot ponavadi in dodobra raztegniti oblačila, pa ni nihče vedel.

Majhno, brhko deklico sta skrili v eno izmed ponošenih zaporniških oblek s progami, ki so se Amortenii zdele še posebej grde za njen stas. Kljub vsej zanemarjenosti, ki jo ji je podaril Azkaban je bila še vedno naravnost čudovita in lagal bi tisti, ki bi trdil nasprotno. Bila je kot kača; zvita, veličastna in strupena, ali pa se ti je ovila okrog vratu in te počasi davila, da si umrl v mukah. Amortenie De'Groove ni bilo pametno podcenjevati. Kljub svojemu blišču je bila pokvarjena, že po poreklu. Hčer čarovnika, katerega ime so izgovarjali s tresočim glasom in strahom v očeh.

Ovila je roke okrog deklice in jo pestovala, medtem ko je ona mirno spala v maminem naročju. Stopila je k oknu, ki ni bilo zastekljeno, temveč so bile čezenj speljane jeklene palice, ki so bile odporne proti vsem urokom tega sveta. Ničkolikokrat se jih je Amortenia lotila z golimi rokami, toda nič ni potešilo njene želje po pobegu, ki ji ni bilo zadoščeno že mesece. Njeno življenje ni imelo smisla, vse dokler se je odvijalo za rešetkami pekla, ki ji je odvzemal svobodo.

Nagnila je glavo, da je lahko poškilila skozi rešetke in sreča se ji je nasmehnila, ko je na enem izmed kamnov na obali zagledala v divje valove zrečo vrano. Čarovnica je stisnila ustnici v majhne o, nato pa melodično zažvižgala in vrana se je s svojimi kot oglje črnimi očmi usmerila ravno v Amortenio. Razprla je krili in poletela v sivo nebo. Coprnica je skozi špranjo potisnila bledo in koščeno roko, ob enem pa je z desnico pestovala dekletce. Vrana ji je lahno, kot bi bila samo perje brez telesa, sedla na dlan in Amortenia jo je previdno smuknila v notranjost zgradbe. Njene poteze so bile tako neverjetno nežne, da človek ne bi mogel verjeti, da je to telo krhke mlade ženske, zakrivilo toliko hudega. Hladnokrvna morilka, ki pa je v nasprotjo s svojim očetom raje uporabljala kletev križanih, kot pa usodno kletev smrti in to je še bolj poudarjalo njeno manično naravo. Raje je videla, da so prosili za smrt, ali pa jih je uročila z imperatorjevo kletvijo in so si sodili kar sami. To je bila kruta usoda aurorskega štaba MACUSE.

"Povej jim," je zašepetala nadnaravno nežno in s tistim globokim intimnim glasom, kot so ga imele le čarovnice po transparentih. "Povej jim, da je potomec rojen. Povej očetu in povej Allejandru."

Ptica je glasno zakrokala in odfrčala v daljavo, da bi predala sporočilo, ki ji ga je dala črnolaska. Pogledala je v naročje deklici, ki se je smejala. Nikoli ni jokala, kar je materi še kako godilo. Toda takšni so bili Grindelwaldovi - brez čustev, solz in obžalovanja, ker te je delalo šibkega. In šibkih niso sprejemali. Umaknila je deklici pramen malo čez čelo dolgih, svetlorjavih las izpred oči in se tudi ona nasmehnila, ko je uzrla dekličino desno oko. Električno svetlomodro - natanko tako kot je očetovo.

Na Amorteniino smolo pa je kljub vsej previdnosti, preciznosti in upanju, obstala opažena. Bila je malo manj pozorna kot ponavadi, ker ji je vendarle uspelo očetu omeniti, da je njun potomec rojen in prihodnost ostaja. Gridelwaldovi se niso morili z brezpomenskih upanjem, bili so prepričani v zmago ali poraz, nič ni bilo vmes.

Bila je nemočna; če bi le imela svojo palico, bi sojetnici trikrat zavila vrat, ampak brez svojih moči ni zmogla ničesar. Le strmela je v bledi obraz ženske z sivimi lasmi spetimi v borno figo. Gospa v zrelih letih je strmela nazaj, vse dokler ni ust prevesila v grozljiv nasmeh in skoraj odskakljala je stran. Amortenia je vedela, kaj sledi, ker v Azkabanu nihče ni nikomur nikoli kril hrbta, razen če je dva osebka vezela sorodstveba ali kakšna koli druga vez.

Obrnila se je k deklici in poskušala sprati razočaranje s svojega utrujenega obraza. Zavedala se je, da se je peščena ura obrnila in ima s hčerko zdaj še kvečjemu komaj deset minut in niti podrazno ji ni teknilo. Niti njen ponos ni požrl tega. Roko je nesla k ustom in si odgriznila delček nohta, pri čemer se je preostanek oblikoval v poševno špico. Zavzdihnila je, ker je imela v sebi vendarle tak prašni drobec sočutja, da deklici ni privoščila bolečine, ki ji jo je načrtovala zadati. Pa še to le zato, ker je bila to njena prvorojena hčerka. Za koga drugega bi ji bilo kot ponavadi prav malo mar. Drobnemu dojenčku je pomaknila roko in zarezala v notranjo stran nadlahti in poslušala jok, ki je odmeval po zaporu. Slišala je korake pomešane s hreščečimi zvoki morakvarjev. Vedoč, da mora pohiteti je vrezala črto, krog in trikotnik, ravno tako globoko, da je pustilo za sabo grdo brazgotino.

Bila pa je prepozna, da bi izrekla besede, ki so bile potrebne za aktivacijo znamenja in še preden ji je to uspelo, so ji jo odtrgali in odpeljali so jo morakvarji, medtem ko je njeno dete pristalo v naročju paznika, ki je tekel stran. Po celi zgradbi je bilo moč slišati srhljiv dojenčkov jok in vsi so hoteli vedeti, kaj se je dogodilo v enajstem nadstropju, tik pri strani s tistim enim ubogim drevesom.

Le mala vrana je zunaj zadovoljno plahutala s krili, popolnoma usklajeno z vetrom. Vedela je, da je bila njena naloga opravljena. Rodbina zloglasne družine Grindelwald se nadaljuje in ona je to razglasila.
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Wowwwww, mislim, to je najboljša zgodba, kar sem jih do zdaj prebrala. Res ne vem, kako ti uspe tako podrobno opisati vse dogajanje, ter narediti zgodbo tako zanimivo!:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: Prosim, obveščaj me o novih delih zgodbe v moj kotiček in hitro naredi nov del!

Lysm,
Nice girl
2
 
joj, res ti hvala! res mi veliko pomeni!
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
dobra zgodba!
prosim obvescaj me v koticek ker rabim nov del!
0
 
res hvala <3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hej!

Naj najprej poudarim da sem tako zelo srečna, ker se je Pisalnica vrnila. Včasih nove zgodbe ni bilo v enem tednu, zdaj pa je cela stran zapolnjena z današnjimi zgodbami. Skratka, super da si se še ti odločila pisati zgodbo!
Glede zgodbe pa: Sama sem tudi pisateljica in včasih zelo redko visoko ocenim zgodbe v Pisalnici, ampak tale je kar presegla moja pričakovanja. Sicer nisem neka velika oboževalka Harryja Potterja, ampak tale zgodba mi je res zelo všeč. Vse je lepo opisano, besedni zaklad imaš ogromen in nasplošno se vidi, da zgodba nekam pelje. Skratka, ne bom zavlačevala, zgodba ima res potencial in bi te lepo prosila, če me lahko v kotiček obveščaš o novih delih, saj res ne bi rada zamudila.
Imaš moj lajk, nadaljuj v to smer in prosim nikoli ne nehaj pisati, ker ti rečem punca, da iz tebe nekaj bo.
Pošiljam košarico objemčkov,
~dragon girl
0
 
res hvala, ogromno mi pomeni :)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Wow, kako dobra zgodba:heart_eyes: super je.
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Kot bi brala knjigo.:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.

Pisalnica


Objava:

Težave Amelie White, 43. del

Ogledov: 2 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 21. del

Ogledov: 2 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Odvzem morja, 2. del

Ogledov: 3 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 42. del

Ogledov: 6 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 20. del

Ogledov: 5 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Odvzem morja, 1. del

Ogledov: 36 Odgovorov: 1
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 41. del

Ogledov: 7 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 19. del

Ogledov: 7 Odgovorov: 0
 
0
Help potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Fantje

Stara sm 13 in neznam se pogovarjat z fanti in to je zame velik problem. js mam na snepu ful fantov pa bi se pac pogovarjala z njimi pa to pa bi bla frendica ampak se neznam in ja tud z puncami ne tko nc.

Moj pogovor vedno:
js:hj
on hej
js kk si
on dobr ti
js isto kok si str
on 13,14,15 (neki od tega )
js js sm 13
js iz kje si
on ....(pove)
js js sm iz ...
on posles pic
js *poslem*
on *posle*


in to je to pac vrjetn si boste misl da se nehava pogovarjat zarad tega k sva slike poslala ampak js nevem oba sva sam tok dry pa pac nimama se nc za pogovarja in je ful dc k moje frendice majo vse neke fante prek snepa pa neke bestije (ne delam teka zard njih) in ja tko je VEDNO
a mi loh pac napisete kako met dolg pogovor myb primer kr js res neznam pa nocem na klice hodt plsss pomagite
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ali spremljaš Pil na Instagramu?
Ja, z veseljem!
(24)
Ne še, bom pa zdaj začel/a.
(17)
Ne, Pil na Instagramu ni zanimiv.
(29)
Ne uporabljam Instagrama.
(166)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

WhoLovesBooksAndMusic je odgovoril/a na
Tole sem relano kar rabila, ker imam težave ...
 

I love book je odgovoril/a na
hihi rabim mal motivacije sem zraven :)
 

GinnyWeasley26 je odgovoril/a na
Bom sedelovala sliši se zanimivo, ali bi ...
 

EcoGirl je odgovoril/a na
To zgleda prav zanimivo! Prav z veseljem ...
 

KatSomerhalder je odgovoril/a na
ooo koncno nadaljevanje :) cimprej nadaljuj, ...
 

PiLoVkA je odgovoril/a na
1. školjke 2.plaža 3. sonce 4. kopalke
 

AnabeL je odgovoril/a na
Nimam nič kaj veliko za povedati. Super ...
 

jaz zmorem je odgovoril/a na
Js bi se prijavla drgač pa ful fajn ideja
 

A.j.d.a. je odgovoril/a na
1. školjke 2. plaža 3. sonce 4. kopalke
 

irmatonks je odgovoril/a na
hojla! seveda, mislim da sem prava, da ti ...
 

Coraline je odgovoril/a na
Labradorec Avstralski ovčar Jazbečar
 

Coraline je odgovoril/a na
Bad habits, running up that hill
 

Like emojis je odgovoril/a na
Hai! Se lahko mogoče prijavim? In mi lahko ...
 

Like emojis je odgovoril/a na
Hai! Samo omenim, ne vzami kot hate. Harry ...
 

glasbenaviolina1 je odgovoril/a na
Glasujem za psa:clap::clap::clap: