snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Rojena v Azkabanu 2. del

Rojena v Azkabanu 2. del

10
"Jade, ljubica! Zbudi se!" je bila prva stvar, ki jo je rjavolasa deklica zaslišala tistega toplega poletnega jutra, ko je v spodnjem Stokesu po nekaj dneh hudega dežja končno posijalo sonce izza oblakov.

Odprla je rjavo zelenkaste oči in divje pomežikala, ko je svetloba posijala na njena zrkla. Pomela si jih je in se obrnila stran od okna. "Prihajam mama!" je zaklicala, da je odmevalo po nenavadni hiši, ki je od zunaj izgledala prav tako strašljivo urejena, kot vse okoli nje, notri pa je bil kaos; družini Figg sosedje pravzaprav niso hodili veliko na obisk, zato jim je bilo prav malo mar zanje in njihove bunkeljske čenče.

Jade je počakala, da je rumenkasta ura s ptiči odtiktakala par taktov, nato pa zazehala in vstala z levo nogo. Vsako jutro je posebej pazila, da vstane z levo nogo. Ko je bila mlajša je slišala tisti stari nesmisel, da imaš cel dan nesrečo, če vstaneš z levo nogo; da bi preverila je cel teden vstajala z levo, na koncu tedna pa se je odločila, da je vendarle vseeno s katero nogo vstane, zato je v nedeljo vstala spet z desno in se spotaknila, ter si razklala ustnico. Od takrat vstaja z levo nogo, za vsak slučaj.

Stresla je glavo in majhna stopalca potisnila v bele copatke, nato pa kar v spalni halji odvršela iz svoje sobice dol po stopnicah v kuhinjo, kjer je Arabella v ponvi veselo pekla umešana jajca in se pozibavala v ritmih Norih Vilincev, ki so se drli iz radia.

Jade se je ozrla naokoli in stopila k mizi, ki je bila v zimskem vrtu. Pri stropu so bile od stene do stene nameščene palice za sove in tam se je že ponosno prsil skovir Lain, ki jim je vsak dan nosil Preroške novice. Deklica je spodila eno izmed mačk, ki je posedala na njenem stolu in stopila nanj, pri čemer so se ji tresla kolena; višin ni marala, ampak je bila radovednost po časopisu večja. Nežno je pobožala Lainovo rjavo glavico in se mu nasmehnila, nato pa odvezala časopis iz njegove noge in hitro hopnila nazaj na trdne ploščice in sedla na stol.

"Je kaj zanimivega na naslovnici?" je slišala svojo krušno mater nekaj metrov stran in pogledala nazaj na zvitek papirjev iz katerega so se ji smejali obrazi številnih čarovnikov in čarovnic. Pritegnila jo je slika goblinov, katerih roke so bile vklenjene in se niso prav nič smejali, kar niti ni bilo tako čudno, ker so se goblini nasmehnili ravno tolikokrat, kot se mrtvec v grobu.

"Goblini iz Gringottsa oropali trezor," sem ji razglasila naslov članka, ona pa se je obrnila in pogledala naza k hčerki. "Kaj pa jih je pičilo?"
"Nimam pojma, ampak piše, da je izginila kar lepa vsota in da je še niso našli."

Odprla je časnik in prelistala prvih nekaj strani in brala le naslove, če se ji bo slučajno zazdelo kakšnega prebrati. Tistih nekaj firičev, ki so jih vsak dan dali za čenče se ji je običajno zdelo čisto preveč; veliko raje je poslušala čarovniški radio. V kotu strani triindvajset pa je ugledala drobno sliko osebe, za katero si je želela, da je ne bi niti poznala in niti vedela za njen obstoj. Čeprav Jade brez Amortenie ne bi bilo, če smo natančni, ker je vendarle njena prava biološka mati. Zopet si je zaslužila članek v Novicah, toda tokrat ni bila kriva ona.

EDINA POTOMKA DRUŽINE GRINDELWAD LETOS NA BRADAVIČARKO!

Po naših virih naj bi Jade De'Groove, hčerka coprnice Amortenie De'Groove in vnukinja najnevarnejšega čarovnika na tem svetu, Gellerta Grindelwalda letos dopolnila enajst let in začela izobrazbo na Bradavičarski akademiji. Otrok bi lahko bil Grindelwaldovo orožje, zato se povsod, med drugim tudi na ministrstvu sprašujejo, kako je možno, da je ravnatelj Albus Dumbledore dopustil, da tako nevaren otrok obiskuje Bradavičarko, sploh v času, ko je Gridelwald pobegnil iz Azkabana in še vedno o njem ni sledi. Vsi lahko samo še upamo, da se to na vsak možen način prepreči čimprej.

Preden je Jade uspela prebrati članek dokonca, so iz slojev papirja pognali plameni in hitro se je odmaknila od mize. Še preden je utegnila ukrepati, je na njeno srečo pred njo planil gospod Figg z zeleno zalivalko za rože in pogasil ogenj, ki se je vnel iz spiska laži, zdaj le še črnega pepela na mizi.

"Kaj pa zdaj to?" je vprašal in odložil kovinsko pripravo nazaj na tla na njeno prvotno mesto. Zaskrbljeno je zrl v svojo hčer, ona pa je skomignila: "Spet pišejo bedarije, verjetno me je vznemirilo, pa se je pripetilo to." Vedela je, da je ni vznemiril sam članek. Po toliko letih si ni več gnala s srcu, ko se je zgodilo kaj takšnega. Stisnilo jo je le zato, ker je vedela, da lažejo. Jade je že pred leti prejela izrecno prepoved ministrstva o namerni uporabi magije in o čarovniški izobrazbi. Živela naj bi kot šlapl, ampak na to se je že navadila.

"Dobro potem, nič hudega miška moja, samo da nima Albus spet ognjene driske," je dejal Hank in skupaj sta se zasmejala ob spominu na želodčne težave njihovega najmlajšega skovirja, ki je prejšni mesec podelal ognjeno kroglo na vsakih toliko. Jadinega očeta je sploh strašno zabavalo, ker je bilo sovi ime Albus, po Dumbledoreju. Jade je velikokrat rekel, kako naj si, vsakič ko je slabe volje, predstavlja Dumbledoreja z ognjeno drisko. 'Avč, pri Merlinovi bradi, kako me peče rit!'

Jade je skočila k pultu po krpo, da bi pobrisala ostanke vode, ki je bila še polita, nato pa je pomagala mami servirati zajtrk, še preden se je ohladil.
"Pohitimo vendarle, danes dobimo pomemben obisk!" je skoraj zapela mama in Jade se je poskušala spogledati z očetom, ampak je za razliko od nje vedel, kaj se dogaja.
"Kdo pa pride?" je s polno radovednostjo vprašala. "Boš že videla, ne bodi tako firbčna, zdaj pa se pojdi hitro obleč, da ne boš kar v pižami," ji je naročila mama, brez da bi uteštila njeno radovednost. Normalno bi Jade ta čas že začela sitnariti, kdo pride in zakaj, ampak ker jo je Arabella tako preganjala, se je odločila, da bo ostala tiho. Tako ali tako je kazalo, da bo gost prišel v kratkem času in se ni splačalo nervirati staršev.

Pogoltnila je še zadnji kosček jajca, odnesla svoj snežno beli krožnik v pomivalno korito in stekla po zavitih stopnicah, po katerih so bile obešene premnoge zelene rastline, ki so bile vedno uporabne za zdravilne napoje in žavbemm. Stopila je na podest in se odpravila do svoje sobe, ki je bila takoj nasporti konca stopnic. Na vratih je pisalo 'Jade', ker sta njeno ime z očetom naslikala pred kakšnima dvema letoma. Odprla je ozko, vendar visoko leseno omaro in iz nje vzela eno izmed svojih lepših oblek. Bila je bela, posuta z modrimi spominčicami in v njej se je vedno počutila tako srečno.

Odskaljala je iz sobe nazaj v pritličje in si šla umit zobe in obraz. Z mamo sta pred kratkim kupili elekrične zobne ščetke v bunkeljski trgovini in zdele so se jima naravnost osupljive. Iz umivalnika je spodila še enega mačkona, ki se je sončil v njem. Tako se je uredila in si še počesala lase in na glavo posadila svoj najljubši moder obroč.

Vrnila se je v kuhinjo in sedla za jedilno mizo, kjer je bil zdaj šopek cvetic in prižgana sveča z vonjem po baragodah. Sedla je za enega izmed stolov, ker ji je tako naročila mama in čakala. Najhuje ji je bilo, ko je morala sedeti pri miru več kot pet minut.

K sreči jo je zvonec kar hitro odrešil, ko je zazvonilo natanko štiri minute po tem, ko je sedla; vsaj tako je izmerila Jade. "Pojdi odpret, ljubica!" je zaklical oče, ki je že bil v veži. In spet, navadno bi ugovarjala, ker je vendarle oče tisti, ki že tako ali tako stoji v veži in je par metrov stran od vrat ter bi z lahko stopil šest korakov naprej in jih odprl, today tokrat je Jade vedela, da za tem stoji nekaj več, zato se je brez besed sprehodila do vrat in jih odprla. Radovedno je pogledala gor in ugledala sivolasega čarovnika v zelenkasti halji, ki je v rokah držal debelega sivega mačkona.

V trenutku, ko se je zavedla, kdo stoji pred njo, je Jade osupnila; ne zgodi se vsak dan, da k tebi domov pride eden izmed najmogočnejših čarovnikov vseh časov. Nasmehnil se ji je, ona pa je stopila vstran, da je lahko vstopil in za njim zaprla bela vrata, na katerih je že odstopal zgornji sloj barve.

"Albus, ali ne?" je vprašal in svoj pogled usmeril v mačé, ki je leno ležalo v njegovih rokah in se nastavljalo njegovemu čohljanju in zdelo se je, da mu kar prija.
"Veste gospod, drugače bi vam kar priporčal čohljanje naših mačk, je zeko pomirjajoče, ampak tale falot je prejšnji mesec staknil ognjeno drisko in včasih še spusti kakšno, saj veste," je resno razložil Hank in Jade je vedela, da v resnici zadržuje gigantski smejalni izpad. "Oh, potem pa ga bom raje odložil," je rekel Dumbledore in se zahahljal skupaj z gospodom Figgom. Hahljala sta se čudno, tako kot se znajo samo odrasli in se je mladi čarovnici zdelo nenaravo, čeprav je bilo le bolj uradno in lepše, kot pa dobiti smejalni izpad.

"Ampak danes nisem tu zaradi vaših mačkov, temveč zaradi nečesa bolj pomebnega. Nekaj moram predati mladi nadobudni čarovnici, ki pravkar stoji pred mano," je povedal starejši čarovnik in sedaj se je tudi Jadina mama pridružila skupini in z vsem svojim tihim cviljenjem uničila ves očetov trud za uradnost.

Iz globokega, povešenega žepa je Albus Dumbledore izvlekel ovojnico in ni jo podal. Na temno rdečem žigu je prepoznala grb Bradavičarke in na hrbtni strani je bil njen naslov - Rožmarinova pet. Pogledala je gor k ravnatelju, ki se ji je toplo nasmehnil.

"Iz strani ministrstva si bila najbrž že obveščena, da naj ne bi obiskovala Akademije, zaradi razlogov, kot je nekaj tako nesmiselnega kot to, da si rojena v Azkabanu staršem, ki so krenili po napačni poti. Na Bradavičarki nimamo nobenih zadržkov pri tem, da bi te sprejeli, zato smo se na ministrstvu potegovali za tvoj sprejem, ki so nam ga odobrili," je povedal in Jade so se v kotičkih očes nabrale solze. Ni mogla verjeti, da se je to zgodilo. Celo življenje je poslušala o magiji, celo živela z njo vedoč, da je ne bo nikoli mogla uporabljati. Bilo je, kot da bi tekla za nečim vse bolj hitro in hitreje, te stvari pa kljub vsemu trudu ne bi mogla nikoli in nikdar ujetii.

Takrat je izrekel pet besed, ki so ji spremenile življenje: "Jade De'Groove, dobrodošla na Bradavičarko!"

Ampak lahko bi izpustil 'De'Groove'.
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ahhh!
Tale zgodba je vsak del bolj napeta!
0
 
se trudim ;)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Še en amazing del:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:!
0
 
hvalaaaa <3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hej!

Bravo, spet zelo dober, napet, tudi slovnično pravilen del. Zelo mi je všeč tvoje pisanje, saj lepo ohranjaš napetost, opisovanje je skoraj profesionalno in zgodba, kakor vidim, ima rdečo nit.
Nimam večjih kritik in nič drugega nimam za dodati, zato ne bom zavlačevala.
Čimprej pa napiši nov del in lahko me.obvestiš v kotiček, da je izšel ;D
Pošiljam košarico objemčkov,
~dragon girl
0
 
res hvala! imam pa sicer že čez dvajset delov spisanih in so objavljeni na wattpadu :)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
obožujem to zgodbo... kdaj bo nov del?
1
 
jutri, takoj ko se zbudim objavim! :)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
:heart::heart_eyes::heart:
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Waw kok dobro!🥰 Upam, da narediš še najmanj 200 delov🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred pošiljanjem še enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.

Pisalnica


Objava:

Težave Amelie White, 43. del

Ogledov: 2 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 21. del

Ogledov: 2 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Odvzem morja, 2. del

Ogledov: 3 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 42. del

Ogledov: 6 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 20. del

Ogledov: 5 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Odvzem morja, 1. del

Ogledov: 36 Odgovorov: 1
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 41. del

Ogledov: 7 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 19. del

Ogledov: 7 Odgovorov: 0
 
0
Help potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Fantje

Stara sm 13 in neznam se pogovarjat z fanti in to je zame velik problem. js mam na snepu ful fantov pa bi se pac pogovarjala z njimi pa to pa bi bla frendica ampak se neznam in ja tud z puncami ne tko nc.

Moj pogovor vedno:
js:hj
on hej
js kk si
on dobr ti
js isto kok si str
on 13,14,15 (neki od tega )
js js sm 13
js iz kje si
on ....(pove)
js js sm iz ...
on posles pic
js *poslem*
on *posle*


in to je to pac vrjetn si boste misl da se nehava pogovarjat zarad tega k sva slike poslala ampak js nevem oba sva sam tok dry pa pac nimama se nc za pogovarja in je ful dc k moje frendice majo vse neke fante prek snepa pa neke bestije (ne delam teka zard njih) in ja tko je VEDNO
a mi loh pac napisete kako met dolg pogovor myb primer kr js res neznam pa nocem na klice hodt plsss pomagite
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ali spremljaš Pil na Instagramu?
Ja, z veseljem!
(24)
Ne še, bom pa zdaj začel/a.
(17)
Ne, Pil na Instagramu ni zanimiv.
(29)
Ne uporabljam Instagrama.
(166)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

WhoLovesBooksAndMusic je odgovoril/a na
Tole sem relano kar rabila, ker imam težave ...
 

I love book je odgovoril/a na
hihi rabim mal motivacije sem zraven :)
 

GinnyWeasley26 je odgovoril/a na
Bom sedelovala sliši se zanimivo, ali bi ...
 

EcoGirl je odgovoril/a na
To zgleda prav zanimivo! Prav z veseljem ...
 

KatSomerhalder je odgovoril/a na
ooo koncno nadaljevanje :) cimprej nadaljuj, ...
 

PiLoVkA je odgovoril/a na
1. školjke 2.plaža 3. sonce 4. kopalke
 

AnabeL je odgovoril/a na
Nimam nič kaj veliko za povedati. Super ...
 

jaz zmorem je odgovoril/a na
Js bi se prijavla drgač pa ful fajn ideja
 

A.j.d.a. je odgovoril/a na
1. školjke 2. plaža 3. sonce 4. kopalke
 

irmatonks je odgovoril/a na
hojla! seveda, mislim da sem prava, da ti ...
 

Coraline je odgovoril/a na
Labradorec Avstralski ovčar Jazbečar
 

Coraline je odgovoril/a na
Bad habits, running up that hill
 

Like emojis je odgovoril/a na
Hai! Se lahko mogoče prijavim? In mi lahko ...
 

Like emojis je odgovoril/a na
Hai! Samo omenim, ne vzami kot hate. Harry ...
 

glasbenaviolina1 je odgovoril/a na
Glasujem za psa:clap::clap::clap: