snofi
Naslednji Pil izide 3. decembra

Nova številka
November 2021

Revija
Izid: 5. 11. 2021
pepca oblacek

Pisalnica - WEREWOLVES DON'T DIE 48. del

WEREWOLVES DON'T DIE 48. del

17
Roke sva počasi potisnila nad glavo ter presenečeno gledala v mojo prababico.
»Vse vem!« Je rekla, odločno ampak boječe. »Vse!! Vajin mali prijateljček mi je izdal popolnoma vse!« Pogledala sem Alexa, v katerem se je nenadoma kopičila jeza.
V sekundi se je spremenil v volkodlaka in se želel pognati na go. Chase, vendar sem še pravi čas zavpila:
»NEEE!« Obstal je, ga Chase pa je sprožila lok in zajela me je tema.

Zbudila sem se na trdnih tleh, sredi nekakšne kleti. Potegnila sem se v sedeč položaj in si pomela oči. Bila sem v popolni temi.
»Alex?« Sem zaklicala v temo. »Justin?«
»Kate?« Sem zaslišala Justinov glas. Bil je precej blizu. »Kje si?«
»Tukaj!« Sem odvrnila in kmalu sem zatipala njegovo roko.
»Si v redu?« Me je previdno vprašal.
»Ne ravno.« Sem mu odvrnila. »Zakaj si ženski vse povedal?!«
»Nekaj je bilo v juhi ki mi jo je dala. Nenadoma sem imel neko potrebo pravilno odgovoriti na vsa vprašanja ki mi jih je zastavila. Vse sem ji izblebetal. Oprosti!«
»V redu je.« Sem mu rekla. »Mogoče veš kje je Alex?«
»Nimam pojma.« Je odvrnil in se s hrbtom naslonil na steno – vsaj tako sem slišala. »Kaj se je sploh zgodilo? Mislim, ko sta vidva odšla od mize me je zgrabila in odvlekla v klet. Potem pa je prinesla še tebe.«
»Justin, to je moja prababica. Alex jo je že skoraj napadel, ampak če bi jo slučajno ubil, jaz mogoče ne bi obstajala.« Slišala sem ga zavzdihniti. »Ampak kaj ona sploh ve? Kaj vse si ji povedal?«
»Da sem vampir in da sta vidva volkodlaka. Da smo prišli iz drugega časa in da…« Obstal je. »Da iščemo amulet Mesečnega volka.«
Sedaj sem jaz zavzdihnila. Prepričana sem bila, da ima amulet, druge razlage ni. Drugače bi nas samo predala policiji ali pa nagnala iz hiše – ali pa oboje. To sem tudi povedala Justinu.
»Sedaj morava torej najti Alexa in amulet?« Pritrdila sem. »To pomeni da morava priti iz kleti.« Je rekel in vstal. Ob steni – tako sem vsaj predvidevala, v kleti je bila še vedno popolna tema – se je splazil do vrat. Slišala sem nekaj tolčenja in preklinjanja, nato pa sem zaslišala klik in klet je obsijala svetloba. V nekem trenutku sem že mislila, da mu je uspelo odpreti vrata, ampak sem hitro ugotovila da je samo našel stikalo za luč. Najprej sem si pokrila oči, ampak ko so se privadile na svetlobo, sem se potegnila na noge in se razgledala po prostoru. V kleti je bilo veliko škatel in nenavadnih starinskih predmetov odprla sem eno od škatel in zagledala zaprašen kipec, ki sem ga takoj prepoznala. Bil je kipec ki sem ga imela v sobi na polici. Mama mi je pojasnila, da se je predajal iz generacije v generacijo Chasovih deklet in bila sem ponosna da sem ga tudi sama dobila. Oči so mi zalile solze, ki sem jih hitro obrisala še preden so mi stekle po licih in zaprla škatlo.
Odprla sem naslednjo in se znašla pred kupom papirjev, ki sem jih brez večjega zanimanja začela pregledovati. V škatli ni bilo popolnoma nič pametnega. No, tako sem vsaj mislila, dokler nisem odprla nekakšno knjigo, podobno dnevniku in se zagledala v nenavadne črke in oblike. Le malo sem jih razbrala če sem se osredotočila na vsak znak posebej, ampak celotna beseda skupaj se je povezala v celoto in nekako sem razumela ta jezik, ki ga še nikoli nisem videla.
Nenadoma me je doletelo. »Moja prababica je čarovnica.«
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream: JAZ NE MOREM VEČ!!!!!!!!!!!!!!! TA ZGODBA JE SVETOVNA, SPKETAKULARNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JAZ... BREZ BESED SEM!!!!!!!!:ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand:
Takoj, ko sem videla, da si objavila naslednji del sem ga začela brati in res ne vem kaj je narobe s tabo (v pozitivnem smislu mislim), ker je ta zgodba res ODLIČNA, DIH JEMAJOČA!:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
Jaz sem nora nanjo (in nate).:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::kissing_heart::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
PROSIM (rotim te!!!!!!!!!!!) napiši nov del! :pray::pray::pray::pray::pray::pray:
Bravo, bravo, bravo!:clap::clap::clap::clap::clap:
KAPO DOL, PUNCA!:heart_eyes_cat::heart_eyes_cat::heart_eyes_cat:
Šokirana in navdušena, :eyes::lips:
JustLilly:kissing_cat::kissing_cat:
1
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
omg! pa nemorem verjeti!
Kar sapo mi je vzelo, da prišel novi del!
Super ti gre!
Čeprav vsi govorijo, da bo kmalu konec, jaz vem da ne boš tako hitro zaključila. Ali pač?!:sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:

Prosim naj je ta zgodba neskončna!:pray::pray::pray::pray::pray::pray::pray::pray::pray::pray::pray:

rada te imam, tvojo zgodbo pa še bolj!
lp:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
1
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
ZAKON! Perfekna zgodba! Si odlična pisateljica! Kot sem že pri prejšnjih delih napisala: TOLE MORA POSTATI KNJIGA!
Hitro nov del! LYSM
1
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Katherincaaa!! vsakic znova me presenecasss! a se ti hecas!!?? Zakaj nebi Chase pomagala kate ce pa je njena prababica:disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved: Ti, kako mores tok dobro zgidbo napisat?? izjemna si:muscle::muscle::muscle: obozuuujem teee ress:heart::innocent::hugging::sun_with_face: kapo dolll kapo dollll:trophy::trophy::trophy::military_medal::military_medal::military_medal:
1
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Wow nn neverjetno! Bravo! Odlična pisateljica si!:heart_eyes::yum:🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰:kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::gift_heart::gift_heart::gift_heart::gift_heart::gift_heart::gift_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::revolving_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::heart_decoration::heart_exclamation::heart_exclamation::heart_exclamation::heart_exclamation: Ne moram verjeti da tako dobro pišeš! Bravo:heart_exclamation::heart_exclamation::heart_exclamation::heart_exclamation::heart_exclamation:
P.s. Neprijavljena sem
Tvoja dg
1
 
dragon girl
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
waw full dobr!!! bravo nn!!!! nov del rabm ga takjjjjjjjj:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩:joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy:! xddd!


lysmmmmm:sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart:
1
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Wow!!! Končno nov del!!!!. Res je super fantastična zgodba!!!!!! I love it:heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart: :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
I love it:heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:
1
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
OMG! Pa ti mi tega nemorš nardit! Jaz rabim nov del!!!:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
1
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Uau, še enkrat :sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::hear_no_evil::hear_no_evil::hear_no_evil::hear_no_evil::hear_no_evil::hear_no_evil::hear_no_evil::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::scream::scream::scream::scream::scream::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:
1
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
ZAKON ZAKON ZAKON:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:!!!!!!!!!!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA NOV DEL SDEJ TAKOJ!!!!!!!!!!!!!!!!:tired_face::tired_face::tired_face::tired_face::tired_face::tired_face::tired_face::tired_face::tired_face::tired_face::tired_face::tired_face::tired_face::tired_face::tired_face:
1
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.
Pisalnica

Blank

SAMA ZA PRAZNIKE 1. del

Ogledov: 67 Odgovorov: 5
 
13
wonder girl🍒

Na božični večer 1. del

Ogledov: 20 Odgovorov: 2
 
4
I love dance:)

Harry Potter- Po vojni 68. del

Ogledov: 37 Odgovorov: 6
 
4
Ilovecandy

Anna 1. poglavje 4. del

Ogledov: 23 Odgovorov: 1
 
1
WikiDuo

Zadnja nočna mora 3. del

Ogledov: 47 Odgovorov: 6
 
9
No Name

Volkodlakinja 8. del

Ogledov: 51 Odgovorov: 5
 
15
Ilovecandy

Anna 1. poglavje 3. del

Ogledov: 26 Odgovorov: 2
 
2
No Name

Volkodlakinja 7. del

Ogledov: 35 Odgovorov: 7
 
16
itol potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Infekcijska mononukleoza

Ali ima kdo od vas to bolezen?
Kako jo pozdraviti?
A grem loh v šolo al morm ostati doma.
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ste že kupili plišastega Šnofija?
Seveda!
(43)
Ne, ampak ga bom kmalu.
(81)
Ne, ampak ga bom malo kasneje.
(359)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Ruby_UwU je odgovoril/a na
u woooow!!!:heart_eyes:
 

butel iz 7.a je odgovoril/a na
Home Alone vsi deli
 

kpop fan je odgovoril/a na
sorry za jutri sems se zmotla
 

Zoe (comp) je odgovoril/a na
Super si in seveda, da te bomo zelo pogrešali:/ ...
 

Zoe (comp) je odgovoril/a na
Zabodena (3). Pozdravček:kissing_heart: Zoe
 

Zoe (comp) je odgovoril/a na
Hey hoj:heart_eyes:! Jaz povezavo doprem, ...
 

cute girls 1 je odgovoril/a na
to je lepo naredi se vec delop prisim:blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart:
 

cute girls 1 je odgovoril/a na
hahahaa:rofl:
 

cute girls 1 je odgovoril/a na
oo je to lepo jaz v 1 Letu nebi tak lepo ...
 

cute girls 1 je odgovoril/a na
lepo naredi še enega:blue_heart::blue_heart::blue_heart:
 

No Name je odgovoril/a na
Kdor prej umre, je dlje mrtev.
 

kamilica je odgovoril/a na
ohhhhh soph, kok je pa tole kjutt
 

Charm je odgovoril/a na
yessss ive pa everglowww
 

Potter11 je odgovoril/a na
 

WikiDuo je odgovoril/a na
Dobro si se odločila, šola je na 1. mestu ...