snofi
Naslednji Pil izide 1. julija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Življenje brez fotofiltra 1. del

Življenje brez fotofiltra 1. del

14
Hej Hej,
tukaj je ena moja zgodba, ki upam, da jo bom speljala do konca. Objavljena je tudi na Wattpadu.
Poskusila sem tudi z realističnim žanrom, da bom spoznala, kaj mi je ljubše.
Tale del ne obljublja veliko, v resnici je PROLOG ali pa UVOD.
¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸
"Larisa, Evita, vstanita! Osem je ura, zaspali smo!" je zakričala moja starejša sestra Jojo. Ime ji je Jožefina, ker pa svoje ime sovraži, si je nadela vzdevek. Njeno pravo ime je samo še za uradnike. Celo učiteljice jo kličejo Jojo, kar je kar malo smešno.

"Kako se nam lahko zgodi vsako leto prvi šolski dan?" je tarnala, ko si je česala svoje skodrane dolge svetle lase, ki sem jih vsako soboto sesala s tal v sobi. Počasi sem odkrila mojo puhasto modro odejo. Odlezla sem do kopalnice. Odprla sem staro pipo, ki jo je oče že večkrat hotel zamenjati z novo, a se nikoli ni lotil, in si obraz zmočila z vodo. Zdrznila sem se. Voda je bila ledena. Zaklela sem in odšla v sobo, kjer je Jojo stala pred ogledalom in se smehljala v njeno toaletno mizico.

"Si končno ugotovila, da si grda?" sem jo podražila. Namenila mi je grd pogled. Spominjal me je na pogled, ki mi ga je pokazala mama, ko sem moji babici povedala, da se ji zdi njena juha preveč začinjena.

"Larisa! Vstani!" je ponovno zakričala Jojo. Njene velike modre oči, ki so me spominjali na oči mačke, z dolgimi črnimi trepalnicami, s katerimi bi lahko pometal prah s tal, so spet usmerile pogled vame. Začela pridigati o tem, da si morem vsako jutro lase namazati z oljem, ker so res ostudni. Njej je bilo lahko govoriti. Ona je privlačna, vsi fantje se lepijo nanjo. Ima res dolge noge, po katerih bi se lahko primerjala z Laliso Manabon, olivno polt in ukrotljive lase. Nikoli ji ne bom priznala, da je lepa. Naš oče je z Zambije, mama pa s Slovenije. Jojo je ima enake blond lase kot mami, modre oči najbrž po babici, polt pa ima ravno prav temno. Jaz in moja enojajčna dvojčica Larisa pa imava temne neukrotljive lase kot oči n najina polt je čisto pretemna. Nikoli ji ne bom priznala, da je lepa. Larisa je po polžje odlezla v kopalnico, Jojo pa si je pripravila šolsko torbo. Tarnala je, zakaj moremo iti v šolo. Svojo črno torbo si je vrgla na rame. Popravila si je krvavo rdeče kratko krilo in zavihala črn top. S temi oblačili je hotela nekoga spraviti ob pamet. Sama sem nase spravila sprano temno zeleno kratko majico, ki sem jo dobila v Zambiji. Modre hlače, ki niso bili že celi vek v pranju, sem oblekla na svoje temne noge. Jojo me je ošinila s tistim plezljivim nasmeškom, nato pa odkorakala do vrat.

"Jaz grem v šolo. Zaklenita vrata in ključ pospravita v desni predalnik. Pridni bodita. Čau!" Sovražim, ko naju tako tako pokliče. Najraje bi tekla za njo in

Iz kopalnice je prikorakala Larisa. Oblečena je bila v vijoličen top in široke dolge hlače. Z Lariso sva si podobni kot jajce jajcu. V tretjem razredu nama je učiteljica rekla, da je čisto isti. Larisa je to vzela resno in si lase pobarvala na vijolično. Mama jo je skoraj križala, dobila je enomesečno prepoved gledanja televizije in odhoda iz hiše. Z Lariso nočeva imeti nič istega. Če greva skupaj v trgovino (to se zgodi približno tolikokrat, kot se zgodi ledena doba) in če nama je všeč ista obleka se grdo pogledava, nato pa jo ne kupi nobena. Če nama je všeč isti fant, ni na koncu všeč nobeni. Hočeva biti čim bolj drugačni. Skregava se res redko, če pa se, so to male malenkosti, kot na primer tisto jutro.

"Vijolična barva je grozna," sem ji rekla.

"To pa nimaš prav! Vijolična barva pristaja največ prav ljudi.," mi je zabrusila.

"Nič čudnega, da je na svetu toliko neumnih ljudi," je nisem pustila tiho.

"O glej no glej. Mamina punčka je celo začela govoriti." Takrat sem znorela.

"Ti! Ti si upaš govoriti, ki mi dan za dnem uničuješ življenje. Ti, ki nimaš čustev!" sem eksplodirala. V sobi je postalo zadušljivo vroče. Zelena predsoba, ki se mi je vedno zdela dolgočasna, se je zdela v temna in neraziskana. Odšla sem ven iz stanovanja in za sabo zaloputnila z vrati. Čakala me je dolga pot. Živimo v desetem nadstropju. Dvigalo je pokvarjeno. Na njem je bil že osem mesecev izobešen napis: »Dvigalo žal ni v uporabi. Popravljeno kmalu.« Tako sem morala vsak dan prehoditi 145 stopnic. Jojo je še zmeraj verovala, da bo to dvigalo popravljeno. Vsak dan je tekla k dvigalu in pogledala, ali se bo lahko zapeljala in ne bo potrebovala uporabiti kalorije. Jaz sem se že sprijaznila, da sem morala vsako jutro prehoditi 145 stopnic. Hitro sem odskakljala do šole. V jedilnici, kjer se učenci zbirali pred poukom, ni bilo žive duše (razen muhe, ki mi je letela zraven glave). Hitro sem odšla v razred 8. a oddelka. V zadnji klopi je sedela Klara, moja najboljša prijateljica.

"Se opravičujem ker zamujam." sem rekla.

"Prosim razlog!" je zahrumela učiteljica Goga. Učila je geografijo. Oblečena je bila v rjavo srajco in črne hlače. Lase si je spletla v figo. Po šoli je bila znana kot čarovnica, ki je popila napoj in se spremenila v učiteljico. Teorija zarote, če vprašaš mene.

"Bila sem v šoli že ob osmih, pa sem pripravila, da sem še v pižami. Ni mi preostalo drugega, kot da grem domov in se preoblečem." V razredu se je zaslišal pridušen smeh. Učiteljici se ni dalo ukvarjati z mano, zato mi je rekla, naj sedem. Pridružila sem si Klari, ki mi je dala petko, nato pa rekla: "Dobro si jo. Pogrešala sem tvojo energijo." Popravila si je njene blond lase. Oblečena je bila v kratke hlače, ki so na njej zgledale fantastično, namesto topa pa si je oblekla mamino srajco in jo zavezala v vozel. Zgledala je tako kul. Goga ni dobro začela govoriti, ko je v razredu stopila draga Larisa. Bila je zadihana.

"Se opravičujem ker zamujam. Hotela sem si umit zobe, pa sem premočno stisnila pasto, zato sem jo celo jutro bezljala notri." Učiteljica je odprla okno. Pogledala je mene, nato pa Lariso, nato pa rekla: "Dovolj imam vajinih potegavščin. Minilo ni niti dvajset minut, pa vaju imam že vrh glave! Hitro sedi, če ne bodo posledice!"

»Ne bova več, gospa učiteljica!" sva rekli z Lariso kot v vojski. Larisa je pogledala mene, nato pa mi z najino očesno pantomimo rekla, češ: "Tako morava nadaljevati, da se ji bo sfuzlalo." Larisa je sedela zraven svoje najboljše prijateljice Ane. Ana se mi zdi tiste vrste dekle, ki reče, v resnici si pa misli nekaj drugega (moja mama bi temu rekla hinavka). Larisi seveda odločno zanika. 'Ding, ding, ding!' Vsi smo se pognali z razreda. Pri omaricah smo se dobile jaz, Klara, Brina in Rebeka.

"Letos smo osmarke," je dejala Brina. Njene rdeče kodre si je potisnila iz obraza.

"Meni gre tako na jetra moja sestra Živa! Danes mi je v čokolino stresla sol!" je tarnala Rebeka. Njena sestra Živa je bila v devetem razredu. Rebeka je ni mogla prenašati.

"Morem se ji maščevati! Evita, imaš kakšno idejo?" me je vprašala Rebeka. Doma sem že naredila načrt.

"Živi in Jojo, ki sta najboljši prijateljici, bomo rekli, da se v razredu Goge poljubljata Ema in Frizurca." Ema je najpopularnejša punca na naši šoli, Frizurca pa najbolj popularen fant. "V resnici pa bo v razredu Goga, ki bo imela preduro. To bo še hec!" Vse smo se zasmejale, nato pa odšle na uro slovenščine.
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ola<3
Jutri pišemo matematiko ma sm vseeno našla čas, da preberem tvojo zgodbico :D (iskreno, koga briga matematika? ZGODBE!)
Najprej moram pohvalit idejo za zgodbo ;) Všeč mi je, da pišeš o današnjem času in da je to ena ne-tako-pogostih realističnih zgodb :3

Če pa te ne moti bi ti spodaj izpisala par napakic, da se lahko izboljšaš ker vaja dela mojstra! (in js že čakam nadaljevanje)
~Kot mesečnik sem se odpravila v nakup.
/te povedi nisem najbolj razumela... ni napaka ampak mi lahko razložiš... heh/

~Jojo je pobrala blond lase po mami
/''pobrala'' ni ravno em... slovnično? idk. Mogoče bi lahko naslednjič dala dobila ali samo ima iste lase kot mama.../
~Njena velika modra očesa z dolgimi črnimi trepalnicami je spet preusmerila v mene
/poved zveni malo čudno... Njene velike modre oči z dolgimi črnimi trepalnicami so spet usmerile pogled vame. Očesa ravno ne zveni prav ;)/
~Ona je seksi, vsi fantje se lepijo nanjo.
/mi je všeč da uporabljaš ''modern jezik'' ampak seksi bi lahko nadomestila z privlačna :) Moraš si zbrat, če boš govorila moderno ali slovnično... nekje sem videla tudi besedo *i* dejala *i* , ki bi jo lahko zamenjala z rekla ali kaj takega če misliš pisat ''pogovorno'' oziroma ne tako zelo močno slovnično (to sm preveč zakomplicirala, sori)/

~Jojo je ošinila moje telo, nato pa odkorakala do vrat.
/mogoče Jojo me je ošinila (lahko poveš tudi kako:grdo, zdolgočaseno...), nato pa odkorakala do vrat/

~"Jaz grem v šolo. Zaklenita vrata in ključ pospravita v desni predalnik. Pridni bodita. Čau!" Pridni bodi. Čau!
/Mogoče si to na koncu hotela poudarit oz. ponovit kar je ona rekla za bolj ''ti to resno?'' vibe? dobro! ampak si napisala pridni bodi- vrjetno si mislila pridni bodiTA?/

~Je pa še nekaj majhnih napak (npr. *i*Hočeva biti čim bolj drugačnA.*i* in *i*"To pa nimaš Vijolična barva pristaja največ prav ljudi.,"*i*) , ki se lahko zgodiijo vsakemu in priporočam samo, da greš še enkrat čez besedilo preden objaviš ;)
AJA! in še: 87 stopnic je nekam malo za 10 nadstropij (oprosti, izkušnje xD)

Oke, oke zdej zgledam kot en perfekcionist, ki gleda samo napake... Če si dobila tak občutek- Oprosti. Ni mišljeno kot hate ampak je le konstruktivna kritika :D Drugače ponavljam, zgodba mi je všeč in kontekst je dober :3
Lahko me obvestiš o nadaljevanju <3
ly,
gg
p.s. še enkrat sori ki zgleda kot da težim <3
1
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hojla!
Najprej zelo pohvalno, da se preizkušaš v različnih žanrih, saj se tako izboljšaš v pisanju. Zelo mi je všeč, da si odprta pri sprejemanju kritike, ker to nekateri pilovci in pilovke vzamejo kot ''osebni napad'' ali žaljenje. Samo pomagati želimo!
Občutek imam, da si se pri pisanju precej matrala, zato sem še toliko bolj vesela, da si jo dokončala in objavila :-) Če sem prav opazila, si že popravila nekaj napak, ki jih je opazila *Galaxy Ginny*. Super!
Mene edino malo moti, da se ponavljaš. Tudi jaz sem zdaj v takem obdobju, ko ne najdem prave besede, ampak nič za to. Včasih pomaga, če narediš daljše povedi in uporabiš zaimke (on, ona, ono itd. (če slučajno pomaga: https://sl.wikipedia.org/wiki/Zaimek)) ali poiščeš sopomenko (pes - kuža). Zadnjič sem imala blokado, zato sem odprla prvo knjigo Harry-ja Potter-ja in prebrala opis Harry-jevega strica in tete. Kdo bi si mislil, da se je pisateljica spravila opisovati vrat? Razmišljaj izven okvirjev, ne osredotočaj se le na barvo oči, dolžino las in oblačila. Iz neke lastnosti (npr. skodranih las), lahko potegneš nek nenavaden dogodek (npr. dolgo razčesavanje, uporniško striženje, zamašen odtok v banji ob pranju las ...) in narediš zgodbo zanimivejšo.
Opazila sem, da si dvakrat napisala *i*Nikoli ji ne bom priznala, da je lepa.*i* in število stopnic. Sklepam, da je to posledica popravljanja napak. Nič groznega, le malo bodi pozorna v prihodnje :-)
Glede vsebine ... Sicer se veliko zgodb začne na podoben način, ampak si jo spisala na svoj unikaten način :-))) Bodi čim bolj izvrina, da bo tvoja zgodba iztopala od ostalih in če ne drugega boš napredovala v pisanju. Že zdaj je zanimiva, saj ne vem, kaj se bo zgodilo v nadaljevanju.
Mimogrede, tvoja zgodba je že zdaj boljša od ene moje realistične xD Napisala pred nekaj leti, bila najprej ponosna nanjo, čez pol leta pa ugotovila, da je ena velika polomija (še dobro, da jo nisem nikomur pokazala). Vzdihovala sem nad nesmiselnimi povedmi in nelogičnim koncem, ampak sem se precej naučila in se je obrestovalo. Ti le vstrajaj in jaz se že veselim nadaljevanja!
Lep vikend,
Clara
0
 
Ojla,
ne veš, kako mi je tole pomagalo. Danes si bom vzela čas in jo popravila. Hvala ti za tole, zdaj sem šla prebrat še enkrat mojo zgodbo in sem ugotovila, da lahko dodam še 500 besed.
Hvala ti res.
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hejla,
ubistvu sta ti že vse povedali Galaxy Ginny in Clara, tako da nimam več ničesar za dodati.
Super se mi zdi, da si se odločila, da poskusiš v tudi drugačnih žanrih. Dobre zgodbe niso le fantastika xD.
Poskusi malo več opisovati okolico in dodati urinjene stavke npr.:

Njene velike modre oči z dolgimi črnimi trepalnicami so spet usmerile pogled vame...
Lahko bi napisala: Njene velike modre oči, *modra* ki so me spominjale na oči mačke, *modra* z dolgimi trepalnicami, s
*modra*urinjen stavek *modra*
katerimi bi lahko brisali prah, so spet usmerile strog pogled vame...

Obveščaj me v naslednjih delih!
Rylee
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Omg ta zgodba je tko smešna! Komaj čakam nadaljevanje!
1
 
Hvala ti <333
Te obveščam?
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Odlično napisana zgodba. Spremljam:kissing_heart:
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
zelo dobro:stuck_out_tongue_winking_eye::stuck_out_tongue_closed_eyes::stuck_out_tongue:
0
 
Odprta knjiga
hvala ti <33
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hej!
Ta zgodba je tok super! Men je ful všeč! Prosim obvešči me!
Lp Li
0
 
Čilli (neprijavljena)

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.

Pisalnica


Apricot🍑
Objava:

Zgodbe iz dnevnika Nicole Y. Kelly

Ogledov: 29 Odgovorov: 1
 
0
Objava:

Počitnice pa take 9. Del

Ogledov: 6 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

V dvoje 1. del

Ogledov: 30 Odgovorov: 2
 
3
Objava:

Hana’s life 7. del

Ogledov: 18 Odgovorov: 5
 
2
Objava:

Pogubljeni 1. del

Ogledov: 33 Odgovorov: 2
 
5
Objava:

ADDICTED TO YOU 2. del

Ogledov: 21 Odgovorov: 2
 
2
Objava:

ADDICTED TO YOU 1. del

Ogledov: 22 Odgovorov: 0
 
2
gdč. PILovka potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Soba

Živijo
Jaz si zelo želim svojo sobo. Kako naj vprašam starše? V tej sobi, ki je zelo majhna nekje 2m in pol je dolga in široka¨. V njej ima moja mami oblačila in sestrica oblačila ter sestica pisalno mizo in jaz pisalno mizo. Ali mi bodo starši dovolili? Jaz si zdaj sobo delim s dvema sestricama. Kaj mora vse biti v najstniški sobi? Kje kupiti najcenejše pohištvo? Kako v sobi narediti dekoracijo? Hvala vam že vnaprej za odgovore.
Lp,
gdč.PILovka
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kaj je razlog, da nisi naročen na Pil?
Pil je predrag.
(143)
Starši so proti.
(41)
Ne tekmujem v Veseli šoli.
(39)
Vsebine niso dovolj zanimive.
(50)
Nimam časa za branje.
(46)
Vse potrebno dobim na Pilovi spletni strani.
(107)
Sem naročen/a na Pil.
(226)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

:raised_hand_tone1::eye::lips::eye: Kako ...
 

zelo lepa si:) Pa tudi lusno ovratnico imas;)
 

Happy life je odgovoril/a na
awww kok cute
 

Like emojis je odgovoril/a na
~Vzdevek ali ime v "času bivanja na Hogwartsu": ...
 

Doglover je odgovoril/a na
Oooo kok je cute:heart_eyes::heart_eyes:
 

Doggylover je odgovoril/a na
Ful zanimivo!!
 

I love book je odgovoril/a na
Zivijo, nisem odgovorila na objavo zato ti ...
 

I love book je odgovoril/a na
cestitam haha :)
 

I love book je odgovoril/a na
Hej, Mogoce bo kaksen gugl pomagal, drugace ...
 

kpop fan je odgovoril/a na
Se strinjam, lepo da čas posvetiš drugim. ...
 

Sončnica🌻 je odgovoril/a na
1. Želod 2. Rdeča mušnica 3. Čoln lp:grin:
 

Lover of books je odgovoril/a na
Olivia Gryfondom Vidra Ave zavetnikum Hermiona Minerva Dvorana ...
 

Daenerys je odgovoril/a na
O marija sveta O MADONA. ._. Sploh ne vem, ...
 

Lover of books je odgovoril/a na
https://images.app.goo.gl/6GS6DccTyE8vKzFG8