KAKO PRIPRAVITI FRITULE oz. MIŠKE?
6
HEJJJ, kako smo kaj? Danes vam bom predstavila recept za FRITULE oz. MIŠKE.:grin::mouse::joy:
TEŽAVNOST:
:heart::heart::heart: od :heart::heart::heart::heart::heart:
SESTAVINE:
-2 jajci
-60 do 70 gramov sladkorja
-8 gramov vanilijevega sladkorja
-300 gramov navadnega čvrstega jogurta
-pol čajne žličke soli
-limonina lupinica (1 čajna žlička)
-330 gramov mehke moke (tip 500)
-8 do 10 gramov pecilnega praška
-olje za cvrtje
-sladkor v prahu
POSTOPEK:
1.) V veliki posodi z metlico zmešajte jajci, vanilijev sladkor in sladkor. Nato dodajte jogurt in naribano limonino lupino. Zmes dobro premešajte.
2.) V ločeni posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sol.
3.) V zmes postopoma dodajajte moko z dodatki in vse sestavine dobro premešajte z metlico, da dobite gladko testo.
4.) V globoki posodi segrejte olje. Olje segrevajte na 9. stopnji (indukcija). Ko olje doseže ustrezno temperaturo, zmanjšate na 5. ali 6. stopnjo. Temperaturo olja preverimo s kuhalnico.
5.) Z dvema čajnima žličkama oblikujte majhne kroglice iz testa in jih previdno polagajte v vroče olje. Žlici občasno pomočite v mlačno vodo, da se bo masa lažje ločila od žlice. Cvrite jih do zlato-rjave barve, pri čemer jih občasno obrnite za enakomerno pečenje.
6.) Ocvrte FRITULE oz. MIŠKE položite na papirnate brisače, da vpijejo odvečno olje. Še tople FRITULE oz. MIŠKE posujte z sladkorjem v prahu in postrezite. DOBER TEK.
Aja, pa želela sem dodat sliko, samo nwm kak se doda:slight_frown:
VSE ZA DANES, ČE BOSTE FRITULE oz. MIŠKE NAREDILI DOMA NAPIŠITE V ODGOVOR ALI KOMENTAR.:grin::yum::heart:
TEŽAVNOST:
:heart::heart::heart: od :heart::heart::heart::heart::heart:
SESTAVINE:
-2 jajci
-60 do 70 gramov sladkorja
-8 gramov vanilijevega sladkorja
-300 gramov navadnega čvrstega jogurta
-pol čajne žličke soli
-limonina lupinica (1 čajna žlička)
-330 gramov mehke moke (tip 500)
-8 do 10 gramov pecilnega praška
-olje za cvrtje
-sladkor v prahu
POSTOPEK:
1.) V veliki posodi z metlico zmešajte jajci, vanilijev sladkor in sladkor. Nato dodajte jogurt in naribano limonino lupino. Zmes dobro premešajte.
2.) V ločeni posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sol.
3.) V zmes postopoma dodajajte moko z dodatki in vse sestavine dobro premešajte z metlico, da dobite gladko testo.
4.) V globoki posodi segrejte olje. Olje segrevajte na 9. stopnji (indukcija). Ko olje doseže ustrezno temperaturo, zmanjšate na 5. ali 6. stopnjo. Temperaturo olja preverimo s kuhalnico.
5.) Z dvema čajnima žličkama oblikujte majhne kroglice iz testa in jih previdno polagajte v vroče olje. Žlici občasno pomočite v mlačno vodo, da se bo masa lažje ločila od žlice. Cvrite jih do zlato-rjave barve, pri čemer jih občasno obrnite za enakomerno pečenje.
6.) Ocvrte FRITULE oz. MIŠKE položite na papirnate brisače, da vpijejo odvečno olje. Še tople FRITULE oz. MIŠKE posujte z sladkorjem v prahu in postrezite. DOBER TEK.
Aja, pa želela sem dodat sliko, samo nwm kak se doda:slight_frown:
VSE ZA DANES, ČE BOSTE FRITULE oz. MIŠKE NAREDILI DOMA NAPIŠITE V ODGOVOR ALI KOMENTAR.:grin::yum::heart:
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
uuu njamm js jih lovamm <3
1
Moj odgovor:
jokam se
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Sama doma
Sama sem doma moje mami in atija ni, sestra je en krožek končala že pred pol ure, pa starši vejo, da je tam in da jo morjo pobrat, me fuuuuuuul skrbi da se jim ni kej zgudil, nobenih kontaktov nimam razen babi k žvi zraven nas, pa je ni pa zravn ns žvijo tut moji bratranc pa sestrična pa njeni, sam tut njenih ni doma. nobenih kontaktov nimam, razen maminega outlooka k pa mal slabo dela, ni jih pa doma kakih 2 uri odkar sem jaz prišla dam, in zdej jokam. kva nej nardim






Pilov blog