snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

KOTIČEK PILOVCA/KE

Naročnina na objave je mogoča samo registriranim Pilovcem.
Sporočila lahko v "Moj kotiček" pošiljajo le registrirani uporabniki.

Sporočila:

Hej dragon girl!
Včeraj zvečer sem zaključila Kraljestvo pepela! Jap, jokala sem. Pa tudi drla čisto vsakič, ko se je nedko pokazal. Imela sem veliko srečo, da nobenega ni bilo doma, me je pa nekdo poklical po telefonu ravno takrat, ko sem jokala ob Gavrielovi smrti :( Nekako je uničilo trenutek ...
Hvala, da si me pripravila na *tisti prizor*. Jokala sem kot dež, ko je Trinajsterica dočakala svoj konec. In čisto vsakič, ko so jih omenili. To se mi ni še nikoli zgodilo. Če sem že jokala, sem le ob smrti in potem hitro prebolela. Sicer zadnji dve leti nisem našla nobene omembe vredne knjige razen kriminalke Agathe Christie, ampak tam en umre in potem se raziskuje njegovo smrt. Bralec se čustveno ne naveže na noben lik. Maas je pa še tako napisala, da nisem bila prepričana ali res umirajo, zato sem ob branju *i* najprej je šla *i* povedi še imela malo upanja. Pri dvojčicah pa je postalo kristalno jasno in moje srce se je počasi lomilo. Mislim, da mi je bilo še najhuje brati tisti dve strani, kako jih postopoma zagrinja Tema, in vedeti, da nič ne morem narediti. Ko so položili cvetje in kamenčke na mesto eksplozije, je bilo moje srce tako ... prazno, votlo. Potem pa so Trinajsterico še vsaj desetkrat omenili, Manon je tudi kar naprej gledala proti eksploziji ... Njihova smrt je tako dobro napisana in pustila je ogromen vtis name, da sem potrebovala nekaj časa samo stmeti v prazno.

Malo me je presenetilo, da ni toliko ''glavnih likov'' umrlo. Glede na to, kako slabo jim je kazalo, sem pričakovala več podobnih žrtvovanj. Morda je to edini očitek, ki ga lahko dam. Hkrati pa sem vesela, da jih ni preveč umrlo, ker sem se na vse navezala. Pred koncem sem naredila seznam, kdo nočem, da umre. To so bili praktično vsi! Aelin, Rowan, Lysandra, Evangeline, Aedion, Elide, Lorcan (predvsem zaradi Elide), Fenrys, Gavriel (počivaj v miru stric mucica *smrk*), Dorian, Chaol, Yrene, Nesryn, Sartaq, Manon in Trinajsterica (nikoli vas ne bom pozabila *jokanje*) ter njihovi viverni. Malo sem razmišljala in ugotovila, da v poštev pride samo Hasar, Kashin, Ilias ali morda kakšen Whitethorn, ampak vseeno sem zelo vesela, da so preživeli.

Navadno ne maram, če glavni junak izgubi celotno ali večino svoje moči, ampak tokrat niti ne. Aelin je posledično še toliko bolj pogumna in pokaže, da se lahko bori tudi brez ognja. Všeč mi je, da je Erawana in Maeve ni pokončala samo ena oseba, ker bi to nekako izničilo prvotni strah. Potem bi se spraševala, zakaj Dorian v Morathu ni napadel in pokončal enega od njiju. Bila sem tudi pozitivno presenečena, kako dobro je opisan potek bojevanja. Tudi Valgi so ponoči morali spati, pravtako so jih (če citiram Aediona :)) želeli narediti bolj obupane. No, posledično sem jaz zadnje noči malo slabše spala ... Jokala sem od sreče in ponosa, ko so Aelin (končno) kronali in se režala, ko je zafrkavala svoj dvor. Konec je čudovit, ni preveč pocukrat in ko se zavezniki razidejo, mi je bilo zelo hudo (ja, jokala sem). Pri zadnji povedi pa sem zazijala. Pazila sem, da si ne bi do zadnega trenutka spoilala zadnje povedi, ker je vedno nekaj posebnega.
Zaradi vsega tega (in še ene tisoč drugih razlogov) uradno razglašam, da je Stekleni prestol moja nova najljubša zbirka :)

Zate imam spet nekaj vprašanj :)
1. Na internetu sem zasedila, da so se nekateri pritoževali o romantiki med Lysandro in Aedionom. Zdela se jim je nepristna, niso videli pravih razlogov za njuno priznanje ... Kakšno je tvoje mnenje? Ali si ti je zdelo katero drugo razmerje ustvarjeno ''samo, ker pač mora biti še eno''?

2. Kaj si misliš o Lorcanu? Oziroma lordu Lorcanu Lochanu XD

3. Prihod katere vojske ti je bil najboljši (v vseh knjigah)?

4. Katera je tvoja ...
a) najljubša oseba?
b) najbolj smešna oseba?
c) oseba, ki jo najbolj sovražiš?
č) oseba, ki se je pojavila v najbolj nepričakovanem trenutku?
d) oseba, s katero bi se najraje spoprijateljila?

5. Katero magijo bi imela raje: ogenj, led, zdravljenje ali surovo magijo?

Upam, da si si opomogla od Kraljestva pepela :'( Pri meni doma že kakšen teden ni mlečen čokolade, robčkov pa se mi ne da poiskati, zato večinoma močim svojo mizo in blazino. Kljub vsem svarilom sem prejokala vse srani od žrtvovanja Trinajsterice. Na srečo sem vmes tudi ene štirikrat navdušeno rjovela in se z mokrim obrazom smejala. Odlična knjiga!

Hvala za obvestilo o PIA! Sem že prebrala in pokomentirala. Moji možgani že delajo teorije (čeprav so vedno napačne) in komaj čakam nadaljevanje!
Uživaj v počitnicah,
Clara
0
 
Odgovor v kotičku.
 
Hej, ful sorry, ker me ni blo tisti cajt na klepetu, malo prej sem prišla, nato pa sem morala nekaj nujno opravit. Če imaš zdajle čas, bom gledala na klepet. ;)
0
 
Mam zdajle kratek čas.
 
Pozdravček,
samo obveščam, da moje bralce ob 20.00 čaka nov del Prerokbe izgubljenih angelov.
Vesela bom branja :D
2
 
Še par imen za moj Aesthetic challenge ...
1
Nico
Will
Reyna
Nekdo drug (v com.)
 
Punca
Emma
 
Katera Emma pa? Ne spomnim se, da bi bila pri Percy Jacksonu kakšna Emma :)
 
Hej!
Zadnje čase mi je malo dolgčas haha, zato sem se odločila, da bom vsake toliko časa naredila PJO/HOO Aesthetic.
Slike najdem na pinterestu, sama pa jih potem editam.
Danes sem naredila Leo-ta, zanima me, koga bi radi naslednjič :D?
0
Percy
Annabeth
Piper
Jason
Hazel
Frank
 
jaz sem za hazel:))
 
annabeth
 
Hoj, <3
ful se mam nekaj s tabo za pomenit. Klepet?
0
 
Lahko.
 
Hojla,

najprej bi se ti rada zahvalila za najlepši komentar kar sem jih kdaj dobila. <33333 Prebrala sem ga že štirikrat in sem vseeno vsakič dobila vlažne oči. Ne, ne napihujem ali pretiravam, čisto zares sem se morala ušpičiti, da sem preverila, da to niso sanje. V mojo obrambo: zadnje čase imam zelo žive sanje in nekaj podobnega se mi je že zgodilo (le da je takrat (v sanjah) šlo za zelo slab odziv).
Že dalj časa imam težave s Pisalnico, ampak imam dobro novico : pisala sem PILovem programerju (hvala!), ki mi je pomagal najti napako in objaviti nadaljevanje! Kot boš lahko na koncu novega dela prebrala, imam Še eno jutro v NYC zaključeno v Wordu in bom zgodbo zaključila do konca tega meseca. Verjetno bo zadnji del prišel 24. avgusta, ker bo na ta dan minilo leto in pol od moje prve objave :)

In brez skrbi, že pišem novo (fantazijsko) zgodbo :))) Inspiracija bo zagotovo Stekleni prestol in Njegova temna tvar (si prebrala?). S karaktarjem glavne junakinje se še vedno igram, pravtako imam nekaj težav, ker je to moja prva *resna* fantazijska zgodba.

Ko smo že pri Steklenem prestolu ... Zdaj sem na zadnji knjigi (Kraljestvo pepela) malo čez polovico. Se je tebi že kdaj zgodilo, da nekaj res hočeš brati, ampak te je hkrati strah, da boš prehitro končala s knjigo? No, točno to se meni dogaja! Z ostalimi nisem imela problema, ker sem vedno vedela, da imam še vsaj eno knjigo. Pravtako se bojim, da bo nekdo umrl, ker eni delajo precej butaste napake (khm, Dorian, Lysandra, Elide, Lorcan ...). Še za presnetega Lorcana me je strah, pa sem ga sovražila dobre tri knjige in me je vsaj dvakrat konkretno razočaral. Ampak zdaj je kolikor toliko zdrav in z Elide se končno razumeta, tako da ga (za zdaj) odobravam.

Če dovoliš, imam nekaj vprašanj zate:

1. Katera je tvoja najljubša knjiga ToG?
Meni je za zdaj Imperij viharjev. Prebrala sem ga v dnevu in pol, kar je zelo nenavadno zame, ker sem ekstra počasna bralka.


2. Najbolj smešen del / prizor?
Pri meni zmaga ponovno srečanje Aelin in Rowana v četrti knjigi. Ko sem to brala, sem bila v javnosti in je kakšnih dvajset ljudi moralo poslušati moje režanje. Ta del je zagotovo najbolj smešen prizor, kar sem jih prebrala. Na splošno se blazno zabavam, ko se pari pričkajo, ker ni resen prepir in imajo legendarne izjave.

3. Oseba, ki je dobila najboljši character development?
Lysandra! Verjetno, ker sem prebrala tudi predknjigo. V Assassin's blade sem jo na trenutke sovražila še bolj kot Kralja morilcev, ampak Maas je potrebovala le eno poglavje, da sem jo absolutno vzljubila. Tudi v Kraljestvu pepela raztura in zasuži si živeti mirno življenje na svoji novi posesti.

Uživaj v počitnicah! Če boš še kaj napisala, se ne branim branja :)))
Clara
0
 
Še odgovori na tvoja vprašanja:
- Kdaj bomo izvedli storilca (ker komaj čakam, da vidim, katera baraba je storila to)?
Kmalu :) Nov del je že zunaj, celotna zgodba je spisana v Wordu. Zadnji del pride 24. avgusta, ampak vmes bo še del ali dva. Samo upam, da bo Pisalnica milostna :)

- Kaj pa glede tistega trupla v napačni sobi, nekaj delov nazaj? Niso ga več omenjali in jaz imam občutek, da je še kako pomembno (povej mi, če se motim).
V 39. delu se bo razjasnilo. Lahko ti namignem, da sem lažno truplo vpeljala predvsem, da vas zmedem, he he. Je pomembno, ampak ne spet toliko, da ne bi mogli ugotoviti, kdo je tat / morilec.

- Ko zaključiš tole zgodbo, boš šla pisat novo (ker iskreno, to bi bilo res super)?
Jo že pišem! Za zdaj imam že 6 strani v Wordu, ampak se veliko vračam nazaj in popravljam. Malo čudno vprašanje: poznaš sopomenko za besedo nož? Najprej sem mislila, da je bodalo, ampak je to pravzaprav nož z rezilom na obeh straneh.

Še enkrat hvala za najboljši komentar. Ne veš, kako sem vesela, da ti je mar za Claro :) Prav imaš: morala bi biti plačana. Morda jo malo preveč rada mučim in tunkam v največje težave. In mimogrede: tudi jaz čisto preveč sočustvujem z izmišljenimi ljudmi (ki pa me včasih grozno prizadanejo *smrk*), ampak je to tudi eden od razlogov, zakaj rada berem. Mislim: malo nima smisla brati o npr. smrti glavnega junaka, če ti že od začetka ni bil všeč.

*diskreten kašelj* Kdaj pa pride nov del PIA (to je zdaj uradna kratica za Prerokbo izgubljenih angelov, kajne?)? Nujno rabim nov del!
Uživaj v počitnicah in še enkrat 1000x hvala,
Clara
 
Sem odgovorila v kotičku :)
 
Hejjj,
sporočam, da je 3. del zgodbe Zadnja nočna mora že v pisalnici. https://www.pil.si/forumi/pisalnica/zadnja-nocna-mora-1/3
Drugače pa, kako si? Uživaš počitnice? Hah js uživam na polno. :)
Upam, da se kej srečava na klepetu in
lep pozdrav,
Dany
0
 
Hej, hvala za info.
Bom danes prebrala in kom. samo ne še zdajle ker se pobiram iz depresije (moj naj lik je umrl v knjigi).
Sem v redu, ti? Tudi jaz še kar uživam :)
 
Joj moje sožalje xD js sem super.
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

POIŠČI PILOVCA/KO

Sporočila

#Stefi2 je pisal/a pilovcu/ki: Emeline
Moja prijavnica: - Stefi Grisky - #Stefi2 - ...
 

Loona88 sprašuje pilovce/ke:
Kakšen se vam zdi moj profil? V kom. pa ...
 

Harry_Styles_BIGGEST_fan sprašuje pilovce/ke:
Ali ste Harry Styles fan?
 

DanceTogether sprašuje pilovce/ke:
moj blog o dusevnem zdravju bo vrjetno danes ...
 

Dancing queen je pisal/a pilovcu/ki: DanceGirl
Hi:wave: a bi se kdaj dobila na klepetu? ...
 

#Stefi2 je pisal/a pilovcu/ki: Emeline
Zdravo! Ali se lahko prijavim na tvojo čarovniško ...
 

EcoGirl je pisal/a pilovcu/ki: Loona88
Hej, si še za pogovor? Si prosta okrog 8.00 ...
 

Angel je pisal/a pilovcu/ki: GinnyWeasley26
Hej, res oprosti, ker težim, a sem malo skrolala ...
 

Emeline je pisal/a pilovcu/ki: Amy Raven
hej hej glede prijavnice na predmete mi so ...
 

Kally je pisal/a pilovcu/ki: Emeline
hi, hvala za sprejem na akademijo! pa ...
 

ems je pisal/a pilovcu/ki: Night girl
Živjo! Do kdaj morem oddat nalogo za glasbeno ...
 

vratarka je pisal/a pilovcu/ki: Happy life
jaaa obvezn!! kdj mas kej cajt?
 

Emeline je pisal/a pilovcu/ki: Amy Raven
Pozdravljeni! Z veseljem vam sporočamo, ...
 

Emeline je pisal/a pilovcu/ki: glasbenaviolina1
Pozdravljeni! Z veseljem vam sporočamo, ...
 

Emeline je pisal/a pilovcu/ki: Angel
Pozdravljeni! Z veseljem vam sporočamo, ...
 

Emeline je pisal/a pilovcu/ki: LUCIJA22
Pozdravljeni! Z veseljem vam sporočamo, ...
 

Emeline je pisal/a pilovcu/ki: Like emojis
Pozdravljeni! Z veseljem vam sporočamo, ...
 

Emeline je pisal/a pilovcu/ki: Kally
Pozdravljeni! Z veseljem vam sporočamo, ...
 

Like emojis sporoča pilovcem/kam:
Havala vsem mojim 232 naročnikom :heart: Kmalu ...
 

Happy life sporoča pilovcem/kam:
:hand_splayed:Dobr dan folk!:hand_splayed: Ugante ...
 

Like emojis je pisal/a pilovcu/ki: Emeline
Hai! Mene zanima kje se pri tvoji šoli prijaviti ...
 

Happy life je pisal/a pilovcu/ki: Gamer7
ke si nazaj sm droge... jutri prinesti ti ...
 

Happy life je pisal/a pilovcu/ki: vratarka
vrataaaa ugante kdo je nazajjj tista k rab ...
 

DanceGirl sporoča pilovcem/kam:
Hi, EcoGirl:wave:
 

Emeline je pisal/a pilovcu/ki: GinnyWeasley26
Pozdravljeni! Z veseljem vam sporočamo, ...
 

Oglas