snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Secret suicide 4. del

secret suicide 4. del

24
olaaaa<3
okok sam tk das povm tale del je biu napisan že učerej objavla ga bom pa dons dala gor ker....idk pač dons je gor. No ja ostal smo tm ko Cris nrdi samomor oz se vrze dol z mosta...no ja. Upam da vam bo všeč<3 Uživejteee<3.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zbudila sem se v prostoru, belem kot sneg. Postelja je bila bela, tla so bila bela, luč je bila bela, stene so bile bele...vse je bilo belo. Usedla sem se v postelji. Ozrla sem se okoli sebe ter ob postelji zagledala mojega brata. Mama ni prišla...tudi oče ne. Samo Teo je bil z mano. Držal me je za roko. Videla sem, da je imel v očeh solze. "Hej" sem rekla s šibkim glasom. "Jenn!" se vzdhhnil ter me objel. Videla sem, da ga je res skrbelo. "Kako se počutiš?" me je vprašal. "Mhm dobro sem. Malo me boli glava tule zadaj" sem rekla ter se potipala po zadnjem delu glave. Začutila sem globoko rano. "Kaj je to?" sem vprašala na glas. "Ne veš?" je bil začuden Teo. "Mhm ne...komaj kaj se spomnim..." sem rekla. "Oh...ok ti bom povedal:" reče. "Včeraj zvečer si se onesvestila ter z glavo udarila v robnik" pove. "Zdravniki menijo da ni nič narobe niso pa še čisto prepričani zato so te čez noč zadržali na opazovanju" dokonča. Naenkrat se spomnim vsega kar se je zgodilo zvečer. Cris...most...padanje...kriki...spanec... "Kako je s Crisom?!" izstrelim. "Jenn...Cris...oh hm...Cris je...mrtev je...Cris je mrtev...naredil je samomor...oprosti. Vem da si ga imela zelo rada ampakna žalost...", videla sem da mu je težko, "je izgubil bitko z življenjem...oprosti Jenn" zaključi. V očeh se mu spet naberejo solze. Nekaj trenutkov sva tiho. Nisem še zmožna govoriti o tem. Zamenjam temo. "Kje sta mama in oče?" vprašam. "Jenn...oprosti da nista prišla",po licu mu spolzi solza, "mama je v službi oče pa nima časa saj je včeraj zvečer šel na službeno potovanje v Turčijo...". "Kdaj pa je povedal, da gre v Turčijo?" vprašam. V tem trenutku se zavem da nevem dejansko ničesar o svojih starših. "Ni povedal...včeraj zvečer je poklical mamo, mama pa je povedala meni saj si ti...no ja saj veš". "Ok, vredu je" rečem ter se mu nasmehnem. "Koliko časa si že tukaj?" vprašam saj je izgledal zelo izmučen. "S tabo sem že od takrat ko so te pripeljali sem" reče ter se mi nasmehne nazaj. "Hotel sem biti ob tebi, ko se boš zbudila. Nekdo je potrkal na vrata. "Naprej" sem rekla slabotno. Bili sta Anna ter Mia. "Jennieeee!!!" sta vzkliknili obe hkrati. Objeli sta me. Jojjj koliko objemov pa sem budna šele 15min. "Vas bom pustil malo same" reče Teo ter se nasmeji. "Hvala!" reče Mia. "Jenn...moje sožalje za Crisa..." reče Mia. "Hvala<3" rečem. "Dekleti vem, da sta šele prišli ampak bi me lahko mogoče pustili samo? Samo za kaksnih 15min prosim?" vrašam. "Jaaa seveda:" reče Anna. "Te prideva čez nekaj časa spet pogledati" se nasmehne Mia. "Hvala vama, super sta. Rada vaju imam"rečem. Mislim da bom ljudem večkrat dala vedeti da jih imam rada. Vrata so se zaprla. Spet sem bila sama. Začela sem jokati. Crisa ni več...Šele zdaj sem dojela, da je konec...
*ČEZ ŠTIRI DNI*
Danes je Crisov pogreb. Nevem kako jim je uspelo vse skupaj tako hitro urediti ampak ok. Mamo sem že dva dni pred tem vprašala, če lahko grem. Rekla je, da to name po njeno ne bi bilo dobro zame saj se je vse zgodilo dokaj hitro. Vse do danes sem jo prosila in danes zjutraj mi je koooončno rekla ja. Ura je približno deset zjutraj, pogreb pa je okol dveh popoldan. Torej imam točno štiri ure, da se pripravim. Zajtrk sem že imela samo še pod tuš grem, se oblečem ter si uredim frizuro. Mama bo šla z mano, Teo bo ostal doma oče pa...saj veste. Nekdo je potrkal na vrata. "Naprej" rečem zdolgočaseno. "Jennie?" reče. Bila je moja mama. "Jennie...oprosti da nisem bila s teboj ko si se zbudila v bolnišnici...oprosti" reče. Nevem kaj naj si mislim. Je edina oseba pri kateri nikoli nevem ali je iskrena ali ne in to mi gre blazno na živce. "Vredu je. Razumem, da kdaj pa kdaj nimaš časa" rečem ter jo objamem. "Hvala, da razumeš ljubica" se nasmehne. "Bi šla zdaj prosim ven da se pripravim?" jo prosim. "O ja, ja seveda" reče ter gre čez vrata sobe. Iz omare vzamem mojo obleko, ki jo bom nosila na pogrebu. odpravim se v kopalnico da bi se še do konca uredila.
Od doma sva se odpravili točno ob pol dveh. Šli sva z maminim avtom.Tja sva prišli 15min prehitro saj sem se želela pogovoriti s Crisovo mamo. Izstopila sem iz avta ter z očmi začela iskati Crisovo mamo. Videla sem jo stati pri drevesu malo naprej od najinega avta. Pristopila sem do nje. "Hej..." sem rekla. Obrnila se je proti meni. "Oh Jennie" je rekla ter zajokala. Objela sem jo. "Moje sožalje...vse bo vredu" ji rečem ter jo nekako poskušam pomiriti. " jennie...ne razumem zakaj je to naredil. Poskusila sem mu nuditi vse kar je želel, želela sem, da je srečen....Nevem kaj sem naredila tako narobe" reče ter spet začne jokati. "Nič nisi naredila narobe. Ustvarila si mu super otroštvo oz. najstništvo" rečem. "Res misliš tako?" me vpraša ter pogleda z objokanimi očmi. "Seveda! Večkrat je rekel kako super si in podobne stvari" rečem in tako tudi mislim. Za mojim hrbtom slišim veliko ljudi, ki se sprašujejo zakaj je to naredil. Smilijo se mi. Ne zaslužijo si živeti v negotovosti. Kako rada bi jim pomagala...ampak kako? Nekaj časa sem razmišljala nato pa prišla do malo nore ideje. Kaj pa če poiščem razloge za njegovo smrt....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
uf pa si pršla/prišel do konca zgodbe. še enkrat ful ti hvala da si jo prebral/prebrala<3. če ti je bla všeč lajkej pa komentirej loh se pa tut naročiš name. Hvala če boš<3<3.
Nov del pride jutri ali pa pojutrišnjem :).
Adiosss<3
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Toooo je takk full sad ampak zgodba je takkkk pune FANTASTIČNAAAAAA:heart_eyes::sob:
Nimam besed:zipper_mouth::smirk::kissing_smiling_eyes: KOMAJ ČAKAM NA NOV DELLL!!!!!:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
Jutri more prit!!!!!:smirk::smirk:
KOME ČAKAMMM!!!
Lp, :sparkles:ciglček:sparkles:
2
 
❤❤❤iiiii hvalaaaa😘😘😘LYSMMM!!!!😍🥰
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
iiiiiiiiiiiiiiiiiii, napetooooo, super!!!!!!!!!!!!!!:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:

nov delllllllllll, zahtevam:grin::grin::grin:
super!!!!!!!!:wink::wink:

RTM, beautygirl
1
 
beautygirl(nism prijavlena)
❤❤❤hvalaaa😘RTM❤
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
okey spet nisem prijavljena :sweat_smile:. POPOLNO,PRFEKTNO, IZJEMNO, FANTASTIČNO JE! Nujnoooooooo rabim nov del! Prfektno! Da mi ga hitro napišeš, pridem drugače na dom!
LYSM!:kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart:
:purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart:
1
 
I love book
lmaooo ti kr prid😂❤hvala tiiiiii❤❤❤❤mwaaaa lytttt😘😘❤❤❤
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
waw noro dobro :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: tako mi je žal za crisa da bi še jst bršu na njegov pogreb :joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy: me prov zanima ka bo zvedu :thinking::thinking::thinking::thinking::thinking::thinking::thinking::thinking: naj zgodba ever :ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup: LYSM! :sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart:
1
 
❤❤❤lyt❤❤❤
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
OMG:flushed:Obsedena seeeemmm s tem. In kako je to zanimivo. Res nevem kako si loh tok dobra pisateljica. Jaz take zgodbe nisem sploh zmožna. Res rabim nov del čimprej, ampak res čimčimčimčimčimprej, ker komaj čakam kaj se bo zgodilo:heart_eyes::heart_eyes::innocent::blush:Še enkrat bi Jennie, Crisovi mami in vsem v zgodbi rada zaželela iskreno sožalje, Cris bo vedno z nami:hugging: Res rabim nov del čimprej, ker obožujem to zgodbo.
1
 
❤❤❤hvalaaaaaa
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
NAPIŠIII NOOOV DELL.TAKOJ RABIM NOV DEL! MEGA JE! IN ŽALOSTNO. AMPAK VSEENO SUPER ZGODBA!!!
2
 
iiiiii hvala tiiiiiiiii❤❤❤😘
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Wowwwwwww! Ful dobro je! Zelo lepo in urejeno pišeš!!!!! Ful kullll!:grin::heart_eyes::kissing_heart: Bom spremljala! Aja... Sem se naročila na tebe, ker si res zakon pisateljica! :hugging::hugging::hugging::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: Zgodba je 10/10 Dala bi ji naj. oceno ki obstaja! Super siiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!:blush::blush::blush::blush::blush::blush::upside_down::upside_down::upside_down::upside_down::slight_smile::slight_smile::slight_smile::slight_smile::wink::wink::wink::wink:
LYSSSSSSSSSM
Tvoja Violinka:violin:
1
 
Sem dala likeeee
 
iiiiiiiiiiiiiiiiiiii❤❤❤❤hvala tiiiiii❤🤗😘🥰😍LYTTTT❤❤jojjj ves kk sm presenecena😂tvoja komentarja res nism prcakvala😂😍
 
tvojga*
 
Hehehe! Pa si ga le dobila
 
Aaaaa videla sem, da si se naročila name! Res ti hvala!💝💝
 
ni problema❤❤❤
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Joj, kako fantastična, ampak žalostna zgodba ob enem...
Zažigaš na polno sister!
:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::confounded::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:
1
 
iiiiii❤❤❤❤hvalaa sissss❤❤❤lysmmmmm!!!
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
WOW sploh nimam besed:sparkling_heart::sparkling_heart:. Ubogi Cris :scream::cry::sob:. I'm so sad:sob:.
Drugače pa M-E-G-A zgodba:heart_eyes::kissing_heart::kissing_closed_eyes:
Rada te imam :kissing_heart::sparkling_heart::heartpulse::gift_heart:
Tvoja wolfy13:wolf::sparkling_heart:
0
 
hehe❤❤❤js pa tebee😘😘😘hvalaaaa❤❤❤❤
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
JOJJjjj pozna sem zaradi blokade ampak...NEEEEEEEEEEEEEEEE KRISSSSSSSSSSSS NUUUUUUUUUUUUUU:sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob: amoak FANTASTCO LOVE IT:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart::heart::heart::heart::heart::yin_yang::yin_yang::yin_yang::yin_yang::yin_yang:
1
 
❤❤❤❤❤❤hvalaaaa😘😘😘
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Pleaseeeeeeeeeeeeee!
NAPIŠIIIIIIIIIII NOOOOOOOOOOOOOV DEEEEEEEEEEEEEEEEL!!!:heart_eyes:
1
 
Huh mhm nvm ce bi sploh se naprej pisala. Res da mam ze tri dele naprej napisan sam nvm. Myb bom nehala pisat to zgodbo. Huh mhm...ok bom u pon objavla naslednji del❤️❤️
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
TO JE MOJA NAJ ZGODBA NA PILU.:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
1
 
Iiii hvala🥺❤️❤️❤️
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
ODLIČNO. Mogla bi bit piateljica. Nikoli ne odnehaj!!!!!:heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse:
1
 
awww hvalaaaaa❤❤😘
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Prepričaj se, da na spletu ne objavljaš svojih osebnih podatkov in ne žališ drugih uporabnikov.

Pisalnica


Objava:

Življenje Emilly Anderson 5. del

Ogledov: 4 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Odvzem morja, 5. del

Ogledov: 4 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 23. del

Ogledov: 2 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Življenje Emilly Anderson 4. del

Ogledov: 3 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Ledeno srce 2. del

Ogledov: 11 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Odvzem morja, 4. del

Ogledov: 6 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 44. del

Ogledov: 7 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 22. del

Ogledov: 7 Odgovorov: 0
 
0
Nanaana potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Kako naj grem sama kupit modrček

Imam en problem. Se pravi nujno rabim modrček, ampak ga moram it sama kupit. Ne bi sedaj o tem zakaj, ampak druge izbire trenutno nimam.... in ja poznam eno trgovino v bližini, kamor bi lahko šla. Sedaj pa moj problem: grooooozno sem sramežljiva. Zato me zanima, kaj naj rečem prodajalki, ali naj rajši sama izberem, potem nevem, ali sploh smeš probavati modrce, čeprav pomojem da ja, in kako naj vem, kateri je pravi in bi ga pomerila. imam zelo majhne prsi, obseg in to sem si zmerila. ampak glavni problem je to, da me je strah in si ne upam sama v trgovino in prodajalke vprašat. Aja pa zanimam me, kje ti to poše, kakšne velikosti je modrček. Zato prosim, če mi pomagate, ker že celo poletje iščem rešitev, samo je na najdem in nimam druge ideje, kot pa da enostavno grem v trgovino....
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ali spremljaš Pil na Instagramu?
Ja, z veseljem!
(30)
Ne še, bom pa zdaj začel/a.
(20)
Ne, Pil na Instagramu ni zanimiv.
(38)
Ne uporabljam Instagrama.
(209)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Like emojis je odgovoril/a na
Ja, ko že objaviš lahko še vedno urejaš :) ...
 

glasbenaviolina1 je odgovoril/a na
pri številki 4 v prijavnici je ker izbirni ...
 

Dancing queen je odgovoril/a na
https://images.app.goo.gl/GKc3NynoL31nWJ4G7
 

Loona88 je odgovoril/a na
Hey! 1. Hermiona 2 2. Hermiona 2 3. I ...
 

Snoopy je odgovoril/a na
Bad Habits, As is was
 

A.j.d.a. je odgovoril/a na
Ne, ne bi nosila. Mel preveč 3D črke :D
 

Volley girl je odgovoril/a na
Z veselejem bom brala naprej. :)
 

Volley girl je odgovoril/a na
Hejla! Res sem vesela, da sem po dolgem ...
 

Volley girl je odgovoril/a na
Hej! Zelo mi je všeč tvoj stil pisanja in ...
 

R.A.B je odgovoril/a na
Sam ena knjiga ampak je zelo dobra. Konec(mats ...
 

Amy Raven je odgovoril/a na
Bad Habits, Monster
 

#Stefi2 je odgovoril/a na
Prijaviš se lahko do 25.8.2022.
 

Hermiona 2 je odgovoril/a na
oo super del...vse se tako zapleta in ta ...
 

kUŽEK iN pES je odgovoril/a na
KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
 

Best Friends Forever je odgovoril/a na
pes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!