snofi
Naslednji Pil izide 5. novembra

Nova številka
Oktober 2021

Revija
Izid: 1. 10. 2021
pepca oblacek

Pisalnica - SOLVED KINGDOM / Zahteve kralja #6

SOLVED KINGDOM / Zahteve kralja #6

15
Prejšnjič...

»Zakaj si tvoj oče tako želi priti do Srebrnega Jezera?«
»Da bi rešil kraljestvo,« ji je preprosto odgovoril.
»Rešil?« je Auriel zanimalo.

ZAHTEVE KRALJA #6

»Ja,« je pokimal, »nekaj čudnega se dogaja. Puščava na jugu se nenadzorovano širi že nekaj desetletij, še najbolj v zadnjih letih, po koncu vojn.«

Nato je pokazal na drevo, mimo katerega sta ravnokar šla.

»To drevo se ti morda zdaj zdi zeleno, a korenine pod zemljo mu venijo. Nekaj let bo še zeleno, a potem se bodo celi gozdovi posušili in nikjer ne bo zdrave rastline.«

Auriel si je lahko predstavljala površine gozdov, ki počasi umirajo in brišejo spomine na kakršnokoli življenje. Drevesa so zatočišče tako mnogim živalim in tudi najmanjšim organizmom, in ti bodo z rastlinami umrli. V mislih si je zarisovala krog: ni živali; ni hrane. Izbruhne lakota in nezadovoljstvo. Ljudje se uprejo oblasti kralja Vurona.

Ko se črta sklene, tudi populacija začne umirati. Mnogi ostali angeli bi morda pozdravljali iztrebljanje vilinov, a vilinski gozdovi s svojimi plodovi oskrbujejo velik del serafskega kraljestva in če bodo njihovi izviri presahnili, bodo tudi v Krajini Višav kmalu občutili pomanjkanje vode.

»In Vuron misli, da bo s pomočjo Srebrnega Jezera lahko to popravil?« je iznenada vprašala. »Kako?«

Malo je pomislil, nato pa skomignil z rameni.
»Kralj pravi, da ima dober načrt. Še celo modrecem ga ni razkril. Ko prispemo, je rekel, da ne bo več potreboval naše pomoči.«

»Legolas, ali zaupaš svojemu očetu?«

Presenečeno jo je pogledal. »Seveda, zakaj sprašuješ?«

»Ali misliš, da resnično dela v dobro kraljestva?« mu je očitala.

Pogovor v njegovi dvorani ji ni dal miru. Kralj nekaj skriva, saj se mu je izredno mudilo k čarobni vodi in čeprav ga tako skrbi za gozd, lahko počaka še teh nekaj mesecev, drevesa se z boleznijo, ali karkoli je že, borijo že več let. Nekaj mesecev ne bi spremenilo ničesar.

»Saj veš, da lahko ena nepremišljena mogočna prošnja obrne svet na glavo. Ampak ne smeš zanemariti cene zanjo. Ko je želja enkrat izrečena, ni poti nazaj,« je rekla.

Obraz se mu je pomračil. »Ali slučajno mojega očeta česa obtožuješ?« jo je jezno vprašal. »Ali resno misliš, da bi delal proti lastnemu kraljestvu? To je neumnost!«

Bila je tiho, si mislila svoje in molila, da ima princ prav. Jezdila sta naprej, ko sta zaslišala udarjanje kopit za njima. Hkrati sta se obrnila, da ji je kapuca padla z glave, Legolas pa je v rokah že imel napet lok.

Postava je dvignila roko in oba sta si oddahnila. Ko je jezdec prišel bližje, je za rdečkastimi, razmršenimi in do ramen dolgimi lasmi prepoznala Wyatta.

»Kako gre?« ga je vljudno vprašal princ, bojevnik pa je le skomignil z rameni, saj ni bil ravno znan po svoji zgovornosti.

Legolas se je obrnil k njej. »Povabil sem Wyatta, da se nama za del poti pridruži. Povedal nama bo, kaj je izvedel o Predorih.«

Napela je ušesa in med njuna žrebca spustila Wyattovega belca, da so zdaj vzporedno počasi jahali vsi trije.

»Vprašat sem šel enega modreca. Seveda je najprej želel vedeti kaj se je do potankosti zgodilo in si to zapisal v knjigo. Rekel je, da sem eden redkih, ki ga je prišel povprašati po skrivnostnih Predorih,« je pripovedoval in si ogledoval tetovaže na svojih golih rokah.

»Namen Predorov je že od nekdaj bil zaklonišče za viline pred angeli. Ko so jih gradili, so naleteli na določen del površine, ki oddaja frekvence, ali nekaj takega, vilinom nerazpoznavne, a angele taka območja skrajno odbijajo. Serafi naj sploh ne bi mogli vstopiti skozi vhod.«

Legolas je pokimal. »Zato je Auriel omedlela. Predori so jo oslabili in ji pobrali vso energijo.«


Tudi sama se je spomnila čudnega občutka, ko so se Predorom približevali in nevidno silo, ki jo je zaustavljala.

»Modrec je še rekel, da je velik čudež, da si sploh preživela,« je nadaljeval Wyatt. »Iz preteklosti obstajajo zapisi, ki navajajo, kako so se cele vojske serafov sesuvale na tem območju, in po tistem, so se jih angelski ogledniki vedno na široko ognili.«

:speaking_head: Heyyy... Tudi danes nov, del ker devetarji nimamo pouka zaradi informativnih dnevov in imam malo več časa.
Upam, da v zgodbi uživate in se zahvaljujem vsem prijaznim komantarjem :blush:!
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
SUPER!
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Vau! Prosim, naj čimprej pride nov del ker me bo pobralo od firbčnosti:joy: Res super, in ohranjaš takšno napetost, da sem prav žalostna ko je konec. Uživaj na informativnih dnevih, grem sicer tudi jaz, ampak nimam prostega dne:unamused: In resno, naj čimprej pride nov del!!!!!!
Lp, No Name
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Ja, tvoja zgodba je ena najboljših tukaj!
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Jaz samo čakam, kdaj bosta tadva dojela, da se ljubita?! Halooo!?? Očitno je!
Zgodba pa je kot vedno BOŽANSKA!
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Pisalnica

Bonny fan

Skrivnostna koala 2. del

Ogledov: 13 Odgovorov: 1
 
2
Golmanka

Forest Of Secret

Ogledov: 25 Odgovorov: 1
 
4
Bonny fan

Skrivnostna koala 1. del

Ogledov: 23 Odgovorov: 1
 
1
Gaja (Tara) Kruh

OČI TEME 1. del

Ogledov: 45 Odgovorov: 3
 
5
Doglover

Čudežen božič🎁 1. del

Ogledov: 45 Odgovorov: 3
 
6
Sovražim svoje življenje

Zamegljena 2. del

Ogledov: 20 Odgovorov: 3
 
4
ManonWhitethorn

Hči čarovnikov 3. del

Ogledov: 33 Odgovorov: 2
 
4
Ne vem kaj naj naredim potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Problem

Zdravo jaz imam se kar nekaj problemov..
1. Zaljubljena sem v fanta že 4 leta (ja vem to je veliko).In malo se mi zdi da je v mene ampak je v mojem razredu tudi zelo zlobna punca (Več kot pol punc je takih :()Ki mi je povedala da je v mojega crusha in da mu je povedala da je v njega in ji je povedal v koga je ampak tega meni ni zelela povedati ker je bila 'skrivnost'.In v glavnem v tem tednu sem imela rojstni dan in on tudi (stiri dni je starejsi od mene) on ga je imel v ponedejkek jaz pa v petek.prejsni teden (2 dni pred njegovim rojstnim dnevom) sma si zelo pisala. Ampak ker sem mu vedno jaz zacela pisati se mi je zdelo da ga nadlegujem. V glavnem v ponedeljkek zjutraj sem mu voscila po sporocilih in v zivo ampak v zivo mi ni odgovoril (vrjetno me ni slisal). Potem sma se v soli med tednom se kar pogovarjala,,razen v petek.Takrat mi ni nic rekel.Razen zadnjo uro.Bila je likovna in risali smo sosolca.moja sosolka je risala mene in potem je prisel on (sedel je tik za mano) in rekel da bo primerjal mene in sliko in rekel naj ga pogledam. Pogledala sem ga v oci in on v mene. Lep trenutek :).Torej zdaj ne vem ali mu naj povem ali ne.Po sporocilih se mi zdi da ga nadlegujem (poleg tega je pol punc v mojem razredu v njega) tako da bi bila vesela odgovora
2.Ne vem kako ampak moja sestra nekako ve v koga sem.2 moznosti sta: 1. da je vdrla v moj telefon in videla kaj sem si pisala z prijateljicami. 2. ko sem vceraj praznovala rojstni dan s sosolkami smo se pogovarjale o mojem crushu (te prijateljice niso zlobne) in je mogoce da me je slisala. V glavnem zdaj se mi smeji in ni prijetno :(.
3. Tako se mi zdi da je pol fantov iz mojega razreda v mene.V petek za moj rojstni dan so se ves cas pogovarjali z mano in se prilizovali.In tu sta tudi dva fanta (moja prijatelja) ki se res cudno obnasata okrog mene.To se dogaja ze kaksna dva tedna.In ce mi povesta da sta v mene jima nocem zlomiti srca ker ju imam rada kot prijatelja (nic vec).

Oprostite ker je bilo pismo predolgo.
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

POIŠČI PILOVCA/KO

Oglas

Zadnji odgovori

pc nekdo ku ga ne poznate lol je odgovoril/a na
mam psa, mela bi pa se mby macko, ampak verjem, ...
 

liza je odgovoril/a na
lisaaaaa
 

pc nekdo ku ga ne poznate lol je odgovoril/a na
igram saksofon
 

Horse girl je odgovoril/a na
:yum:
 

HP fan je odgovoril/a na
Lena
 

Gaja (Tara) Kruh je odgovoril/a na
vse najboljše
 

HP fan je odgovoril/a na
Lena
 

HP fan je odgovoril/a na
Lisaaaa
 

Horse girl je odgovoril/a na
Vau! Ful dobro! :horse: :racehorse: Lep ...
 

Gaja (Tara) Kruh je odgovoril/a na
prijavljam se
 

Horse girl je odgovoril/a na
11.Peti a ves glas kot, da si sam na svetu. ...
 

Horse girl je odgovoril/a na
Jaz nisem nikoli imela fanta in ga tudi nimam. ...
 

Bego je odgovoril/a na
Jst sm uredu hvala, ker vprašaš. No glede ...
 

Pomagajte plis je odgovoril/a na
čudovit blog, spremljam Hvala, za vse nasvete:smile: