snofi
Naslednji Pil izide 3. junija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Volkodlakinja 13. del

Volkodlakinja 13. del

14
Druga preobrazba je bila precej manj boleča. Je bilo pa težje teči, saj sem imela na hrbtu vso prtljago in Alexa.
»Kaj točno iščeva?« Sem vprašala Alexa preden sva se odpravila.
»Vonjave, kolikor jih je še ostalo. Predvsem pa sledi. Človeške, seveda. Trenutno imava samo midva amulet Mesečnega volka.« Mi je razložil, jaz pa sem se pognala v tek.
Kljub temu, da sem imela otežen tek, smo potovali hitro. Drvela sem skozi gozd, ter ob tem videla samo zamazane slike dreves, mimo katerih smo drveli. Hkrati sem vohala zrak. Seveda so bile ob začetku samo vonjave zajcev in srn, ob katerih sem bila hud notranji boj, ali naj se poženem na zajca ali ne. Seveda sem drvela naprej in se nisem zmenila za gozdne živali. Nenadoma pa sem nekaj zavohala. Definitivno človeka. Ustavila sem se in ovohavala zrak. Alex je skočil iz mojega hrbta in tudi začel vohati in se ozirati naokrog (kar je zgledalo rahlo čudno, glede na to da ni bil volkodlak). Nato sem ugotovila koga voham.
»Alex!« Sem po volčje zašepetala, da me ne bi slišali. »LOVCI!« Alex je pokimal ter skočil na moj hrbet. Sama sem se v trenutku pognala v brezglavi tek, ter prepozno ugotovila, da tečem v napačno smer. Lovcem v naročje.
Sunkovito sem se ustavila, da je Alexa vrglo naprej v sneg. Obkrožilo nas je približno dvajset lovcev.
»Poglej, kaj imamo tukaj. Kdo bi si mislil?« Se je zakrohotal eden največjih, verjetno vodja lovcev. Zarenčala sem, ter se postavila pred Alexa, ki se je pobiral s tal. Nenadoma sem začutila Alexovo roko na mojem vratu, zgrabil je amulet, ki mi je dovoljeval da sem volkodlakinja, tudi če ni polne lune. Počasi je z roko drsel proti moji glavi, da mi sname amulet. Nisem se upirala. Nisem bila prepričana, če zmorem boj z dvajsetimi oboroženimi moškimi, pa čeprav kot volkodlakinja. Počasi mi je snel amulet Mesečevega volka. Ko se amulet ni več dotikal kože, sem začutila trgajočo bolečino v prsih, glavi in trebuhu in nenadoma sem bila le prestrašeno dekle. Bilo je precej hitreje in manj boleče kot prvič. Alex si je v sekundi nataknil amulet in se preobrazil. Postavil se je pred mene in zarenčal. Ozrla sem se okrog, ter hitro spoznala, da nimava najmanjše možnosti za pobeg. Lovci so bili postavljeni okoli naju v sklenjenem krogu, ki se je manjšal in manjšal, s tem, ko so se nama približevali.
»Oprosti.« Sem zašepetala Alexu, ki je še vedno renčal.
»Je že dobro.« Mi je zašepetal nazaj – v volkodlačjem jeziku. Nenadoma pa sem nekaj zaslišala. Bili so koraki. Vendar niso bili koraki lovcev.
»Si slišal to?« Sem rekla Alexu, ki me je začudeno pogledal in odkimal. Vendar se nisem motila.
Iz gozda je planila gruča najstnikov, ki so bili stari približno od štirinajst do devetnajst let. Lovci so ob presenečenju razdrli krog in z Alexom sem se pognala stran. Po približno minuti teka in veliko spotikanja, sva se z Alexom ustavila. Alex se je preobrazil v človeka, ter mi razložil.
»Našla sva moj trop!« Veselo sem zacvilila in ga objela. Nato sem otrpnila in se počasi odmaknila od njega.
»No, pravzaprav smo bolj mi našli vaju.« Sem zaslišala fantovski glas. Z Alexom vred sem se ozrla in zagledala skupino najstnikov, bilo jih je sedem. Ogovoril naju je največji in po videzu tudi najstarejši.
»Jake!!« Je veselo vzkliknil Alex ter prijatelja lopnil po hrbtu.
»In vidim, da si si končno našel punco.« Je rekel Jake, ter me pogledal. Nato je stopil k meni, ter stegnil roko v pozdrav. Sprejela sem jo in jo stisnila. »Jake, Alexov najboljši kolega. Veliko je govoril o tebi, dokler ga ni volkodlačji svet vrgel iz klape. Od takrat je na lovu za tabo, saj si večinoma ti razlog, da so ga vrgli ven.« S krivdo v očeh sem pogledala Alexa, ki pa si je z zanimanjem ogledoval njegove čevlje. »Potem so tukaj še Sky, štirinajst let, poleg tega mlajša sestra tvojega fanta, Aria, sedemnajst let, Alan, petnajst let, Jesse, šestnajst let, Kayla, petnajst let, Fynn, osemnajst let in jaz, Jake, devetnajst let. Dobrodošla v tropu!« Začudeno sem obstala. Nobenih čudnih obredov, sprejemov? Nič?
»Vem kaj misliš.« Je spregovoril Fynn. Imel je temne lase in oči, nosil je črno usnjeno majico, ter sive kavbojke. »Sprejemni obred bosta opravila ob prvi naslednji polni luni. Sedaj pa pojdimo, preden se lovci vrnejo.« Aca sem dvignila v naročje, nato pa skupaj z drugimi odšla za Jakom. Vodil nas je skozi gozd in nisem imela pojma, kam smo namenjeni.
»Hej.« K meni je pristopila ena izmed deklet. Imela je dolge skodrane lase rjave barve in prav tako rjave oči. Nosila je belo ohlapno majico, modre kavbojke in zgledala je precej luštna.
»Živijo. Aria, kajne?« Sem poskušala začeti pogovor.
»Ja, Aria sem. In ti si …Kate?« Prikimala sem. »Torej …Ti in Alex, kaj?« Rahlo sem se zasmejala in odkimala.
»Ne, midva sva že zgodovina. Sicer nisem prepričana, če on misli enako, ampak jaz sem precej prepričana. Nekako se je končalo, takrat ko sem ugotovila da je volkodlak. Potem ko me je spremenil, pa se ni kaj dosti spremenilo.« Sem pojasnila. Zamolčala sem ji, kako besna sem bila nanj potem ko me je spremenil v volkodlakinjo. Za vsak slučaj, da ne bi bila užaljena.
»Ah, daj no!« Je rekla Aria. »Sky bi bila tako vesela, če bi imela žensko, ki bi ji ga pomagala prenašati. Sky je njegova mlajša sestra.« Je razložila. »Poleg tega bi bila skupaj tako luštna! In način kako si ga objela, ko sta se rešila pred lovci … ne vem če je to kar konec.« Ugotovila sem, da je Aria precej samozavestna in ima svoje mnenje, ki se ga drži, vendar se je z njo vseeno prijetno pogovarjati. Potem sva še govorili o fantih in vseh dekliških stvareh, nato pa ji je Fynn pomignil, naj gre naprej (bili sva bolj na koncu kolone), in je odšla. Vendar nisem bila dolgo sama. Kmalu se mi je pridružila Sky.
»Živijo! Si ti punca mojega brata?« Očitno je bila precej direktna.
»Bivša punca tvojega brata.« Sem jo popravila in se nasmehnila. Vrnila mi je nasmeh.
»Veš, saj ti ne zamerim. Alex zna res biti popoln kreten, vendar vidim kako te gleda. Kot da si najpomembnejša oseba na svetu. Moraš mu biti precej pomembna, ker edina ženska ki jo je kadarkoli tako gledal, je bila mama, da petega leta njegove starosti.« Ravno sem odprla usta, da bi vprašala kako ona to ve, ko je dodala: »Brez skrbi, mama mi je povedala.« Pokimala sem, a nisem vedela, kako nadaljevati pogovora.
»Torej, kakšen je?« Me je vprašala Sky. Nisem vedela kaj misli in sem jo tudi tako pogledala. »Kakšen je Alex? Zadnja tri leta se nisva videla. Ne vem, ali se je spremenil ali ne.« Mi je razložila.
»No …« Sem pomislila. »Zna biti tečen, vendar je tudi prijazen in zna biti romantičen … In hitro se razjezi, če stvari ne potekajo kakor si zamisli.« Sem povedala.
»Potem se ni kaj dosti spremenil.« Je rekla Sky. »Razen del o romantiki. Nikoli še nisem videla, da bi bil moj tečni brat romantičen.« Zasmejali sva se.
»Bu!« Poskočili sva, ter pogledali nazaj.
»Alex!« Sem zacvilila in ga udarila v ramo. Sky je naredila približno enako.
»Torej, kako gre spoznavanje?« Je vprašal Alex. Poleg svoje sestre je bil igriv. Takšnega ga še nisem videla, vendar moram priznati da mi je ta stran njegovega karakterja všeč.
»Veš, pravzaprav sva ravnokar govorili o tebi.« Se je nasmehnila Sky. »Nisem vedela, da si se naučil biti romantičen!« Je še dodala.
»Si res rekla, da sem romantičen?« Me je z nasmeškom na obrazu vprašal Alex.
»Rekla sem, da znaš biti romantičen. Na primer takrat, ko si mi pomagal splezati na drevo in sva gledala sončni zahod. Ali pa takrat, ko sva sredi noči splezala na vrh strehe in gledala zvezde.« Sem rekla.
»Ja, spomnim se tega. Očitno res znam biti romantičen.« Se je nasmehnil sam pri sebi. Nato je cmoknil Sky na lice, ter se obrnil še k meni, a je prej rekel: »Aja, tebe pa ne smem. Da ne boš spet skakala v potok sredi zime!« Nato se je pognal do Fynna, Jaka, Alana in Jesseja, ki so razpravljali o bog ve čem.
»Dolga zgodba.« Sem pojasnila, ko me je Sky vprašujoče pogledala.
»Imava čas …« Je nato rekla.
Pozneje sem ji razložila vse, po dolgem in počez glede Alexa. Izpustila nisem niti tega, kar sem zamolčala Arii, glede besa. Zdelo se mi je, da Sky lahko res zaupam. In vedno bolj sem se med temi ljudmi počutila, kot da nekam spadam. Kot da sem pripadnica neke skupnosti.
Ravno ko sem zaključila z govorjenjem, je Jake nekaj zavpil.
»Tukaj smo!« Ozrla sem se po jasi, ki je stala pred nami. Nikjer nisem videla kakršnegakoli prebivališča, niti sledi ognja ali ležišč.
»Kate?« Je rekla Sky. Počasi sem odtrgala pogled od jase in se ozrla k njej.
»Kaj?« Sem vprašala.
»Vidim kako se ti oči iskrijo, ko govoriš o njem. In kako si ga gledala prejle. Premisli o tem.« Nato je stekla za ostalimi, ki so se že odpravili prek jase. Zamislila sem se. Ga res tako gledam? Meni se ni zdelo. Morda sem tega že tako navajena, da sploh ne opazim. Punca je bila res direktna in videla je tvoje občutke. Poleg tega ti je dala misliti …
»Prideš?« Alex je pritekel nazaj do mene in mi ponudil roko. Pokimala sem in sprejela roko ter skupaj z njim stekla prek jase.
Znašla sem se pod velikim drevesom. Od spodaj nisem ničesar videla, vendar je bilo očitno zgoraj nekaj, saj so vsi zlezli gor in niso prišli nazaj dol. Nenadoma se je iz drevesa spustila lesena lestev. Pogledala sem Alexa ki je stal za mano. Pokimal je in z roko nakazal naj grem. Previdno sem se oprijela lesene lestve ter se povzpela proti gosti drevesni krošnji, ter kmalu izginila med listi. Kar naenkrat sem se pojavila v leseni hiški. Splezala sem do konca, ter stopila na trdna tla. Tam so že čakali vsi. Bilo je čudovito! Vse je bilo iz lesa. Po tleh so bile preproge in stopnice so vodile na postelje, ki so bile skrite pri stropu. Bilo je naravnost fantastično!
»Je to čarovnija?« Sem vprašala.
»Ne, le dovolj veliko drevo z dovolj gosto krošnjo, dovolj lesa in dovolj spretnih rok.« Je pojasnila Sky. Nato je v hišico prilezel še Alex, ter me pogledal.
»Kako se ti zdi?« Me je vprašal.
Ozrla sem se po domačnem prostoru in odvrnila: »Neverjetno.«
_________

Jap, dejansko sem objavila nov del sredi tedna, neverjetno! To je sicer zato ker sem bolana in mi je zeloooo dolgčas, hkrati pa nimam energije za popolnoma nič.
V glavnem, če vam je všeč ne pozabite stisniti srčka in komentirati kako se vam zdijo
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
WAIT! A JE TO SLUČAJNO WDD???
PROSM REČIMI DA JEEEEEE!!!!!
ČAKEJ SAM TO JE DEL, KI JE BIL ŽE OBJAVLJEN :'(
NUJNO OBJAVI NOV DELLLLLL WDDDDDDDDDDDD!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
 
Jaa, WDD objavljam od začetka pod novim naslovom ;)
Tako da se boš spomnila preteklih dogodkov v zgodbi, potem pa nadaljujem od tam kjer sem obstala.
<3
 
JEJJEJEJJEJEJJEJE
SORČI MEŠA SE MI
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
fulllllllllllllllllllllllllllll dobrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
1
 
Hehe, hvala, se trudim ;)
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
omg ta je ful dobr dell
ful cool zgodba uoam da je še 100000000000000000000 delovvv:smiley::smiley::smiley:
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Najboljša pisateljica in zgodba ever. ;)
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.

Pisalnica


Objava:

ČE BI BILA V WARRIOR CATSU.. - 3. del

Ogledov: 10 Odgovorov: 0
 
3
Objava:

Harry Potter: Zoe's story 3. del

Ogledov: 26 Odgovorov: 0
 
2
Objava:

Magične oči 2. del

Ogledov: 26 Odgovorov: 2
 
1
Objava:

December presenečenj 9. del

Ogledov: 22 Odgovorov: 1
 
2
Girllll, 14 let potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Kk na lep način zavrnit fanta?

Ojla!
Grem kr kuj na situacijo. Jst mam zdj že prbližn pol leta fanta, kar itak da nisem izobesila povsod da bi vsi to vedeli. Ampak pred dvema tednoma se mi je zgodilo, da mi je nek drug fant oz. sošolec pisal da je vame (moj fant s katerim hodim je iz druge šole). In pač s tem sošolcem sva dobra frenda in nočem zgubit prijateljstva in me zanima kako temu sošolcu na lep način povedat da že imam fanta in da nisem v njega? Ker res nočem ga potreti in nočem zgubitu prijateljstva z njim.
Hvala za vso pomoč!
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kaj ti je na Pilovi spletni strani najbolj všeč?
Forumi.
(149)
Klepetalnica.
(83)
Svetovalnica.
(121)
Pilov hodnik in Moj kotiček.
(112)
Branje člankov.
(22)
Razvedrilo.
(48)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

neustrašna jahačica je odgovoril/a na
Zdravo, zelo zanimiv blog. Bi me lahko lepo ...
 

the girl 😎 je odgovoril/a na
hvala ti za vse informacije vendar če sm ...
 

@mica635 je odgovoril/a na
Kako je to zanimivo. Zdaj končno vem.:kissing_heart::kissing_heart::sweat_smile::sweat_sm
 

Banana je odgovoril/a na
Hejj rada bi se prijavila v tvojo šolo bujo-ta
 

Kje to najdemmm
 

Modra :blue_heart::butterfly::fish::blue_circle::dolphin::large_blue_diamond:
 

@mica635 je odgovoril/a na
Billie Eilish:kissing_heart:
 

@mica635 je odgovoril/a na
Nekakšen žužek, ki ima tri krila, kaka modri ...
 

Happy life je odgovoril/a na
Ali je steblo?
 

Mini je odgovoril/a na
meni dela isto. prej mi je lepo stimalo zdej ...
 

Night girl je odgovoril/a na
Prosim daljši deli🥺🥺🥺
 

dragon girl je odgovoril/a na
Hej! Super je, vidi se da si se potrudila ...
 

Realizem je odgovoril/a na
Harry Styles .....:kissing_closed_eyes: Zendaya....:dancer::hugging: Britney ...
 

Coraline je odgovoril/a na
Ed Sheeran :hearts:
 

#friendlygirl je odgovoril/a na
ojooj ne js je neb mela