snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra

Nova številka
Julij 2021

Revija
Izid: 2. 7. 2021
pepca oblacek

Svetovalnica - So res moje prijateljice?

So res moje prijateljice?

3
živjo
to bo vrjetno malo daljiša objava
HVALA VSAKEMU, KI ODGOVORI!
P.S.: imena so izmišljena

P.S.2: (če vam kej pomaga: Neža je odličnakinja, jz tut, Ines ja tudi, samo ima več štirk, Nikolina je med 4 in 5 (bl na 4), Lina je točno med 4 in 5 (včasih bol gor včasih dol) Tara pa med 3 - 4)

no torej, pač zdej zaključujem 7. razred in imam problem s prijateljicami, čeprav to pred njimi skrivam
v 1. razredu sem se spoprijateljila z dvema, recimo da jima je ime Neža in Nikolina. V 2. razredu je prišla še (npr) Ines in proti koncu 2. r smo postale prijateljice.
To je bila naša naj 4ica, Vedno smo bile skupaj in po skupinah smo bile vedno skupaj. V 6. razredu pa so nas dali narazen iz dveh oddelkov so nastali 3je. Me vse 4 smo ostale skupaj, kar nas je lepo presenetilo. V naš razred pa smo dobili (npr.) Lino in Taro, ki sta bili enkrat bff drugič spet ne.
Tako smo se začele družiti tudi z njima.
V 7. razredu pa sem začela opažati, da me imajo recimo kot za 6. kolo ...
(Neža in Nikolina sta bili vedno bff že v vrtcu in sta še zdaj.)
Takole so se odnosi pomešali:
Lina se je zelo močno začela družit z Nežo, Nikolina je še vedno z Nežo, Ines se je veliko z mano ampak tut velikrat z ostalimi brez mene, Tara z Nežo in mene zelooo zafrkava.
Vglavnem, kot ste videli, se vse močno družijo z Nežo. (Ne vem zakaj, ker sva obe isto uspešni in ne vem kaj ona ma in jz ne, vedno govorijo "vpraši Nežo, ona je pametna itd. (v razredu))


Toliko, da vam pokažem kaj me moti pri njih (mogoče pretiravam :sweat:, ampak res tako čutim) :
NEŽA: Včasih ona postane zelo nesramna do mene naprimer se malo pohecam in ji nekaj rečem pa ona s tistim resnim glasom reče:" aloh nehaš, tečna si", če pa to ona men nrdi mkore bit pa vse vredu in če ji jz to rečm se spet neki zdira name da se je samo hecala. Karkoli ona predlaga in jz npr predlagam drug predlog, se bodo vse strinjale z Nežo.
NIKOLINA: ona se vedno, čisto vedno strinja z Nežo, pa če bo še karkol ona bo vedno z Nežo, tako jz velikokrat ostanem sama
INES: z njo imam mogoče še najmanj težav, edino kar me moti je, da velikokrat zelo pretirava in me ne vem zakaj hoče pred sdružbo (predvsem mojo simpo) izpostaviti glupo, čeprav govori da se npr. s simpo ful ujamem.
TARA: ona izdaja skrivnosti vse povprek, ve v koga sem (vse vejo) in me zafrkava z njim tako naglas, da vejo že dobesedno skor vsi, čeprav sem to zelo dobro skrivala cel 7. r
LINA: ves čas se meče za Nežo, ona je taka k jokica, vse jo boli, še posebi zadnji teden pa je postala zelo ampak res zelo nesramna, še posebaj do mene. Npr. ves čas se nekaj hvali da je boljša (še posebaj od mene (ne pove direktno ampak daje tak vtis)), in recimo nekaj prinese v šolo, jo vpraša npr. Neža, če lahko prba reče ja, Nikolina tut ja, Ines, ja, Tara ok, jo nato vprašam jz, mi odgovori ne, kao ne posoja, pride en sošolc pa mu reče: "itak ja, na "

mogoče boste mislili da pretiravam in želim pozornost - daleč od tega ZARES

v 7. razredu je postala tudi Neža zelo nesramna do mene, čeprav sva bili prej bff.

včasih mi gredo tako na živce, da čim ko zvoni grem na wc in se zaklenem ter komaj čakam na novo uro.

pa še to, glede Neže: če naredim jz kaj narobe, ves čas pogreva to in govori o tem, kot da bi to naredila zanalašč!
ali pa tole, kar me zelo ujezi: če dobim naprimer kakšno priznanje iz tekmovanja, na katerega se njej pač ni dalo it, in povem vsa navdušena jej uspelo mi je recimo Ines se veseli z mano in mi čestita tko da je pač vesela zame, med tem ko Neža samo zavije z očmi in gre k drugim.ČE pa ona dobi pa mormo bit itak za njo vesele.

Zdaj sem Nežo predstavila kot grozno osebo - tako kot sem napisala je v družbi, če pa sva sami pa je lahko tudi prijazna.

Lina pa je (tako kot sem že prej napisala) še posebej zadnje čase, zelo nesramna.

Zaradi njih (posebaj zaradi Line, Neže, Tare) komaj čakam, da bodo počitnice, da se ločim od njih, ker jih ne morem več prenašati, včasih me celo spravijo v manjšo depresijo.

probala sem se že pogovoriti najprej z vsemi njimi naenkrat (z Nežo, Taro in Lino), (kar je bila napaka) samo še bolj smo se skregale, čez nekaj časa sem se na samem z vsako posebej pač spet z Lino, Nežo in Taro in ni pomagalo, ubistvu smo se še bolj skregale.

Aja pa pač mene v šol fantje zafrkavajo in zadnjič ko je Neža to slišala k je en fnt me spet užalu se je obrnila k men in kazala s prstom name in se začela režat ostale so se pa hihitale (Mislim da Ines in Nikolina ne)

in za vsak drek zganjajo dramo

drugih prijateljic si pa zdaj v osnovni šoli ne morem najti :confused:

one mi v 5ih minutah pokvarijo cel teden - zares

IMA KDO KAKŠEN NASVET KAJ NAJ NAREDIM in ali jaz delam kaj narobe??

HVALA, KER STE PREBRALI PROSIM ŠE ODGOVORITE

P.S.3: upam, da nisem preveč zmedeno pisala in oprostite za morebitne slovnične napake
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Hooooooj! Ok, vem da ti je zdaj hudo, ampak udihni! Vedi, da nisi edina. Tudi jaz imam včasih kakšne take probleme z mojimi sošolkami, ker se mi zdi, da me ena hoče prov zanalašč spravit v zadrego. K se zgodi to, se delam, da je ne slišim, ali pa grem malo poklepetat (med odmori seveda) h kakšnim drugim sošolkam, tudi, če se drugače ne družimo. Potem moja sošolka običajno neha. Ampak, ker ne vem, če ti bo to pomagalo, se recimo pogovori z razredničarko, ker ti bo lažje. Pri nas je en učenec, ki je tako nadležen, da gre vsem na živce. Razredničarka se večkrat pogovori z njim in potem malo zaleže. Če pa to ne bo delovalo, se pa poskusi kdaj na samem družiti z Ines in Nikolino. Mogoče se boste bolj povezale. Če pa ju bo Neža slučajno obrnila proti tebi, si poišči druge prijatelje, ker taki niso pravi.

Upam, da se te težave rešijo!:grinning:
Lysm, Plezalka:)
3
 
oh, veš razredničarka misli da ker sem odličnakinja, in se kao dobro razumem s prjatlcami da nimam problemov (ampak se seveda močno moti). in če ji povem bo vrjetn rekla da one zihr niso take ker sta lina in neža ljubljenčka od nje in mi ne bo nč pomagala, hvala za odgovor💙
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Vse povrsti jih ignoriraj, bodi hladna, odgovarjaj na kratko, in sredi pogovora vstani in pojdi stran. To jih bo tako zelo bolelo. Pa bodo videle, kako je to, če se do tebe nekdo grdo obnaša. Potem, bodo začele teči za tabo, ti pa boš, hladna.
In res probaj najti prijatelje iz drugih razredov ali pa izven šole. In se druži z njimi pred temi zlobnimi puncami.
Kot sem že rekla bodo tekle za tabo kot pes.
Glede zafrkavanja pa... Udari jih tam, kjer jih najbolj boli (pa ne mislim fizično ampak z besedami) odkrij njihovo šibkost, in se jim posmehuj. Če se oni lahko tebi, se jim boš ti še bolj.
Tako, si boš pridobila spoštovanje, in bali se te bodo.
Poslušaj me.
Verjemi, deluje.

Upam da sem ti pomagala.

Ly,
BEGO :heart::bird:
2
 
saj, kot sm napisala grem na wc in se ne pogovarjam in nažalost nikoli ni bilo, ni, in tut ne bo, da bi me pogrešale ali pa tekle za mano kot pes, ker so vedno tekle za nežo, še vedno tečejo in tudi bodo vedno tekle za nežo. 😔
saj včasih jih "udarm" tja, pa se vedno potem pritožujejo in govorijo da sem tečna
npr. danes ko smo imeli športni dan, so me gladko zapustile (Ines ni bilo) in jaz sem pristala z najbl tečnimi 😠 in k sm jim to povedala se niso zmenile za to, če bi pa jaz to njim nrdila bi bil pa spet cirkus

no, hvala za odgovor💙
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Te popolnoma razumem. Najbrž si ugotovila da to res niso prijateljice. Ko boš prišla v šolo Neži povej kaj te moti na njej. Če tega nočeš se do nje začni obnašati kot ona (zavij z očmi ko bo dobila priznanje itd.) In bo čez čas zagotovo opazila da je s tabo nekaj narobe. Ko te bo vprašala kaj ti je ji reči "Obnašam se tako kot se ti obnašaš do mene." Če te ne bo vprašala pa ji reči lepo "Se ti ne zdi da se najno prijateljstvo ločuje..." In če ti bo odgovorila naprimer "ja se." Potem se lepo pogovorita. Če ti bo odgvorila s kakšnim grdim odgovorom ji povej direkt. Za to boš morala zbrati sicer veliko poguma in moči ampak vem da zmoreš. Za tem bo najbrž sledil prepir, ampak na koncu ne bota bili več prijateljici. Na zasebnih sporočilih na lep način ostalim prijateljicam. Če te bojo podpirale lahko z njimi ostaneš prijateljica. Če bojo držale z Nežo potem pa najbrž ne bote več prijateljice. Upam da bo vsaj kakšna ki bo držala s tabo, če pa ne bo pa se pogovori z družino in naprimer ko greš na kakšen bazen kjer so dekleta ali fantje tvoje starosti jih vprašaj kako jim je ime in hitro ustavirš prijateljstvo. Jaz si vedno najdem prijatelje na morju ali bazenu. Mogoče te bo malo sram ampak glej, dobila boš novega prijatelja, si izmenjala telefonski itd.
Res upam da sem ti pomagala. To bi jaz naredila na tvojem mestu. Bolje da se z njo razideš kot pa da trpiš!!!
Lp, Blank
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Svetovalnica

Prosim pomagaj

Pomagaj mi prosim

Ogledov: 2 Odgovorov: 0
 
0
neko dekle

PUNCE POMOČ

Ogledov: 17 Odgovorov: 2
 
0
Idk

Kaj naj storimm...

Ogledov: 70 Odgovorov: 3
 
0

NaPomoc

Ogledov: 100 Odgovorov: 7
 
0
Someone

Psi

Ogledov: 36 Odgovorov: 3
 
0
My period

Menstruacija

Ogledov: 31 Odgovorov: 2
 
0
512

Srednja šola

Ogledov: 84 Odgovorov: 2
 
0
fhhhf

kajenje

Ogledov: 119 Odgovorov: 3
 
0
neko dekle potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

PUNCE POMOČ

torej,prvo menstro. sem dobila prejšni mesec vse je blo normal,trajala je 5 dni,tale mesec pa bi jo mogla dobit danes pa je ni mi lahko nekdo pove kaj to pomeni? čez koliko časa jo bom dobila? skrbi me ker naslednji teden gremo v terme in me je strah:::prosim svetujete in povejte svoje izkušnje hvalaaaaaaa
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

POIŠČI PILOVCA/KO

Aktualne objave

Kr ena
3
 

Nekdo ki živi na svetu
4
 

Nekdo ki rabi pomoč
2
 

Športna čistilka🎾🎾🎾
2
 

Mnk
5
 

Ena brez imena
3
 

Ellie
3
 

Zadnji odgovori v Svetovalnici

Pomagam je odgovoril/a na
Dokler si bo zelo iskalo ravnotežje ne boš ...
 

Pomagam je odgovoril/a na
To pomeni da se ti telo čisti, vsaj tako ...
 

Pomagam z bolecino je odgovoril/a na
Živjo, ti nisi čisto nič kriva za to kar ...
 

Vem vem je odgovoril/a na
prvih nekaj menstruacij ni rednih in jih ...
 

Loud girl je odgovoril/a na
pomeranec, francoski buldog
 

Night girl je odgovoril/a na
Mh bom probala poskusit pomagati 1 Najprej ...
 

ruskaya je odgovoril/a na
Ne lahkjo je šlo samo za normalni spolni ...
 

—— je odgovoril/a na
hmm nocem te napadati ampak moje mnenje. ...
 

kamilica je odgovoril/a na
hello!! ohh, žal mi je!! res nesramno od ...
 

Sara Marita je odgovoril/a na
meni je lažja moška špaga Jaz nikamor ...
 

Loud girl je odgovoril/a na
Hej! mogoče se zamoti z nečem in se opomni, ...
 

K je odgovoril/a na
Kere feministke
 

Wonder Woman je odgovoril/a na
Hej :) mogoče takrat poskusi razmišljat o ...
 

Doglover je odgovoril/a na
Yorkshire terrier, maltežan, coton, kavalirček, ...
 

je odgovoril/a na
hej... nisem ravno specialistka za take ...