hejj,
omg to je predzadnji del. predzadnji. in čez dva dni boste zagledal zadnji del. zadnji. 50.:sob: in prpraute se na neki velikega.big. the biggest. 1000 zvezdic težavnost.
dans delamo vanilla chuross<3
------------------------------------------------------------------
*i**b*TEŽAVNOST*i**b*
☆☆☆
*i**b*ČAS PRIPRAVE*i**b*
• PRIPRAVA: 10 min
• KUHANJE: 10 min
*i**b*SESTAVINE*i**b*
• 250 ml vode
• 50 g masla
• 1 žlička vanilijevega ekstrakta
• 1 ščepec soli
• 150 g moke
• 2 jajci
• 1 žlička sladkorja
• Za cvrtje: olje (približno 1 l)
Za posipanje:
• 50 g sladkorja
• 1/2 žličke cimeta
*i**b*POSTOPEK*i**b*
Priprava mase:
V loncu zavreš vodo, maslo, vanilijo in ščepec soli. Ko se maslo stopi, počasi dodaj moko in mešaj, da se vse dobro poveže. Kuhaj še 1–2 minuti, dokler masa ne postane gosta in se začne odlepiti od sten lonca.
Dodajanje jajc:
Maso odstraniš z ognja in počakaš, da se rahlo ohladi. Nato dodaj jajca, eno naenkrat, in dobro premešaj, da se popolnoma povežejo v gladko testo.
Cvrtje:
V široki ponvi segreješ olje do 180°C. Testo daj v vrečko za slaščice z zvezdastim nastavkom (ali pa v pipeto). Oblikuj dolge trakove (churros) in jih previdno spuščaj v vroče olje. Cvri jih 2–3 minute, dokler niso zlato rjavi.
Posipanje:
Churros iz vseh strani rahlo posuj z mešanico sladkorja in cimeta, takoj ko jih vzameš iz olja.
*i**b*NASVETI*i**b*
• Churros najbolje postrežeš sveže in vroče, skupaj s čokoladnim prelivom ali vaniljevo kremo.
• Če nimaš vrečke za slaščice, lahko testo oblikuješ z žlico ali preprosto oblikuješ z rokami.
• Za bolj intenziven okus lahko dodaš še malo vanilije ali pomarančne lupinice v testo.
*i**b*SLIKA*i**b*
nism še probala ampak zdej si pa res želimm
---------------------------------------------------------------------------
čaučii
omg to je predzadnji del. predzadnji. in čez dva dni boste zagledal zadnji del. zadnji. 50.:sob: in prpraute se na neki velikega.big. the biggest. 1000 zvezdic težavnost.
dans delamo vanilla chuross<3
------------------------------------------------------------------
*i**b*TEŽAVNOST*i**b*
☆☆☆
*i**b*ČAS PRIPRAVE*i**b*
• PRIPRAVA: 10 min
• KUHANJE: 10 min
*i**b*SESTAVINE*i**b*
• 250 ml vode
• 50 g masla
• 1 žlička vanilijevega ekstrakta
• 1 ščepec soli
• 150 g moke
• 2 jajci
• 1 žlička sladkorja
• Za cvrtje: olje (približno 1 l)
Za posipanje:
• 50 g sladkorja
• 1/2 žličke cimeta
*i**b*POSTOPEK*i**b*
Priprava mase:
V loncu zavreš vodo, maslo, vanilijo in ščepec soli. Ko se maslo stopi, počasi dodaj moko in mešaj, da se vse dobro poveže. Kuhaj še 1–2 minuti, dokler masa ne postane gosta in se začne odlepiti od sten lonca.
Dodajanje jajc:
Maso odstraniš z ognja in počakaš, da se rahlo ohladi. Nato dodaj jajca, eno naenkrat, in dobro premešaj, da se popolnoma povežejo v gladko testo.
Cvrtje:
V široki ponvi segreješ olje do 180°C. Testo daj v vrečko za slaščice z zvezdastim nastavkom (ali pa v pipeto). Oblikuj dolge trakove (churros) in jih previdno spuščaj v vroče olje. Cvri jih 2–3 minute, dokler niso zlato rjavi.
Posipanje:
Churros iz vseh strani rahlo posuj z mešanico sladkorja in cimeta, takoj ko jih vzameš iz olja.
*i**b*NASVETI*i**b*
• Churros najbolje postrežeš sveže in vroče, skupaj s čokoladnim prelivom ali vaniljevo kremo.
• Če nimaš vrečke za slaščice, lahko testo oblikuješ z žlico ali preprosto oblikuješ z rokami.
• Za bolj intenziven okus lahko dodaš še malo vanilije ali pomarančne lupinice v testo.
*i**b*SLIKA*i**b*
nism še probala ampak zdej si pa res želimm
---------------------------------------------------------------------------
čaučii
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Tole je moja mami enkrat jedla, mani pa ne pusti! Zdaj imam recept pa naj se kar pazi...:smirk:
2
Zradiran račun
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
zakaj ZADNJIII
0
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
aaaaaaaaaaaaaa tok me zanima nasledn deu haha
alo can someone relate da sam berm te kuharske bloge ceprav there's no way in hell da grem kuhat tole :joy:
alo can someone relate da sam berm te kuharske bloge ceprav there's no way in hell da grem kuhat tole :joy:
0
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
TO BOM ZIHER PROBALA
0
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
zakaaaaj predzadnji deeel :sob: fuuul dobre recepte maš, prosim ne nehatt!!!!!! :cry:
0
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Uuu, njamaaa, ampak zakaj bo zdaj že konec?! Prosim neee:sob::pray:
0
Moj odgovor:
Pilov blog
jarrrr
rant o pisalnci cause why not & its gettin out of hand (sam sm kr friendly hehe😋😚)
Ogledov: 188 Odgovorov: 716
hellokittyy
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
nohtkii
girliess rabm vaso pomoc
js mam doma gel lake in si ucqsig delam sama nohte sam bres podalskov (pac na mojih naravnih nohtih si delam) ampak bi rada zacela tud s podalski ker lepse zgleda. sam ne vem kako mami prepricat (mislik sej ne bi blo tok tesko ampak ne vem kako naj ji recem?). pa ne vem kako naj zacnem ker se nikoli nisem delala s podalski... tako da ce ma kdo kaksne nasvete please drop them in the comments <33
js mam doma gel lake in si ucqsig delam sama nohte sam bres podalskov (pac na mojih naravnih nohtih si delam) ampak bi rada zacela tud s podalski ker lepse zgleda. sam ne vem kako mami prepricat (mislik sej ne bi blo tok tesko ampak ne vem kako naj ji recem?). pa ne vem kako naj zacnem ker se nikoli nisem delala s podalski... tako da ce ma kdo kaksne nasvete please drop them in the comments <33
Vprašanje
Kako ocenjuješ rubriko Šport?
Všeč mi je takšna, kot je.
(113)
Raje kot novičke bi imel/a članek, ki se posveti enemu športu posebej.
(46)
Šport me na sploh ne zanima.
(69)
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
Priljubljene objave
Zadnji odgovori
Ne pa ne.Men je zima čist fajn!:unamused::unamused::unamused::unamused::kissing_heart::hea
ne razumem, ali moramo mi prej napisati eno ...





