Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pilov blog: Hrana po Evropi 6. del

Hrana po Evropi 6. del

5
ŽIVJO,
vem da je minilo že st let od kar sem nazadnje pisala ta blog a se mi ga iskreno rečeno ni dalo več pisat. Ampak zdaj pa SE MI DA! To Plesalka. (zdaj sem skoraj napisala moje pravo ime). No današnje potovanje nas bo odpeljalo v zelo kulinarično razviti državij. Ja prav ste prebrali danes bo opisala kar dve državi. No hrano v teh dveh državah.
Pripravljeni, pozor, zdaj!

Najprej odpotujmo v knjigo z lepimi mislimi in si preberimo eno, ki je povezana z četrtkom https://i.pinimg.com/736x/1d/9e/c9/1d9ec9a9a99573b98c46591d6b9b06e3.jpg Govori o teh današnjih časih in o četrtku. O moj bog kako sem danes čudna. A nisem?

No pa začnimo. Glavno mesto države v katero bomo odpotovali najprej je Pariz.:joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy: Ta j epa zelo težka.:joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy: Ja bravo danes gremo najprej v FRANCIJO.

Okej Francozi jedo plže. Pripravljajo jih na sto in en način. Preberimo si en vic.
ZAKAJ FRANCOZI JEDO POLŽE? - KER NE MARAJO HITRE HRANE.
Prvič, ko sem prebrala vic mi ni bil smešen in mi še vedno ni. Me pa zanima če je smešen vam. Napišite Plisssssss.

POVEJ MI KAJ JEŠ, IN POVEM TI OD KOD SI.
Francoska kulinarika je nekaj, na kar so Francozi zelo ponosni. Zaradi rodovitne prsti in ugodnih podnebnih razmer lahko skoraj skozi vse leto pridelujejo sveže sadje, zelenjavo, zelišča in žita ter redijo živali, vse to pa potem uporabijo pri kuhanju. Prehrana je v Franciji zelo pomemben del vsakdanjega življenja, prehranske navade posameznika pa nam velikokrat razkrijejo, iz katere regije prihaja, kateremu družbenemu sloju pripada in kako zdrav je.

NAJBOLJŠE FRANCOSKE JEDI:
ratatouille – mešanica pražene zelenjave, vključno z jajčevci, bučkami, paradižnikom, papriko in čebulo;
andouillette – klobasa, narejena iz drobovine;
boeuf bourguignon – govedina, kuhana v omaki iz burgundca, navadno pa ji dodajo še gobe in korenje; (https://img-3.journaldesfemmes.fr/3q1hdTGIoj2XznsQWzr9V0Cg3KY=/800x600/smart/d6db2baa728b47f8adbf30b99a957dc0/recipe-jdf/10002051.jpg)
cassoulet – ragu iz različnih vrst mesa in belega fižola, ki se kuha zelo počasi; (https://www.seriouseats.com/recipes/images/2014/10/20140930-cassoulet-recipe-food-lab-new-6.jpg)
moules frites – klapavice z ocvrtim krompirjem. Ta jed sicer izhaja iz Belgije, a je zelo popularna tudi v Franciji; (https://static.750g.com/images/600-600/203a157ca1eec1f5271705aa553435f4/adobestock-184713102.jpeg)
coq au vin – zelo slavna francoska jed je seveda tudi petelin v vinski omaki, ki mu dodajo slanino, gobe in česen; (https://www.onceuponachef.com/images/2020/01/Coq_au_vin-scaled.jpg)
pot-au-feu – goveja obara, ki jo obožujejo po vsej Franciji. Neki francoski kuhar je celo dejal, da ta jed uteleša francosko kuhinjo. (https://files.meilleurduchef.com/mdc/photo/recette/pot-au-feu/pot-au-feu-640.jpg)

Tako upam, da sem vse napisala prav. :grimacing:

Zdaj pa druga država katere glavno mesto je RIM. :joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy:Ta je še težja kot prejšnja.:joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy:Tako. Bravo. :clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap:To je ITALIJA.

Vsi poznamo veliko Italjanske hrane. Ne le zato, ker je naša soseda in ne zato, ker bi se v šoli učili o Italjanski hrani amoak zato ker smo "pametni". Saj smo kajne? Vsi vemo da je PICA italjanska in da so italijanski ŠPAGETI. In seveda da je ena izmed meni ljubših sladic tudi italjanska. To je TIRAMISU.

ITALIJANSKA JEDI:
Njoki z omako puttanesca -https://images.24ur.com/media/images/1500x1000/Aug2015/61644833.jpg?v=ba85
Italijanska riževa torta - https://images.24ur.com/media/images/1500x1000/Mar2014/61410980.jpg?v=ba85
Tiramisu -https://images.24ur.com/media/images/1500x1000/Apr2011/60662705.jpg?v=ba85
Rižota z gobami -https://images.24ur.com/media/images/953x459/Aug2015/61649198.jpg?v=ba85
Italijanska mesna štruca -https://images.24ur.com/media/images/1500x1000/Sep2014/61491082.jpg?v=ba85
Pica margerita -https://images.24ur.com/media/images/1500x1000/Aug2014/61471296.jpg?v=ba85
Osso buco s koromačem -https://images.24ur.com/media/images/953x459/Jan2014/61370276.jpg?v=ba85
Panna cotta s kavnim sirupom -https://images.24ur.com/media/images/1500x1000/Jan2014/61374977.jpg?v=ba85

Tako upam, da vam je bil tale del všeč in da nisem preveč dolgovezla in da nisem preveč čudno začela. Hvala vsem, ki me spremljate in ste tudi ta del mojega že skoraj pozabljenega bolga prebrali do konca. :kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart:
Lp Plesalka
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
SUPER JE!!!! SUČNO!!!
Danes bom napisala del najinega bloga, a imaš kaj časa za v klepetalnico?
DRUGAČE JE TALE BLOG ZELOOOOOOOOO SUČEN (ti bom povedala kaj to pomeni)!!
:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart::heart::heart::heart::kissing_heart::kissing_heart:
1
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.

Pilov blog


Objava:

Opisi PILovčkov 2. del

Ogledov: 15 Odgovorov: 2
 
2
Objava:

INTERVJUJI 3. del

Ogledov: 16 Odgovorov: 1
 
3
Objava:

Opisi PILovčkov 1. del

Ogledov: 19 Odgovorov: 2
 
2
Objava:

Opisi PILovčkov 1. del

Ogledov: 16 Odgovorov: 1
 
0
Objava:

MOJ blog 2. del

Ogledov: 18 Odgovorov: 0
 
4
Objava:

Making life easier<3 1. del

Ogledov: 42 Odgovorov: 6
 
13
Objava:

MOJ blog 1. del

Ogledov: 37 Odgovorov: 2
 
6
Objava:

INTERVJUJI 2. del

Ogledov: 22 Odgovorov: 2
 
2
Medvedek_123 potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Pomoč!

živjo beli tok sem dobila že pred mesecem in pol vmes se mo je dogajalo tudi to da zjutraj preden sem se vstala me je v spodnjem delu trebuha zelllooo bolelo tako da se tudi vstati nisem mogla. Ali je to normalno in ali bom dobila menstro?
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

Zadnji odgovori

nahhh girlie u slayed HARD with dis one
 
zanimivo! me prav zanima, kako boš naprej ...
 
ZAKI JE TO TOK KJUT IN POCUKRANO AMPAK TKO ...
 
Pomagali bi in to z velikim veseljem!
 
Zveseljen se prijavlajm Gromskastrela
 
js bi se še enirat ce lahko. Piano5
 
waaww:heart_eyes::heart_eyes: tko ful fensi ...
 
...a ne za ceno tvojega srca...
 
And i know you heard bout me
 
MišMaš12 (neprijavljena)
Misliš vprašanja, kjer označiš svoj odgovor? ...
 
Če si se že prijavila, te na e-mailu čaka ...
 
Ooo obožujem ta blog!! Hvala ti za vse tole ...
 
Norveški grbavec je temne barve, napada skoraj ...
 
Aint it funny? Rumors fly