Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

KOTIČEK PILOVCA/KE

Avatar
Neaktiven PILovec #1569

Sporočila:

Naročena :heart::wink::blush:
0
 
Hej!
Zadnje dni nisem bila na PILu, tako da mi je tvoj odgovor ušel ...Kako si drugače? Jaz sem zatopljena v branje trilogije A Good Girl's Guide to Murder od Holly Jackson in pišem novo zgodbo. (Če te slučajno zanima: prišel je zadnji del Še eno jutro v NYC, kjer sem razkrila zločinca ;)).
Večinoma se kar strinjam s tvojimi odgovori. Pravzaprav se mi je edino pri Sorchi malo zaletelo, ampak nekako razumem, ker je bila prisotna samo v 3. knjigi. Okej, bila je tudi v 1. in 2., ampak je bila zgolj omenjena , zato ne šteje ... Morda je bila res enostavno samo postavljena v celoten kaos in kmalu postala Dorianova ljubica ... Ne vem, meni je bila kar všeč. Seveda pa spoštujem tudi tuje mnenje :)

Da odgovorim na tvoja vprašanja:
1. Si brala Percy Jackson ali Junake Olimpa? Če si se lahko kdaj tudi o tem pogovarjava.
--- Žal ne še, je pa na mojem seznamu. Ko bom začela brati, ti bom napisala, da se bova lahko pogovarjali ;)

2. Si videla v zadnji knjigi, ko je Aelin potovala med svetovi in je po mojih prepričanjih videla Rhysa in Feyre?!?! Pa tudi velike stavbe so bile omenjene ... Crescent city?
--- Jaaa! Meni je se to zdelo tako cool xD Komaj čakam, da bom dovolj stara (oziroma ne bom več zdržala in se požvižgala na starostno omejitev brez slabe vesti) in prebrala ACOTAR. Ponesreči sem si že malo spoilala s Pinterestom, ko sem iskala TOG šale. Na srečo samo vem, kaj takrat rečeta en drugemu, ampak je kar znan dialog. Približno tako kot ''Do konca pa kakršen bo.'' Na srečo ne pove nič pomembnega za zgodbo ali možen plot twist.

3. Če odštejemo Asterin in Manon, katera od Trinajsterice ti je najbolj prirasla k srcu? Zame bo veljala Ghislaine *vzdih*.
--- Huh. Najprej sem želela reči Sorrel, ker sem jo še najbolje spoznala, ko je bila prva namestnica. Potem pa sem se spomnila na Senci, pa tudi Ghislaine je zelo dober literarni lik. Želela bi si, da bi o njej malo več izvedeli, še posebej po pogovoru z Manon. Všeč mi je bila, ker se je zanimala za zgodovino, kljub temu da je bila ''hladnokrvna ubijalka''. Druge je tudi niso zabadale ali žalile zaradi tega, tako da je svoje znanje verjetno znala zelo dobro uporabiti v prejšnjih misijah. Senci pa se mi zdita nekako domači. Ne vem, kako točno to razložiti, ampak enostavno bi nekaj manjkalo, če Trinajsterica ne bi imela dveh izvrstnih vohunov. Ja, mislim, da grem kar s Sencama.

4. Katera smrt (če odštejemo Maeve in Erawana) te je najbolj razveselila?
--- Arobynn Hamel. Sicer mi je ponavadi vedno vsaj malo žal za tiste, ki umrejo, ampak ... Lagala bi, če bi rekla, da nisem cele štiri knjige in pol (vključno z Assassin's Blade) čakala, da ga nekdo umori. Res ga nisem marala, grozen je! V predknjigi je še posebno nesramen in noben se mu ne upre, ne da bi ga doletela visoka kazen. Tudi v Kraljici senc sem škrtala z zobmi, a je bilo zato še toliko bolj zabavno, ko sta ga Aelin in Rowan ignorirala pri večerji.

5. Tvoji občutki o kralju? Meni se je na koncu res zasmilil in sploh nisem bila več jezna nanj hahah
Jaz tudi ne. Že na koncu četrte knjige se mi je zasmilil. Sicer sem potem še nekaj časa dvomila vanj, ker bi lahko ''s prijateljem sta raziskovala in ponesreči osvobodila kralja Valgov'' bila zelo omiljena različica resnice. Bila pa sem žalostna, ko je (dvakrat) umrl.

Še jaz imam par vprašanj:
1. Ali si bila presenečena, ko je Erawan razkril ime kralja?
2. Malo kruto vprašanje (oprosti): ali bi raje videla, da te mučijo Valgi ali Maeve? Kaj se ti je zdelo bolj kruto?
3. Kaj si misliš o Urnotački? Bi jo želela videti v večih knjigah, ali ti je vseeno?
4. Ali bi v času tretje / četrte knjige raje živela v Riftholdu ali Wendlyn?
5. Kakšno mnenje imaš o Aelinem psihičnem in fizičnem zdravljenju, ko je pobegnila Maeve? Se ti je zdelo prehitro, prepočasno ali ravno prav?
6. Da zaključim z malo bolj optimističnem vprašanjem: ali bi bila raje vilinka ali železnozoba čarovnica?

Začela si gledati Stranger things? Nice, na katerem delu pa si? Jaz sem že vse pogledala in je moja najljubša serija :) Če želiš, se lahko tudi o tem pogovarjala. Kakšna se ti zdi zgodba? Katera je tvoja najljubša oseba?
Lepo se imej!
Clara <3
0
 
Odgovorim takoj ko najdem malo časa :)
 
Hojla dragon girl!
Moram priznati, da so me tvoji odgovori malo presenetili, ampak v dobrem smislu :) Tudi jaz imam zelo rada Elide, ker navkljub poškodbi zabija najmočnejše nesmrtne vilinske bojevnike in oni jo celo ubogajo xD Da sploh ne omenjam, da je zelo pogumna, pametna in iznajdljiva ter nima nobenih trenuntkov, kjer bi me pustila na cedilu (khm, Chaol). Ostali bralci ToG (pa tudi pisateljica (poslušala sem nekaj intervjujev ;))) omenjajo le Aelin, Manon in morda Lysandro, Elide pa komaj kaj. Mislim, da si zasluži več pozornosti ...
Ne maraš Nesryn? Okej, ko sem malo pomislila, tudi jaz nisem čisto čutila neke velike naklonjenosti do nje ... Meni osebno je malo manjkalo njene back story oz. je prišla na napačnih mestih. Zdi se mi, da se mi ni uspelo navezati nanjo, ker navkljub strahotam v Riftholdu, nima nekih opaznih travm. Aelin, Lysandra, Dorian in Yrene ga imajo, zato se mi verjetno bolj smilijo.
Všeč mi je, da ti je Fenrys najbolj smešna oseba. Večina takoj reče Aelin in noben ne pomisli na druge. Ja, Aelin ima (vsaj po mojem mnenju) najboljše spisan karakter, ampak to ne pomeni, da so drugi slabi.

Mah, preveč dolgovezim, tukaj so odgovori:

1. Katero knjigo/zbirko nameravaš prebrati naslednjo (jaz trenutno berem The wicked king, 2. knjiga v trilogiji Ljudstvo zraka)?
--- Odločila sem se, da bom naredila kratko pavzo s fantazijskimi knjigami, ker bi mi bilo po koncu ToG vse ostalo bedno. Prisilila sem se branje v angleščini, ker je moja angleščina obupna in res šepam za ostalimi. Zdaj berem trilogijo A Good Girl's Guide to Murder od Holly Jackson. Pozitvno presenetila me je, ker je jezik ravno prav zahteven in zgodba je nepredvidljiva. To je celo prva kriminalka, kjer sem kričala :) Prvo knjigo sem prebrala v 3 dneh (433 strani), zdaj grem že na drugo ;)


2. Malo za nazaj, ampak kaj si si mislila o Nehemii? Sry ampak jaz je res nisem marala heh.
--- O. Meni je bila v prvi in drugi knjigi kar všeč, ker se je pretvarjala, da je neka nedolžna princesa, v resnici pa je vohunila za kraljem. Tudi v tretji knjigi so njene zamisli Aelin - takrat še Celaeni - dale zagon, da je vztrajala pri treningu. Zelo pa me je motila njena ideja, da bo njene smrt spodbudila Aelin k ukrepanju. Mislim, halo?! Tega. Ne. Delaš. V peti knjigi se mi je z Eleno malo zamerila, čeprav nekako razumem njun dober namen. Njen način *vzpodbude* mi pa sploh ni všeč. Mešane občitke imam ob njej, ker je bila prijazna do Aelin in se je borila za svobodo njenega ljudstva, hkrati pa je tudi znala kaj nesramnega reči.


3. Okej, to bo čudno vprašanje, ampak s katerim od TOG karakterjev bi se najraje poročila hahah?
--- Em... *nervozen smeh* Probem je, da so vsi a) zasedeni, b) nesmrtni, c) mrtvi, d) mi niso všeč ali e) se ne bi znala z njimi pogovarjati. Nočen razdirati parov, ko pa so vsi tako lepo zaljubljeni. Nočem pa se tudi postarati, medtem ko bi moj partner bil še vedno v svojih 20tih. Lahko bi se odločil, da postane smrten (tako kot Lorcan), ampak bi me skrbelo, da bi bil posledično nesrečen (vsi njegovi prijatelji bi bili še vedno živi in delili drugačne interese). Če je nekdo mrtev ... no, mislim, da veš zakaj.
Grrr, ne vem. Potrebujem nekoga, ki rad bere fantastiko in kriminalke, gleda ene in iste filme ter me ne bi izdal.
Kaj pa ti?

4. Če bi mogla izbrati eno od glavnih oseb, ki niso umrle, koga bi žrtvovala (honestly i have to go with Chaol. Sry man)?
--- Huh, ta je težka ... Chaola ne bi, ker bi umrla tudi Yrene z otrokom vred. Dorian? Imelo bi smisel, če bi se on moral žrtvovati za kovanje ključavnice in ... idk, bi se potem ponovno združil s Sochro?


Nekaj vprašanj:
1. Katera je tvoja najljubša čarovnica (moja je Asterin)?
2. Katera je tvoja najljubša celina: severna (tam, kjer se večinoma dogaja), južna (šesta knjiga) ali vzhodna (Wendlyn)?
3. Katera meniš, da ima najbolj žalostno preteklost: Aelin, Lysandra, Elide ali Yrene?
4. Če bi bila vilinka, za katero žival si želiš, da bi bila tvoja druga oblika (tako kot ima Fenrys volka)?
5. Ali bi se raje znala tako dobro mečevati kot Aelin ali streljati puščice tako dobro kot Nesryn?

Lepo bodi!
Clara
0
 
Com. V kotičku <3
 
Hej dragon girl!
Včeraj zvečer sem zaključila Kraljestvo pepela! Jap, jokala sem. Pa tudi drla čisto vsakič, ko se je nedko pokazal. Imela sem veliko srečo, da nobenega ni bilo doma, me je pa nekdo poklical po telefonu ravno takrat, ko sem jokala ob Gavrielovi smrti :( Nekako je uničilo trenutek ...
Hvala, da si me pripravila na *tisti prizor*. Jokala sem kot dež, ko je Trinajsterica dočakala svoj konec. In čisto vsakič, ko so jih omenili. To se mi ni še nikoli zgodilo. Če sem že jokala, sem le ob smrti in potem hitro prebolela. Sicer zadnji dve leti nisem našla nobene omembe vredne knjige razen kriminalke Agathe Christie, ampak tam en umre in potem se raziskuje njegovo smrt. Bralec se čustveno ne naveže na noben lik. Maas je pa še tako napisala, da nisem bila prepričana ali res umirajo, zato sem ob branju *i* najprej je šla *i* povedi še imela malo upanja. Pri dvojčicah pa je postalo kristalno jasno in moje srce se je počasi lomilo. Mislim, da mi je bilo še najhuje brati tisti dve strani, kako jih postopoma zagrinja Tema, in vedeti, da nič ne morem narediti. Ko so položili cvetje in kamenčke na mesto eksplozije, je bilo moje srce tako ... prazno, votlo. Potem pa so Trinajsterico še vsaj desetkrat omenili, Manon je tudi kar naprej gledala proti eksploziji ... Njihova smrt je tako dobro napisana in pustila je ogromen vtis name, da sem potrebovala nekaj časa samo stmeti v prazno.

Malo me je presenetilo, da ni toliko ''glavnih likov'' umrlo. Glede na to, kako slabo jim je kazalo, sem pričakovala več podobnih žrtvovanj. Morda je to edini očitek, ki ga lahko dam. Hkrati pa sem vesela, da jih ni preveč umrlo, ker sem se na vse navezala. Pred koncem sem naredila seznam, kdo nočem, da umre. To so bili praktično vsi! Aelin, Rowan, Lysandra, Evangeline, Aedion, Elide, Lorcan (predvsem zaradi Elide), Fenrys, Gavriel (počivaj v miru stric mucica *smrk*), Dorian, Chaol, Yrene, Nesryn, Sartaq, Manon in Trinajsterica (nikoli vas ne bom pozabila *jokanje*) ter njihovi viverni. Malo sem razmišljala in ugotovila, da v poštev pride samo Hasar, Kashin, Ilias ali morda kakšen Whitethorn, ampak vseeno sem zelo vesela, da so preživeli.

Navadno ne maram, če glavni junak izgubi celotno ali večino svoje moči, ampak tokrat niti ne. Aelin je posledično še toliko bolj pogumna in pokaže, da se lahko bori tudi brez ognja. Všeč mi je, da je Erawana in Maeve ni pokončala samo ena oseba, ker bi to nekako izničilo prvotni strah. Potem bi se spraševala, zakaj Dorian v Morathu ni napadel in pokončal enega od njiju. Bila sem tudi pozitivno presenečena, kako dobro je opisan potek bojevanja. Tudi Valgi so ponoči morali spati, pravtako so jih (če citiram Aediona :)) želeli narediti bolj obupane. No, posledično sem jaz zadnje noči malo slabše spala ... Jokala sem od sreče in ponosa, ko so Aelin (končno) kronali in se režala, ko je zafrkavala svoj dvor. Konec je čudovit, ni preveč pocukrat in ko se zavezniki razidejo, mi je bilo zelo hudo (ja, jokala sem). Pri zadnji povedi pa sem zazijala. Pazila sem, da si ne bi do zadnega trenutka spoilala zadnje povedi, ker je vedno nekaj posebnega.
Zaradi vsega tega (in še ene tisoč drugih razlogov) uradno razglašam, da je Stekleni prestol moja nova najljubša zbirka :)

Zate imam spet nekaj vprašanj :)
1. Na internetu sem zasedila, da so se nekateri pritoževali o romantiki med Lysandro in Aedionom. Zdela se jim je nepristna, niso videli pravih razlogov za njuno priznanje ... Kakšno je tvoje mnenje? Ali si ti je zdelo katero drugo razmerje ustvarjeno ''samo, ker pač mora biti še eno''?

2. Kaj si misliš o Lorcanu? Oziroma lordu Lorcanu Lochanu XD

3. Prihod katere vojske ti je bil najboljši (v vseh knjigah)?

4. Katera je tvoja ...
a) najljubša oseba?
b) najbolj smešna oseba?
c) oseba, ki jo najbolj sovražiš?
č) oseba, ki se je pojavila v najbolj nepričakovanem trenutku?
d) oseba, s katero bi se najraje spoprijateljila?

5. Katero magijo bi imela raje: ogenj, led, zdravljenje ali surovo magijo?

Upam, da si si opomogla od Kraljestva pepela :'( Pri meni doma že kakšen teden ni mlečen čokolade, robčkov pa se mi ne da poiskati, zato večinoma močim svojo mizo in blazino. Kljub vsem svarilom sem prejokala vse srani od žrtvovanja Trinajsterice. Na srečo sem vmes tudi ene štirikrat navdušeno rjovela in se z mokrim obrazom smejala. Odlična knjiga!

Hvala za obvestilo o PIA! Sem že prebrala in pokomentirala. Moji možgani že delajo teorije (čeprav so vedno napačne) in komaj čakam nadaljevanje!
Uživaj v počitnicah,
Clara
0
 
Odgovor v kotičku.
 
Hej, ful sorry, ker me ni blo tisti cajt na klepetu, malo prej sem prišla, nato pa sem morala nekaj nujno opravit. Če imaš zdajle čas, bom gledala na klepet. ;)
0
 
Mam zdajle kratek čas.
 
Pozdravček,
samo obveščam, da moje bralce ob 20.00 čaka nov del Prerokbe izgubljenih angelov.
Vesela bom branja :D
3
 
Še par imen za moj Aesthetic challenge ...
1
Nico
Will
Reyna
Nekdo drug (v com.)
 
Punca
Emma
 
Katera Emma pa? Ne spomnim se, da bi bila pri Percy Jacksonu kakšna Emma :)
 
Hej!
Zadnje čase mi je malo dolgčas haha, zato sem se odločila, da bom vsake toliko časa naredila PJO/HOO Aesthetic.
Slike najdem na pinterestu, sama pa jih potem editam.
Danes sem naredila Leo-ta, zanima me, koga bi radi naslednjič :D?
0
Percy
Annabeth
Piper
Jason
Hazel
Frank
 
jaz sem za hazel:))
 
annabeth
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

POIŠČI PILOVCA/KO

Sporočila

Avatar I love dance💖 je pisal/a pilovcu/ki: Avatar Skyspirit
hejj ibf
 
Avatar Baileygirl sprašuje pilovce/ke:
joj res mi sorite ka ni blo delov 6. del Ali ...
 
Avatar Pika685 je pisal/a pilovcu/ki: Avatar She
Jaz bi imela intervju prosim
 
Avatar Cook girl1 sporoča pilovcem/kam:
Hvala:x: Hvalaaaaaa:heavy_check_mark: Idk ...
 
Avatar Pika685 je pisal/a pilovcu/ki: Avatar HorseGirl123
1. Koliko knjig na teden prebereš? 2-3 odvisno ...
 
Avatar Skyspirit sporoča pilovcem/kam:
Hai pilovčki moji! Jutr je moj rd tak da ...
 
Avatar HorseGirl123 je pisal/a pilovcu/ki: Avatar Pika685
Tukaj so vprašanja za bralni klub. Odgovore ...
 
Avatar I love dance💖 sporoča pilovcem/kam:
Mona Liza >>> https://www.pil.si/forumi/hvalilnica/pariz/5
 
Avatar She sporoča pilovcem/kam:
Hejla, ker sem vidla, da je prej ena punca ...
 
Avatar crazy fun park 2014 je pisal/a pilovcu/ki: Avatar #Emo
naročena
 
Avatar Pametna je pisal/a pilovcu/ki: Avatar She
Odgovarjam na tvoja vprašanja. 1. koliko ...
 
Avatar HORSE GIRL sprašuje pilovce/ke:
Ste že bili v termah Čatež???
 
Avatar Pika685 je pisal/a pilovcu/ki: Avatar HorseGirl123
A se lahko prosim še prijavim v tvoj klub
 
Avatar Gamer2.0 sprašuje pilovce/ke:
KAKO NAJ IZBJŠAM SVOJO IGRO UGANI YOUTUBERJA ...
 
Avatar HorseGirl123 sporoča pilovcem/kam:
A ma kdo kako idejo kak blog naj pišem?
 
Avatar Twiggy je pisal/a pilovcu/ki: Avatar Kaeya
Naročena
 
Avatar Pika685 je pisal/a pilovcu/ki: Avatar Twiggy
a lahko klepet plis?
 
Avatar Pika685 sporoča pilovcem/kam:
GUYS IMAM 50 NAROČNIKOV JEJEJJE Moji naročniki ...
 
Oj, tu je nov del zgodbe
 
Avatar hearts4_L je pisal/a pilovcu/ki: Avatar Twiggy
Heyla, tu je nov del zgodbe!
 
Avatar hearts4_L je pisal/a pilovcu/ki: Avatar kužek12❤️🐶
Ojj, po dolgem času je tu nov del zgodbe! https://www.pil.si/forumi/pisalnica/samo-pri
 
Avatar hearts4_L je pisal/a pilovcu/ki: Avatar Kavica12
Heyy, tu je nov del zgodbe
 
Avatar hearts4_L sporoča pilovcem/kam:
Ojlalala!! Nov del zgodbee: https://www.pil.si/forumi/pisalnica/samo-prijatelja-ali-ka
 
Avatar MišMaš12 sporoča pilovcem/kam:
Hello PILovčki! Jutri pride prvi oz. drugi ...
 
Značka Avatar Fleurdesia je pisal/a pilovcu/ki: Avatar history girl
Keep those wise words from the letters you ...
 

Oglas