Nova številka
Oktober 2020


Izid: 2. 10. 2020

hobiji ( oz. kaj počet)

0
zaskrbljena sestra
hej moj bratec v 3. razredu čisto preveč igra roblox. takoj ko pride iz šole začne in preneha pred spanjem, vmes pa naredi še nekaj malega od naloge ki jo imajo treterčki, kar pa je kot morda vesto največ za 10 min.
včasih mi ga uspe (vbistvu vsakič, ampak tu je naslednja težava zaradi katere ga ne) odtrgati od igric, a takrat ne ve kaj drugega ni počel, zato meni teži da se grem z njim igrat ( sem 7. razred in ne morem se veliko igrati z njim - ko končam z nalogo in učenjem bi rada delala moj hobi, ki ga imam zelo rada in ga nočem zanemariti, pa še na pilu sem rada, pod drugim imenom seveda) in ko ga že 100tič zavrnem gre gledat risanke, kar je isto koz gledanje v zaslon ko igra roblx.
predlagala sem mu par športnih hobijev ( nogomet, ples, rokomet, preprosto športne delavnice, plavanje) nekaj umetniških ( gledališče, pisanje, ustvarjanje) a vse zavrne.
mi lahko predlagate kakšne zanimive hobije, dejavnosti ali pa preprosto nekaj kar bi lahko delal. tukaj je krajsi opis bratca, če vam kaj pomaga :

star je 8 let, ne mara branja, rad ima matematiko, šport ima rad a ne vse in samo če je zraven jaz ali ati, ne mara barvanja in risanja.

res upam da se kdo kaj spomni.
če ne točno za njegov opis pa samo predlagajte zanimive dejavnosti.
10000 hvala neskončno vam bom hvaležna
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
1.Imam bratranca, ki noro rad sestavlja legice. Šel je na tečaj robotike in mu je bil všeč. Morda bi bil všeč tvojemu bratcu? Mislilm na sestavljanje lego kock.
2.Amm... mogoče si izmisli matematični kviz, ko imaš čas. Take izi vprašanja, pač to k ma rad. Naj bo čimdaljši, da ga bo lahko dlje reševal. ko konča mu preglej, pa ga mogoče nauči kakšnih stvari, ki se jih vi učite pri MATKI.
3.Potem recimo pojdite na sprehod, bolj zvečer. Ali pa na tek. To mu bo vzelo kakih pol ure, zato greste lahko spotoma na sladoled ali tortico v slaščičarno. Za nagrado.
4.Poskusi se zmeniti s svojimi prijateljicami, ki imajo brate, stare toliko kot je tvoj, leto več ali manj, mislim da ne bo problema, pa gre še tvoj bratec zraven in se druži z ostalimi. Lahko se tudi zmeniš s njegovimi prijatelji in se domeniš, za obisk, na šolskem dvorišču, pred vašo hišo, blokom...Samo v hiši ne sme biti, ker ga bo računalnik pritegnil, in bo prijateljem predlagal, da gredo na Roblox.
5.Ko gre v šolo mu skrij računalnik tja, kamor nikoli ne pogleda, ter se domeni s svojimi starši naj mu ne povejo kje je. Tako ga bo iskal in ga ne bo našel.
6.Lahko svojega očija, mami prosiš, da na računalnik nastavijo omejitev uporabe robloxa. Kolikor vem, je možno, da to narediš samo na eni aplikaciji, da ne boš poleg njega omejena tudi ti. Seveda naj tudi tebi določijo neko mejo. S tem boš spodbudila bratca, da se tega drži. Googla naprimer ne bi omejili, ker ga lahko uporabčja tudi za šolo, ali resne stvari.
7. Za rojstni dan mu kupite avto na daljinsko, sestavljanko, samo ne nekaj elektronskega.
8. Čimveč se druži z njim, kolikor je le mogoče. Najdi čas zanj. Oči ti in on greste lahko čez vikend nekam, kjer ni računalnika. Prespite tam, najde naj si nove prijatelje,..morda mu bo taborjenje všeč in se bo pridružil tabornikom.
9.Preveri če ima v šoli prijatelje. Če jih nima, je morda toliko na robloxu ker se s tem tolaži. Če pa jih ima, naj se dobijo, skupaj rešujejo naloge, naj kdo prespi pri njem oz. on pri nekom,...Če se zato zmenite dan prej, računalnik nekam skrij, da ga ne bo videl. Tako bo predan igri.
10.Kolikor sem razbrala iz opisa vaju obožuje. Torej najdita čim več časa zanj. Ne sme biti prepuščen sam sebi in računalniku.

Sporoči če je bilo kaj uporabno čimprej! Prooosim sporoči!
Upam, da sem pomagala!
Lp,
P1 (zdele nisem registrirana)
0
 
Pilovka 1 (P1)
Hvala ti - zaenkrat vem da so to super ideje , ki jih bom se preizkusila - v soli res nima dosti prijateljev, samo z eno deklico se druzi. Ta pa ima tudi druge prijatlje in zato je veliko sam...
A legicami se rad igra....ampak no, sele takrat ko jih jaz ze sestavim.
To s matematicnim kvizom je super ideja...ki pa sem jo ze poskusila in ne dela...ampak ves kaj dala si mi idejo, morda moram samo postaviti drugacne, zabavnejse ali zanimivejse nalogice. hvala!
Zvecer ravno hodimo na sprehod, ravno tecemo in ravno gremo v slascicarno. A si jasnovidna? Haha hec.
Glede tega da bi se druzil z drugimi tretercki, in vrstniki, kolikor ze ves, ima zaenkrat samo eno prijateljico in je zelo sramezljiv zato rahlo dvomim o tej ideji...
Haha tablico na kateri ima roblx sem mu ze parkrat skrila a na koncu je bil tako obupano zalosten da sem mu jo dala, pa se starsi so me kregali ....hah, no ja....
To s darilom za rd je dobra ideja - neka igracka ki ga bo zamotila, ker mu bo tako vsec..!
Hvala za nasvete! !
 
Malo manj zaskrbljena sestra
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Poskusi povedati staršem. Čeprav tud jst igram roblox in moja sestra (vendar smo s straši zmenjeni da moram prvo narediti vse dolžnosti in ter smo zmenjeni da samo v soboto in nedeljo lahko igrava) Srečno!:thumbsup:
0
 
Ja saj ob vikendih tudi jaz mal igram roblx , starsi pa vedo, sam nevem, nc ne nardijo...
 
Zaskrbljena sestra

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Aktualne objave

charli fan
3
 

Boba
2
 

Sky Biniam
4
 

Problem.si
3
 

Oglas

Zadnji odgovori v Svetovalnici

Lol je odgovoril/a na
ja kok bojo vsi ploskal:joy::joy::joy::joy::joy:
 

Lol je odgovoril/a na
tff kaj j estabo si zabit u glavo
 

Lol je odgovoril/a na
ne kadit tut če hočsš ne dala boš200 sam ...
 

Lol je odgovoril/a na
ooo grozno kaj bjž stran ne to j epreveč če ...
 

Lol je odgovoril/a na
ne delej tegaaaa
 

Lol14 je odgovoril/a na
nevem mene nebi motil sam nevem no si mu ...
 

Nizoral sampon je odgovoril/a na
hej! ce imas po obrazu taksne male bunkice ...
 

Nika švencbir je odgovoril/a na
Lahko grizes delsti moras cim hitreje in ...
 

je odgovoril/a na
Seveda damo
 

Nika švencbir je odgovoril/a na
Ne
 

je odgovoril/a na
Skri se v omaro
 

je odgovoril/a na
uporabi kondom
 

spletnapunca❤ je odgovoril/a na
Res ne vem kok vam to uspe. Jst sem probavala ...
 

Jany je odgovoril/a na
Ojla, jaz sem imala pred dvema tednoma enak ...
 

Jany je odgovoril/a na
Ojla, jaz treniram sinhrono plavanje, ter ...